kakav vam je sex u braku

• Začetnik teme Začetnik teme meja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne mislim da je pesimizam.Ali, iz ugla osobe kojoj je dobro sigurno tako deluje.Postujem.
To je jedan deo misli.Nismo jednobojni,zar ne?I ne znaci da nisam dobro ako negde tako mislim.I ne znaci da sam dobro ako skacem kao buva.
Nisam govorila konkretno o jednom odnosu.Nego uopsteno.Gledajuci sebe i ljude iz moje okoline.Ne znam nikoga ko je zadovoljan.Nisam skoro videla nekoga ko je srecan u vezi sa jednom osobom.
To me rastuzuje.A mislim da je potrebno samo malo.

phenomenon:
I ja vidim isto- svaleranje i prevare na sve strane...a da li je to samo zbog sex-a, sto bi trebalo ovde razmotriti, ne znam bas, sigurno je vazno ali i sigurno da nije samo to. A mozda mi i nismo monogamna bica i cela ta prica o vernosti i posvecenosti jednoj osobi i nema nikakvog smisla?
Ebemliga kako to ide. Ja sam monogamna osoba - ne trudim se da budem takva, jednostavno jesam. Nemam ni želju ni potrebu da brljam. Da se razumemo, gledam ja po ulici, komentarišem, okrećem se, flertujem, ali nešto konketno da uradim, još nisam bila čak ni u ozbiljnom iskušenju.
Po meni, nije prosta prevara (u smislu: fizički odnos sa drugom osobom) srž problema. Ono što je najgore u svemu tome jesu laži i zavlačenja koja prate tu "aktivnost". E, to ne mogu. Ako sam prestala da volim onog sa kojim sam, to ne znači da je on prestao da bude dobar i kvalitetan čovek, a da bih ga ja tako jako udarala.
I svesna sam da može da se "desi" ljudima. Ono "da dokažem da sam još uvek lepa, zavodljiva, poželjna", "otkažu kočnice", i to je ljudski, ali varijanta tipa "što ne zna, neće ga povrediti", e to već...ebote, ja ću znati. Hvala Bogu, zasad mi kočnice dobro rade i nadam se da će i ubuduće (ne habaju se preterano). Već se zezam da kad bih posle 9 godina sa istim, videla tuđi, zavrištala bih i pobegla :lol:

lolasofija:
los.on kaze da bi mogao uvek.meni dodje,ali za sve to krivim njega jer meni je bitna predigra to jeste razgovor,a on bi da se svako zadovolji svoje potrebe pa da gleda tv,to me
vredja pa cesto govorim ne i odbijam ga.
sto se tebe tice ne osvrci se na kritiku muza,jer koliko si ti kriva i on je,ali savetujem razgovor

Svezi ga bre.. :lol: ..i pokazi mu sta TI zelis i KAKO....povedi ti kolo......mozda on i nezna sta ti zapravo zelis....iako si ti to njemu saopstila....nemoj stalno da mu zvocas sta radi pogresno...jednom reci, cuo je on...daj mu odredjeno vreme ( ni previse ni premalo ) da skonta......ako to ne pomogne, ne pridje ti sam, ne potrudi se da te maksimalno zadovolji...spopadni ga ti....

PASIVNI STE...sto se svakome moze desiti...pozabavite se tim problemom, da nebi postao jos dublji....lako se moze desiti da kasnije necete znati ni u cemu je problem...izgubi se covek.,..

Deluje kao i da ste se udaljili, jer vam je izgleda cak i malo neprijatno da o tome pricate ili preduzmete neke mere.....

Al da ne pametujem...

P.s. sto se tice posta iznad i spominjanje prevare....cini mi se da ljudi beze od problema ( u braku, na poslu...)...pa se tako upustaju u seksualne odnose sa drugima, predaju se trenutnom uzitku kako nebi osetili ono sto ih zaista muci... :confused:

Ja sam srećna u vezi sa jednom osobom. Nisam uvek bila i ne znači da ću uvek biti. I nisam uvek bila verna i znam zašto sam bila neverna.
Ali sada sam srećna; odnosno sve sam srećnija i srećnija (čuk, čuk :smajli koji drži fige:)

Samo bwe hoću da verujem, tako mi je lepše, neću da kvarim nešto dok se nije pokvarilo.
I jesam žensko i imam puno obaveza (i dete), ali jeste sex bitan I meni; i ne znam da l' bi stvarno sve bilo tako lepo da ga nije:?

Ženi koja se tužila zbog svoje sudbine,
uchitelj reche:
"Ti si ona koja stvara svoju sudbinu"
"Ali ja sigurno nisam odgovorna da sam se rodila kao žena."
"Roditi se kao žena nije sudbina. To je chinjenica.
Sudbina je kako ti prihvataš svoju ženskost i što chiniš od nje."

medved_bg:
Ebemliga kako to ide. Ja sam monogamna osoba - ne trudim se da budem takva, jednostavno jesam. Nemam ni želju ni potrebu da brljam. Da se razumemo, gledam ja po ulici, komentarišem, okrećem se, flertujem, ali nešto konketno da uradim, još nisam bila čak ni u ozbiljnom iskušenju.
Po meni, nije prosta prevara (u smislu: fizički odnos sa drugom osobom) srž problema. Ono što je najgore u svemu tome jesu laži i zavlačenja koja prate tu "aktivnost". E, to ne mogu. Ako sam prestala da volim onog sa kojim sam, to ne znači da je on prestao da bude dobar i kvalitetan čovek, a da bih ga ja tako jako udarala.
I svesna sam da može da se "desi" ljudima. Ono "da dokažem da sam još uvek lepa, zavodljiva, poželjna", "otkažu kočnice", i to je ljudski, ali varijanta tipa "što ne zna, neće ga povrediti", e to već...ebote, ja ću znati. Hvala Bogu, zasad mi kočnice dobro rade i nadam se da će i ubuduće (ne habaju se preterano). Već se zezam da kad bih posle 9 godina sa istim, videla tuđi, zavrištala bih i pobegla :lol:

Bože,ovo ista ja :shock: :!:

Mejo, molim te ne slušaj nikoga, NE KRIVI SEBE i ne preduzimaj nikakve korake koji kako vidim mogu samo da ti pogoršaju situaciju. Postoji jedna adresa na koju se možeš obratiti radi pomoći. Ja sam imala takođe veliki problem koji mi je izgledao prosto nerešiv, ali nakon odgovora koji sam dobila stvari gledam sasvim drugim očima, i zaključila sam u stvari da mi to u stvari i nije bio problem već samo posledica mog neznanja i neinformisanosti. Zaključila sam da sam bila totalni analfabeta po pitanju odnosa među svojim najbližima. Moj odnos sa kćerkom pretio je da preraste u pravu katastrofu, postao je prosto neizdržljiv. Sebe sam smatrala pametnom ženom, intelektualcem koji je u stanju da nađe pravo rešenje. Međutim shvatila sam nakon odgovora da, zahvaljujući mom neznanju i nerazumevanju umalo nisam izgubila kćerku. Jasno mi je da ogromna većina žena i muškaraca nije u stanju da razume - spozna ni samu sebe a kamoli onog drugog sa kime deli krov nad glavom. Posledice toga su izgleda katastrofalne, po brak, po decu i društvo uopšte.
Potrebno je samo razumeti, shvatiti spoznati prave razloge određenog ponašanja. Donošenje pogrešnih zaključaka ( a u 90% slučajeva je tako) vodi nas u bol i patnju koji ostavljaju na žalost trajne posledice. Potrebno nam je samo malo sitne pameti ( što bi moj muž rekao ) u datom momentu i ništa više. Nećeš mi verovati, ali suze su mi tekle dok sam čitala tekst odgovora koji su mi poslali, sve mi je bilo na dohvat ruke, tu ispred mojih očiju, signali tako uočljivi, prepoznatljivi (gledano iz sadašnjeg ugla naravno) ali meni tako neprepoznatljivi da me i danas jeza hvata od toga.
Da te ne gnjavim dalje, poslušaj me i sigurno se nećeš kajati jer će ti mnoge stvari biti kristalno jasne, a rešenje dolazi samo po sebi.
Sve najbolje ti želim!

meja:
pa mogu vam reci da mi se zena promenila nabolje :-D
verovatno ce vam ona nesto opsirnije opisati sta se desava kad se vrati s puta

Šta znači na bolje? Da li će ona stvarno to da potvrdi? I da li misliš da bi možda ti morao da se promeniš da bi vam bilo bolje?
Čitam vas od početka i tek sad se javljam jer mislim stvaaaarno, govoriš u njeno ime.... Govori u svoje ime i pod svojim nickom.

Za NATASU_7 !

To je adresa verovatno izvesnog tima psihologa, ali po meni oni zadiru mnogo dublje u problem nego što to čini oficijalna psihologija (meni recimo psiholog ništa nije pomogao). Rekla bih da tako lako dolaze do rešenja da je to prosto začujuće! Ova njihova teorija će po meni napraviti pravi BUM u psihologiji i svim njenim segmentima uopšte. Mislim jednostavno da se radi o nečem revolucionarnom i da će to vrlo brzo biti publikovano. Verujem DA IMAJU ODGOVORE NA SVA PITANJA koja su vezana za ljubavne, prebračne i bračne odnose u porodici i van nje. Toliko ti mogu reći jer su me obavezali na ćutanje a uslugu koju su mi učinili je za mene nemerljiva.
Ako imaš dušo bilo kakav problem slobodno im se obrati, i nemoj slušati savete osoba koje ni tastaturu ne znaju da koriste a u stanju su da dele savete!
PS. Moram da dodam još i to, da se pre obraćanja za pomoć oslobodiš svih stega, tabua a religijskih pogotovu. Religijske stege mogu biti velika prepreka ukoliko ih imaš.Moraš jednostavno otvorenog uma da pristupiš nečemu što je za tebe sasvim novo.
Ćao!

Donator:
Za NATASU_7 !

To je adresa verovatno izvesnog tima psihologa, ali po meni oni zadiru mnogo dublje u problem nego što to čini oficijalna psihologija (meni recimo psiholog ništa nije pomogao). Rekla bih da tako lako dolaze do rešenja da je to prosto začujuće! Ova njihova teorija će po meni napraviti pravi BUM u psihologiji i svim njenim segmentima uopšte. Mislim jednostavno da se radi o nečem revolucionarnom i da će to vrlo brzo biti publikovano. Verujem DA IMAJU ODGOVORE NA SVA PITANJA koja su vezana za ljubavne, prebračne i bračne odnose u porodici i van nje. Toliko ti mogu reći jer su me obavezali na ćutanje a uslugu koju su mi učinili je za mene nemerljiva.
Ako imaš dušo bilo kakav problem slobodno im se obrati, i nemoj slušati savete osoba koje ni tastaturu ne znaju da koriste a u stanju su da dele savete!
PS. Moram da dodam još i to, da se pre obraćanja za pomoć oslobodiš svih stega, tabua a religijskih pogotovu. Religijske stege mogu biti velika prepreka ukoliko ih imaš.Moraš jednostavno otvorenog uma da pristupiš nečemu što je za tebe sasvim novo.
Ćao!
''Izvestan tim psihologa'' je mogao da otvori svoj sajt, cije odrzavanje kosta otprilike 40 ojra na godisnjem nivou, pa da na njemu odgovara na sva ta pitanja. Na istom sajtu je mogla i da bude kreirana mejl adresa odgovori@izvestantimpsihologa.com, gde bi pitanja bila upucivana.
Ako im je bilo mrsko da naprave sajt, mejl adresa je mogla da se otvori kod nekog od poznatih provajdera, preko kojeg svako od nas izlazi na internet. Tako da bi to bio pokazatelj da su ljudi ozbiljni i da se u slucaju zloupotrebe podataka moze otkriti identitet ''savetodavca''.

Otvaranje mejl adrese na yahoo-u, pod parolom da se zeli nekome pomoci, je u najmanju ruku neozbiljno, ukazuje na povrsnost i nekompetentnost. Moje je misljenje da je u pitanju prevara kojom se ljudi dovode u zabludu, a ciji cilj samo mogu da nagadjam.

Ćao!

Ово ко нека секта, бокте...

Back