Kafana kod knjiškog moljca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zdravo, šećeru, samo ti raduckaj. Nego, da te Koja pitucne nešto. Da li bi želela da budeš glavni lik Kojinog novog, još nedovršenog romana, pod radnim nazivom Braća Karabatkovi? :)

Ih, ja za glavni lik romana (još takvog) ima da se odreknem moderatorstva... :P
Ali samo roman da ima ilustracije...

Ja mislila da ću da čujem neki konstruktivan, pametan predlog... ;)

Narode, hoćemo li konkurs na temu... koju...?
Leto, Beskraj,...?
Hajde predložite... kratko, od dve, tri reči, ali da bude efektno...

Ih, ja za glavni lik romana (još takvog) ima da se odreknem moderatorstva... :P
Ali samo roman da ima ilustracije...

Ja mislila da ću da čujem neki konstruktivan, pametan predlog... ;)

Narode, hoćemo li konkurs na temu... koju...?
Leto, Beskraj,...?
Hajde predložite... kratko, od dve, tri reči, ali da bude efektno...
Mogao sam da naslutim da si spremna na određene žrtve, ali baš tolike... šećeru :)

Inače, ideja romana Braća Karabatkovi je da prikaže život naših ljudi u (nat)prosečnoj petočlanoj porodici, u kojoj svi njeni muški članovi (njih je četvorica, otac i tri sina. Glavni ženski lik još uvek nije definisan, ali ću ga najverovatnije "oživeti" kroz tebe, u vidu najmlađeg člana porodice, jedine kćeri i sestre trojice braće, rasne lepotice, nadaleko čuvene po svojoj unutrašnjoj i spoljašnjoj lepoti, obrazovanju...) vode računa da ni u čemu ne preteruju, to jest da ni u čemu ne budu svoji. Dakle, ideja romana je egalitaristička utopija, netipična i nesvojstvena prosečnom Srbinu. Sa druge strane, stajao bi jedan raskošan, ženski lik (to jest ti, mada je Sokolica, čini mi se, u realnom životu malo musava za ovu ulogu, ali to se da literarno urediti : ), takođe netipičan za našu sredinu, koji bi bio sušta suprotnost svome ocu konformisti, i svojoj braći egalitaristima... Da li te još uvek zanima? :)

P. S. DOM ZA ČEŠANJE, tako bi mogla da se zove tema. Pretpostavljam da ćemo svi moći da se "očešemo" za poneku književnu informaciju, manje ili više važnu. Ljubim te, u svakom slučaju. :)

Ako ti samo to nije jasno, lako ćemo. Važno je da si odmah skontala šta znači "rasne lepotice, nadaleko čuvene po svojoj unutrašnjoj i spoljašnjoj lepoti, obrazovanju..." :lol:

Kad kaže da si "pomalo musava", Kojot misli na tvoju smernost, naučenu skromnost i krotkost devojke iz male, gradske sredine (nisam hteo da upotrebim izraz provincijalka)... junakinja Braće Karabatkovi mora da bude hrabrija, drskija, mora da nosi u sebi neverovatnu količinu životne energije, neutoljivu glad za životom, za svim njegovim aspektima, da se nađe u situacijama u kojima će morati da ume da se snađe kao riba u vodi, da iskaže, nametne sebe kao nužnost, kao želju, kao svrhu borbe, čak i kao nagradu...

Da. Upravo to... Ne mislim ovde na banalizaciju životnih poriva... Ona treba da ima sposobnost (dar od Boga, kako neki vole da kažu, kad ne uspeju da objasne svoje ideje) da bude žudnja i da žudi, da pomera etička ograničenja i intelektualne skučenosti, da ima nešto raskošno u sebi, širok dijapazon raskošnih nagona... da bude nešto poput koktela fizičkog izgleda, umnih sposobnosti i karaktera Divlje i Sindi, Hanibalke i Gazdarice, Borca i Milene_9, Tebe i Snežne_kraljice... Pred nama je vrlo jednostavan zadatak, zar ne? :) Da li još uvek vidiš sebe u ovoj ulozi?

Ja mislim da je vreme za jos jednu turu. :) Mnooogo je bre vruce.

Prilozi

• Fotolia beer.jpg
    Fotolia beer.jpg
    32 KB · Pregleda: 37
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back