Kafana MEČ LOPTA vol.3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ocekivana rutinska pobeda Djokovica nad Timom, mislim da se o Austrijancu previse prica kao da je maloletan a on ima 23 god. Tacno je da je rec o solidnom igracu ali u njegovim godinama Nadal i Djokovic su bili na vrhuncu igre tako da ne mislim da je Tim neki vanserijski potencijal on vise nije ni potencijal vec igrac koji je oformljen i blizu je maksimuma.
Mislim da u narednih 5 god mozemo ocekivati i dalje dominaciju Djokovica kome ce glavni rival biti Marej, realno je da obojica su prosli neki zenit i da ce ici silaznom putanjom sto se tice nivoa igre ali konkurencija je takva da ce im to biti dovoljno da i dalje dominiraju.
U top 10 ce biti od igraca koji su blizu njihovog godista Nisikori, Raonic, Gofin dok ocekujem da Nadal se uskoro povuce a igraci poput Conge, Vavrinke, Berdiha ce neminovno padati na listi dok ce umesto njih tu biti Tim, Zverev, Kirgios koji po potencijalu ce biti blizu ranga ovih igraca, pa cak i malo slabiji. Ferer i Federer ce verujem jos najvise dve god igrati.
Tim ima 23 i on je vec sada u top 10, Zverev ima 19 i on ce izvesno imati tek proboj jer ce tek napredovati dok Kirgios je izmedju njih godiste i sa svojim gilipterskim ponasanjem vise ocekujem da privlaci paznju van terena ali ce i on biti stabilan u top 10 nakon povlacenja i pada nekih igraca.
Verujem da ce neki novi vanserijski igrac tek pojaviti za nekoliko godina kada vec Djokovic bude blizu kraja karijere.

Poslednja izmena:
Drago mi je da je Serena izgubila. Šta je ovo mačkoni promjenio si potpis :mrgreen:

Nije mi drago sto je Serena izgubila, ali mi je draze sto je Muguruza pobedila. Mozda moze da deluje cudno (cak kontradiktorno), ali meni je draze da neko nesto dobije, osvoji nego da neko nesto izgubi. Cak i kad je to jedino moguce. Moze pobediti samo jedna. Ne volim izjave tipa: "Vise mrzim Zvezdu nego sto volim Partizan". Gornja izjava nije bas takva, ali pomalo vuce na to.

Đokovic sada protiv sebe ima Nadalove, Federerove i Marejeve navijače, niko od njih ne želi da Novak ispisuje stranice teniske istorije i potencijalno ugrozi rekorde njihovih ljubimaca, zato su svi uz čudo od dva slema...

Pa normalno...nije fer da Novak osvaja titule zato što su dobri teniseri omatorili, a ovi mlađi nisu ni za šta :D

- - - - - - - - - -

Drago mi je da je Serena izgubila. Šta je ovo mačkoni promjenio si potpis :mrgreen:

Jesam. Jer je trulo da mi Djoker kvari potpis. Ostavio sam samo kralja :D

Nije mi drago sto je Serena izgubila, ali mi je draze sto je Muguruza pobedila. Mozda moze da deluje cudno (cak kontradiktorno), ali meni je draze da neko nesto dobije, osvoji nego da neko nesto izgubi. Cak i kad je to jedino moguce. Moze pobediti samo jedna. Ne volim izjave tipa: "Vise mrzim Zvezdu nego sto volim Partizan". Gornja izjava nije bas takva, ali pomalo vuce na to.

Ne mrzim je ali ne volim ni nju ni sestru. Drago mi je da sve više nalaze način da je pobjede.

- - - - - - - - - -

Jesam. Jer je trulo da mi Djoker kvari potpis. Ostavio sam samo kralja :D

Ili možda zato što mu je Đoković sve bliži po broju titula :D

Jedino Nole radi kao svajcarski sat i ide kao japanska zeleznica. I podize formu iz meca u mec. Kao i uvek.
Serena i braca Brajan omanuli.
Steta sto ne moze osvojiti “pravi” Garos. Onaj preko Nadala. Kao sto ga ni Federer nije nikad osvojio. Bio redovna Nadalova musterija dok mu Soderling nije prakticno poklonio pehar izbacivsi Nadala. Inace bilo bi kao i do tada. Mrka kapa – zla prilika. Nole bar moze da kaze da je pobedio Nadala (ne bas onog pravog), ali Federer nije nikad nikakvog. To sto nije imao srece, Vavrinka igrao kao lud, druga je prica.
Ubedjen sam da ove godine nece propustiti priliku. Pored sva cetiri slema, Olimpijade, Sinsinatija i zavrsnog mastersa sve ostalo je sporedno. Pa ove godine je izgubio, cini mi se, samo tri meca na njemu prakticno nebitnim turnirima. Ima toliko dobijenih meceva da Veseli i Mari spadaju u domen statisticke greske, a Lopez je cista vis major pa taj poraz ja nekako i ne racunam. Vise racunam kao poraz kad ono Federer (na zavrsnom masteru) ili neko drugi “napravi” W/O. Glupo je i sto to ne ulazi u statistiku.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back