Borac za prava zivotinja
Legenda
- Poruka
- 51.037
Dobro jutro, dobar dan.
Ujutru volim "žešći" ritam:
Ujutru volim "žešći" ritam:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Borka, priča o plagijatorstvu jeste osjetljiva. Tu je nesvjesni uticaj, tu su omaž i slična legitmna književna sredstva, ali problem sa ovim Dončićem je u tome što pjesme za koje on kaže da su original poznatih plagijata jednostavno ne postoje. Ova njegova knjiga nije neka rasprava o tome da li je i koliko je jedan pjesnik pozajmio od drugog, nego zbirka fabrikovanih stranica knjiga koje nikad nisu postojale. On ih je sam nevješto napravio na svom računaru.
A tekst iz NIN-a sam po sebi ne bi morao da bude dokaz protiv Dončića, ali novinar je konsultovao istinske autoritete i naveo njihova imena, za razliku od Dončića koji nije naveo ničije ime. Odavno smo naučiili da sve iz naših novina treba uzimati sa rezervom, ali i taj skepticizam nečim mora da bude ograničen.

Ja za tog Lončića nisam nikad čuo...Nikad i ne moram...Verujem da je možda čak uzeo i neke pesničke prepeve naših pisaca, pa ih plasirao kao plagijate. Kao da se ne može sagledati kroz čitav opus, i kroz različit spektar stvaralaštva šta pripada kojem pesniku. Sramota je što je to uopšte izašlo u štampu. No, raščistiće se vremenom, i ta budala će biti zaboravljena.

Borka, priča o plagijatorstvu jeste osjetljiva. Tu je nesvjesni uticaj, tu su omaž i slična legitmna književna sredstva, ali problem sa ovim Dončićem je u tome što pjesme za koje on kaže da su original poznatih plagijata jednostavno ne postoje. Ova njegova knjiga nije neka rasprava o tome da li je i koliko je jedan pjesnik pozajmio od drugog, nego zbirka fabrikovanih stranica knjiga koje nikad nisu postojale. On ih je sam nevješto napravio na svom računaru.
A tekst iz NIN-a sam po sebi ne bi morao da bude dokaz protiv Dončića, ali novinar je konsultovao istinske autoritete i naveo njihova imena, za razliku od Dončića koji nije naveo ničije ime. Odavno smo naučiili da sve iz naših novina treba uzimati sa rezervom, ali i taj skepticizam nečim mora da bude ograničen.

...http://s14.****************/images/141102/temp/7g72yngt.gif...

A bre, pa ti u zadje vreme pises pesme slikama, al mi ne volimo ovakve slike i prilikejutroooooooo, buđenjeee...
..

Dobro, bre, kakva je ovo kafana koja se zove "Skupština"?
Odmah zamislim neki mermerni hol, ozbiljnost i hladnoću. I znak za zabranjeno pušenje.
Da se razumemo - nisam ja ljubitelj boemštine, ali volim ušuškana mesta, karirane stolnjake, neformalnost, muziku u pozadini (džez?). Volim mesta u koja i psa mogu da uvedem ... a u neku skupštinu to ne bih mogla.![]()

Dobro, bre, kakva je ovo kafana koja se zove "Skupština"?
Odmah zamislim neki mermerni hol, ozbiljnost i hladnoću. I znak za zabranjeno pušenje.
Da se razumemo - nisam ja ljubitelj boemštine, ali volim ušuškana mesta, karirane stolnjake, neformalnost, muziku u pozadini (džez?). Volim mesta u koja i psa mogu da uvedem ... a u neku skupštinu to ne bih mogla.![]()

http://s14.****************/images/141104/temp/atxrl3vk.gif moj kolega kaže da se dobro nalije kad naiđe na ovakve stolnjake u birtiji i da mu često krene iz stomaka po kariranim šarama...

Promeni ime,Borka, mislim izbaci skupstina, ubaci kafana, ionako sve manje-vise postaje smrtno ozbiljno. da nije Soje i jos nekih- pospali bi
Nesto nezno, lepo, setno...
![]()

Što da zamišljam kad je imamo u realu...Odem i nalaktim se na šank i preko ivice krigle s pivkanom imamVolela bih da ne bude previše ozbiljno ... Ja sam neozbiljna žena, uživam u zezanciji.
Takođe, volela bih da ova tema bude mesto na kome ljudi pišu šta im padne na pamet. Ono - kao pesnik koji, u trenutku nadahnuća, napiše stihove na kafanskoj salveti.
------------------------------------------------------
Zamislite da ispred sebe imate praznu salvetu koja prosto mami da bude ižvrcana, ili ste u kafani sami sa konobarom/barmenom koji hoće da vas sluša ...
Muški nek zamisle konobaricu.![]()

To se ne zove čežnja draga Biljo...Kad žemska kaže da čezne da ima te i te crvene ili šta ti ja znam picele ili haljku-to se drukčije zove!Sad mi je zao sto ne poslah svoju priču KAFA S LEDOM![]()
Što se tiče priče br.3-majstorski je napisana, toliko da me do samog kraja skoro-uspevala da zavara, izuzetan talenat... Ipak je na samom kraju zaličila više na samokaznjavanje, nestvarno, iracionalno, s namerom da šokira. Uspešno, moje čestitke autoru![]()

To se ne zove čežnja draga Biljo...Kad žemska kaže da čezne da ima te i te crvene ili šta ti ja znam picele ili haljku-to se drukčije zove!
Češnja je osećanje malo složenije od proste želje za nekim predmetom makar bio odevni od samurovine i makar imao statusno značenje...
A da,hajde pošalji tu priču na sledeću temu-nema veze što će biti promašaj teme-rečićemo da smo se tako dogovorili!![]()