Kafana kod knjiškog moljca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I kako ja tebe sad da ne zamislim da mustaćima, mažetnama i karanfilom?

Ne, nismo se sreli - moja mudrost je sveprisutna i opštepoznata zato ti i zvuči poznato. Ako budeš hteo da me pozoveš da aplaudiramo prilikom izbacivanja sa Farme, piši mi na pp. Čula sam da plaćaju 1000 dindži, a ko se ponaša frenetično 1200. Kapiram da i na trasparent može da se namakne nešto.

p.s. 'Aj gledaj da te opet ne uhapse.
Ja ću da im dam po 1500 samo da im bude prazna sala...:mrgreen:
Što se banovine tiče-jako sam se potresao...:manikir:
(I ovo kuckam između dva Đurđevdana,teo kasti posete...:lol:)

Zašto moja pesma koja je poslata medju prvima nije postavljena. Potvrđen je prijem i da je sve u redu, ali nije postavljena?! Stvarno bezobrazluk, počev od ankete sa glasanjem, do objavljivanja pesama sa debelim zakašnjenjem do neobjavljivanja pesme. Za mene ste kao forum završili za sva vremena!!!

Još ću iz poštovanja prema ljudima čije su pesme objavljene glasati i svoju pesmu postaviti u komentaru pa je obrištite kad već niste hteli da je objavite, ali nek je bar na taj način drugi vide pre nego što je obrišete!

Molim te za još malo strpljenja, samo da utvrdimo šta se desilo, pa ćemo se javiti sa obrazloženjem situacije.
U međuvremenu te molim da proslediš mail potvrde da je rad primljen (moderatori smo Sokolica_M, Shade i ja, pošalji svima trima.

Послао сам вам маил потврде од 28.04. да је песма примљена, послата је међу првима у две верзије пошто је једна верзија била мало ласцивнија. Модератору којем је послата се сложио да песма може као таква да буде део такмичења, јер је то песничка слобода.

И дакле ево те 11.песме за конкурс никада објављиване нек угледа светло дана пре него што је обришу пошто су је већ убили :) знам све је то игра, али изгледа и игра самном :)

КО СЕ ТУ ЗАДЊИ СМЕЈЕ

Волела је
да ми се цери у лице
док сам јој брао
прве љубичице
зато је добила
по сред пице
и са осмехом изашла
из те шумице
Волео сам
за усну да је грицнем
сваки пут
кад ми се насмеје
а он би од тога
постајао већи
док је она губила
осећај где је
Чак и сада
кад се смешка
знам хоће
да се чешка
па у наручје
ја је дохватим
и још већи осмех
на лице вратим

Molim te za još malo strpljenja, samo da utvrdimo šta se desilo, pa ćemo se javiti sa obrazloženjem situacije.
U međuvremenu te molim da proslediš mail potvrde da je rad primljen (moderatori smo Sokolica_M, Shade i ja, pošalji svima trima.

Што се мене тиче ви сте били доста стрпљиви, шта ће ми ваше образложење моја песма због вашег немара не учествује на конкурсу иако је прва послата и шта ту има да се образложи? Јел то ја не могу да се играм са вама зато што имам плаве очи? И ваше образложење ће нешто да промени можда?

Желим да поставим пар питања у овој скупштини, ради посезања за истином.

1.Да ли је мишљење посетилаца форума уопште битно на овом сајту? Ако је тако зашто се организује анкета за систем гласања на књижевности, а онда се супротно изгласаном по одлуци модератора примени неки трећи систем? Зашто је анкентирање завршено пре рока?

2.Да ли се уопште сме имати критички однос на овом форуму и изражавати слобода мисли, без модераторских претњи за брисањем?

3.Да ли се на форуму сме писати само оно што одговара модераторима или се може писати и мало узветар, јер ако се мора подилазити и усаглашавати свест са модераторима, молим списак тема и њихових жеља да се прилагођавамо томе.

4. Да ли су модератори дужни да врше своје модераторске обавезе и поштују предвиђене рокове и постоје ли казне за модераторе који то не поштују, а још више има ли казни за модераторе који не поштују посетиоце и не објаве им песму за конкурс иако су потврдили њен пријем и да је песма у реду?

Одговор на ова питања ће указати куда иде ова Крстарица, да ли ће бити већи број модератора од посетиоца и да ли ће посетиоци остати и опстати. Поздрав, а ви бришите и банујте, како вам већ драго ја ћи и поред тога писати узветар!

Што се мене тиче ви сте били доста стрпљиви, шта ће ми ваше образложење моја песма због вашег немара не учествује на конкурсу иако је прва послата и шта ту има да се образложи? Јел то ја не могу да се играм са вама зато што имам плаве очи? И ваше образложење ће нешто да промени можда?

:confused:

Obecao si da ces glasati, bar...

Odgovoricu vam ja, postovani korisnice, jer ste pitanja postavili na pravom mestu a ne na temi gde se glasa

1.Misljenje posetilaca ovog pdf-a je bitno i cak stavise vrlo pozeljno u smislu preloga i poboljsanja samog pdf-a..Tacno da je postavljena anketa ali smo na kraju ipak doneli odluku u skladu sa takmicenjima koja se inace odrzavaju na ovom Forumu da glasnaje bude ne 1 rad 1 glas vec da se da mogucnost da se glasa za 3 rada stim sto se onom koji vam se najvise svidi da 3 poena ili glasa , drugom po redu 2 i trecem 1....Temu sa anketom sam ja zatvorila..a ne oderatori koje nema potrebe da okrivljujete

2.Kriticki odnos i izrazavanje misli je u redu ako je pisano u kulturnoj formi i bez vredjanja i provokacija..sto vec ovaj vas post to nije

3.Rekla sam u prethodnom da moze i uz vetar samo pod uslovom da se ne pokvasite...

4.Moderatori su duzni da rade svoje moderatorske obaveze i da se kao i sami korisnici ponasaju u skladu sa Pravinikom.Do kasnjenja sa postavljanjem teme Glasanje doslo je ovog puta iz opravdanih razloga, i tako nesto se vise u buducnosti nece ponoviti..osim ako ne bude smak sveta ili neka veca sunceva pega zaluta na Knjizevnost..

Procitala sam postovani korisnice da vam poslata pesma na konkurs nije objavljena..Zasto nije iskreno ne znam i pitala sam moderatora SokolicuM na pp zasto nije..Ocekujem njen odgovor .Dotle mogu samo da predpostavim da je napravljen propust obzirom na okolnosti, na koji vam se ovim putem u ime administracije izvinjavam.

Желим да поставим пар питања у овој скупштини, ради посезања за истином.

1.Да ли је мишљење посетилаца форума уопште битно на овом сајту? Ако је тако зашто се организује анкета за систем гласања на књижевности, а онда се супротно изгласаном по одлуци модератора примени неки трећи систем? Зашто је анкентирање завршено пре рока?

2.Да ли се уопште сме имати критички однос на овом форуму и изражавати слобода мисли, без модераторских претњи за брисањем?

3.Да ли се на форуму сме писати само оно што одговара модераторима или се може писати и мало узветар, јер ако се мора подилазити и усаглашавати свест са модераторима, молим списак тема и њихових жеља да се прилагођавамо томе.

4. Да ли су модератори дужни да врше своје модераторске обавезе и поштују предвиђене рокове и постоје ли казне за модераторе који то не поштују, а још више има ли казни за модераторе који не поштују посетиоце и не објаве им песму за конкурс иако су потврдили њен пријем и да је песма у реду?

Одговор на ова питања ће указати куда иде ова Крстарица, да ли ће бити већи број модератора од посетиоца и да ли ће посетиоци остати и опстати. Поздрав, а ви бришите и банујте, како вам већ драго ја ћи и поред тога писати узветар!

Ja bih Nininim odgovorima dodala i par nezvaničnih opaski koje bih volela da shvatiš kao drugarske i dobronamerne.

Ne znam (i ne treba da znam, zato postoje nick-ovi i avatari, a JMBG-ovi se koriste na drugim mestima), ali ću pretpostaviti da ti je nick jedini i autentičan, da nisi ekstremni oblik stidljivosti i da se sa nama družiš relativno kratko. Na ovakvim mestima se i te kako dobro može steći utisak o autoru tekstova, samo treba strpljenja i to kontinuiranog. Na primer, neki ljudi kucaju brzo, pa prave slovne greške, a neki ne znaju glasovne promene, na primer. Tako saznaš da li je reč o osobi koja kuburi sa gramatikom ili o nervoznom tipu, opet na primer.

Zvanično, boje nickova i natpisi ispod avatara ne znače ama baš ništa, ali postoji nešto poput iskustva što ti menja neke poglede na stvari, teme, ljude, autore...
Vremenom, kako budeš pratio ko i šta radi/čita/piše, izdvojićeš ljude čije postove smatraš ozbiljnijim, značajnijim, duhovitijim...a biće i onih drugih.

Ovo nije hiperdinamičan podforum (poput nekih sa Krstarice), za šta je glavni razlog tema - čita se sporije nego što se dešavaju politički događaji, manji broj ljudi je zainteresovan za knjige nego za seksualne probleme i tako redom. Šta god da se (ne)dešava na ovom podforumu, sumnjam da ćeš iz toga izvesti ispravan zaključak na temu "kuda ide ova Krstarica". Radilo je sve bez tebe i mene i radiće i posle nas. Mi smo tu kad nam se sviđa koliko nam se sviđa i zato što nam se sviđa. I jedino je to važno.

Pokušavam da ti kažem: polako sa sudovima, osudama i revolucijama, nego, da vidimo mi koje si ti lepe knjige pročitao i ta o njima imaš da podeliš sa nama. :)

Razrešenje situacije oko nedostajuće pesme

Uz još jedno izvinjenje svim učesnicima foruma a naročito takmičarina na pesničkom konkursu zbog sve buke koja se poslednjih dana dizala u vezi sa njim, evo i obećanih informacija:

Da, jedna pesma nije objavljena i samim tim nije ušla u konkurenciju, iako je učesnik ispoštovao proceduru prijavljivanja. Razloga su dva: prvi je tehničke (format sa kojim zadužena osoba nije ogla da se snađe), a drugi ljudske prirode (privatan, ne treba da nas se tiče).
Da, bilo je dovoljno vremena da se prenebregne prvi, drugi se pojavio nenajavljeno, te (sveže regrutovana) moderatorska dopuna nije odreagovala blagovremeno.
Jednačina je prosta: podvukla se greška, zakazala koordinacija, nastao problem, ljudi se naljutili.
Znamo gde smo pogrešili, naučili smo što nismo znali, trudićemo se da se ne ponavlja. O namerama znate i više nego što treba.

Ipak, sve ovo nije moralo da eskalira do nivoa uličnih demonstracija, s obzirom da je bilo elegantnijeg načina poput privatne poruke moderatoru koji čeka ispred sandučeta.

Ma koliko da se trudimo (a hoćemo) da budemo bolji i ma kako da nam je žao (a jeste) što se ovakve stvari dešavaju, najveća opasnost ali i vrednost ovog foruma je ljudsi faktor na koga ne možemo da utičemo uvek i adekvatno. Hoću reći, razloga za ljutnju će biti sigurno, možda i ozbiljnijih, ali molim sve učesnike da takvu stvar, najpre, prijave moderatorima kako bi se forum zadržao na kursu dobrog duha, umetnosti i razmene lepih stvari.
Transparentnost svakako, ali tek pošto se stišaju strasti, moliću.

Korisnika plavookii posebno molim da uvaži izvinjenje moderatorskog tima, a mi ćemo pokušati da nađemo način da nadomestimo sve neprijatnosti koje su nastale u prethodnih par dana.

Poslednja izmena:

Uz još jedno izvinjenje svim učesnicima foruma a naročito takmičarina na pesničkom konkursu zbog sve buke koja se poslednjih dana dizala u vezi sa njim, evo i obećanih informacija:

Da, jedna pesma nije objavljena i samim tim nije ušla u konkurenciju, iako je učesnik ispoštovao proceduru prijavljivanja. Razloga su dva: prvi je tehničke (format sa kojim zadužena osoba nije ogla da se snađe), a drugi ljudske prirode (privatan, ne treba da nas se tiče).
Da, bilo je dovoljno vremena da se prenebregne prvi, drugi se pojavio nenajavljeno, te (sveže regrutovana) moderatorska dopuna nije odreagovala blagovremeno.
Jednačina je prosta: podvukla se greška, zakazala koordinacija, nastao problem, ljudi se naljutili.
Znamo gde smo pogrešili, naučili smo što nismo znali, trudićemo se da se ne ponavlja. O namerama znate i više nego što treba.

Ipak, sve ovo nije moralo da eskalira do nivoa uličnih demonstracija, s obzirom da je bilo elegantnijeg načina poput privatne poruke moderatoru koji čeka ispred sandučeta.

Ma koliko da se trudimo (a hoćemo) da budemo bolji i ma kako da nam je žao (a jeste) što se ovakve stvari dešavaju, najveća opasnost ali i vrednost ovog foruma je ljudsi faktor na koga ne možemo da utičemo uvek i adekvatno. Hoću reći, razloga za ljutnju će biti sigurno, možda i ozbiljnijih, ali molim sve učesnike da takvu stvar, najpre, prijave moderatorima kako bi se forum zadržao na kursu dobrog duha, umetnosti i razmene lepih stvari.

Korisnika plavookii posebno molim da uvaži izvinjenje moderatorskog tima, a mi ćemo pokušati da nađemo način da nadomestimo sve neprijatnosti koje su nastale u prethodnih par dana.

S obzirom na okolnosti koje mi nisu bile poznate prihvatam izvinjenje i ujedno se i sam izvinjavam, jer ne bih reagovao tako da mi je bilo poznato zašto je došlo do problema. Nakon svega vidim da ulažete trud da stvari učinite boljim, pa nemojte biti strogi ni prema mladjim kolegama, jer su po meni na prvom mestu veliki ljudi, a greške se mogu desiti svakom.

S obzirom na okolnosti koje mi nisu bile poznate prihvatam izvinjenje i ujedno se i sam izvinjavam, jer ne bih reagovao tako da mi je bilo poznato zašto je došlo do problema. Nakon svega vidim da ulažete trud da stvari učinite boljim, pa nemojte biti strogi ni prema mladjim kolegama, jer su po meni na prvom mestu veliki ljudi, a greške se mogu desiti svakom.

Sad, kad smo razjasnili sve nesporazume, možemo da nastavimo da se družimo kao da ništa nije bilo.
Nadam se da ćeš i dalje učestvovati na forumskim takmičenjima.
Za svaku nedoumicu ili problem možeš da se obratiš moderatorima na pp.

I nikom ništa?
Fantastično!
Evo,mene je baš nasmejala pesma Plavookog i smatram to Osmehom No 1,a ne mogu da glasam!
Jer je pomenuta pica?
Jer je pesma "nedozvoljeno" erotska?
To moderacija književnosti?
Gud baj Dragorade...:bye:

I nikom ništa?
Fantastično!
Evo,mene je baš nasmejala pesma Plavookog i smatram to Osmehom No 1,a ne mogu da glasam!
Jer je pomenuta pica?

1391506_10201449742858772_1149204471_n.jpg

I nikom ništa?
Fantastično!
Jer je pomenuta pica?

Ne lelemudi Dragomire, nego ispljuni vec jednom to sto oces! :mrgreen:
A oces reci- Vec su mnoge pale vlasti, pa ces i ti draga PASTI :lol:
Daj budi musko,sta se uvijas u sarmu

Daj, ne palamudimo više. Neka se Sokolica izvine već jednom i idemo dalje. Živi ljudi greše, ali, ljudski je priznati grešku...
Moj je predlog da Plavooki kao moralni pobednik zada tri teme, a pobednik izabere od njih jednu.

Plavooki i ja smo to rešili privatnim putem. On zna kako je do greške došlo, radi se o tehničkim neprilikama koje su se javile, zatim nemogućnosti da pronađem plavookog (dakle, maler, on baš juče nije mogao da svrati na forum i vidi moju paničnu poruku). I njemu sam rekla - da sam mogla, juče bih preorala planetu da ga nađem. U toj meri mi je krivo što ga nisam blagovremeno pronašla.
Koliko je moje izvinjenje veliko, on zna. Nadam se da je osetio i koliko je iskreno.

Njemu je šteta načinjena, izvinjenje sam zato uputila privatnom porukom.

Lepo od tebe. A nas ostale ko ... Mi smo tu da pravimo gužvu na forumu. :lol:

Izvinite SVI.

Mada ne vidim gde su ostali oštećeni, ogrešila sam se o plavookog. Ni njemu sada izvinjenje nije od koristi, ali barem da pokušam time da ublažim svoju grešku i grešku neprilika koje su se zgurale, kako to biva po nepisanom pravilu, sve u jedan dan.

Nadam se da će posle ovog mog izvinjenja i ostalog život foruma, ove teme i ostalih tema, nastaviti svojim tokom, navijam, dobrim.

Ne ponovilo se, dakle.

Ako je plavooki primio izvinjenje, mislim da je time stavljena tačka.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back