Kafana ''Majkl Džordan''

• Začetnik teme Začetnik teme yokai
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nurkić se iznervirao: "Recite nam koji je klovn sastavio ovu ekipu Jugoslavije?"

Sastavljanje timova od strane medija nikada ne izađe na dobro, posebno ako objava ima dosta pregleda.

Tako je uradio i novinar španske "Marke" koji je sastavio tim Jugoslavije od košarkaša koji su danas aktivni, a taj tim izgleda ovako:

Plejmejkeri: Teodosić, G. Dragić, Micić;
Bekovi i krila: Bog. Bogdanović, Boj. Bogdanović, Dončić, Bjelica;
Krilni centri i centri: Jokić, Šarić, Milutinov, Marjanović, Dubljević.

"Brate, razumem zašto ja nisam unutra, ali što imaju protiv tebe? 'Marka', samo nam recite ko je klovn koji je sastavio ovu ekipu"
, bila je reakcija Jusufa Nurkića koja je bila upućena Nikoli Vučeviću za koga je moralo imati mesta u ovakvoj postavi.

https://www.sportske.net/vest/kosar...vn-sastavio-ovu-ekipu-jugoslavije-408213.html

Nurkić se iznervirao: "Recite nam koji je klovn sastavio ovu ekipu Jugoslavije?"

Sastavljanje timova od strane medija nikada ne izađe na dobro, posebno ako objava ima dosta pregleda.

Tako je uradio i novinar španske "Marke" koji je sastavio tim Jugoslavije od košarkaša koji su danas aktivni, a taj tim izgleda ovako:

Plejmejkeri: Teodosić, G. Dragić, Micić;
Bekovi i krila: Bog. Bogdanović, Boj. Bogdanović, Dončić, Bjelica;
Krilni centri i centri: Jokić, Šarić, Milutinov, Marjanović, Dubljević.

"Brate, razumem zašto ja nisam unutra, ali što imaju protiv tebe? 'Marka', samo nam recite ko je klovn koji je sastavio ovu ekipu", bila je reakcija Jusufa Nurkića koja je bila upućena Nikoli Vučeviću za koga je moralo imati mesta u ovakvoj postavi.

https://www.sportske.net/vest/kosar...vn-sastavio-ovu-ekipu-jugoslavije-408213.html

Ko je dubljevic? Nije da bas pratim kosarku ali ostali su mi poznati.

Vucicevic moze odmah iza Jokica.

Vučićević je davno završio karijeru.
Igrao posle Partizana nešto u Belgiji čini mi se.Bio solidan fudbaler.
Sad je prešao na košarku?

Što se Nurkića tiče kako god igrački je Milutinov ispred njega, tako da džabe što se javlja njega svejedno ne bi bilo.
Dok je igrao u Cedeviti bio je simpatičan, perspektivan, sad je baš počeo da jede svašta......ćuti i igraj košarku ne se.ri bezveze.

Takve liste ne odslikavjau pravo stanje stvari, pogotovu kada se prave liste pojedinaca u ekipnim sportovima.
Jeste, Džordan je bio sve u NBA i najbolji poenter i MVP i najbolji defanzivac lige, ali svejedno ne vredi ništa bez ekipe koja ga prati.............Došao je on u ligu još 85, pa je popijao metle dok mu nisu napravili respektabilan tim.
Kada je otišao na pauzu Čikago bez njega je imao 55 pobeda, što samo po sebi govori koliko je taj tim bio jak, ili koliko je liga bila slaba, a i jedno i drugo ne idu u prilog Džordanu kao najboljem svih vremena.
Obzirom da ni prvo mesto na listi nije realno, dalje nisam ni gledao......
Koliko ljudi toliko ukusa.

Ja moram da priznam da sto vise gledam one "Harwood" klasike i neke legendarne igrace koji su igrali dok ja jos nisam ni bio rodjen kao sto su recimo Dzulijus Irving, Bil Rasel, Oskar Robertson, Dzeri Vest, Bob Kuzi, Leri Bird, Medzik Dzonson .........ja moram da priznam da se gledajuci njih cesto zapitam da li je Dzordan zaista najbolji igrac svih vremena ili su ga mozda samo mediji napravili najvecim, jer generalno ni po broju titula, ni po nekim statistickim parametrima, a ni po samom doprinosu mislim da nije nista ispred navedenih ili nekih od navedenih, ali da je bio kompletan igrac i najbolji igrac svoje ere bio je.
Generalno gledajuci te neke igrace koji su igrali pre 30,40,50 godina to je neverovatno kakvi su to bili umetnici, sa kakvom su lakocom igrali i koliko su bili ispred svog vremena.

Recimo gledao sam neki dan finale LA Lejkersa i Boston Seltiksa iz 1985. (znaci tacno kad sam se ja rodio) i gledam Birda i Medzika, to je neverovatno kakvi su bili majstori, kakvu mekocu su imali i sa kakvom lakocom su igrali, mislim da sa takvom lakocom ni Dzordan nije igrao.
Ajde za Medzika sam znao da je umetnik, ali Bird me bas iznenadio, mislim znao sam da je on legenda i odlican igrac ali nisam znao da je bas toliko bio dobar , ono nisam imao prilike da ga gledam dok je jos bio aktivan igrac, dosao je u ligu pre nego sto sam se ja rodio a povukao se dok sam ja jos bio mali i dok jos nisam ni poceo da pratim kosarku , a ovako generalno kao lik mi nikad nije bio interesantan i simpatican, ne znam zasto , mozda zbog one njegove seljacke, tipicne "redneck" face i frizure, ali gledam ga bas je bio igracina, kompletan igrac, sa lakocom postizao poene, odlican pregled igre, atraktivne asistencije, cvrsta i jaka igra u odbrani, odlican odraz i zakucavanja i ono gledajuci ga lik se maltene igrao kosarke (kao recimo sad na momente Nikola Jokic ili Luka Doncic).

I danas nakon sto sam gledao takve majstore sad mi neko pominje onog sivonju Lebrona uopste kao neku konkurenciju za najveceg svih vremena, mislim daaaj bre ljudi, uozbiljite se.

Pa imas na kablovskoj onaj NBA TV kanal pa tu imas cesto te klasike , pogotovo sad kad nema utakmica, takodje i na Areni Sport pustaju nekad (recimo juce je bilo ono prvo finale Cikaga i Jute iz 1997.) , pa ono mozes da zakacis nekad i malo pogledas, niko ne kaze da sad moras da gledas celu utakmica od prvog do poslednjeg minuta, nego onako usput malo pogledas da se podsetis nekih starih momenata ili da malo pogledas kako je to nekad izgledalo pre recimo 30,40 ili 50 godina.

1985. 1986 su bile godine kada sam te utkamice gledao, doduše sa zakašnjenjem od mesec , dva dok ne stignu kasete.
Još odatle je mišljenje da Džordan nikad neće biti veličina jednog Magica, Birda.......Ti epski mečevi su toliko doneli popularnosti NBA ligi da je izostankom istih zbog povreda i godina Magica i Birda doslovce pretilo da se NBA ugasi......E, onda je doslovce izmišljen Džordan.......

Pa imas na kablovskoj onaj NBA TV kanal pa tu imas cesto te klasike , pogotovo sad kad nema utakmica, takodje i na Areni Sport pustaju nekad (recimo juce je bilo ono prvo finale Cikaga i Jute iz 1997.) , pa ono mozes da zakacis nekad i malo pogledas, niko ne kaze da sad moras da gledas celu utakmica od prvog do poslednjeg minuta, nego onako usput malo pogledas da se podsetis nekih starih momenata ili da malo pogledas kako je to nekad izgledalo pre recimo 30,40 ili 50 godina.
немам ту кабловску, немам никакав проблем да гледам на јутјубу. Само кажем, увек се нађе нешто прече.

Back