Kafana kod knjiškog moljca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Raspitaj se...Meni komšija radi u policiji na odelenju elektronskog kriminala...

Moram da ti priznam da si stvarno odan kad su u pitanju omiljeni pjesnici i pisci.
Onog Slovenca reklamiraš već godinu dana, a sad prijetiš policijom i sudom kad se kaže da su Balaševićeve pjesme ljigavi sentiši.
Kad bi to u stvarnosti funkcionisalo kao u tvojoj glavi, ja bi bar tri doživotne zaradio samo za ono što sam forumu pisao o Koelju, i bar još jedno pet za sve ostale koje sam popljuvao.
Sva sreća pa u EU nema smrtne kazne. Ovako ću ostatak života bar da igram ping-pong sa ratnim zločincima. :maramica:

Па шта је чудно у том гоњењу критичара. То је последња реч демократије. Ево, видите да се и они који поставе неко питање које није на списку, могу хапсити. Без посла остају сигурно, а ако се један човек устане на леву ногу, могла би и смртна казна бити враћена, што да не?

:hahaha:
E i ti znaš da odvališ, Dragoljube. Znači, kad neko javno objavi da mu se neka knjiga ne dopada, da je slaba, loše napisana i sl, može policija da ga hapsi. Mislim da ni Hitler to nije radio.
Znam da umjetnici uglavnom ne vole negativnu kritiku. Ljudski, sasvim to shvatam, ali kad se neko popne na binu, mora da bude spreman i na pokoji truli paradajz. Ustvari, još gore je kad truli paradajz nema ko da baci, jer u publici nikoga nema.

Hitler nije ali Vucko polako ide ka tome. gase se grupe na fb, ukidaju radio i tv emisije, zabranjuju blogovi i tekstovi...pazite sta pisete!

Elem, nesto drugo htedoh da pitam: Dragoljube, bez provokacije i zelje da te izazivam, kja je tvoja svrha bitisanja na ovom forumu? Ja sam clan krstarice samo zbog knjizevnosti tj. knjiga i ne videh nikakav konstrktivan post napisan sa tvoje strane?!

Hitler nije ali Vucko polako ide ka tome. gase se grupe na fb, ukidaju radio i tv emisije, zabranjuju blogovi i tekstovi...pazite sta pisete!

Elem, nesto drugo htedoh da pitam: Dragoljube, bez provokacije i zelje da te izazivam, kja je tvoja svrha bitisanja na ovom forumu? Ja sam clan krstarice samo zbog knjizevnosti tj. knjiga i ne videh nikakav konstrktivan post napisan sa tvoje strane?!

Па, Драгољуб је ДРУГ члан, јеббо те...:D

A jel se ovo odnosi samo ako se kritikuju zivi autori, ili i na Shilera i Getea?
Usput, u Srbiji nema jos zakona za tu vrstu kriminala, a ako kriminalom nazivas kritike knjiga, muzike, slika,
neciji stil odevanja ,onda zakona nece ni biti.
Nisam čuo da neka pangla kritikuje Getea i Šilera...:hahaha:
Mada ima na ovom forumu na pdf politika koji bez dlake na jeziku o svakom i svačem...Njih niko ozbiljno
ne shvata,a rekao bih i ne čita baš...
Postoje legati koji brinu o imenima tih velikana...Ne brini,neće se tako lako drznuti...Mada i oni procenjuju da li se može
izvuči korist iz tužbe...Nije ni kontinentalno pravo bez racionalnosti...

E svaka ti cast! Bravo, zajebo si me bas bas...zbog progutanog slova tokom kucanja!! :worth:

Pa zasto onda dolazis da ovde podbadas i mlatis praznu slamu ako si vec filozof idi tamo filozofiraj!?
A da li si ti skretničar,koji usmerava putnike ove Krstarice gde treba da budu? U čemu je stvar?Treba li da pitam tebe gde smem da se pojavim ili...?

Nisam skretnicar. Ne treba da me pitas. Iz prostih razloga sto se tebi nisam ni obratio, tako da radi sta hoces! Jedino ako nisi advokat gospodina koji ima veze u policji jer mu komsija radi i hapsi...i ide u teretanu!?
Ne ne znam takvog gospodina,smatram kada si napisao da važi za sve.A advokatura mi je strana,apsolutno.Iz treće sam priče.Laku noć!

Ja volim "Ne lomite mi bagrenje", ima jos, ali ovu posebno:

Na jastuku bdim na ponocnoj strazi
kao stari posustali ratnik
kom' svaki put od riznice neba
jedva zapadne mesecev zlatnik
pod oklopom drhti kosuta plaha
vecno gonjena tamnim obrisima straha
koja strepi i od mirnih obronaka sna

Nedostaje mi nasa ljubav, mila
bez nje se zivot kruni uzalud
nedostajes mi ti, kakva si bila
nedostajem i ja, onako lud
ja znam da vreme ne voli heroje
i da je svaki hram ukaljalo
al' meni, eto, nista sem nas
dvoje nije valjalo

Kad potrazim put u srediste sebe
staze bivaju tesnje i tesnje
i skrijem se u zaklon tvog uha
kao mindjusa od duple tresnje
al' uspevam da jos jednom odolim
da prosapucem da te nocas ruski volim
sta su reci, kremen sto se izlize
kad tad

]Nedostaje mi nasa ljubav, mila
a bez nje ovaj kurjak menja cud
ja znam da vreme svemu menja boje
i da je silan sjaj pomracilo
al' meni, eto, nista sem nas dvoje
nije znacilo

Ponekad jos u moj filcani sesir
spustis osmeh k'o carobni cekin
i tad sam svoj
jer ma kako me zvali
ja sam samo tvoj licni Harlekin
ponekad jos suza razmaze tintu
i k'o domina padne zid u lavirintu
tako prosto, ponekad jos
stignemo do nas

Nedostaje mi nasa ljubav, mila
bez nje uz moje vene puze stud
ja znam da vreme uvek uzme svoje
i ne znam sto bi nas postedelo
al' meni, eto, nista sem nas dvoje
nije vredelo...

Mislim da sam negde procitala da ce se po jednoj njegovoj knjizi snimiti film, otici cu sutra do biblioteke, a inace trenutno citam "Brodolom" od Vlade Arsica
Ne ide ovde, ali da dodam (ipak) zar je moguce da se toliko godina krilo da se pre vise od pola veka dogodila najveca recna nesreca na Balkanu, kada je potononulo za par minuta vise od sto putnika, i da su vlasti tada naredile da se o tome cuti?

Vlada je progovorio, ima jos poneki prezivei svedok ili njihovi potomci (potonuce se desilo na uscu Save i Dunava, dakle u "centru" Beograda, a niko nije smeo da zucne? Nije ni mesto obelezeno:(

Dobro veče svima. :)
Vidim da lepo prijateljski ćaskate.

Šta ćeš, draga, Emocije.

I evo, ako smo u Amarkordu, neko se mora žrtvovati za javno dobro, kao Gradiška, da ne postanemo groblje ušećerenih ljubičica.

U to ime: Balašević govori iskvarenom verzijom hrvatskog, tj. srpskim u Splitu, krstom se krsti u Šumadiji, maDŽarski divani oko Subotice, osamdesetih se zaklinje pod zvezdom i nudi svesrdni oslonac, devedesetih goni Gedu i odaje počast otporaškim mamama i sve bi to bila dobra uvertira za kosmopolitizam, da se ne sapliće o elementarno neobrazovanje: biti bogat kao knez i nije neki uspeh jer je bilo i posečenih knezova. Krez je poslovično imućan. No, doslednost je za svako poštovanje, makar i u šupljosti.

Šta ćeš, draga, Emocije.

I evo, ako smo u Amarkordu, neko se mora žrtvovati za javno dobro, kao Gradiška, da ne postanemo groblje ušećerenih ljubičica.

U to ime: Balašević govori iskvarenom verzijom hrvatskog, tj. srpskim u Splitu, krstom se krsti u Šumadiji, maDŽarski divani oko Subotice, osamdesetih se zaklinje pod zvezdom i nudi svesrdni oslonac, devedesetih goni Gedu i odaje počast otporaškim mamama i sve bi to bila dobra uvertira za kosmopolitizam, da se ne sapliće o elementarno neobrazovanje: biti bogat kao knez i nije neki uspeh jer je bilo i posečenih knezova. Krez je poslovično imućan. No, doslednost je za svako poštovanje, makar i u šupljosti.

Balašević nije my cup of tea kad je muzika u pitanju, tako da se nisam nešto posebno bavila njegovim opusom.
Političko angažovanje i benefite koji su uz njega išli ne bih komentarisala na ovom mestu. Mislim da je razdeljak
ključna reč.

Poslednja izmena:
Šta ćeš, draga, Emocije.

Što demontira čoveka ovako brutalno? a, ja bio ubeđen da su to sve samo zli jezici...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back