kako biti drugaciji od drugih

to ako sam ne izvališ, onda ti nema pomoći. no, mene nešto nerivaraju ti koji su po svaku cenu drugačiji. mislim da su debili. ali bih recimo bila baš srećna sam npr. kliše domaćih tinejdžera. onih što se samo provode po klubovima i ne razmišljaju ni o čemu. najiskrenije...

ne budi malodushna. :)
tako je i bora chorba pevao podsmevajucji se "o kako je lepo biti glup" pa je pod stare dane i sam proglupeo.

u vreme mladosti nashih roditelja nije bilo pozheljno biti razlichit.... postojali su, kako je onaj Orson Vels cinichno primetio, samo poneki koji su jednakiji od drugih. danas se insistira na slobodama, individualizmu, karijerizmu, pi.zdama materinama, a imam osecjaj kad pogledam ljude naokolo i ovde da smo u nekom apokaliptichnom socijalizmu klonova. trklja se o demokratiji, liberalizmu, slobodama, a za tako neshto morash imati mnogo snazhnih i razlichitih mishljenja. koje nemash. samo vladavina mediokriteta - tako je uvek bilo i tako cje i ostati.

jedina razlika je shto se danas insistira na tom individualizmu, al nisam siguran da je to stiglo dublje od image-a. tako i sa klincima, tako i sa svim ljudima. i to glupo insistiranje na razlichitosti radi razlichitosti... a samo neki ljudi, koji imaju iza sebe rad, razmishljanje, delo, talenat, cje biti razlichiti od mase, i to ne zbog razlichitosti pour le razlichitosti (koja samo hrani sujetu), vecj zbog jednog polisemichnog, slojevitog i dubokog zhivota i prozhimanja, jedinstva drugih zhivota, zbog bogatstva i lepote.

Od kojih drugih... svoje okoline ili svih... na koji način... fizički ili psihički... možda novčano... U ostalom svi smo manje ili više drugačiji, samo neki ljudi imaju želju da dokažu kako su oni više drugačiji od ostalih... Ako si zaista drugačija ili različita, vreme će pokazati... ali ne zaboravi da bez obzira što si crna ovca i dalje pripadaš stadu...

SiIent Bob:
Od kojih drugih... svoje okoline ili svih... na koji način... fizički ili psihički... možda novčano... U ostalom svi smo manje ili više drugačiji, samo neki ljudi imaju želju da dokažu kako su oni više drugačiji od ostalih... Ako si zaista drugačija ili različita, vreme će pokazati... ali ne zaboravi da bez obzira što si crna ovca i dalje pripadaš stadu...
od kojih drugih? na raznim nivoima - od svoje neposredne okoline do ljudi za koje ni ne znamo.
psihichki ili fizichki? ja bih pre rekao duhovno.
novchano da ne komentarishemo.
svi jesu posebni na svoj nachin, samo mnogi imaju zhelju da pobiju svoju razlichitost. paradoksalno, imam osecjaj da oni shto se dokazuju kako su drugachiji od ostalih (na nekim plitkim ravnima kao shto su muzika, moda, oblachenje - imidzh) stvaraju kontra-efekat i time se samo utapaju u mediokritet. to mi je samo sad palo na pamet, mrzi me sad da promishljam teoriju i da je razvijam, samo imam osecjaj da je tako...

nema tu shta vreme da pokazuje... shto reklama govori, ili jesi ili nisi. razvijash se svojim putem, gradish svoj duh na svoj nachin, i istovremeno zhelish da balansirash sa svojim okruzhenjem jer bez njega ne mozhesh. i to je jedan paradoks, ali paradoks je chitav zhivot, definitivno.

razlichitost za mene ima stvaralachki karakter, jer zhelim da kod mene bude takva da stvara, a ne da bude zavodljiva slika na koju cju da drkam svako veche na sebe (figurativno recheno, za one koji me dozhivljavaju kao prostaka koji se naprasno obezobrazio).

kao kad na livadici raste razno cvecje... ili kod mene u bashti moje bake.... mnoga su drugachija, stvaraju se potpuno nova i razlichita... ali zhele da zajedno budu jedna lepa bashtica i zbog toga cvetaju.

Keeper:
ne budi malodushna. :)
tako je i bora chorba pevao podsmevajucji se "o kako je lepo biti glup" pa je pod stare dane i sam proglupeo.

u vreme mladosti nashih roditelja nije bilo pozheljno biti razlichit.... postojali su, kako je onaj Dzordz Orvel cinichno primetio, samo poneki koji su jednakiji od drugih. danas se insistira na slobodama, individualizmu, karijerizmu, pi.zdama materinama, a imam osecjaj kad pogledam ljude naokolo i ovde da smo u nekom apokaliptichnom socijalizmu klonova. trklja se o demokratiji, liberalizmu, slobodama, a za tako neshto morash imati mnogo snazhnih i razlichitih mishljenja. koje nemash. samo vladavina mediokriteta - tako je uvek bilo i tako cje i ostati.

:wink:

nego, slažem sa onim što si pisao. različitost u duhovnom smislu je jedina koje te stvarno razlikuje od ostalih. sve ostalo je previše opipljivo, pa samim tim i slično. mada su to ipak samo tvoji ili moji kriterijumi, ne svačiji. možda grešim. možda svi na kraju težimo istom.

LPhoklica:
nego, slažem sa onim što si pisao. različitost u duhovnom smislu je jedina koje te stvarno razlikuje od ostalih. sve ostalo je previše opipljivo, pa samim tim i slično. mada su to ipak samo tvoji ili moji kriterijumi, ne svačiji. možda grešim. možda svi na kraju težimo istom.
pa dobro svi tezhimo u sushtini tome da budemo srecjni zadovoljni i shta ti ja znam...
ali kod konkretnijih ciljeva nisam siguran da tezhimo istom.

a i shto kazhe istochnjachka poslovica - sushtina nije u cilju, vecj u putu do njega.

Mozda je razlicitost u duhovnom smislu jedina koja te stvarno razlikuje od drugih, ali to ce retko ko primetiti. Svi smo mi posebni i svi smo mi deo mase, ali treba se iskazati u toj masi, pokazati sebe i tome neki ljudi teze, bilo preko muzike, imidza, itd.
@Keeper, svidja mi se ona fora sa bastom i cvecem.

Back