Kafana "Žalosna sova"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala tebi sto si ok moderatorka.

Nismo ali bicemo ako se nesto ne promeni.

Necu to,hocu kuckanje o animama :D .

Haha, hvala na komplimentu.
Iako samo mogla u jednom specifičnom momentu, nisam banovala odredjene članove jer mislim da sve može da se reši na miran način.

Pa 'ajde! Krenite temu o bilo čemu pa da kafana ne bude pusta :D
tumblr_m6y23itT9D1qlvfk1o1_400.gif

Haha, hvala na komplimentu.
Iako samo mogla u jednom specifičnom momentu, nisam banovala odredjene članove jer mislim da sve može da se reši na miran način.

Pa 'ajde! Krenite temu o bilo čemu pa da kafana ne bude pusta :D
tumblr_m6y23itT9D1qlvfk1o1_400.gif

Nije kompliment.Cinjenica.Samo inteligentne,mastovite osobe mogu da gledaju anime,razumeju,uzivaju u njima.

Ne znam te ali cim si ucesnik ovog dela foruma imas to gore kao i svi ovde.To sto te moderatorstvo nije zanelo da imas trip bozanstva je samo pokazatelj da si pravi ljubitelj anima.

Moja zelja je da se ozivi kafana ali nemam ideju kako je to izvodljivo.

Opet,forumasi fale :ceka: .

Mozda sam ludo entuzijasticna ali mislim da vredi,anime svet treba pratiti kao sklanjanje od sive stvarnosti.
Ne treba postati zavisnik ali taj balans koji donosi energija anima jako je bitan.

Šta ćete, nije ovo pdf Politika pa da bude popularan... ljudi će radije da se prepucavaju tamo nego da govore o vedrijim temama.

Pa hajde onda da diskutujemo o čemu god a da je vezano za kin... ovaj, japanske crtaće. Koliko nas već ima, pa će možda još neki da se pridruže ili vrate kad vide diskusiju.

Nije kompliment.Cinjenica.Samo inteligentne,mastovite osobe mogu da gledaju anime,razumeju,uzivaju u njima.

Ne znam te ali cim si ucesnik ovog dela foruma imas to gore kao i svi ovde.To sto te moderatorstvo nije zanelo da imas trip bozanstva je samo pokazatelj da si pravi ljubitelj anima.

Moderatorstvo i nije nešto što te zanese. Ja sam mod na jednom drugom forumu pa to nije promenilo moje iskustvo tamo. Doduše forum je slabo posećen pa gotovo da i nema posla za modove, ali opet...

I mislim da je pravilnije reći "animea" nego "anima". A znam neke koji bi te iz mesta ispravili. Meni je svejedno, iskreno. Nije kao da je regulisano gramatikom i pravopisom srpskog jezika.

Mozda i jos jednostavnije tipa zasto se u Srbiji na anime crtace gleda kao na neku nevidjenu "opasnost",zasto ljudi ne shvataju da tu ima jako dobrih stvari?

Pa ne možemo da generalizujemo. Tačno je da ovde, kao uostalom i u mnogim drugim delovima sveta, ima dosta ljudi kojima je to nešto strano. Iskreno, i meni je još uvek malo strano bez obzira što sam malo bolje upoznat s tim od prosečnog čoveka odavde (malo bolje, daleko sam od nekog vrsnog poznavaoca).

Oni što gledaju na anime kao na opasnost verovatno su bacili letimičan pogled i videli one drečeće lajt-šoove što izazivaju epilepsiju, zatim neobičan crtež, onda su videli (ili čak samo čuli) da postoje i neke nasilne stvari, zatim hentai... i eto ti svih preduslova da neko ko nije upućen stekne loš utisak.

Ono što meni jako smeta kada je zajednica anime fanova u pitanju, kako u svetu tako i kod nas, je visok procenat ljudi koji su uobrazili da samo zato što su pogledali mnogo toga imaju superioiran ukus i da su bolji od ostalih. To nisam primetio ni među fanovima filmova, video-igara, knjiga, bar ne u tolikoj meri. A ti ljudi imaju stav – ako voliš ono što i ja volim, znači da imaš dobar ukus; ako voliš ono što ja ne volim, onda imaš shit taste, inferioran si, pleb si (upotreba te reči me posebno iritira) itd. Naravno, na Internetu je jako teško proceniti koliko se ko i u kojoj meri šali, sprda, troluje, a koliko je ozbiljan, tako da mi nije uvek lako da procenim kakvo mišljenje vlada na nekom forumu, temi, i da "opipam" puls mnjenja tamo. Ja često preozbiljno shvatam stvari koje pročitam pa i to nekad bude problem u komunikaciji sa ljudima onlajn, što se naravno odnosi i na rasprave o animeima, a koje najčešće vodim na sajtu MAL.

Hahah.. "pleb"... Meni je ta reč uvek bila smešna :lol:

Ja nisam imala prilike da ukrstim puteve sa tim ljudima što smatraju da je anime opasan i slično, ali iz ličnog iskustva nalazim da je ljudima često odbojan anime jer veruju da je bilo šta animirano za decu. Bar je tako za mene bilo; uvek su mi govorili da treba da prestanem da gledam crtaće jer je to za decu, čak i dok sam još bila dete xD pa zatim sve ostalo što je @Dakyorlando spomenuo...

Poslednja izmena:
Ja otprilike imam isto iskustvo kao Gosaii, sve se svodi na to "Još gledaš crtane filmove?" (dokle je farma, veiliki brate i ostale gluposti kvalitetnije gubljenje vremena po logici tih istih ljudi :roll:)

Što se tiče elitizma toga u anime zajednici nažalost ima dosta, ljudi se još uvek tripuju da su ovo 90-te i da je anime neki vid tajnog kluba.
Druže prestani da se ponašaš ko special snowflake, anime je postao mainstream odavno, mislim kad imaš da kupiš prevedene mange na srpski na kioscima.(video related)

Daki Orlando na zalost.

O,da vidimo sta ja znam a animama :D .Crtaci iz Japana nastali po mangama (japanski vid stripa) .Posebne su tehnike crtanja,drugacije nego kada se rade obicni crtaci za USA ili Evropsko trziste.

Znam ali o tome se beskrajne polemike vode na netu.Da li se rec anime koristi samo kao jednina mnozina ili se menja.Tvrde da je ispravno gramaticki samo jednina mnozina a sve ostalo ne.
Inace ono sto jednom napisem to mi je,retko kad uspem da ispravim tekst jer nece.

Vecini Srba to deluje kao neka zla organizacija koja mladima ispira mozgove.
Nemaju pojma o cemu ti to,gledaju te belo.Dobro ako ne pomisle da se drogiras ili neku takvu gadost netacnu.Msm cim izlazis iz okvira sivila samo bi da te okite epitetima i proglase fijukom jer u kutiji,razmisljas.
Vecina gleda Farmu i Parove a anime su im uzas neki tamo-tragika.
Volim ozbiljne diskusije uz notu humora suptilnog.
.......
Nije mi jasno zasto su ljudi toliko prestravljeni jer postoje razni zanrovi.
Takodje ne kapiram sokiranje zbog yaoi anima i generalizaciju da to ne treba da postoji.
Radi se o tome da svako bira zanr koji ce gledati a tek kad vidi vise nadje se ili ne tu.

Elitizam u gledanju anima je glup do besvesti.
Povrsan.
Svako gleda sta mu se dopadne.

Ne razumem se u zanrove ali mi nisu bitni,bas gledam sta mi se dopadne.

Sta volite da gledate,anime o cemu?

Ja volim slice of life. To mi je nekako najdraži žanr. Generalno volim i komedije. Sada sam, recimo, završio prvu sezonu animea Non Non Biyori, i dopalo mi se.

75105l.jpg

A nisam ljubitelj SF, zatim natprirodnih stvari, fantazija i sličnih stvari.

Јесте да је овај пдф за аниме, извините, али волео бих ако овде има неких чланова који читају Песму леда и ватре(књиге по којима је настала серија Игра престола ) да прочитају једну моју недовршену анализу и да кажу шта мисле.

Историјске, митолошке, књижевне, географске и остале референцеhttp://forum.krstarica.com/entry.php/44471-Песма-леда-и-ватре-друга-страна-фантазије-део-1-увод-и-референце
http://forum.krstarica.com/entry.php...�-страна

Морал ликова у причи-између добра и злаhttp://forum.krstarica.com/entry.php/44473-Песма-леда-и-ватре-друга-страна-фантазије-део-2-морал-ликова-у-причи

Деконструкција класичне фантазије
http://forum.krstarica.com/entry.php...струкци

Kao čitač knjiga, možeš li mi reći kakav je Stanis u knjigama, pošto je on u seriji meni ubedljivo najdosadniji lik, ali kad to spomenem na netu, ljudi hoće da me linčuju, i onda krenu da pričaju kako je bolji u knjigama i.t.d.

Сјајан лик у књигама, кога су аутори серије унаказили, јер га највише мрзе од свих ликова...

jojjjjj sećam se Gosaii (po nicku) i Black Wolf (po avataru) :D
Zauz, ti si se izgleda registrovala 2012, ja tad već otišla kme
u stvari dolazila sam 2013. poslednji put ali ne znam jesam li bila u jabuci
anyway hi :D

kako ste vi, šta se ovde zbiva :lol:

Ja lurkujem po malo, postujem nesto svakog drugog punog meseca xD
Ovako privatno drljam na faksu t taaaako... Nista spec. Ne znam sta mi bi ali pocela sam da svracam ovde cesce, mozda se ovaj PDF i vrati u zivot jednog dana :lol:

Poslednja izmena:
pa nadam se da može pdf da se vrati u život makar malo :lol:

gosaii, stalkovala sam te malo na tumblru, mnogo mi se sviđaju tvoji crteži :super:
koliko sam skontala studiraš ilustraciju? blago tebi ;-; to sam i ja htela neko vreme ali sam završila na japanskom na kraju
uglavnom pošto ne umem/ne mogu/ne želim da crtam realistično haha
i onda pošto sam i u filološkoj učila japanski pa kao to mi je najlakše sad :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back