Pre svega, Nišikori je sa Floride, tamo je dosao u četrnaestoj kod Bolitijerija i sasvim je logično da je tamo i prijavljen. Anderson takođe. Nijedan nije tamo zbog poreskih olakšica, jer je to u USA regulisano jače od same smrti. Dakle, kapa dole za taj potez, jer su onda čisti kao suza. Čak poen u prilog mojoj tvrdnji.
Dalje... kud ćeš od bruke u svetski vrh da svrstavaš Raonića i Andersona?
I treće, zar ti ne govori ništa činjenica da su svi naši balkanski slepci utekli pravo u Monako?
A hajde da vidimo šta kažu o Monaku:
http://www.blic.rs/slobodno-vreme/v...lje-medu-pet-najboljih-za-doseljenike/r2492w0
'Na trećem mestu je Kneževena Monako u kojoj ne postoji porez na dohodak osim za osobe sa francuskim državljanstvom koji su u obavezi da porez plate u Francuskoj. U Monaku ne postoji ni porez na imovinu, nasledstvo i poklonjenu imovinu kad je reč o direktnim naslednicima. Da biste postali državljavan ove zemlje potrebnan je samo pozamašni bankarski račun sa minimalnim iznosom od 500.000 evra. U Monako se zbog geografskog položaja naseljeva veliki broj Italijana, Francuza, Švajcaraca ali u poslednje vreme i Rusa.'
Dakle, tamo se ide da ti ostane što više para, jer si alav. Treba samo da zarađuješ bezobrazno.
A već sam ti ovde izračunao ranije da on, procentualno, odvaja oko 300 dinara mesečno u humanitarne svrhe. I to mu se, inače, onda računa kao poreska olakšica.
Njemu kapa dole za tenisko znanje i vanserijske rezultate, kao čovek je... pa šljam. Žao mi je što vas ne mogu uputiti u ponašanje njegove porodice ovde, recimo pri otvaranju restorana, izgradnji terena, osnivanju turnira zarad pranja para... i tako dalje. Beograđani to dobro znaju, većinom. Ruku na srce, još je i najbolji član svoje familije.
Tebi samo više sreće drugi put, i dođi pripremljen kada prozivaš, da se ne blamiraš.
- - - - - - - - - -
Ovo je odgovor na moju konstataciju?
Zato je u Monaku?
Koje idolopoklonstvo... pa zar nije lakše reći 'jeste, tamo je zbog poreza, i slep to vidi', nego ovako besmisleno izvaljivati?