gost 413453
Buduća legenda
- Poruka
- 25.500
moram tu lepotu da imamAktivna supstanca baltičkog ćilibara je sukcinatna kiselina, koja je analizirana od strane Robert Koch (1886) – dobitnika Nobelove nagrade i pionira moderne bakteriologije. Koch je potvrdio pozitivan uticaj ćilibara i otkrio da ne postoji rizik od prekomernog uticaja sukcinatne kiseline na ljudski organizam, čak i ako se unosi u značajnoj meri.
Prirodni ćilibar ima elektrostatička svojstva koja su vekovima, a i danas, korišćena u razne svrhe. Neobična moć ćilibara da proizvodi negativne jone koji utiču na smanjenje bola, aktiviraju lekovite procese i obezbedjuju zaštitu od štetnih radijacija. Danas, ćilibar se aktivno koristi u farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji, upravo zbog svojih sjajnih karakteristika.
Ćilibarska kiselina absorbuje negativnu energiju..
Baltički ćilibar je jedan od najstarijih i najcenjenijih vrsta ćilibara širom sveta. Naše ogrlice za bebe obezbedjuju kvalitet i originalnost ćilibara.
KAKO DELUJE ĆILIBAR
Pri nošenju ogrlice toplota tela oslobadja ćilibarska ulja iz ogrlice. Ogrlica, napravljena od ćilibarskih perli, u sebi ima i aktivnu supstancu, tzv. sukcinatnu kiselinu. Sukcinatna kiselina je organskog porekla (više informacija na http://en.wikipedia.org/wiki/Spirit_of_amber; http://en.wikipedia.org/wiki/Succinic_acid ) koja se apsorbuje u krvotok i pri tome povećava imunitet organizma.
U Carskoj Rusiji i Nemačkoj do drugog svetskog rata bebe i dadilje su nosile ćilibar radi zaštite, lakšeg izbijanja zuba kod beba i boljeg kvaliteta. Ćilibar je topao i lagan za razliku od žada, tirkiza, minerala i stakla koji su hladni na dodir. Ćilibar gori na otvorenom plamenu i oslobadja dim prijatnog mirisa.
a i Akvamarin mi je u planu, videcu kako deluje na mene za sad me samo fascinira izgledom
npr Lapis Lazuli mi se svideo ali sam ipak videla da mi ne odgovara energetski.. Opal, Rozenkvarc i Zad su za sad najbolji za mene
ili najbolji u ovom periodu

gud mouunin...to je taj nordijski zvuk ladnoga islanda.