Kafana kod knjiškog moljca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
37502998.jpg

Prilozi

• 37502998.jpg
    37502998.jpg
    59 KB · Pregleda: 4
Zašto pišete o Basari na ovoj temi, kada već postoji tema gde se može izneti mišljenje o njemu (njegovom delu)...

Previše vremena i stranica gubimo ulazeći u diskusiju kojoj mesto nije ovde.

Potrudite se da, šta god mislili o nekoj stvari, to kazujete tako da ne liči na ubeđivanje do poslednje kapi znoja i krvi...

Nepotrebno se rasipa energija.
Kažite šta mislite sa određenom lakoćom.
Ipak nam od svega toga ne zavisi život. :)

I da... toliko reči koje su zabranjene, te pribegavanje karakteru ''y''... pobogu, ako na književnosti ne možemo naći prikladnije izraze, onda je to zaista sramno.
Čak i najgore gađenje se može izraziti na kvalitetniji način.

Tako da... vodite računa o svom rečniku. Nemojte da pišete o visokoumnim temama, a da se koristite uličnom leksikom.
Ne ide, ali stvarno.

Deluje kao da smo na utakmici.

Ne, ne, drage koleginice. Nemamo mi pojma. Ovo sve gore je nepatvorena forumska sloboda i kreativnost. Nadam se da i ostali članovi uživaju u lucidnosti i relevantnosti diskusije.

Mi smo tolike ingeniozne rasprave sasjekli u korijenu, treba sad malo da pustimo tu pamet da se razmaše.

Ne razumem čemu otvoreni sarkazam od modova, kao uvredili ste se, šta?

Mene niko nije vrijeđao, pa nema razloga da budem uvrijeđen, ali na temi na kojoj bi se trebalo diskutovati o organizaciji foruma i sličnim pitanjima otvorila se diskusija o Basari (pored postojeće teme o ovom piscu), koja je dvije poruke dalje prerasla u diskusiju o tome šta je istorija, i više se na Basaru nije vratila. Da ne spominjem sve bespotrebne prostakluke.
Valjda tako treba da izgleda forum oslobođen rigoroznog tretmana, ali onda ne trebaju ni podforumi, ni teme, ni moderatori.

Mene niko nije vrijeđao, pa nema razloga da budem uvrijeđen, ali na temi na kojoj bi se trebalo diskutovati o organizaciji foruma i sličnim pitanjima otvorila se diskusija o Basari (pored postojeće teme o ovom piscu), koja je dvije poruke dalje prerasla u diskusiju o tome šta je istorija, i više se na Basaru nije vratila. Da ne spominjem sve bespotrebne prostakluke.
Valjda tako treba da izgleda forum oslobođen rigoroznog tretmana, ali onda ne trebaju ni podforumi, ni teme, ni moderatori.

Prebacite moj post na već postojeću temu o najvećem srpskom živom piscu i sve ok.

Da parafraziram rajelu, forum neće umreti zbog malo oftopika i to je sve što ja hoću da kažem ovde. A zgražavanje zbog prostote mi je lično uvek delovalo izveštačeno kod ljudi, na forumu još više.
Evo,neću koristiti psovke ni ulični sleng,mada je sve to itekako usvojeno u književnosti
mnogih zemalja s daleko većom tradicijom i književnom istorijom...Kad bih počeo da ređam
imena književnika koji se ne libe pune slobode jezika-mislim da vama jezičkim puritancima ne bi bilo dobro...
No i leporečiv,a sasvim sigurno i to znam,brzo ću vam opet zasmetati!
U čemu je problem?
Naravno da problem više nije u meni!
Loptica je kod vas dame i gospodo...
P:S:A za borbu za slobodu govora nema boljeg i "legitimnijeg" mesta od parlamenta.
Osim ako i nismo baš raspoloženi za takvu borbu...

Evo, čim smo pustili, razbežaše se...:lol:
:hahaha:Pustili pamet da se razmaše? Tek sad sam video ovo...
Dosad ste je kako držali?:eek:
A možda je ovo ono slepilo srpsko iz kog ne vidimo u kakvoj smo moralnoj skeptičkoj jami?
Možda nam zaista trebaju stranci u svim ključnim polugama društva?
Možda nam stranci baš najpotrebniji u toj našoj nazovi kulturi stegnutoj od strahova pred SKJ Golim
Otocima,Slobama,BIAma,moćnim poslodavcima...
NARODE IMA LI NEKO OVDE HRABAR!?
Toliko hrabar da makar sebe odbrani od nametanja tuđe volje?

:hahaha:Pustili pamet da se razmaše? Tek sad sam video ovo...
Dosad ste je kako držali?:eek:
A možda je ovo ono slepilo srpsko iz kog ne vidimo u kakvoj smo moralnoj skeptičkoj jami?
Možda nam zaista trebaju stranci u svim ključnim polugama društva?
Možda nam stranci baš najpotrebniji u toj našoj nazovi kulturi stegnutoj od strahova pred SKJ Golim
Otocima,Slobama,BIAma,moćnim poslodavcima...
NARODE IMA LI NEKO OVDE HRABAR!?
Toliko hrabar da makar sebe odbrani od nametanja tuđe volje?

Smanjite doživljaj. Nismo u ratu.
Kakvo pozivanje na kakvu hrabrost i za kakvu stvar!
Meni je ovo smešno. :mrgreen: Ali poštujem, ne brišem.
Ipak, konkretno ova tema nije za humor, cinizam, isukane mačeve, Pericu i učiteljicu.
Razumem elemente svega toga, ali sve mora imati meru.

I još jednom: smanjite doživljaj.
Nije forum vrištanje u luna parku.

Očekujem nadalje sugestije kakvu je dao Nautilus (o spajanju nekoliko sličnih tema u jednoj - odlomci, citati,...)

Šta još ima što bi se moglo tehnički srediti? Jedno vreme imali smo mnogo lepljivih tema, mislim da je to sada svedeno na neki normalan broj.

Poslednja izmena:
Možda uvesti lepljivu temu "Moje mišljenje" (ili neki drugi naziv) gde bi neko mogao izneti svoje mišljenje, recimo o Basari, ili savremenoj srpskojknjiževnosti, ili cenama knjiga, ili izdavačkoj delatnosti itd. Neku svaštaru, gde bi se odvijala različite međusobno (ne)povezane rasprave dok bi "Skupština" ostala pre svega za raspravu o radu pdf. Dragoljubova rasprava ima veze sa književnošću, nije da nema, ali bi možda više odgovarala nekom drugom mestu, npr "Književa kafana"itd (Kad kažem kafana, ne mislim ništa loše. uostalom svi veliki srpski književnici crpili su inspiraciju iz kafana. Što veći pijanac to bolji pisac)

Smanjite doživljaj. Nismo u ratu.
Kakvo pozivanje na kakvu hrabrost i za kakvu stvar!
Meni je ovo smešno. :mrgreen: Ali poštujem, ne brišem.
Ipak, konkretno ova tema nije za humor, cinizam, isukane mačeve, Pericu i učiteljicu.
Razumem elemente svega toga, ali sve mora imati meru.

I još jednom: smanjite doživljaj.
Nije forum vrištanje u luna parku.

Očekujem nadalje sugestije kakvu je dao Nautilus (o spajanju nekoliko sličnih tema u jednoj - odlomci, citati,...)

Šta još ima što bi se moglo tehnički srediti? Jedno vreme imali smo mnogo lepljivih tema, mislim da je to sada svedeno na neki normalan broj.

Da li ste sigurni,madam,ko je ovde učenik,a ko profesor...(Ne ide ovde uvek na kraju znak pitanja-da Vas podučim...)
Ne ,manje važno jer moje znanje je nedostatno za mnoge važne probleme koje nećemo prevladati i ja
se mojim glupostima ne dičim,moje neznanje je aktivno za popunjavanje u hodu...
Zato ću radije da budem do kraja radoznali učenik...
Ali i od učenika se da toga naučiti...(O zvanjima ne treba ovog puta...)
To da nismo u ratu...Kako ko...Ja ratujem od malih nogu za više svetla (Kueljo je to
prepisao od Borhesa) i stalno palim neka nova svetla,a za mnom se šunjaju kukavice i gase ih...
Ime ruže neću pominjati,možda je i to preterano,ali ipak se setite madam,da je mudrost svetlo.
a neznanje mrak...
Kako ćemo nešto saznati?
Tako što ćemo razgrtati velove oko nepoznatog!Upoznavati ga iz više gledišta...
Poštujem vlasništvo ovog sajta koje je postavilo i Pravilnik za korištenje,ali i Pravilnik
za moderatore. Hajdmo opet malo na čitanje!
Nigde ne piše da se može koristiti autoritet za uvođenje reda! Naprotiv,šta piše???
Nigde ne piše da moderatori određuju šta će se pisati,pogotovu ako je u pitanju
književna umetnost! I koje će se teme otvarati ,a koje ne...
Nešto se izdešavalo s ovim pdf da je postao tvrđava zarasla u šipražje i s koje opada
malter,cigle i slabo ko zalazi u nju od novih posetilaca...Malo pospremite ovde...
Ne mora baš za UNESCO (:mrgreen:),ali da rado poneko naiđe...
Lepljive teme baš i nisu nešto privlačne,a i one druge vape za modernijim,za skladom
s vremenom u kom živimo...:heart::heart::heart:

Poslednja izmena:
Lako je otvoriti temu Književna kafana, nego se plašim za inventar. Ima ovde boema, nije da nema, ali, šta ako nagrnu ostali alkosi? Plašim se, bilo bi srče do kolena. Zato, bolje ne... Ipak je ovo jedan fin, miran podforum, gde svraća kulturan svet.:lol:
Dajte predloge za "književnije" teme, one na kojima bi ste najpre vi kao postavljači pisali, a ne samo tražili tuđe mišljenje.

Da li ste sigurni,madam,ko je ovde učenik,a ko profesor...(Ne ide ovde uvek na kraju znak pitanja-da Vas podučim...)
Ne ,manje važno jer moje znanje je nedostatno za mnoge važne probleme koje nećemo prevladati i ja
se mojim glupostima ne dičim,moje neznanje je aktivno za popunjavanje u hodu...
Zato ću radije da budem do kraja radoznali učenik...
Ali i od učenika se da toga naučiti...(O zvanjima ne treba ovog puta...)
To da nismo u ratu...Kako ko...Ja ratujem od malih nogu za više svetla (Kueljo je to
prepisao od Borhesa) i stalno palim neka nova svetla,a za mnom se šunjaju kukavice i gase ih...
Ime ruže neću pominjati,možda je i to preterano,ali ipak se setite madam,da je mudrost svetlo.
a neznanje mrak...

Kako ćemo nešto saznati?
Tako što ćemo razgrtati velove oko nepoznatog!Upoznavati ga iz više gledišta...
Poštujem vlasništvo ovog sajta koje je postavilo i Pravilnik za korištenje,ali i Pravilnik
za moderatore. Hajdmo opet malo na čitanje!
Nigde ne piše da se može koristiti autoritet za uvođenje reda! Naprotiv,šta piše???
Nigde ne piše da moderatori određuju šta će se pisati,pogotovu ako je u pitanju
književna umetnost! I koje će se teme otvarati ,a koje ne...
Nešto se izdešavalo s ovim pdf da je postao tvrđava zarasla u šipražje i s koje opada
malter,cigle i slabo ko zalazi u nju od novih posetilaca...Malo pospremite ovde...
Ne mora baš za UNESCO (:mrgreen:),ali da rado poneko naiđe...
Lepljive teme baš i nisu nešto privlačne,a i one druge vape za modernijim,za skladom
s vremenom u kom živimo...:heart::heart::heart:
Tako je batice i ja sam svim :heart: za to
images

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back