Kako bi vi reagovali na ovu situaciju(svadja sa svekrvom i muzeva reakcija)?

medina89

Početnik
Poruka
2
Ja i muz zivimo u zajednici vec 1 godinu,ostalo nam je jos 3 mjeseca i idemo u drugu drzavu.U braku smo 1 godinu i trudna sam,sto nam je donjelo veliku radost.Svekrva s kojom zivim je zivi nocmar....ja sam uspjela presutjet sve gotovo i mogu reci da joj nisam rijec ruznu rekla u ovu gotovo 1 godinu.Sinoc je opet bila svadja a radi se o tome kako ona nije zadovoljna mojim ciscenjem po kuci i naravno onda ona krene nabrojavat od kulina bana do danas,pocne vrijedjat roditelje...itd.Na kraju je moj muz pukao i rekao joj sta vise hoces,nabrojao joj i uglavnom posvadjali se,to je zavrsilo time sto je ona krenula kleti moje nerodjeno dijete...i tu je muz pukao i poceo joj psovati i lupati.Sve u svemu ona je to svalila sve na mene i ja sam ispala djavo tu.

Nakon toga ona sinu prilazi i kaze izvini i pocne plakati i on joj se izvine.Ona nakon toga nastavlja protiv mene i onda sam ja pukla a muz samo sjedi skamenjen,svekrva kaze mi izlazi iz stana mog, ja ustanem da odem u svoju sobu ona za mnom itd itd...Muz samo suti tu sve,ja mu kazem hocu li otici odavde sada on kaze samo nemoj ,ali postuj je..itd ,da ne duljim ovako je nastavilo do kasno

Za nju me nije briga ,rekla sam joj kad odselim mrtva je za mene,i to zaista mislim,,ali me moj muz iznervirao jer nije stao uz mene tu,njih dvoje se posvadjali i pomirili a ti se bori sama,tako je ispalo.Kasnije on govori htio je da ne nastavlja svadju samo medjutim ja sam mu dala do znanja da vise necu ni jednu glupost presutjeti i da ce na kraju morati stati na neciju stranu ,ciju nije me briga.

Nemam razumljevanja nikako za njega,i ako nije spreman bit uz zenu ne trebam ga.Prijateljica mi kaze da pretjerujem ,da je razumljivo sto u toj situaciji nije mogao da se vise svadja pa presutio u nadi da nju prodje huja...ali ja nisam namjerno popustala.Kako bi vi reagovali ? samo se kajem sto ne izadjoh iz stana imala sam kljuceve od kuce mojih roditelja koji nisu tu,ali bjese kasno

Najgori su mamini sinovi.To je vrsta koja je neodlucna i podlozna menjanju misljenja.On tebe voli,ali
nema petlju da te otvoreno brani,protiv majke...koja je ocigledno primitivna i gruba zena..Ona je
navikla da se njena rec postuje u kuci,i sada nije spremna da neko drugi zauzme njeno mesto.
A to, proklinjanje nerodjenog deteta...svog unuceta,je dno dna.Treba joj reci...: "neka vam se vrati ta kletva"
I kraj.Prestani da razgovaras,da joj ne dajes vise materijala..Srecno!

Ja i muz zivimo u zajednici vec 1 godinu,ostalo nam je jos 3 mjeseca i idemo u drugu drzavu.U braku smo 1 godinu i trudna sam,sto nam je donjelo veliku radost.Svekrva s kojom zivim je zivi nocmar....ja sam uspjela presutjet sve gotovo i mogu reci da joj nisam rijec ruznu rekla u ovu gotovo 1 godinu.Sinoc je opet bila svadja a radi se o tome kako ona nije zadovoljna mojim ciscenjem po kuci i naravno onda ona krene nabrojavat od kulina bana do danas,pocne vrijedjat roditelje...itd.Na kraju je moj muz pukao i rekao joj sta vise hoces,nabrojao joj i uglavnom posvadjali se,to je zavrsilo time sto je ona krenula kleti moje nerodjeno dijete...i tu je muz pukao i poceo joj psovati i lupati.Sve u svemu ona je to svalila sve na mene i ja sam ispala djavo tu.

Nakon toga ona sinu prilazi i kaze izvini i pocne plakati i on joj se izvine.Ona nakon toga nastavlja protiv mene i onda sam ja pukla a muz samo sjedi skamenjen,svekrva kaze mi izlazi iz stana mog, ja ustanem da odem u svoju sobu ona za mnom itd itd...Muz samo suti tu sve,ja mu kazem hocu li otici odavde sada on kaze samo nemoj ,ali postuj je..itd ,da ne duljim ovako je nastavilo do kasno

Za nju me nije briga ,rekla sam joj kad odselim mrtva je za mene,i to zaista mislim,,ali me moj muz iznervirao jer nije stao uz mene tu,njih dvoje se posvadjali i pomirili a ti se bori sama,tako je ispalo.Kasnije on govori htio je da ne nastavlja svadju samo medjutim ja sam mu dala do znanja da vise necu ni jednu glupost presutjeti i da ce na kraju morati stati na neciju stranu ,ciju nije me briga.

Nemam razumljevanja nikako za njega,i ako nije spreman bit uz zenu ne trebam ga.Prijateljica mi kaze da pretjerujem ,da je razumljivo sto u toj situaciji nije mogao da se vise svadja pa presutio u nadi da nju prodje huja...ali ja nisam namjerno popustala.Kako bi vi reagovali ? samo se kajem sto ne izadjoh iz stana imala sam kljuceve od kuce mojih roditelja koji nisu tu,ali bjese kasno
stvarno slepcina da se privoli takvoj raspaloj zenetini koja njegovo dete kune,smrad ljubomorni sto mu vodis slinavog sina preko

Dok ne dodje svekrva kod sina u goste, onda o5 isti problem :(

u goste
posle opet ode
ko je bre ebe
matora drtina rodjeno unuce nerodjeno da kune
sto je mnogo mnogo je
ebem ti bre vise ljude,svi su mi se smucili

- - - - - - - - - -

iskreno, moja mama da tako nesto kaze mom detetu(da sam ja musko npr i da mi zena nosi bebu) mislim da bih je za tako nesto bez problema zveknula preko labrnje,da joj zuji u usima tri dana
za takvu stvar bih je definitivno zveknula,ebes mi sve
a ja inace nikad ne bih udarila mamu
osim eto u toj situaciji
srecom,moja majka i svekrva su jedne dobre zene koje nikada tako nesto ne bi rekle koliko god ljute bile

secam se drugaricina svekrva kad je bila ljuta na neku sto je prodavala povrce neko ispred maksija,bila trudna
i nesto se svekrvi od drugarice nije dopalo,ne znam sta bese,neka bre glupost
i opusteno kaze za ovu sto prodaje dabogda pobacila :eek:
a ova vec sesti mesec

tog momenta ta osoba je za mene prestala da postoji
kad je vidim promrmljam dbr dn i nastavljam dalje
nek se nosi u tri lepe
toliko djubre da budes,tako pogan jezik da imas...more mrs

Svekrva ti je katastrofa (ne zbog komenara o ciscenju, vec kao osoba koja nekoga kune, a narocito svoje unuce!!!), ali ti imas veci problem sa muzem nego sa njom

On nije dorastao situaciji. Vidi da je lose, a ne ume da se ponasa. Gresi i sto se svadja i sto prelazi preko svega.
Pravi nacin je da joj mirno, ozbiljno i odlucno stavi do znanja da takva situacija ne sme da se ponovi i to na nacin koji ne ostavlja nikakvu dilemu da ce u suprotnom to znaciti kraj komunikacije.

Njegovo je da resava probleme koje kao par imate kada je sukob sa njegovima, a tvoja je obaveza da resavas vase sukobe sa tvojima.

Moj savet ti je da joj stalno govoris" slatka mama" i pred svima o njoj samo najlepse pricas a posebno pred njenim sinom...pa je zagrlis,pa samo trepces....i kazes da ti nikada ne bi mogla tako blistavo sve da pocistis,da tako divno rasprostres ves,pa sve oko nje fino....ona ce da se nervira i frkce,ti ces pred svima ispasti divna i puna postovanja a kad budete same,najebi joj se majke i kazi joj sve sto mislis...nemoj da drzis to u sebi....budi diplomata i iz licnog iskustva ovo pomaze i kod nadrndane svekrve i kod neke nadrndane sefice....sto te vise izludjuju ti sve nasmejanija i ljubaznija...onda one puknu totalno....probaj!

Najgori su mamini sinovi.To je vrsta koja je neodlucna i podlozna menjanju misljenja.On tebe voli,ali
nema petlju da te otvoreno brani,protiv majke...koja je ocigledno primitivna i gruba zena..Ona je
navikla da se njena rec postuje u kuci,i sada nije spremna da neko drugi zauzme njeno mesto.
A to, proklinjanje nerodjenog deteta...svog unuceta,je dno dna.Treba joj reci...: "neka vam se vrati ta kletva"
I kraj.Prestani da razgovaras,da joj ne dajes vise materijala..Srecno!
Ma treba je potpuno ignorisati. Ona ocigledano ne ume lepo i ne treba biti sa njom u istoj kuci. Neka ona sprema ako ne voli njeno spremanje, nek ona uradi sve sa cim nije zadovoljna. Ostavite tog muskarca na miru, nije lako ici protiv svoje majke, a ne moze da je promeni, moze samo da je prihvati... Takvu kakva je, nije on nju birao.

Medina, budi sigurna koliko god da je tebi teško, tvom mužu je još teže.
Svađaju se dve najvažnije žene u njegovom životu koje obe voli i treba da poštuje. Na čiju god stranu da stane, nije mu lako.
U svakom slučaju, njegova mama je očigledno potpuno odlepila, verovatno te mrzi jer joj odvodiš sina daleko od nje. Ona to tako vidi i nikako drugačije i pomutio joj se razum.
Ne želim nikoga da branim, oboje su krivi, ali pokušaj da se staviš u njihovu kožu, čisto da bar koliko-toliko razumeš kako se osećaju.

Sve u svemu, izdrži još to malo koliko god možeš. Ovo je samo još jedan dokaz da je život u zajednici sa roditeljima potpuno pogrešan koncept.
Najviše se volimo kada nedostajemo jedni drugima.

Ne budi aljkava, vec malo pospremi taj stan kako treba, napravi ponekad i rucak ... manje foruma i fejsbuka.

Bona za jedini koristan savet na temi.

@ TEMA..............ako želiš bračni život, zapamti da ne smeš da se svađaš sa svekrvom.

Šta vas uče te majke kad elementarne stvari potrebne za brak ne naučite?

Ako ne želiš braćni život oteraj ih sve komplet u tripizdelepematerine.

Ne budi aljkava, vec malo pospremi taj stan kako treba, napravi ponekad i rucak ... manje foruma i fejsbuka.

Sad cu ti reci zasto serres nevidjeno
Moja svekrva dolazi u goste-cisto sve, njoj raspremljen krevet (znam I ja sta je 48 sati puta)
7 dana tako po kuci sve ok
Ja TRUDNA
Nasla je ormaric pod sudoperom I njega uzela da cisti, cistila ga ceo dan, ko da tamo serem, ceo dan dok je cistila je URLALA
Na kraju sam joj rekla, ustani odatle, sta treba u ovoj kuci OCISTICU JA
I ONDA JE POCELA DA URLA NA MENE TRUDNU
U 7 mesecu, umalo se porodila nisam
ZNACI NE SERRI

Sad cu ti reci zasto serres nevidjeno
Moja svekrva dolazi u goste-cisto sve, njoj raspremljen krevet (znam I ja sta je 48 sati puta)
7 dana tako po kuci sve ok
Ja TRUDNA
Nasla je ormaric pod sudoperom I njega uzela da cisti, cistila ga ceo dan, ko da tamo serem, ceo dan dok je cistila je URLALA
Na kraju sam joj rekla, ustani odatle, sta treba u ovoj kuci OCISTICU JA
I ONDA JE POCELA DA URLA NA MENE TRUDNU
U 7 mesecu, umalo se porodila nisam
ZNACI NE SERRI

Dobro si prosla, mogla si biti bijena.

Ti trudna, hormoni divljaju, slatka mama u menopauzi, hormoni divljaju ... u tom slucaju, ako neko bronda u sobi ili pod sudoperom, najbolje je napustiti prostoriju ... a pogotovo ako je pod sudoperom :D

Ti problemi su najgori svi se mrze a svi pametuju i vicu kako su u pravu, ko zna sta bi bilo,samo da ne dodjete do linca i tuce i svadje u kuci i bilo bi super, jadna situacija moji je skoro imali i znam kako je braniti ja imam problem sa stricem koji potkrada moju porodicu, odnosno tata mu pomaze, baba nije ziva ko sv. ali nismo u istoj kuci al ne vredi opet. Lagao me je dosta puta , i sve to pravdajuci njih a njihovoj deci pomagao kad je meni najpotrebnije bilo..Ovakvi sukobi i gadno mogu zavrsiti , samo oprezno ali ako je to istina odmarsujte i vi nju naravno ,treba pokazati i nasilno nekad braniti sebe i ako muz podrzava mora se odluciti ko mu je preci, ne treba da raskida sa roditeljima svojim ali ne moze ni da ne bude za svoju porodicu ako je vec takav ,a procitao sam da je odgovorio, sto bih i ja isto tako s vikom i galamom nikad ne treba vredjati svoje, ali ako nekad mora, ako nekad ne moze drugacije od kolicine lazi,napada,mrznje, mora se tako prekidati mada neki smatraju da t o daje vetar u ledja bas takvima, ko ta svekrva i onda nastaje haos, optuzbe i bolje prekidati takav zivot jer se pretvori u pakao, ja kolko god moji nisu il i jesu u pravu prezivljavao sm pakao zbg tatinog brata,strica pa i sv. i snaje njegove itd.

Imas posao sa prostom zenom. Da ima manire ne bi zabijala nos u tudja posla.

Back