Kafanske priče

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobar dan, dragi moji rendzeri.
Vidim prikljucili nam se neki krmci (debeli) .

Lepo, lepooooo...

E, prvo aperitiv...

200px-Gin_and_Tonic.jpg

Onda predjelo...
DSCF0547.jpg

pa corbica...
Resize20of20Sibiu_BaleaLac_CiorbaDePeris-1.jpg

pa sarmice..
posnesarmeipaprike-1.jpg

pa onda konkretno...
mesano%20meso.jpg

i pred dezert naravno sir...
cheese_mites430x300.jpg

I sam dezert
2008_07_14-Pudding.jpg

A uz sve to...
redwine-1.jpg

Molim svoje rendzerke za sto, a mogu i dragi gosti, naravno svi sem :
Lazova, reptilijanaca, robota, luudaka, zli ljudi, zombija i terminatora.
Za njih sam spremio ovo...
bensedin-1.jpg

Nakon vecere, vodim vas u Cirkus Kolorado na extra zabavu, negde oko 22h.
Imam ovde izvodjace sto ih nema evropa... :):)

Auuuuuu !!!!!
Milost, please!
Jest' da sam pre nekih pola sata ustala od stola, ali čim videh ovako lepo garnirano, pa fino skuvano, pa reš pečeno, iz odma' počeše crevca da mi krče.
Ali, pošto nisam pozvana za trpezu :( , samo ću reći - prijatno vam bilo, dobri ljudi :)
I , ako može, uz nema ljutiš, ja bih samo jednu malu primedbu uputila. El može? E ondak dobro. Elem, daklem i tako to, uz aperitiv se uglavnom servira i crna kafa, vruća. ;) Naravno, i posle ručka, a pre dezerta.
Šta ćeš, nisam zanovetalo, samo sam žensko :hahaha:

Hvala :)
I bolje vas našla ;)
Ja bih kaficu, 'ajd i espresso, mada nisam ljubimac baš, i o'ma bih prešla na ono konkretno. Mani predjelo, čorbice i supice njupam svaki dan, sam' čekam kad ću pozelenet' kao peršun, porumenet' kao šaNgarepa, ili pobelet' kao krompirić. Sarmu takodje ne bih, mada voooleeem. El može iz odma' na roštilj? :cool:
A kad ste mi već primakli tako udobnu stolicu, moglo bi se i proćaskati, pa i naučiti nešto. Da li bi mi neko objasnio kako se ovdi kače sličice, pa da vam pokažem kafu koju mi je koleginica servirala na poslu svojevremeno? El bi hteo neko , a? Unapred fala, fala lepo :)

Pa konkretno hoću da okačim sa sajta. Jeste moja privatna slika, ali već se nalazi na netu, na photobucketu.
Ali, ako ti nije teško, lepo zamoljavam da mi objasniš obe varijante. Hoćeš?
Hvala unapred. :)

Prvo sa sajta.

desnim klikom na samu sliku, i zabodi opciju "copy image location" ili "copy image adress"

Onda, gas nazad 'vamo, i u prozoru gde kucas post, vidni der onu zutu ikonicu gore.

Kad je kliknes, otvori ti se prozor da uneses adresu (pise, molim unesite url vase slike), sve sa postavljenim pocetkom (http://)

Ovo je sada bitno. Paz vamo.
Onaj pocetak (http) u prozoru izbrisi, pa na to polje zvizni opet desnim klikom, pa PASTE.

Kompletna adresa bi ti se trebala kopirati u taj prozor, tj polje za adresu.

A onaj postavljeni pocetak (http) brises zato sto si vec copyrala KOMPLETNU adresu klikom Copy) na sliku.
Da nisi izbrisala, pojavio bi se dupli http i nis od slike.

Aj sad provezbaj to, pa kad savladas, idemo i ostalo.. :)

Hvala, Sal :)

E, to se zove kafa, pa makar bila i iz okrnjenje šolje. El si vid'o srce, aaaa?
Nego, sve se nadam da to znači da je kafa bila od srca, jer ona druga varijanta što mi mira neda, i ne svidža mi se, baš ič ;)
Mada mi je ta koleginica uvek bila sumLJiva :hahaha:

Hvala :)
I bolje vas našla ;)
Ja bih kaficu, 'ajd i espresso, mada nisam ljubimac baš, i o'ma bih prešla na ono konkretno. Mani predjelo, čorbice i supice njupam svaki dan, sam' čekam kad ću pozelenet' kao peršun, porumenet' kao šaNgarepa, ili pobelet' kao krompirić. Sarmu takodje ne bih, mada voooleeem. El može iz odma' na roštilj? :cool:
A kad ste mi već primakli tako udobnu stolicu, moglo bi se i proćaskati, pa i naučiti nešto. Da li bi mi neko objasnio kako se ovdi kače sličice, pa da vam pokažem kafu koju mi je koleginica servirala na poslu svojevremeno? El bi hteo neko , a? Unapred fala, fala lepo :)

naci cu te Pizzaro.. zanimljivo;)

naci cu te Pizzaro.. zanimljivo;)

Pizzaro je bio španski konkvistador, a Atakualpa ( tj. trebalo bi AtaHualpa, al meni se više svidža sa k, ne'am pojam zašto) je bio poglavica nekog južnoameričkog plemena. Pizzaro ga je oteo i tražio otkupninu u vidu, ni manje ni više, nego pune sobe zlata. Indijanci su platili otkupninu, napunili neku baraku zlatom, a Pizzaro je ipak ubio Atakualpu. Istorijski podaci, nisam ništa izmislila, časna pionirska :p
E, sad, jesu li ovo nadprirodne pojave, ili nisu? Sledi Atakualpina osveta sa onoga sveta ( nagovorio ga Ero sa onoga svijeta, naravno ;) ). Samo moram tom Pizzaru da udjem u trag. Nema ga nigde, k'o u zemlju da je propao :hahaha:
A možda je samo zaštićeni svedok, pa ga kriju :hahaha:

Citao sam daaavno neku SF pricu (vooolim SF), al ne mogu se setiti ni autora, ni naslova..
Elem, u toj prici, Pizzaro je glavni lik, ali virtuelni.

Napravili ga ljudovi kao vestacku AI, sve po njegovom karakteru, secanjima itd, i mali hologram pod staklenim zvonom.

Sad, sam Pizzaro konta da je nedavno umro, i da je u cistilistu, a coek koji laprda sa njim da je bog...

Jako dobri dijalozi, radnja vodjena perfektno (dva lika, plus Pizzarova secanja) i pomalo bezveze kraj.

A nikako da se setim autora i naslova.
Ali, imam ja za to leka.... :)

Aj kad pronadješ pričicu, baci naslov i autora na forum, please.
Možda tako lakše nadjem original Pizzara, da mu nanče spomenem :zper:
A i pročitala bih je, volem i ja sf.

Dragi rendžeri, reposi, zaverenici, vanzemaljci i ostali, ja vas srdačno pozdravljam, odoh kupat' čEdovište, pa hranit' čedovište, pa uspavat' čedovište...
Će se gledamo.
bye, bye :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back