Kafana kod knjiškog moljca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim da sam naveo gore ime za to zasto :mrgreen:
Tu je i ovaj fejs!
LightsaberFightSmileys.gif

Ne. Problem je u tome sto ovaj forum nije dovoljno sadrzajan. Na zalos SF je dosta podcjenjen i ljudi su prepuni predrasuda a istinski ljubitelji uglavnom se drze u nekom svom krugu ( npr. forumi tematski namenjeni iskljucivo sf-u) sto samim tim gasi ovakve podforume. Odrzavaju ga slucajni prolaznici.

Nadu nikada ne treba gubiti...samo treba par ljudi da pokazu inicijativu...
A ne npr da se ovde neko qrva za reputaciju (slucaj one moderne pevuljke) :lol:
:prstic:
ozb,mozda bi mogao i ja malo da na taj nacin zaradim nesto na ovom podforumu - udostojite sirotinji -to bi bio podsticajni faktor da ovde boravim cesce :whistling: :mrgreen:

Ne. Problem je u tome sto ovaj forum nije dovoljno sadrzajan. Na zalos SF je dosta podcjenjen i ljudi su prepuni predrasuda a istinski ljubitelji uglavnom se drze u nekom svom krugu ( npr. forumi tematski namenjeni iskljucivo sf-u) sto samim tim gasi ovakve podforume. Odrzavaju ga slucajni prolaznici.

Nisi vidjela kako je ovaj forum izgledao prije 6-7 godina, u vrijeme kada se počela formirati grupa ljubitelja naučne fantastike koja se kasnije nazvala SF tim. Najmanje je tu bilo naučne fantastike. Dominirale su teme vezane za alternativu (ispijanje mokraće, gledanje u sunce...), teme o propasti svijeta (razne teorije katastrofa), teme o svjetskoj zavjeri (u koju su uključeni masoni, reptiloidi iz svemira....) i slične stvari tako obilno prisutne u časopisima tipa 'Treće oko'.

Uslijedila je teška borba koja je potrajala nekih 2-3 godine, kojom smo nastojali da forum očistimo od svega što nije naučna fantastika, fantazi i horor. Džek je dao veliki doprinos toj borbi izvrgavajući ruglu sve gluposti, zbog čega je često 'nagrađivan' slanjem u bananalend :lol:

Usred te gužve postao sam urednik ovog dijela foruma pa sam uspio izdejstvovati otvaranje posebnog foruma za alternativu i sve takve teme prebaciti tamo.

Uz sve to, forum NF je tada bio veoma živ. Pokretane su veoma dobre teme i vođena je aktivna diskusija o mnogim stvarima iz žanra, uz uključivanje brojnih članova foruma. Nažalost, slučajni prolaznici s malo ili nimalo znanja iz ovih oblasti, često su ometali rad foruma, a nije postojao način da im se trajno onemogući pristup. Zbog toga je SF tim odlučio da svoj rad preseli na vlastiti forum, a kviz na Krstarici održavali smo samo zbog privlačenja novih ljubitelja žanra. Tako su se aktivne diskusije polako preselile na naš forum, a ovdje je nastao zastoj. Odluku da više ne podržavamo kviz ovdje, a da treću sezonu otvorimo na vlastitom forumu, donijeli smo zbog sve češćih žustrih diskusija oko nevažnih stvari u temi kviza. Umjesto neobaveznog druženja uz mogućnost da se ponešto i nauči (i sam sam saznao mnogo stvari), kviz je postao mjesto za svađe i rasprave.

To što je urednik zaključao drugu sezonu kviza ne znači kraj. Treća sezona otvorena je na forumu SF tima, a uvijek možete pokrenuti i novi kviz ovdje.

Pošto je zaključana i tema s tabelom kviza, tabelu sa svih 2533 pitanja možete pronaći ovdje http://www.sftim.com/forum2/forum/index.php?topic=1872.0

Ne znam sta je bilo pre ali u svakom slucaju steta je da propadne ovo sto je sad. Ocito je da nedostaje inicijativa da se opet pokrenu neke nove teme,kvizovi,sta god- da bi se oziveo forum.Tzv. trolovanja ima svuda i po meni to nije trebao biti razlog gasenja kviza. To mi vise lici na - E mi sad imamo svoje mesto a vas ko sljivi! Kako god,to je pravo SF tima a od moderacije ovisi koliko ce truda uloziti da pokrenu nesto novo . Zato su valjda tu.

To mi vise lici na - E mi sad imamo svoje mesto a vas ko sljivi!
СФ тим има „своје место“ већ шест година али смо све време одржавали квиз овде на Крсти. Дакле, није то разлог.
Мислим да су сви свесни ко је разлог пребацивања квиза.

На нашем сајту радили смо друге ствари, правили фанзин Вектор, дигитализовали старе СФ ревије, превели и илустровали Свонвиков „Периодни систем“ и свашта нешто што се може видети на сајту.
И поред свега тога нисмо занемаривали Крсту и квиз. За оне који никада нису били на сајту СФ тима: на сваку страну портала и форума ставио сам линк ка овом делу Крсте. То је ваљда доказ да наш сајт није узрок пресељења квиза.

Pa svaka vam cast na odrzavanju tog foruma,lepo je imati kutak,ja samo kazem kako je to meni delovalo, medjutim ako se radi o 'nekome' i ako je taj 'neko' uzrok gasenja kviza onda su tu uticaj izvrsile licne nesuglasice sto se na ovakvim mestima ne bi smelo dozvoliti. Ako postoji vidljiv problem onda tu treba da reaguje moderacija,da odradi svoj deo posla brisuci sto treba da se obrise da ne bi ometalo daljnji tok teme tj kviza. Tesko da moze samo jedna osoba da utice na nesto sto se tako dugo odrzava bez licnih pobuda druge strane.

Men' niš ne znači što je kviz ugašen, jer sam se osećao progonjen tamo, a evo i zašto:

Dva dana bananalenda i odmah bi da mi oduzmu pravo na pitanje. Postavim legitimno pitanje, pa mi se osporava legitimitet pitanja, iako mi niko nije znao obrazložiti zašto, moji kontraargumenti su ostavljali progonitelje otvorenih vilica. Onda, sledi spočitavanje nekakvih gadosti, vređanje i pravljenje cirkusa oko mog lika, uz obavezno šerifovo -ccc...- ovanje. Zatim, dolazi delegat br 1 pa mi naređuje da promenim pitanje. Onda, drugi koji mi ne naređuje i koji sasvim normalnim i ljudskim tonom iznosi moje takozvano licemerstvo u vezi mog identiteta a koji uzaludno pokušavam da ostavim u anonimi zarad budala mozga veličine andola koji pohode ovaj forum. Loše iskustvo sa pdf-a NPiM mi je sasvim dovoljno. Onda stiže delegat br 3 i potvrđuje sve od prethodnika pa dodaje još svoje.

Uistinu, Tigar koji stazama hodi je progonjen!!!

Jedno obično "molim" delegata br 1 sa blažom intonacijom bi svakako dovelo do promene pitanja, uprkos tenziji koju je šerif stvorio. Čak ne bih ni insistirao na legitimnosti pitanja, ali jok, delegati su imali sasvim jasne instrukcije nevidljivog office-a i njegovog boss-a na njihovom forumu.

Šerif i njegovi delegati (vidim da je frka spominjati nikove, pa neću ni ja) su, začudo, svi redom sa sftima. Vrlo indikativno, budući da kviz smatraju svojom svojinom i misle naređivati, krojiti pravila i određivati legitimitet pitanja.

To može tamo, al' meni ovde, na ovom forumu koji ima svoja pravila (a koja zabranjuju reklamiranje drugih sajtova a što je i pokušano spominjanjem mog nika i ondašnjeg doprinosa a koji sam osujetio) niko od članova neće govoriti šta da radim ili ne radim.

Kao što rekoh, uopšte me ne tangira zatvaranje kviza, još imam traumatske posledice od progona :) ali na sreću Tigar se uspešno oporavlja.

Mod je dao zeleno svetlo za otvaranjem novog kviza, pa ako mi se prohte skoro, uradiću to a ako ne nije ni bitno. Naravno, ako neko drugi ne pokrene tu dokoličarsku i lepu razbibrigu.

Deneris je spomenula lični motiv, verujem da je tako. Da se od progonjenog napravi onaj u koga upiru prstom

:)

Ja na tom kvizu nisam primetila nista toliko dramaticno da bi bio ugasen. Ok,bilo je malo prepucavanja u kojima sam i ja ucestvovala ali toga ima svuda. Kad bi svi tako reagovali ne bi forumi niti postojali. Upravo zato mislim da su tu licni razlozi uticali na sve to.
Pa eto, Dzek,ako si voljan,pokreni nesto novo,ima valjda ovde jos ljudi koji bi se druzili i malo oziveli forum.

A ne,tu se ne bih slozila. Ljudi su takmicarskog,borbenog duha i moras im dati neku motivaciju da bi ucestvovali. Koja je poenta kviza u suprotnom? Na tv-u motivacija je kes,a ovde sta drugo da im ponudis osim tabele( samo ne tabele sa spiskom svih ucesnika vec sa recimo prvih deset ili pet sta znam-sa najviše tacnih odgovora). Svako voli svoje ime u prvim redovima. Mislim,znam ja da sam ja najbolja :roll: ali ko to da primeti kad niko ne okrece vise od dve strane unazad :lol: Za pocetak,trebalo bi malo oziveti ovu birtiju :lol:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back