Kafana MEČ LOPTA vol.3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo ti jedan odgovor od teniske legende:
Federer nije ni drugi teniser svih vremena, tvrdi bivši granslem pobednik (Pit Keš)

Federer není ani druhým nejlepším tenistou všech dob, tvrdí bývalý grandslamový vítěz

Dnes 19:13 - Praha
Má ve své sbírce sto tři titulů z turnajů ATP, vyhrál dvacet grandslamů a dlouhá léta vládl všem tenistům. Přesto prý není nejlepším hráčem v historii. Tedy alespoň podle wimbledonského vítěze Pata Cashe, který tvrdí, že před Rogerem Federerem jsou hned dvě jména.

Roger Federer patří k nejlepším hráčům tenisové historie

O Rogeru Federerovi se často hovoří jako o nejlepším tenistovi všech dob. Vyhrál, co se dalo a ve světovém žebříčku byl mnoho let na nejvyšší pozici. Přesto se najdou tací, kteří si myslí něco jiného. Pat Cash, bývalý australský tenista a světová čtyřka, vysvětluje, z jakého důvodu je jiného názoru.
„Každý říká, že Federer je největším hráčem historie, ale není ani druhým nejlepším tenistou všech dob,“ uvedl Cash na webu essentiallysports.com. „Je těžké tomu uvěřit. Ale pokud je někdo nejlepší v historii, tak by měl mít lepší vzájemnou bilanci proti svým největším soupeřům,“ narážel bývalý wimbledonský vítěz na to, že Federer ve většině zápasech nestačil na Novaka Djokoviče a Rafaela Nadala.
https://twitter.com/thefield_in

S Djokovičem se Federer dosud střetl padesátkrát, z toho sedmadvacetkrát odcházel jako vítěz srbský tenista. S Nadalem se utkal čtyřicetkrát a španělský hráč ho čtyřiadvacetkrát porazil. Podle Cashe právě Djokovič brzy švýcarskou legendu překoná a dokáže, že je nejlepším tenistou historie.
5eda0df877752f5e6c6c0000-335504

Pat Cash.
Twitter@DiarioDeTenis, Twitter
„Djokovič je úžasný, má skvělé statistky. Federer s Nadalem měli velký náskok a Djokovič je už téměř dohnal,“ dodal Cash. Djokovič dosud vyhrál sedmnáct grandslamů a na čele žebříčku už strávil dvě stě osmdesát dva týdnů. I teď mu vévodí, avšak žebříček je kvůli současné situaci zmrazen. Federer byl na nejvyšším stupínku tři sta deset týdnů.
vk, Sport.cz, Právo

Dule molim te, vezano za video koji sam postavio... Kao prvo nisam ga tražio, već ga je youtube sam ponudio. To je bio potreban, ali ne i dovoljan uslov za stavljanje tog videa na naš forum.

Dakle, zamolio bih @Dule25 i @Илке da pogledaju ponovo i pažljivo video: Agassi vs Federer. Taj video je u slavu Rodžerovu. Taj video posvećujem Duletu25, Mačkoniju, Gold Rogeru, Jahveu i svim ostalim Federerovim navijačima. Slava gospodinu Federeru, čovjeku koji je i dalje po brojevima najbolji teniser svih vremena.

Dule molim te, vezano za video koji sam postavio... Kao prvo nisam ga tražio, već ga je youtube sam ponudio. To je bio potreban, ali ne i dovoljan uslov za stavljanje tog videa na naš forum.

Dakle, zamolio bih @Dule25 i @Илке da pogledaju ponovo i pažljivo video: Agassi vs Federer. Taj video je u slavu Rodžerovu. Taj video posvećujem Duletu25, Mačkoniju, Gold Rogeru, Jahveu i svim ostalim Federerovim navijačima. Slava gospodinu Federeru, čovjeku koji je i dalje po brojevima najbolji teniser svih vremena.
Горнји пост те демантује. И ја лично. "Најбољи свих времена" којиу има негативан скор међусобних сусрета са обојицом из највеће тројке свих времена.

Горнји пост те демантује. И ја лично. "Најбољи свих времена" којиу има негативан скор међусобних сусрета са обојицом из највеће тројке свих времена.

ИЛКЕ, molim te, imam puno posla jutros. Moraću zvati stranca da pomogne. Sipate žestoko ta videa i replike na repliku. Vas dvojica ste divni ljudi. Zato ću, zato što Vas izuzetno poštujem, eskivirati čitati šta ste jedan drugom pisali. Ali Ilke zamolio bih te da ponovo pogledaš video Agassi vs Federer. Ti si napisao neistinu. Nije Andre razbio Rodžera. Pogledaj taj video do kraja, pa ćeš vidjeti ko je koga razbio.

Sve mi se čini da ću, pravde radi, početi na ovom forumu da pišem u Federerovu korist. Dule najbolje zna (a ja tek mali dio) da se ovaj pdf jako ogriješio o gospodinu Federeru.

I iznad svega, zašto? Iz sveg srca vapim zašto? Elem, zašto niko ništa ne piše o Rafaelu Nadalu? Čovjek je trenutno drugi igrač svih vremena. Sa tendencijom da postane G.O.A.T. U čemu je fora, pa vas on nimalo ne zanima?

Znači, pravde radi, od danas okrećem ploču. Molim samo bez vrijeđanja, argumentovano, bez ružnih smajlija. Danas je 06.06.2020. Vidite li kako je lijep datum? :)

ИЛКЕ, molim te, imam puno posla jutros. Moraću zvati stranca da pomogne. Sipate žestoko ta videa i replike na repliku. Vas dvojica ste divni ljudi. Zato ću, zato što Vas izuzetno poštujem, eskivirati čitati šta ste jedan drugom pisali. Ali Ilke zamolio bih te da ponovo pogledaš video Agassi vs Federer. Ti si napisao neistinu. Nije Andre razbio Rodžera. Pogledaj taj video do kraja, pa ćeš vidjeti ko je koga razbio.

Sve mi se čini da ću, pravde radi, početi na ovom forumu da pišem u Federerovu korist. Dule najbolje zna (a ja tek mali dio) da se ovaj pdf jako ogriješio o gospodinu Federeru.

I iznad svega, zašto? Iz sveg srca vapim zašto? Elem, zašto niko ništa ne piše o Rafaelu Nadalu? Čovjek je trenutno drugi igrač svih vremena. Sa tendencijom da postane G.O.A.T. U čemu je fora, pa vas on nimalo ne zanima?

Znači, pravde radi, od danas okrećem ploču. Molim samo bez vrijeđanja, argumentovano, bez ružnih smajlija. Danas je 06.06.2020. Vidite li kako je lijep datum? :)
1. Ако ико поставља видеа онда је то Сибирски. Иначе, иде реплиука на реплику јер је то форум. На свим форумкима се то ради. То је суштина постојања свих форума.

2. Па ја сам и погледао видео до краја и видео да га је Агаси победио 3:1 у сетовима. Дакле, разбио га. Не знам шта ти на том видеу видиш као крај. :sad2:
3. Ми не пишемо о Надалу јер није у сфери нашег интересовања.

Poslednja izmena:
1. Ако ико поставља видеа онда је то Сибирски. Иначе, иде реплиука на реплику јер је то форум. На свим форумкима се то ради. То је суштина постојања свих форума.

2. Па ја сам и погледао видео до краја и видео да га је Агаси победио 3:1 у сетовима. Дакле, разбио га. Не знам шта ти на том видеу видиш као крај. :sad2:
3. Ми не пишемо о Надалу јер није у сфери нашег интересовања.
1. U pravu si.
2. U pitanju je nesporazum. Gledao sam highlights nekog drugog meča u kojem je Rodžer dobio Andrea i htio sam da okačim video iz tog meča. Znači, moja greška.
3. Od danas Rafael Nadal postaje najveća sfera mog interesovanja. Vi pišite vašu sferu (a ja ću vas, kao moderator, nadzirati), ja ću pisati svoju. Mene mogu nadzirati njih četvero koji su viši rang od moderatora. Pozivam Kiki da mi se pridruži u istinitom prikazivanju lika i djela gospodina Rafaela Nadala.

Jos nema linka pa "mora" ovako:

NOVAK! U finalu razneo Federera, Eurosport rezultat vodi kao 6:0, 6:1, na kraju su morali da TEŠE Švajcarca!

Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena. Tako bar smatraju ljubitelji "belog sporta".

Naime, "Eurosport" je sproveo anketu među svojim čitaocima o tome koga oni smatraju najboljim igračem u istoriji.

Napravljen je "kostur" od osam igrača iz Open ere, a pristiglo je 900.289 glasova, javlja agencija Srna.

Na kraju, u finalu, kao pobednik je izašao naš Novak Đoković, koji je uslovno rečeno savladao Rodžera Federera. I to prilično ubedljivo jer je pomenuti kanal rezultat saopštio na sledeći način:

"Glasanje je završeno u četvrtak uveče. Novak Đoković je uzeo lavovski deo pomenutih glasova, pa bi u teniskom smislu moglo da se kaže da je rezulat bio oko 6:0, 6:1".

Najbolji srpski sportista je pre toga u četvrtfinalu pobedio Roda Lejvera, a u polufinalu Amerikanca Pita Samprasa, koji mu je u mladosti bio idol.

"Eurosport" je na kraju pokušao da uteši Švajcarca.

"Federer sigurno nije previše zabrinut. Sasvim smo sigurni da je potrebno mnogo više od ovoga da bi se osvajač 20 grend slem titula 'narogušio'", prenosi B92.

Pomenuti kanal će anketu sprovesti i kada su teniserke u pitanju, a glasanje će trajati od četvrtka do nedelje.

Ma kako da ne. Po mojim podacima koji poticu iz "dobro" proverenih izvora (uvek sam prvi obavesten o takvim stvarima) u glasanju je ucestvovao 321.321 Kinez pa je rezultat vise nego diskutabilan. U stvari vise je nego jasan. Njih 86.5% je glasalo za Noleta tako da Federer nije imao nikakve sanse.

1. U pravu si.
2. U pitanju je nesporazum. Gledao sam highlights nekog drugog meča u kojem je Rodžer dobio Andrea i htio sam da okačim video iz tog meča. Znači, moja greška.
3. Od danas Rafael Nadal postaje najveća sfera mog interesovanja. Vi pišite vašu sferu (a ja ću vas, kao moderator, nadzirati), ja ću pisati svoju. Mene mogu nadzirati njih četvero koji su viši rang od moderatora. Pozivam Kiki da mi se pridruži u istinitom prikazivanju lika i djela gospodina Rafaela Nadala.

Da znas da si u pravu. Nadala smo, potpuno neopravdano, zaboravili. A i on je vrh vrha. Kod mene mu je jedina zamerka sto je, nekako, kako bih rekao suvise "jednoobrazan, jednostran". Njegovo suvereno polje je "crvena sljaka". Videli smo, da cim je Federer pobedio na "plavoj sljaci" ona je, po njegovoj i Noletovoj "zapovesti" odmah izbacena. To sto su se nekada, u pravo vreme "teniskog znanja i umeca", Vikipedija (Prvobitna teniska podloga na kojoj su nekada igrani svi važniji turniri uključujući i veliku četvorku bila je trava. Danas je Vimbldon jedini Gren Slem sa travnatom podlogom koja je ujedno najbrža i najzahtevnija za igrače) to nikom nista. Sve radjeno protiv Federera.

Ne znam da li ste informisani, od jutros sam jedini moderator na Tenisu. U nekoj sam frci, neke razne obaveze me čekaju. Zamolio bih Vas da, bar dok se ne izabere novi moderator, budete takvi da ne treba moderatorska intervencija.

Unaprijed zahvaljujem.

Ambi od dekstera.

p.s. U donjem dijelu foruma, ima tema Zanimljivi teniski video klipovi. Postavio sam danas tamo nekoliko klipova. Predlažem da pogledate. Naravno, finalna odluka je Vaša.

Ilke hvala ti sto si podrzao (lajkovao) moj post. Znaci u vezi tog posta u svemu se slazemo.

Bas si objektivan. Od kad je Nole dosao na prvo mesto skoro 10 godina nije se jos pojavio ni jedan mladi igrac da nesto valja, a oni su najopasniji. Federer je odmah imao trojicu mladih lavova sto znaci da je igrao u najjacoj konkurenciji, konkurenciji koju njih trojica nikad nisu i nece imati.

Bas si objektivan. Od kad je Nole dosao na prvo mesto skoro 10 godina nije se jos pojavio ni jedan mladi igrac da nesto valja, a oni su najopasniji. Federer je odmah imao trojicu mladih lavova sto znaci da je igrao u najjacoj konkurenciji, konkurenciji koju njih trojica nikad nisu i nece imati.

Kad odmah. Kad jos nisu imali ni licnu kartu. Naosvajao se on GS-ova dok oni nisu stasali.

Jasno je da je Novaku bilo mnogo teze. Trebao je da igra protiv Federera koji je bio broj jedan u to vreme, sa citavom masinerijom iza sebe i protiv dvojice vrsnjaka iz mnogo vecih teniskih drzava i ekonomija, sa mnogo vise novca, sponzora i sa mnogo boljim uslovima nego sto ih je Novak imao.

Kad odmah. Kad jos nisu imali ni licnu kartu. Naosvajao se on GS-ova dok oni nisu stasali.

Jasno je da je Novaku bilo mnogo teze. TrebaLo je da igra protiv Federera koji je bio broj jedan u to vreme, sa citavom masinerijom iza sebe i protiv dvojice vrsnjaka iz mnogo vecih teniskih drzava i ekonomija, sa mnogo vise novca, sponzora i sa mnogo boljim uslovima nego sto ih je Novak imao.

Ja te stvarno ne razumem. Svakih tridesetak i nesto dana pojavis se i ponavljas istu „tezu“. Kao da smo mi maloumni pa smo zaboravili tvoje „genijalno“ razmisljanje. U odgovoru na onu tvoju vec legendarnu, da ne kazem glupost, tvrdnju – „Tim bi odrao celu tu generaciju Federerovih velikana da mu niko ne bi set uzeo” - lepo sam ti kao decacicu objasnio da to nema veze s mozgom. Pre bi „pametna glupost“ mogla da bude – da tim velikanima belog sporta Tim ne bi uzeo ni set. Ali dobro i to je preterivanje.

Posle sam ti lepo pojasnio neke stvari:

Kako god ti okrenes Federer je do pojave Nadala osvojio 4 G.S.

Dokaz da, prakticno, nema veze ko je ista generacija, ko je bio maloletan, a ko nije imas dole. Samo i jedino je vazno ko koliko zna da igra tenis. Uzgred budi receno – “Rafa je uzeo prvi gs sa 19 godina, Novak sa 20”. (tvoj podatak). A taj dokaz ti je vec sto puta pominjano:

Од марта 2005. до јула 2009, њих двојица су успели да освоје 17 од 18 гренд слемова (од Ролан Гароса 2005. до Вимблдона 2009. нису освојили само Отворено првенство Аустралије 2008.) и 24 од 38 турнира АТП мастерс серије. У току тог периода, Федерер и Надал су освојили 11 узастопних гренд слемова, почевши од Ролан Гароса 2005. до Отвореног првенства САД 2007. Тако су постали једини пар у историји са три различита гренд слема (2005—2008 Ролан Гарос за Надала, 2003-2007 Вимблдон и 2004—2008 Ју-ес опен за Федерера) које су освојили бар четири пута узастопно за време 5 година доминације (2004—2008).

Nole i Mari su tu posle godinu dana. Sta su za to vreme radili nije Federerov i Nadalov problem. Federeru su manji problem pravili ti stariji. Karijeru su mu upropastili mladji. Tako je uvek. Mladji su opasni. Karijeru mu je obogaljio narocito Nadal, a kasnije i Nole. E Nole nema nikakvu ni “k” od konkurencija od tih mladjih. Od kako je Nole osvojio svoj prvi G.S. niko od mladjanih tenisera nije osvojio G.S. – proveri. (Cilic se ne racuna prakticno je vrsnjak). Dvadeset i dve godine nije se pojavio niko ko bi Noletu mogao da bude prava konkurencija. Gde je Noletu - Federerov neki novi Nadal, Federerov neki novi Nole. Nema ih ni na vidiku, a, covece, prosle su 22 godine. Federer je prvi G.S. osvojio 2003., a Nadal se “pojavio” 2005. Znaci posle dve godine. Nole tu jos ima - nula, niko. Vec 22 godine ka + beskonacno.

Sto se tice medijske podrske, novca i trenera Nole se namucio kao Isus. I to ne treba vise da ponavljas jer to svi znamo i priznajemo. Ipak imao je odlicnog prvog trenera Jelenu Gencic. Posle Petrovic pa Pjati. Pa onda (od 2006.) za njega - najboljeg trenera sveta svih vremena Marijana Vajdu.

Dobro, ima ljudi koji ne mogu iz prve da razumeju i shvate nesto. Ali ipak stvarno ne razumem o cemu pricas. Ma ne razumes ni ti, ali hajde da nesto kazes. Aman zaman prestani vise da nam prodajes istu, vec ofucanu tezu. Smisli nesto novo. Stvarno, sto kazu klinci, smaras brate.

P.S. Izvinite sto i ja smaram, ali preko ....... ne mogu da predjem.

Дуле, ниси ми набројао те страшне тенисере које је Федерер имао пре него су се пођјавила ова двојица. Агаси и Сампрас су већ били готово пензионисани. Федерер није имао никакву конкуренцију :rtfm: Колико су његови конкуренти освојили ГС? Ноле и Надал су имали најјачу конкуренцију у историји.:rtfm: Надал за конкуренте има Федерера, Новака и Марија. ( 41 ГС укупно) Ноле има Федерера, Надала и Марија (43 ГС укупно). Какве везе има да ли је неко млад или стар? А немој да заборавиш да су ова четворица које сам ти набројао "криви" што ни један млади није освојио ни један ГС. Дуле, не може још увек нико да се појави јер су Ноле, Рафа и Роџер вансеријски тенисери, нешто најбоље што је свет до сада имао.:rtfm:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back