Kafana MEČ LOPTA vol.3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Screenshot 2021-06-14 at 17-38-36 Instagram.png

.
Невероватан турнир Новака Ђоковића.

Нисам гледао први део, односно почео сам од осмине финала са Мусетијем па даље до финала.

Мој утисак је, преокрет против Беретинија сам очекивао, против Надала нестваран, а против Циципаса сам имао нелагоду, али нисам изненађен.

До овог РГ најбољи мечеви које сам гледао били су Новаков против Дел Потра 2013. у полуфиналу Вимблдона (добио је 3:2) и против Марија на УСО 2014. (добио 3:1).

Меч против Надала је апсолутно најбољи тениски меч који сам гледао.

Просто је невероватно каква тениска аждаја је Новак.

Ако противника не растргне зубима, ошине га репом. Резултат је исти.

.

PADA REKORD ZA REKORDOM​

FEDERER SE ODAO, TEŠKO MU PADA USPEH ĐOKOVIĆA! Rodžer se uplašio pred Vimbldon: Kao da je bitno ko koliko grend slemova ima...​

TENIS
14.06.2021. 21:43h
Najbolji svetski teniser Novak Đoković je osvajanjem drugog Rolan Garosa u Karijeri došao do 19 titule na najvećim turnirima i tako se primakao Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu na samo Grand slem zaostatka.
Ta činjenica je reklo bi se, baš uznemirila Švajcarca. Nakon što se posle povlačenja sa Rolan Garosa vratio na teren i na travi u Haleu počeo pripreme za predstojeći Vimbldon, Federer je dao čudnu izjavu iz koje, čak bi se moglo reći, izbija neka vrsta frustracije.
"Čini mi se da je danas u tenisu najvažnije pitanje broja grend slem titula. To mi se ne sviđa. Tokom većeg dela takmičarske godine mi zapravo igramo na ATP turnirima", kazao je Fedeks, a onda upao u kontradiktornost, priznavši kako je zapravo i njemu to pre nekoliko bilo najvažnije: "Nekada sam samo želeo da oborim rekord Pita Samprasa. Uvek sam govorio da je svaki slem koji dođe posle toga čist bonus za mene".

Bez obzira na sve Švajcarac je potom uspeo da pronađe nekolioko lepih reči za Novaka...
"Način na koji je uspeo da se vrati protiv Cicipasa bio je neevrovatan. Imao je neverovatnih poteza i u polufinalu protiv Nadala", zaključio je Federer.
Kurir sport

:bljak:

Atpov sajt. U Novakove aktivnosti za ovu godinu. Gore u zaglavlju turnira pise koji je nagradni fond, a dole koliko je on dobio bodova i para.

Probaj link.

https://www.atptour.com/en/players/novak-djokovic/d643/player-activity

Ako su ono austrlijski, a ne americki dolari, opet je dosta vise. 25% je vise dobio kad se preracuna kurs u Australiji nego u Francuskoj.
A cak je ako se dobro secam on trazio da mu smanje nagradu na AO i da daju ovim slabije plasiranim igracima.

Poslednja izmena:
Lepo covek isprozivao hejtere i rotenberga, a zakacio malo i Federera i dvostruke standarde.

https://nova.rs/sport/tenis/razbijac-novakovih-hejtera-za-nova-rs-licemerje-raskrinkano/

"Da se Novak povukao sa turnira izjavivši da mu treba više vremena za pripremu za Vimbldon i da treba da se odmori – mediji bi ga masakrirali. To nije u duhu sporta ili po pravilima sporta. Umesto da kritikuju Federera, krenuli su suprotno i pohvalili ga. Ovo je bilo potpuno nepoštovanje sporta i Rodžer je samo potvrdio da ima način da ostvari svoj neizmeran uticaj u sportu, u suštini je rekao da će igrati samo pod njegovim uslovima. Za igrača koji je osvojio nagradu za sportski duh godine više od 10 puta, ovo uopšte nije bilo previše sportski. Bilo je arogantno, sebično i nepoštovanje, ali kako je to bio Federer, mediji su osećali da je to u redu; da je Đoković učinio isto onda bi ga svi mediji osudili i kritikovali. Da je Federer znao da nije u mogućnosti da igra više od nekoliko mečeva, nije trebalo da uđe na turnir."

Lepo covek isprozivao hejtere i rotenberga, a zakacio malo i Federera i dvostruke standarde.

https://nova.rs/sport/tenis/razbijac-novakovih-hejtera-za-nova-rs-licemerje-raskrinkano/

"Da se Novak povukao sa turnira izjavivši da mu treba više vremena za pripremu za Vimbldon i da treba da se odmori – mediji bi ga masakrirali. To nije u duhu sporta ili po pravilima sporta. Umesto da kritikuju Federera, krenuli su suprotno i pohvalili ga. Ovo je bilo potpuno nepoštovanje sporta i Rodžer je samo potvrdio da ima način da ostvari svoj neizmeran uticaj u sportu, u suštini je rekao da će igrati samo pod njegovim uslovima. Za igrača koji je osvojio nagradu za sportski duh godine više od 10 puta, ovo uopšte nije bilo previše sportski. Bilo je arogantno, sebično i nepoštovanje, ali kako je to bio Federer, mediji su osećali da je to u redu; da je Đoković učinio isto onda bi ga svi mediji osudili i kritikovali. Da je Federer znao da nije u mogućnosti da igra više od nekoliko mečeva, nije trebalo da uđe na turnir."
Rodžer je svojim nastupom poručio: ''Znao sam unapred da neću da igram ovde do kraja, ali baš me briga. Meni ovaj turnir nije ni bitan, samo malo trčkaram dok se spremam za W. Aj zdravo.''

Federer već eliminisan u Haleu!​

1623854988-GettyImages-1323866900-750x500.jpg

Kanadski teniser Feliks Ože-Alijasim pobedio je Rodžera Federara u drugom kolu turnira u Haleu 4:6, 6:3, 6:2 posle sat i 47 minuta igre.

Legendarni Švajcarac branio je titulu osvojenu 2019, ali je 21. igrač sveta odlično odigra drugi i treći set i posle preokreta obezbedio mesto u četvrtfinalu takmičenja u Nemačkoj.

Federer je vrlo dobro počeo meč u gradu u kome je deset puta u karijeri osvajao trofej i brejk u sedmom gemu bio mu je dovoljan da osvoji prvi set. Ože-Alijasim u poslednjem gemu nije iskoristio dve šanse da oduzme servis skoro duplo starijem rivalu.

Švajcarac je u četvrtom gemu drugog seta spasao tri brejk lopte, ali je Kanađanin u šestom ipak uspeo da mu oduzme servis za 4:2 i potom izjednači na 1-1.

Kako je vreme prolazilo bilo je vidljivo da je 20-godišnjak svežiji i fizički mnogo spremniji, a kada je dva puta u prva tri gema odlučujućeg seta napravio brejk i brzo poveo 4:0 bilo je jasno da nema povratka za Federera.

Kanađanin, trenutno 21. igrač sveta, u četvrtfinalu čeka Jana Lenarda-Štrufa ili Markosa Girona.

Plasman u treće kolo obezbedili su još Andrej Rubljov pobedom protiv Džordana Tompsona 6:4, 6:4 i Filip Kolšrajber, koji je bio bolji od Korentina Muteta 6:4, 7:6 (4).

Sport Klub

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back