Kafana kod knjiškog moljca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Поштовани модераторе,

Постоји низ дискусија које овдје опстају годинама, а чији постављачи нијесу баш блистали из српскога (српскохрватскога) језика, током школовања.

Моја молба односи се на наду да ћете кориговати њихове грешке при отварању тема, макар се при томе служили црвеном оловком.

Сматрам да бисте тако учинили велику услугу, превасходно онима који су посвађани не само са интерпункцијом и YU словима, већ и самој Крстарици, којој би ишао у прилог приљежнији однос оних који су несумњиво почаствовани модераторским статусом. Ваш улога, у том смислу, посебно је деликатна и вјерујем да сте је достојни.

Срдачан поздрав,
Гоми.

Poštovani Gomi,
Ja razumem vašu sugestiju/savet meni, hvala na tome, ideja je dobra (imala sam ja tu zamisao kad sam postavljena za moderatora), ali...

Postoji jedan ''mali'' problem, a to je taj da ne mogu da potežem ''crvenu olovku'' za nečije greške iz srpskog (srpskohrvatskog) jezika.
I dalje je problem što bih tim nastupanjem i činjenjem narušila opasno međuljudske odnose ovde, jer iz ličnog iskustva znam da postoje ljudi koji teško podnose opomenu na pravopis, ispravljanje pravopisnih grešaka i slično...

Uostalom, o tome postoji tema, možeš tamo da se osvrćeš na nepismenost poDforuma, da ukazuješ na ono što bi ti ispravio u naslovu tema...

Ili još bolje, postoji tema o predlozima, žalbama i svemu ostalom što je vezano za moj rad i obaveze ovog ''posla'' ovde, pa slobodno se tamo oglasite... bez da se otvaraju nove teme...

Jedino ako još neko misli da smem da ispravim greške u samim naslovima, a da to ne utiče na, ja mislim, stvarno postojeću harmoniju na poDforumu...Onda ću to i učiniti...

Nije ovo škola ili neki zvanični medij pa da se ljudima greške trebaju ispravljati, i to crvenom olovkom.

S druge strane, kad se neko javi da diskutuje o književnosti, ili čak predstavlja neke vlastite radove, a pri tom griješi i pokazuje znake nepismenosti - a takvih slučajeva ima - to dovoljno govori o njegovoj/njenoj vezi sa literaturom. Kod svih ozbiljnih diskutanata to može naići samo na prezir.

I da, ovo definitivno treba da ide na Predloge, žalbe, pohvale...

Значи, сујетни харају.
Свуда.
Моја најбоља намјера претворена у прикривено или посве иронично спочитавање. Чега? Неписмености? Моје?

Да, потфорум. За неупућене. И шире.

Био бих згрожен да нијесам депримиран. Априори.
Соколице, идеш низ длаку свјетини. Размисли о томе. Мада, у дубиози сам да је одоцнио тај... цврц у мислима.

Тему спали(те), наравно. Извинио бих се због покушаја. И рецидиви су за људе.

Поздрав.

A... neće tema da se ukloni, no way. :D

Ne idem niz dlaku nikome i idem uz dlaku svakome i to što ja radim nije nikakav hod uz i niz dlaku, već je moja sposobnost da (bar je ja vidim kao svoj talenat) balansiram uspešno svuda...

Zašto bi iko bio deprimiran ili zgrožen zbog nečije nepismenosti... Ljudi, ja se iskreno nadam da vi imate svoje živote i svoje radosti i ne dajte da vam bilo koji potforum ili podforum ulazi pod kožu i da vas remeti...

Dobrobit tvoje namere nije dovedena u pitanje.

Što se sujete tiče... neću da je komentarišem, jer mislim da ovo mesto i celokupni Forum i uopšte internet - nisu mesta gde bi se o tome pričalo.

To je problem pojedinca, a neka svako pogleda i radi na sebi pre nego krene u kritiku mase...

Ovo NIJE nikom upućeno (možda samo meni, da me podseti), molim vas da dalju diskusiju nastavite na Pravopisu, a ja ću ovo da prebacim nešto kasnije u temu predloga i žalbi...

Što se tiče lepljivih tema, vašeg predloga da se neke podvedu pod jednu... to je usvojeno...

Druga stavka je konkurs, čiju realizaciju uskoro planiram.
Molim vas još jednom da razgovaramo o temama!

Još jedna stvar za koju hoću da se zajedno konsultujemo - pošto sam uzela da sredim sve stranice ovog podforuma, da spojim teme ili pobrišem što je nekad davno pisano, a što ima po jedan post i ne odnosi se na književnost - dakle, da li prilikom tog sređivanja da ispravljam greške u nazivima tema? (Ovo je podstaknuto Gomijevom izjavom... a i ranije sam pomišljala na to...)

Gomi postade G(k)omizija za ispravljanje pravopisnih grešaka... Eh, jedan takav je relativno skoro ovde nastrad'o! ;)

Gomi, "neće Drinama faliti krivine. Neka ih...." Ako se krene sa ispravljanjima biće gusto i opasno. Na grešku se može ukazati suptilnije tako da reakcije ne budu burne i da se sačuva neki sveopšti mir na ovom podforumu. Sokolica je, po mom mišljenju, odličan moderator i uspeva da balansira sa ljudima - to nije nikakvo idenje niz dlaku!

Ne dirajte Sokola, da vam Oganj ne naudi...

Što se tiče lepljivih tema, vašeg predloga da se neke podvedu pod jednu... to je usvojeno...

Druga stavka je konkurs, čiju realizaciju uskoro planiram.
Molim vas još jednom da razgovaramo o temama!

Još jedna stvar za koju hoću da se zajedno konsultujemo - pošto sam uzela da sredim sve stranice ovog podforuma, da spojim teme ili pobrišem što je nekad davno pisano, a što ima po jedan post i ne odnosi se na književnost - dakle, da li prilikom tog sređivanja da ispravljam greške u nazivima tema? (Ovo je podstaknuto Gomijevom izjavom... a i ranije sam pomišljala na to...)

Nema potrebe da se trošiš svoje vreme ispravljanjem tih grešaka (Koje ja inače nisam ni primetila, makar ne toliko. Možda to znači da sam ja ta nepismena :???:). I više je nego dovoljno što si preuzela na sebe taj zadatak da središ teme.

:)

Nije ovo škola ili neki zvanični medij pa da se ljudima greške trebaju ispravljati, i to crvenom olovkom.

S druge strane, kad se neko javi da diskutuje o književnosti, ili čak predstavlja neke vlastite radove, a pri tom griješi i pokazuje znake nepismenosti - a takvih slučajeva ima - to dovoljno govori o njegovoj/njenoj vezi sa literaturom. Kod svih ozbiljnih diskutanata to može naići samo na prezir.

I da, ovo definitivno treba da ide na Predloge, žalbe, pohvale...

Ima nedovoljno pismenih, to je tacno. Srecom, retke pojave, ali bas na ovom pdf-u...

Nema potrebe da se trošiš svoje vreme ispravljanjem tih grešaka (Koje ja inače nisam ni primetila, makar ne toliko. Možda to znači da sam ja ta nepismena :???:). I više je nego dovoljno što si preuzela na sebe taj zadatak da središ teme.

:)

Radi kao i do sada. Tesko je udovoljiti svima, a nisam primetila da ides bilo kome niz dlaku.

''Da li neko zna?'' je pripojena temi ''Kutak, svrati na trenutak''... Samo ne znam kako sad da je naslovim drugačije, a da njom obuhvatim ideju da se tu postavljaju pitanja i daju informacije o nekim dešavanjima, izdanjima, itd...?

Ko ima ideju za novi naziv, neka je stavi ovde...

Meni se sviđa da ostane Kutak, svrati na trenutak. Ko nema vremena tu da svrati i pročita o čemu se radi, najverovatnije nema vremena da ode na to dešavanje ili potraži neko izdanje. ;) A i na toj temi se ne piše baš često.
Ne znam šta misle ostali...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back