Kafana MEČ LOPTA vol.3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A zašto nisi spomenuo Nadala i Federera? Mareja? Beli je govorio baš o vrhu tenisa, a ne o top 20 igračima... :D

Inače zanimljiv podatak za Švicu. Možeš li da mi zakačiš i link tog teksta da sve pročitam? Hvala :D

Pogledaj malo atp listu.

I Marej je izdao i otisao u London, podrzava otcepljenje, a placa porez okupatorima. A Federer i Stan vec zive u poreskom raju. Jedino Spanci, ali njima malo teze idu strani jezici. :D

Ne mogu sad ponovo da trazim, tema bila je zasto svi teniseri zive u Monaku i Svajcarskoj. Pominju i Novaka, kazu da je Monako lepo mesto za zivot ako mozes to da priustis.

Da vidimo je l' greska ili arogancija.

Nisikori-Florida, Berdih - Monako, Raonic-Monako, Cilic-Monako, Anderson-Florida...

Tsonga, Gaske i Simon - Svajcarska. Sad se verovatno pitate sta rade ovi u Svajcarskoj.

Evo i odgovora sa jednog teniskog foruma: "Switzerland is a known tax heaven where rich can actually NEGOTIATE tax rate with the Government. So, end up paying very low taxes there, the Government still gets a "free money" and the Pros are still happier than paying 5x the amount somewhere else..."

Pre svega, Nišikori je sa Floride, tamo je dosao u četrnaestoj kod Bolitijerija i sasvim je logično da je tamo i prijavljen. Anderson takođe. Nijedan nije tamo zbog poreskih olakšica, jer je to u USA regulisano jače od same smrti. Dakle, kapa dole za taj potez, jer su onda čisti kao suza. Čak poen u prilog mojoj tvrdnji.

Dalje... kud ćeš od bruke u svetski vrh da svrstavaš Raonića i Andersona? :lol:

I treće, zar ti ne govori ništa činjenica da su svi naši balkanski slepci utekli pravo u Monako?

A hajde da vidimo šta kažu o Monaku:

http://www.blic.rs/slobodno-vreme/v...lje-medu-pet-najboljih-za-doseljenike/r2492w0

'Na trećem mestu je Kneževena Monako u kojoj ne postoji porez na dohodak osim za osobe sa francuskim državljanstvom koji su u obavezi da porez plate u Francuskoj. U Monaku ne postoji ni porez na imovinu, nasledstvo i poklonjenu imovinu kad je reč o direktnim naslednicima. Da biste postali državljavan ove zemlje potrebnan je samo pozamašni bankarski račun sa minimalnim iznosom od 500.000 evra. U Monako se zbog geografskog položaja naseljeva veliki broj Italijana, Francuza, Švajcaraca ali u poslednje vreme i Rusa.'

Dakle, tamo se ide da ti ostane što više para, jer si alav. Treba samo da zarađuješ bezobrazno.
A već sam ti ovde izračunao ranije da on, procentualno, odvaja oko 300 dinara mesečno u humanitarne svrhe. I to mu se, inače, onda računa kao poreska olakšica.

Njemu kapa dole za tenisko znanje i vanserijske rezultate, kao čovek je... pa šljam. Žao mi je što vas ne mogu uputiti u ponašanje njegove porodice ovde, recimo pri otvaranju restorana, izgradnji terena, osnivanju turnira zarad pranja para... i tako dalje. Beograđani to dobro znaju, većinom. Ruku na srce, još je i najbolji član svoje familije.

Tebi samo više sreće drugi put, i dođi pripremljen kada prozivaš, da se ne blamiraš. :lol:

- - - - - - - - - -

???

...zato sto je RS finansijski van lige Evrope i ostatka svijeta...ne mozes biti miran sa 10 Jevreja na kontu...kako bi bio sa 300 000 000 na NOLETOVOM mijestu :D

:rumenko:

Ovo je odgovor na moju konstataciju?
Zato je u Monaku?

Koje idolopoklonstvo... pa zar nije lakše reći 'jeste, tamo je zbog poreza, i slep to vidi', nego ovako besmisleno izvaljivati? :lol:

Pogledaj malo atp listu.

I Marej je izdao i otisao u London, podrzava otcepljenje, a placa porez okupatorima. A Federer i Stan vec zive u poreskom raju. Jedino Spanci, ali njima malo teze idu strani jezici. :D

Ne mogu sad ponovo da trazim, tema bila je zasto svi teniseri zive u Monaku i Svajcarskoj. Pominju i Novaka, kazu da je Monako lepo mesto za zivot ako mozes to da priustis.

Ne vredi ti izvor ako nema linka. Pitaj moderatore, ako meni ne veruješ...Daleko od toga da sumnjam u to što si napisao, ali bilo je dosta lažnih vesti ranije na temi... :D

Nadal ne govori engleski i zato nije otišao negde drugde da plaća porez? Au, tebi je baš dobro :D

A Federer i Stan su "Krivi" što su rođeni u Švajcarskoj....joj! :D

Pogledaj malo atp listu.

I baš kažu da je Švajcarska poreski raj, a Monako samo lepo mesto za život? :lol:

Pre svega, Nišikori je sa Floride, tamo je dosao u četrnaestoj kod Bolitijerija i sasvim je logično da je tamo i prijavljen. Anderson takođe. Nijedan nije tamo zbog poreskih olakšica, jer je to u USA regulisano jače od same smrti. Dakle, kapa dole za taj potez, jer su onda čisti kao suza. Čak poen u prilog mojoj tvrdnji.

Dalje... kud ćeš od bruke u svetski vrh da svrstavaš Raonića i Andersona? :lol:

I treće, zar ti ne govori ništa činjenica da su svi naši balkanski slepci utekli pravo u Monako?

A hajde da vidimo šta kažu o Monaku:

http://www.blic.rs/slobodno-vreme/v...lje-medu-pet-najboljih-za-doseljenike/r2492w0

'Na trećem mestu je Kneževena Monako u kojoj ne postoji porez na dohodak osim za osobe sa francuskim državljanstvom koji su u obavezi da porez plate u Francuskoj. U Monaku ne postoji ni porez na imovinu, nasledstvo i poklonjenu imovinu kad je reč o direktnim naslednicima. Da biste postali državljavan ove zemlje potrebnan je samo pozamašni bankarski račun sa minimalnim iznosom od 500.000 evra. U Monako se zbog geografskog položaja naseljeva veliki broj Italijana, Francuza, Švajcaraca ali u poslednje vreme i Rusa.'

Dakle, tamo se ide da ti ostane što više para, jer si alav. Treba samo da zarađuješ bezobrazno.
A već sam ti ovde izračunao ranije da on, procentualno, odvaja oko 300 dinara mesečno u humanitarne svrhe. I to mu se, inače, onda računa kao poreska olakšica.

Njemu kapa dole za tenisko znanje i vanserijske rezultate, kao čovek je... pa šljam. Žao mi je što vas ne mogu uputiti u ponašanje njegove porodice ovde, recimo pri otvaranju restorana, izgradnji terena, osnivanju turnira zarad pranja para... i tako dalje. Beograđani to dobro znaju, većinom. Ruku na srce, još je i najbolji član svoje familije.

Tebi samo više sreće drugi put, i dođi pripremljen kada prozivaš, da se ne blamiraš. :lol:

- - - - - - - - - -

Ovo je odgovor na moju konstataciju?
Zato je u Monaku?

Koje idolopoklonstvo... pa zar nije lakše reći 'jeste, tamo je zbog poreza, i slep to vidi', nego ovako besmisleno izvaljivati? :lol:

Arogancija. Nisam ni sumnjao da ce tako biti. :D

Pfffff... poklopljen činjenicama, samo to imaš za reći?
Niskobudžetno, nije moj fah.
Izgleda da samo Nina može barem neku unakrst o tenisu prozboriti... vi ostali ste tu samo da lepite Novakove postere po sobi.

- - - - - - - - - -

A nekad se ovde pisalo sa Nordicom, Srkijem, Medom... ljudima koji su i bili na teniskom meču nekada.
Stvarno je sada tužan ovaj pedef.

Jos jedna hajka na Novaka..i izvlacenje iz klonteksta, iako ne znam sta ce Novaku ovakve izjave
kada zna koliko nije omiljen i da se vreba svaka njegova izgovorena rec...Mislim da se malo zaneo,
a Englezi resili da ga diskredituju van terena kada ne mogu na terenu..

http://sport.blic.rs/indian-vels/nov...-digle/9mk4yej

"Zapravo, od celog tog segmenta njegove izjave, u medijima engleskog govornog područja u prvi plan je istaknuto samo "Novak se zalaže da muškarci zarađuju više, jer su gledaniji".
I, kada se stvari postave naopako, a vađenje reči iz konteksta je idealan primer za tako nešto, onda krenu i naopake posledice."

Jos jedna hajka na Novaka..i izvlacenje iz klonteksta, iako ne znam sta ce Novaku ovakve izjave
kada zna koliko nije omiljen i da se vreba svaka njegova izgovorena rec...Mislim da se malo zaneo,
a Englezi resili da ga diskredituju van terena kada ne mogu na terenu..

http://sport.blic.rs/indian-vels/nov...-digle/9mk4yej

"Zapravo, od celog tog segmenta njegove izjave, u medijima engleskog govornog područja u prvi plan je istaknuto samo "Novak se zalaže da muškarci zarađuju više, jer su gledaniji".
I, kada se stvari postave naopako, a vađenje reči iz konteksta je idealan primer za tako nešto, onda krenu i naopake posledice."

Pa to mu nije trebalo da izjavi... Mislim da je pre njega valjda Hjuit tako nešto izjavio, ne sećam se tačno, pa su i njega napali :D Opasne su žene a i Navratilova :cepanje:

Đorđe Đoković je trebao da sleti u Briselu u momentu eksplozije...užas...

Najmlađi od braće Đoković napisao je na Tviteru da je avion u kom se nalazio počeo sa postupkom sletanja i da je potom preusmeren zbog eksplozije, prenose mediji.

“Sleteli smo na neki aerodrom blizu. Mnogo aviona je ovde i svi putnici samo sede i čekaju da dobiju informacije. Kažu da je autoput prema Briselu takođe zatvoren, kao i aerodrom“, napisao je Đoković.

http://www.krstarica.com/vesti/svet/dokovic-krenuli-smo-ka-briselu/

Pa to mu nije trebalo da izjavi... Mislim da je pre njega valjda Hjuit tako nešto izjavio, ne sećam se tačno, pa su i njega napali :D Opasne su žene a i Navratilova :cepanje:
Docekali su ga na noz....

Iako je on 95% vremena govorio o tome koliko ceni napore slabijeg pola, kako se divi njihovim žrtvama, pa i u porodičnom smislu, ne bi li uspele kao profesionalne sportiskinje, i iako je jasno rekao da je "apsolutno, apsolutno" za to da ženski tenis zarađuje više novca od muškog ako bude gledaniji, te njegove izjave nisu isticane u prvi plan u zapadnim medijima, već onaj deo u kome kaže:

"Sa druge strane, mislim da naš muški svet tenisa, ATP svet, treba da se bori za još više, jer statistike pokazuju da imamo sve više gledalaca na muškim teniskim mečevima. Mislim da je to, razumete, jedan od razloga zbog kojih bi možda mi mogli da dobijemo više novca. Ali, ponavljam, znate i sami, ne možemo mi da se žalimo jer već imamo ogromne nagradne fondove u muškom tenisu".

Pfffff... poklopljen činjenicama, samo to imaš za reći?
Niskobudžetno, nije moj fah.
Izgleda da samo Nina može barem neku unakrst o tenisu prozboriti... vi ostali ste tu samo da lepite Novakove postere po sobi.

- - - - - - - - - -

A nekad se ovde pisalo sa Nordicom, Srkijem, Medom... ljudima koji su i bili na teniskom meču nekada.
Stvarno je sada tužan ovaj pedef.

Kojim cinjenicama, otrezni se malo. Podvlacio si da je Novak jedini koji nema prijavljeno prebivaliste u drzavi u kojoj je rodjen, a kad si onda poklopljen sa pola atp liste pokusao si da se izvuces sa nekakvim opravdanjem za Nisikorija i pljuvanjem po balkancima. Smesno, jadno, hejterski kao i uvek.

Kojim cinjenicama, otrezni se malo. Podvlacio si da je Novak jedini koji nema prijavljeno prebivaliste u drzavi u kojoj je rodjen, a kad si onda poklopljen sa pola atp liste pokusao si da se izvuces sa nekakvim opravdanjem za Nisikorija i pljuvanjem po balkancima. Smesno, jadno, hejterski kao i uvek.

Na ovima je da kopaju i da nalaze prljavštine o Novaku a naše je da uživamo u urnisanju Noletovih protivnika i obaranjima mnogih rekorda do sada.

Poslednja izmena od moderatora:
Мислим да су имали превише фрустрирајућих момената прошле године, закључно са проглашењем Новака Ђоковића за спортисту године. А наставио је у истом темпу и ове. Најгора траума им је у суштини то што је он традиционални Србин који поштује основне вредности свог народа, као што је породица, држава, добротворни рад, човекољубље, а највише им смета што он мења пропагандну слику коју је запад створио о нама..

200643200256f057d98972a209000060_w640.jpg

Serenin pogled kaze: "Tako bih ti rado radjala decu" :)

Tako je... u suštini je trebalo samo da se smejem onoj tvojoj da je Švajcarska poreski raj, ne i Monako, a ne da objašnjavam čijnenično stanje onima koji od tenisa imaju N0letov :heart: pRoster u predsoblju.

Trebalo je da se zacenim od smeha čim si u vrh tenisa uračunao Raonića i Andersona. Ne znam što si stao kod Viće, eno ga dvajsprvi? :lol:

Tako je... u suštini je trebalo samo da se smejem onoj tvojoj da je Švajcarska poreski raj, ne i Monako, a ne da objašnjavam čijnenično stanje onima koji od tenisa imaju N0letov :heart: pRoster u predsoblju.

Trebalo je da se zacenim od smeha čim si u vrh tenisa uračunao Raonića i Andersona. Ne znam što si stao kod Viće, eno ga dvajsprvi? :lol:

Ako ćemo tako, onda je u vrhu tenisa i naš Tipsa, koji je prijavljen u Srbiji (Beograd) i tu plaća porez. On je najveća srbenda što se toga tiče... :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back