Kafana MEČ LOPTA vol.3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jos jedan, slobodno mozemo reci, pametno izgubljen mec na jednom, relativno, nevaznom turniru. Svi dobro znamo njegove ovogodisnje prioritete. Svi G.S.-i, Olimpijada, Sinsinati i zavrsni masters. Sve ostalo, ako bude – bude. Dobro da jes. Ovo se desilo onako kako sam rekao da se moze desiti. Na samom pocetku turnira kada uvek igra najgore. Rekao sam da ce mu se desiti da se bezveze saplete i ode titula jer i ovde bi je osvojio samo da je prosao ovaj mec. Kao sto sam posle pobede nad Simonom rekao da je Australija njegova.
Kao sto je posle Sinsinatija dobio Ameriku, a posle poraza u grupi dobio finale zavrsnog mastersa protiv Federera. Prakticno covek zna sta sme, a sta ne sme da izgubi. I to je jedna njegova velicina.
Ubedjen sam da ce ga ovo malo i opametiti pa slicne gluposti sigurno nece sebi dozvoliti na gore navedenim prioritetnim turnirima.

- - - - - - - - - -

Stvarno lepe slike.

Bravo Dule,super si objasnio i "nacrtao" da Mackoni i drustvo uvate.:klap:
A zna se,ko pobedjuje ne vazne turnircice.:ok:

Uuuh,Federer dobi po usima od Thsonge, a tri meseca se pripremo. :lol:

Poslednja izmena:
Koje licemerje. Koji licemeri. Da ti pripadne muka. Ko ih ne zna skupo bi ih platio. Pa samo do pre dva minuta huka i buka dok se Nole sprema da servira, radost kad napravi bezveznu neiznudjenu gresku i opsti trans kad odservira duplu gresku. Ovo je pljesak ne Noletu nego Noletovom porazu. I pristali bi na sve duze aplauze samo kad bi Nole vise gubio meceva. Narocito ovako vaznih. Jasno je to i njemu, ali sta moze. Da ih otera na jedno mesto. Tek onda bi bili odusevljeni. Duboko su oni nesrecni sto ne mogu cesto da ga pozdravljaju ovakvog, porazenog.

Ali Dule, Novaka su zaplakali... jbg nije ni od od kamena iako je MENTALNA GROMADA!

Ali Dule, Novaka su zaplakali... jbg nije ni od od kamena iako je MENTALNA GROMADA!

Ma sve je to u redu sa njegove strane. On je posten decko i kao takav verovatno je to smatrao iskrenim aplauzom. Ja opet poznajuci tu publiku i njeno ponasanje i tokom tog i tokom svakog turnira na kome Nole igra smatram taj pljesak hipokrizijom i garantujem da bi bio slabiji i kraci da je pobedio. Dopustam da gresim, ali to je moje misljenje.

Na ono tvoje - vratio se Federer ja rekoh videcemo kako se vratio cim naidje na prvog iole ozbiljnijeg protivnika. Na moju zalost nije se vratio kako bih ja voleo. Ali sta se tu moze. Tako je kako je.

Pa ja bih rekao da je ovo sasvim solidan turnir za njega. Prikazivao je kvalitetne partije sa oscilacijama, sto je i razumljivo posle pauze od 2.5 meseca, i to na najsporijoj sljaci.

128997313_3509984_cocktails_on_grass.png

Cestitke..iako sam gledala samo malo, jer me Nadal uzasno nervira sa onim svojim cesanjem usiju i nosa..

Sve u svemu na mišiće ga je dobio...Monfils ima konstantno lošu formu i počinje da trokira nakon sat vremena meča...Naslanja se na reket kao deda, posrće i slično. Šteta što nema karakter da se dobro pripremi fizički, jer igra stvarno atraktivan i dobar tenis,

Pa ja bih rekao da je ovo sasvim solidan turnir za njega. Prikazivao je kvalitetne partije sa oscilacijama, sto je i razumljivo posle pauze od 2.5 meseca, i to na najsporijoj sljaci.

Nije bio bas los, ali nije ni dobar. Veseli i sreca su mu "sklonili" Noleta sa puta i on je morao doci do finala. Izgubio je od "igraca za jednokratnu upotrebu" (odmah izgubio sledeci mec). Verujem da bi u finalu (da je dosao do njega) izgubio od Nadala koji je "penicillin" za njega. Narocito na sljaci.

Nadal se plasirao u finale u Monte Karlu, posto je pobijedio Endija Mareja sa 2:6, 6:4, 6:2.....
Licno sam se nadala da ce Rodzer biti jedan finalista .Skot Endi je otisao kuci .
Bio je ljut a svoj bijes je nepromjereno iskalio na sudiju u stolici .

Ko gubi ima pravo da se ljuti. Ali stoji da je Nadal maksimalno nekorektan kad je vreme za servis u pitanju. A kad ga sudija “ozbiljno ukori” dva poena pred kraj meca to je vise provokacija za protivnika nego opomena za njega.

"Njujork Tajms je ljetos objavio jedan ne baš afirmativni tekst o Novaku Đokoviću i Rafaelu Nadalu, stavljajući u prvi plan njihove duge rituale pre servisa.

Noletu se zamera dugo tapkanje loptice, a Nadalu čuveno nameštanje kose, šortsa i čega sve ne pre nego št<script id="gpt-impl-0.31995150234799035" src="http://partner.googleadservices.com/gpt/pubads_impl_84.js"></script>o otpočne poen.

“Stvarno sam veliki zagovaralac ograničavanja vremena za servis, trebalo bi u ugao terena staviti neki sat koji bi tome služio”, rekao je hrvatski teniser Ivan Ljubičić, koji je svojevremeno bio predsednik saveta igrača pri ATP-u.
Autor u Njujork Tajmsu je tekst na ovu temu zaključio rečima da se “samo pet ili šest igrača igrača protivi uvođenju merenja vremena za serivs, ali dokle god su među njima Nadal i Đoković, pravila se neće promeniti”.

Noleta sada mogu slobodno izbaciti iz te price. Time se vise ne sluzi.

Poslednja izmena:
Zanimljiv tekst... :D

Mari o dopingu: Kada igra 6 sati i ne umara se...

Endi Mari kaže da je tokom karijere sumnjao da se određeni igrači dopinguju.
“Igrao sam protiv nekih tenisera i pomišljao: ’Nikako da se padnu’ ili “Izgleda da se ne umara nimalo“. Da li sam ikada sumnjao da se neko dopinguje? Jesam. Čuješ glasine“.

Škot objašnjava zašto je u tenisu teže primetiti doping nego u drugim sportovima.

“Zato što u tenisu igrači mogu mnogo da napreduju u određenim udarcima ako poboljšaju tehniku. Sa fizičke strane ipak, ako vidiš da neko igra mečeve od šest sati iznova i iznova i ne pokazuje znake umora, onda bi pomnije to pogledao“.

“Neće više biti tihih suspenzija ili da neko govori da je bio povređen. To je uradio Čilić, kada se povukao sa Vimbldona, onda su ljudi počeli da govore, da bi tek onda izašlo u javnost da je bio na doping testu. Onda to izgleda užasno“.

Mari smatra da se u tenisu zarađuje mnogo novca i da je u interesu svih da se više uloži u antidoping programe.

“Mislim da sport ne bi trebalo da štiti svoje zvezde niti bilo koga ko vara. Bilo da je reč o nameštanju mečeva ili dopingu, na prvi znak problema treba raditi da se to promeni, a ne da se govori: ’To se retko dešava’. Hajde da se postaramo da se ne dešava nikad. Zašto ne investirati više u antidoping programe? Ima smisla, treba zaštiti integritet sporta“, zaključio je Mari.

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2016&mm=04&dd=18&nav_id=1121245

Konačno da neko i o tome progovori :D

Poslednja izmena od moderatora:
Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back