Kafana kod knjiškog moljca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam se odmorio-samo smorio...More je samo skuplje,a rvati su i dalje zjebani...:mrgreen:
A bar da san i u Split bija...Al reka san neću ić ka furešt,a domaći nisan...Dopao mi Feral-ni
to nije kakav je bija...Nema Smojea,a ostali ne znadu skribat...Tek san se u Igalu napija pive,
Nikšićko točeno u po cjene rvacke...Neće rvati skoro vidit moje šoldi...Slike morete tražit
od dubrovčana-reka san im da se moreju slikat! Pituri belosvecki...:tongue2::besan2:

Dragoljube, znači odmor je bio super.

Međ mladom i malo starijom Srbadijom, ide priča, da je odmor u rvackoj bio odličan, između ostalog, jer im niko nije izbušio gume, polomio šoferku ili otvorio lobanju. Znači, samim tim, ako ove stvari izostanu, provod je bio ludilo. To je nova kategorija u turističkim angažmanima haha

Međ mladom i malo starijom Srbadijom, ide priča, da je odmor u rvackoj bio odličan, između ostalog, jer im niko nije izbušio gume, polomio šoferku ili otvorio lobanju. Znači, samim tim, ako ove stvari izostanu, provod je bio ludilo. To je nova kategorija u turističkim angažmanima haha

znači Dragče se dobro proveo...bez otvorenih preloma :mrgreen:

Poslednja izmena:

Kad se preśednik brčka u turskom hamamu, a onaj buljavi sa kameleonskim pogledom, Pajcić se brćka u njihovoj śto da se pućanstvo ne brćka, ne.:hahaha:
Pomaźemo punjenje proraćuna, ne, ćitaj: državni buđet, budžet...:roll: :hahaha:

Poslednja izmena:
Budžet ipak...Znam jer sam i sam o jednom vodio računa poodavno...
No to što predšjednik letuje gde letuje je priličan problem za protokol i obezbeđenje...
A osim toga je đavo skupo paziti na njih dvoje,a mora se,a uz to ima dužnosti koje i na letovanju
mora izvršavati...
Titu su doletali na Brione svakog jutra hidroavionom,a obezbeđenje je bilo strahovito celog ostrva...
Jedan iz petog mi pričao nedavno-otišao u penziju konačno...

dobar dan narode :bye:

a ništa, vi pucajte jutube ja ću poeziju :mrgreen:

Reci

Prelepa reko! dok tvoj pramen
kristalno čist treperi,
ti žarke si lepote znamen
- srce neskrito ljupko -
smelih draži klupko
u starog Alberta kćeri;

Kad ona tvom se valu smeši -
što trepti kroz odsjaje -
tad od svih potoka lepši
njen poklonik postaje;
jer, kao tvoj val, on sred srca
lik čuva njen duboko -
i drhti dok se nad njim zrca
duše joj željno oko

Edgar Alan Po

Dobro jutro!
Reč je o pesmi s albuma "Brave New World" iz 2000., a i album i pesma inspirisana na književna dela, "Brave New World" je novela Aldousa Huxleya iz 1931. koja opisuje psihološku manipulaciju ljudima i prisilnu promenu društva u nekim modernim vremenima, dok je "Out of a Silent Planet" također novela, SF tematike iz 30' godina, a napisao ju je Clive Staples Lewis.

Dobar dan, ljubitelji književnosti.:)
Evo, da vam se predstavim: ja sam Borac za prava zivotinja. :lol: Ko me do sada nije upoznao, imaće priliku. Volim virtuelne kafane i skupštine, pa ću, od sutra, prvu jutarnju kaficu piti na ovom mestu.

Lanavi i ja ćemo nadalje biti urednice ovog pdf, i nastaviti da negujemo takmičarski duh kroz književne konkurse koje su ustoličile sjajne koleginice.
Biće nekih novotarija, ali - o tom, potom - dok se malo ne razmrdamo, usaglasimo i iskonsultujemo.

Zelim da se zahvalim na ukazanom poverenju i nadam se da ce posao uredjivanja ovog podforuma, zajedno sa dragom koleginicom, biti pravo zadovoljstvo. Zelela bih takodje da zahvalim i nasim prethodnicama na uspesnom vodjenju ovog podforuma, njihovom entuzijazmu, idejama i nacinu na koji su uspele da privuku neka nova lica, ljubitelje lepe reci i knjizevnosti.
Ukoliko iko od Vas ima neki zanimljiv predlog da se nesto specificno, novo uvede, sto bi animiralo jos veci broj ucesnika u diskusijama, moze nam se licno obratiti putem pp-a. Otvorene smo za sve sugestije i ostvarive zelje.

@ Vatreni kamencicu, hvala na dobrodoslici. Mozemo i jednu virtualnu solju kakaa ili tople cokolade :).

Dobar dan, ljubitelji književnosti.:)
Evo, da vam se predstavim: ja sam Borac za prava zivotinja. :lol: Ko me do sada nije upoznao, imaće priliku. Volim virtuelne kafane i skupštine, pa ću, od sutra, prvu jutarnju kaficu piti na ovom mestu.

Lanavi i ja ćemo nadalje biti urednice ovog pdf, i nastaviti da negujemo takmičarski duh kroz književne konkurse koje su ustoličile sjajne koleginice.
Biće nekih novotarija, ali - o tom, potom - dok se malo ne razmrdamo, usaglasimo i iskonsultujemo.

Zelim da se zahvalim na ukazanom poverenju i nadam se da ce posao uredjivanja ovog podforuma, zajedno sa dragom koleginicom, biti pravo zadovoljstvo. Zelela bih takodje da zahvalim i nasim prethodnicama na uspesnom vodjenju ovog podforuma, njihovom entuzijazmu, idejama i nacinu na koji su uspele da privuku neka nova lica, ljubitelje lepe reci i knjizevnosti.
Ukoliko iko od Vas ima neki zanimljiv predlog da se nesto specificno, novo uvede, sto bi animiralo jos veci broj ucesnika u diskusijama, moze nam se licno obratiti putem pp-a. Otvorene smo za sve sugestije i ostvarive zelje.

@ Vatreni kamencicu, hvala na dobrodoslici. Mozemo i jednu virtualnu solju kakaa ili tople cokolade :).
Ja cu samo da pozdravim Borca i lanavi i pozelim im uspeh i na kraju i zadovoljstvo boravka , na ovom lepom pdf-u

Dobar dan!
Istorijski roman koji čini labavu trilogiju sa knjigama “Voljena” (Beloved) i “Raj” (Paradise). Kroz muziku, koja čini i naslov romana, kroz duh džeza i impovizacije, plete se priča od nepouzdanih pripovesti koju pričaju nepouzdani pripovedači. Isti događaji dobijaju različite aspekte, a među naratorima se nalaze ne samo živi likovi, već i predmeti, pa i apstraktni koncepti. Živi junaci veoma su živopisni i raznorodni. Premda je Pulicerovu nagradu dobila za roman “Voljena”, ova knjiga, “Džez”, jedna je od najboljih u opusu Toni Morison.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back