Kafana kod vesele krtice 5. deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
^O tome i pisem.Gazda Macan je na odlicnom glasu kao najbolji majstor za junece repove,zanima me da li je to realno tako.Volela bih da jedem tamo pre nego sto potomak koji inace ne jede meso preuzme kafanu jer ne znam kako ce tada izgledati jelovnik.
Mozes sadasnji ako zelis da ubacis ovde.Teleca glava,to se ne isplati kuvati kuci,jela bih u kafani.Takodje jos par jela od iznutrica koje nisu za pravljenje kuci.

Gledala sam cene,ekstremno je jeftin za nesto sto tako dugo traje.Super za korisnike a kako mu se isplati nemam ideju.

repovi su na jugu jeftini oko 200 din po kg
a kod nas u beogradu i novom sadu prodaju ih kao junetinu sa kostima, kao rozbratne po 660 din/kg

to je prva caka, dalje, kad se kuva na veliko pa iako je mala zarada po porciji, na puno porcija ima zarade

plus što na to jelo ide mnogo pića :D

a tu je zarada

Mala mesta u Srbiji su obicno papreno skupa jer moze im se.Jug jeftin zna se zasto,zapad,istok papreni obicno tamo gde nema izbora mogu da dizu cene.Ima svugde da se nadje jeftinije,zavisi sta se trazi.Ako bas nema,lakse je sesti u kola,otici u malo mesto i snabdeti se nego kupiti gde je papreno.

To je,dakle,fazon.Na alkoholu zarada.Kad razmisljam samo na temu hrane kad se spomene kafana,strejterka.Ne zanimaju kafane a zaista bi volela da jedem kod Macana.

Nadam se da imaju pristojno da se kulturno izrazim kao i uvek kupatilo.Ako ikad odem,to ce biti danju,za rucak neki.Nadam se miru.Terevenka je nocu.

Poslednja izmena:
^Ako nekad budem u mogucnosti hocu.Jos bolje da te meni interesantne stavke sa menija mogu da se naruce.

Znam.Bilo bi zadovoljstvo jesti to uzivo :) :tick: da vidim u cemu je razlika i sta je deo recepta koji nije rekao kuvaru.Da li je to mistifikacija bez osnova ili postoji zaista nesto.
Jedem ih oduvek.Volim klot,skuvane i posoljene a pre toga malo supe.Dan kad sam ih spremala tako,kuvanje te rerna ceo mi je skoro prosao u tome.Znam ukuse oba,bilo bi zanimljivo pogoditi sta Macan radi drugacije.

Ima li nesto sto bi ti voleo da probas a nisi?

Poslednja izmena:
ma

hajde de malko po Ruski

kavijar i vino i..

2v9oxmc.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back