Kafanske priče

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
nx8k0o.jpg

mozda se neko prepozna :)

Pošto mi nije jasno zašto je tema Definisanje pojma 'Natprirodne pojave' zaključana postaviću ovde svoju dilemu. Čitam neke ezoterijske autore koji se bavi i, je l te, okultnim ali ako bih otvorio temu o njima ne bih znao da l to da radim ovde ili na pdf-u Astrologija pa Ezoterija - ostalo. Primetio sam da je veoma aktivna tema o Kastanedi na pfd-u Kultne stvari, ali to mi je glupo...

Pošto mi nije jasno zašto je tema Definisanje pojma 'Natprirodne pojave' zaključana postaviću ovde svoju dilemu. Čitam neke ezoterijske autore koji se bavi i, je l te, okultnim ali ako bih otvorio temu o njima ne bih znao da l to da radim ovde ili na pdf-u Astrologija pa Ezoterija - ostalo. Primetio sam da je veoma aktivna tema o Kastanedi na pfd-u Kultne stvari, ali to mi je glupo...

Rekla bih da je to za ovdasnje zitelje ali da te na vreme upozorim,ovde ima mnogo ljubitelja malih zelenih (vanzemljaki??) gustera tako da bi tvoja tema uskoro mogla postati pogodno tlo za razvitak daljnjih teorija o istima.

ljubitelja malih zelenih (vanzemljaki??) gustera tako da bi tvoja tema uskoro mogla postati pogodno tlo za razvitak daljnjih teorija o istima.

Problem ovog pdfa nisu ljubitelji gustera i nisu oni krivi sto je ovaj pdf u praksi forum Protiv Natprirodnih pojava i misterija. Sto nisi upozorila coveka da ce mu tema biti ispamovana, a to ne rade "ljubitelji gustera" vec ljubitelji evolucije, Darvina i CNN-a :)

Nasao sam nesto o kameri u seriji Batlestar Galactica na internetu i prenecu to ovde Alexani, jer sam siguran da ce joj se tekst i moja kritika njene serije dopasti.

The most obvious visual element in BSG is the ‘shaky camera’. The shaky camera is the effect that you get when the camera is used without a tripod/stand. The resulting footage has shakes and jerks. Conventionally this kind of shot was considered to be sacrilege in the industry. Later, these shots were used to depict character point-of-views. For example, if a homicidal maniac is following a voluptuous damsel in distress then the shot will be filmed from the POV of the homicidal maniac with the camera shaking and jerking as he walks menacingly around the house.
Then recently this style was popularized by news channels especially by ‘embedded reporters’.
Thus in recent times, the shaky camera is quintessentially seen to depict ‘reality’. The technique was subsequently picked up by reality TV shows where, once again, the camera shake becomes the hallmark of realism.BSG uses the shaky camera to the same effect. The camera not only jerks and shakes, it also goes in and out of focus, zooms erratically and changes points of view for no particular reason at all. In fact, a lot of this shaking is actually added at the special effects desktop.
The result – a footage that has been unanimously seen to be gritty realism.

Najocigledniji vizuelni efekat u seriji Batlestar Galactica jeste "shaky' kamera (shaky znaci: nestabilna, klimava, drhtava,drmava, labava).
I pazi jos se oni time hvale. Kazu da je takva kamera bez stativa prvi put koriscena u nekim horor filmovima, u izvestajima sa nekih ratista kako bi docarala atmosferu itd.. A ovaj nazovi "genijalan" reditelj to je primenio i u ovoj seriji.
Ali tu nemamo samo tresanje kamere levo i desno, gore i dole, vec i zumiranje napred i nazad.

Tako da kada u seriji rade "opasne" scene sa onim deb.ilima obucenim u plekane kostime ,koji valjda predstavljaju robote, kamerman ne bi li docarao atmosferu igra Zikino kolo dok snima, uz sve zumiranje napred i nazad. Pri tome hipnotisana publika izgleda padne u neki tremor i na kraju stupor od tolikog tresanja . Jedino to moze da objasni popularnost ove serije. Nema drugog racionalnog objasnjenja :)

Na kraju krajeva, kako neko ko ovako izgleda moze da rezira drugacije od onoga kako rezira: :)

Reziser Batlestar Galaktike
michael-rymer-home.jpg

Ti dečko imaš ozbiljnih problema.
Ajde stav o nečemu,jer je to kao dupe - svi ga imaju, a misle da TUĐE smrdi...
Ali pisati da neko zbog FIZIČKOG IZGLEDA ne zna da radi posao?
Imaš problem,ajde rješavaj to negdje a ne na forumu...
A ti Parkeriss...
Mišljenje svako ima.
Ali tvoje pošalice o marksizmu i evoluciji nisu ni po.
A kamoli šalice...
:mrgreen:
Ako nisi čitao postove pažljivo,prati malo.
Ja sam vidio mnogo onih koji pobijaju postojanje lizarda, a NISU vezani za Darvina.
Još manje za marksizam.
Odoh ja u drugu kafanu, na jednu ljutu.
Od ove Zero Cole mi se podriguje.
:cool:

Dobro Ozi, ko ti opet cimo kafez !?
Uvek si tako iskljuciv?
Moglo bi nekad da se kaze: ja mislim o ovome to i to, a ne pitati se uvek zasto neko drugi misli drugacije;
ili ja volim to i to; ili ja verujem ili ne verujem......
Neko misli da je Bodler nenormalan, a neko uziva citajuci njegovu poeziju........
Nadam se da te nisam uvredila mojim komentarom.

More, svi mi imamo preča posla...
Ali ovaj virtuelni svijet je bezopasan, može da padne poneka uvreda.
Iako nisam baš nešto uvredljiv.
I takav sam po celom telu.
:mrgreen:
Kad me iznerviraju obično gubim kontrolu.
Mislim da sam poslije kafice u real life prilično smiren.
:cool:

sta je glupo? kastaneda? coveku treba dici spomenik jer je mnogo uradio svojim knjigama, za antropologiju pre svega.

Alex, cemo razmenimo serije?

Ja tebi Defying Gravity, a ti meni sve od druge epizode BSG?

(I ne sekiraj se radi kao "kritika" tvoje naj serije... ne moze biti milion ljudi biti ludo, a jedan pametan...
A druga stvar, "kriticar" je to kopirao sa bloga nekog amatera, koji ima pojma o cinema kao zaba o sisama. Komentari ispod tog teksta su sasvim adekvatni)

Mislim, izvor je ono..obicno beznacajno misljenje nekog laprdonje. Ako oces, dacu ti i link.

Poslednja izmena:
Dobro Ozi, ko ti opet cimo kafez !?
Uvek si tako iskljuciv?
Moglo bi nekad da se kaze: ja mislim o ovome to i to, a ne pitati se uvek zasto neko drugi misli drugacije;
ili ja volim to i to; ili ja verujem ili ne verujem......
Neko misli da je Bodler nenormalan, a neko uziva citajuci njegovu poeziju........
Nadam se da te nisam uvredila mojim komentarom.

Ja mislim da je Bodler nenormalan. I to je apsolutno.....hahahahahahah :hahaha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back