Kafana kod knjiškog moljca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vragana, imam 38 godina i prestao sam citati pre jedno cetiri pet godina...
Sve iza toga, sto je stizalo u nase biblioteke i tako, sam propustio.

Sada nemam vremena toliko, a ni zivaca za knjigu...Net je zeznuo sve.
More sf/horor filmova...forumi i laprdanje po istima....

Ja sam se sa sf -om susreo kao mali u njemackoj...Slucajno sam nabasao u robnoj kuci "Hertie" na neku sf enciklopediju ilustracija.
Kao hipnotisan sam buljio celi sat u te slike velikih brodova i udaljenih svetova..
Onda sam poceo sa stripovima, pa sund romanima, tamo u dojcu.

Dolaskom u Jugu, otkrio sam Sirijus, i gutao bukvalno svaki broj (u JNA sam isao na razgovor kod bezbednjaka radi te fantastike..:):) ) sve do onih nesretnih godina....

Na pocetku rata u sarajevu sam priterao auto na ulaz u biblioteku i natovario ga svim sf delima redom.

Ostali su drpisali iz robnih kuca tehniku i ostalo, a ja iz biblioteke sf knjige.
Svega je tu bilo, secam se najvise celog serijala Herbertove Dine...elem, oko 70-80 knjiga...:)

Par dana posle, biblioteka i kino sala su izgoreli usled udara granate....

Te knjige su mi mnogo znacile tokom rata...
Nazalost, sve su tamo ostale kada su potpisali dejton

Eto, ukratko moja geneza sf-a...:)

Čuj, sajlonac, pusti rozu. Čekamo nastavak priče...

Heheheheheh.....valjda Las, Sajlonac i Mr Sal imaju pravo na malo pobednickog "oduska"
i plazanje jezika tupavom roze sex poze...:):)

Sto se tice price, nacekacete se, bojim se....
Nisam stigao ni do trecine, stalno nesto prepravljam i nisam zadovoljan...
Ona prva mi je isla kao po loju, zavrsio je za sedam dana....

:)

Miki i Labo, pozdravio vas K... kaže da mu je drago što vam se sviđa njegova priča i poziva vas da ga posetite u Zamku, ako uspete da stignete do istog zbog Procesa. :razz:

Vragana, ulaziš u klub "30-te" u SF forumu. U zadnje vreme nam se pridružuju dame tvojih ili sličnih (mladih) godina.:-D
U stvari, ženski deo SF tima ima isključivo oko 30 godinica. :-D

Sal, a naša SF priča? Kada će ona doći na red?

labo:
tu pricicu su spominjali u moj takozvani zivot ili nestasne godine, jednoj od te dve teenage serije....
vazi, ti si "pricicu" nasao u zbirci "fantazi pricica", a ti labo se sjecas da je pominjana u Nestasnim godinama?
odlicno vam je ovo, majke mi ROFL

mtamo.jpg

isjeceno odavde: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Metamorphosis
POTFFD

OK lobo, vrijeme je da bacimo karte na stol - ti stvarno, "najstvarnije" ne znas tko je Kafka i za Metamorfozu si saznao gledajuci tv serije?

a ja mislila da se zezas...casna pionirska! ... ne znam, cekaj da razmislim - da li ja uopce poznajem nekog tko ne zna tko je Kafka? .....razmislj.....razmislj....ne, ne poznajem, osim tebe i onog drugog...Mikija - dobro, koliko imate godina?
ne pitam da bih vas vrijedjala nego racunam da ste mozda mladi (tipa sesti sedni razred), a Kafka dolazi na red valjda u prvom srednje...uf

ako je tako i ako "parlate engles" skinite s neta pa iscitajte (ja nemam na srpskom, al imam na engleskom negdje po diskovima)

ps stvarno se ne zajeb****e? ako je ipak sala - odlicni ste, stvarno - presli ste me...

Miki je drugi razred srednje a Labo je valjda student.
U "moje vreme" Proces i Zamak su bili u 2-3 razredu gimnazije, ne sećam se više.
Zamak sam jedva pročitao, kraj nikako da dođe, baš kao put do zamka.
A u Metamorfozi ga, čini mi se, gađaju jabukom, koja se zaglavi u oklopu. I meni je ta priča ostala u sećanju, baš je zastrašujuća.

Izgleda da ovdje imamo posla sa intelektualnom elitom, koja iz toliko malo moze da zakljuci toliko mnogo o necijem intelektualnom i psiholoskom profilu(i uzrastu)
Cast mi je sto sam postao predmet proucavanja takvog intelektualnog kolosa gorgonautskih razmjera, koji je toliko superioran u spoznaji svega, pa i surovih principa postojanja, a opet toliko neiskvaren da se valja po podu najiskrenije se smijuci....

Izgleda da ovdje imamo posla sa intelektualnom elitom, koja iz toliko malo moze da zakljuci toliko mnogo o necijem intelektualnom i psiholoskom profilu(i uzrastu)
Cast mi je sto sam postao predmet proucavanja takvog intelektualnog kolosa gorgonautskih razmjera, koji je toliko superioran u spoznaji svega, pa i surovih principa postojanja, a opet toliko neiskvaren da se valja po podu najiskrenije se smijuci....

ama covjece - stvarno sam mislila da se zezas, a poslije sam,bez zelje da te uvrijedim, pitala koliko imas godina - sta se odmah "kocoperis", procitaj prvo sta i kako sam te pitala...uf

master Yoda - pa ti bar znas da Kafka itekako ima veze sa Fantastikom pa i sa SF-om , onako sustinski - koliko i Orvell npr., na kraju krajeva - i Shakespeare ima svoj "nadrealne" momente - u Oluji naprimjer

lobo
s obzirom na popularnost npr. Simonnsa ovdje - kapiram da shvatate aluzije/imena karaktera/paralele u njegovim romanima koje imaju uporiste u klas. knjizevnosti?

Да, али мене сва та философирања са Шекспиром, Прустом и тако тим поприлично смарају :lol: Батали ти то и пребаци радњу код Хектора или Одисеја xD Једино ми се у Хипериону допало када је причао у Китсу... Лепе су му песме.

Да, али мене сва та философирања са Шекспиром, Прустом и тако тим поприлично смарају :lol: Батали ти то и пребаци радњу код Хектора или Одисеја xD Једино ми се у Хипериону допало када је причао у Китсу... Лепе су му песме.

onda bolje da ne citas to, uzmi Hubbarda pa se "opusti" - to ti je "akciono stivo", to se moze citati i dok je mozak na godisnjem...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back