Kafana kod knjiškog moljca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neko vreme me nije bilo, ali evo vratila sam se i moram da ti kažem Sokolice da super obavljaš posao..
Pogotovo neke teme koje si postavila, kao npr.Tajanstvena ličnost. Ne sviđa mi se mnogo ona tema beskrajna priča..., ali vidim, da ima ljudi, kojima se baš dopada. Za svačiji ukus po nešto. Odlično.
Hvala, jer kada ti dobro radiš i mi možemo ovde da uživamo .

:oops:
Hvala i vama, to ću uvek reći... imam sa kim da radim... :)

I da, kad pomenu ''Tajanstvena ličnost'', nema potrebe da se izvinjavaš što si upala, pretpostavila sam da nije bilo sa namerom da kvariš temu. Znamo se za toliko. :)

Критиковала бих ја мало овог нашег Модератора...

Отпутовала женска у свој Свет... Мисли... које нема коме...

Дозвољава ми да газим Дубоку реку, само да нађем Звезду неку, која на њу подсећа... :sad2:

- ''tajanstvena ličnost'' može da bude neki pisac ili lik nekog dela;

- postavljač zadatka je u obavezi da pre nego uvede u ''priču'' označi da li je reč o autoru ili liku;

- u ''opisu'' zadatka postavljač daje neke smernice po sopstvenom izboru (ukoliko se radi o piscu, može da navede neke važne godine iz piščevog života, ali još bolje je ako se to izbegne, pa se navedu neke druge karakteristike koje se vezuju za njegov stil življenja i pisanja, anegode, itd... ukoliko je u pitanju lik, mogućnosti su ogromne);

- niko ne sme da postavlja novi zadatak dok se jedan ne reši;

- sledeći navodi onaj ko uspe da pogodi ko je tajanstvena ličnost;

- maksimalno je dozvoljeno da se postavljač zadatka od trenutka kad ga je postavio ne pojavi u naredna 24h;

- ako ga nema više od toga, moderator (moja malenkost ) će biti primorana da izabere nekog (žrtvu ili srećnika) da dalje vodi igru.

Evo mene da se malo svađam :x . Iako ne učestvujem u igrici "Tajanstvena ličnost", prije svega zbog nedostatka vremena, svaki dan svratim da vidim šta to ima zanimljivo, pa i da ponešto naučim. Međutim, moram priznati da me izluđuje ovo stalno kršenje i nepoštovanje pravila, što se ranije dešavalo i na "Ko je rekao, napisao". Iako je Sokolica sve jasno i glasno;) napisala na početku ove teme, neki članovi se ni poslije opomena ne pridržavaju pravila. Stoga, predlažem da se svi koji zadržavaju igru, ne daju pomoć u razumnom roku, a ni konačan odgovor po isteku 24 sata i sl. na neko vrijeme udalje sa teme. Sokolica će znati način da ovo riješi, sigurna sam. Vjerujem da ima onih kojima ovo smeta kao i meni.
Pa,naša draga moderatorko, očekujem tvoj potez. Ako smatraš da nisam u pravu,obriši ovaj post. Nema ljutnje, obećavam! ;)

Evo mene da se malo svađam :x . Iako ne učestvujem u igrici "Tajanstvena ličnost", prije svega zbog nedostatka vremena, svaki dan svratim da vidim šta to ima zanimljivo, pa i da ponešto naučim. Međutim, moram priznati da me izluđuje ovo stalno kršenje i nepoštovanje pravila, što se ranije dešavalo i na "Ko je rekao, napisao". Iako je Sokolica sve jasno i glasno;) napisala na početku ove teme, neki članovi se ni poslije opomena ne pridržavaju pravila. Stoga, predlažem da se svi koji zadržavaju igru, ne daju pomoć u razumnom roku, a ni konačan odgovor po isteku 24 sata i sl. na neko vrijeme udalje sa teme. Sokolica će znati način da ovo riješi, sigurna sam. Vjerujem da ima onih kojima ovo smeta kao i meni.
Pa,naša draga moderatorko, očekujem tvoj potez. Ako smatraš da nisam u pravu,obriši ovaj post. Nema ljutnje, obećavam! ;)

Upravo sad sam tamo postovala, i pre nego da pročitam tvoje oglašavanje ovde. :)

OZBILJAN PREDLOG!

Ovo je nešto što već duže vreme se spremam da organizujem(o), a reč je o književnom konkursu.
Jasno, bez nagrade :), mada će i pohvala biti neka kompenzacija... dobra reputacija... :)

Ideja je sledeća: ovde ćemo da postavimo temu (ja već imam predlog da to bude patriotska tematika, s obzirom na situaciju u našoj zemlji, a i uzevši u obzir činjenicu da se takva poezija sve ređe piše - na neki način je ozloglašena, a i sam taj pojam patriotizma je shvaćen u vrlo pogrdnom kontekstu, a ne kao vid ljubavi), onda vi pišete i šaljete meni na PP (rok da recimo bude 1. jun).

Posle toga ću ja da postavim te pesme u vidu ankete za glasanje. Zbog anonimnosti (da ne bi bilo glasano po imenu, po simpatijama koje imamo prema nekom korisniku,...), sve će da bude postavljeno od strane mene, pod mojim nikom...

Glasanje da traje petnaest, mesec dana.
Onda ja objavljujem ko ima najviše... pa... smislićemo i neku nagradu... to ću da ostavim mojoj imaginaciji kao zadatak... ;)
I naravno, obelodanjujem i autore ostalih pesama tad...

Eto. Sad pišite vi vaše (ne)saglasnosti...

Ideja je fantasticna! Svidja mi se i nagrada (dobra reputacija) ;) Medjutim, ne svidja mi se tema- patriotizam. Ne zato sto nisam patriota, vec patriotizam u pisanoj formi vrlo lako moze da predje u neku 'patetiku', a to bas i ne volim da citam. I zbog cega samo pesme? Zasto ne i neka kraca prica ili esej?
Ovo su samo neki predlozi, kako bi konkurs bio zanimljiviji, da ne bude da trazim nesto, jer ja verovatno necu ucestvovati :oops: Ako oni koji se prijave na konkurs smatraju da je patriotizam tema koja ce ih inspirisati- podrzavam, naravno. :)

Čućemo još oko predloga za temu šta misle drugi, ali naglasiću da bi ovaj virtuelni konkurs trebalo da bude - tematski, a ne organizovan kao slobodna tema. Iz jednostavnog razloga da bismo mogli da više konkursa organizujemo. Ako imamo slododne teme, ništa nismo napravili.

Pa dobro, oko svake teme se napravi spektar mišljenja, i na temu vanzemaljaca može da se ode u patetiku (ukoliko je neko dovoljno asocijativan ;) ), zato će biti sve to postavljeno i vi ćete izglasati ono što se vama dopadne (u slučaju teme patriotizma, ono što vašem osećaju odgovara, ono što smatrate da nosi neku poentu, da ima neku strukturnu, emotivnu moć, itd...)

Moja greška što sam rekla da je konkurs pesnički. Izvinjavam se. Naravno da dolaze u obzir kraće priče ili eseji čak!

Tu smo da se dogovorimo. :)

Mene ovi konkursi i slične stvari ne interesuju, ali ako mogu da dam dobronamjeran savjet predložio bih da vam tema ne bude patriotizam. Neću da ulazim u priču o tome koliko se taj pojam danas zloupotrebljava i koliko je pogrešno shvaćen, dovoljan argument je što mislim da bi takva tema privukla na ovaj PDF rasprave kojima ovdje nije mjesto.
Na temi Jezik i gramatika veći danima se razgovara o tome da li je J srpsko slovo ili nije. Trenutno obrađuju Hitlera i Pavelića, a sve je počelo od neke priče o ćirilici i latinici. Kad ljudi počnu postavljati svoje rodoljubive pjesme, za tren oka imaćemo priču ne samo o Hitleru i Paveliću, nego i o Hašimu Tačiju, Čedi Jovanoviću, Solani, Miloševiću, Draži i ko zna još o kome.
Ja ovdje dolazim da malo pobjegnem od politike, koje u našim životima ima i previše, a priča o patriotizmu neminovno vodi u politiku.

Potpuno se slazem.

Ok. Onda predložite temu... :)

Našla sam nekoliko citata, pa ako vam se nešto odavde svidja, neka to bude tema. Ili neka neko predloži nešto drugo:

Ima istina u koje nije dobro verovati - Bjelinski

Oni koji umeju da govore, govore kratko - Dostojevski

Za mene postoji samo putovanje putevima koji imaju srca. Tuda ja putujem, i jedini dostojan izazov je da se taj put pređe sav, do kraja. I tuda putujem, gledajući, gledajući bez daha. - Don Huan

...imamo u duši i sve ono što je ikada živelo u ljudskim dušama. Svi bogovi i đavoli koji su ikada postojali....svi se oni nalaze u nama, tu su kao mogućnosti, kao želje, kao izlazi - Hese

Sudbina nije stvar slučajnosti, već je stvar izbora - W. Jenings Bryan

Moj nemirni Demon stalno me se drži,
Ko dah neopipljiv oko mene bludi.- Bodler

Zaboravljam, zaboravljam ponekad da nemam krila za letenje, da sam prikovan za ovo parče zemlje za večita vremena - Tagore

:) :)

Dragi ''moji'' posetioci ovog podforuma,

Христос воскресе!

Svima vama neka je radostan ovaj dan... a i svaki drugi...

I neka svima koji su vam bliski i dragi bude uvek dobro...

Ispunite život Ljubavlju i nadahnućima!

Iskoristite svaki dan da uradite nešto lepo za sebe i druge, za svet koji vas okružuje i čiji ste dragocen komadić!

Mnogo kreativnog plama u očima i spokoja u srcu!

Neka vas čuva B(b)og (Kosmos) od svakog zla i neprilike...

Puno vas pozdravlja ''vaša'' urednica Sokolica. ;) :heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back