- Poruka
- 131.211
Šta kolutaš?
Nikada nisi povredila nekoga?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Šta kolutaš?
Izvrtili ste pricu... moja reakcija je bila na ovo ( koje vidim i ti si podrzao):Šta kolutaš?
Nikada nisi povredila nekoga?
Samo kao dodatak: Nije isto, al povređenost može da odigra istu ulogu kao i ljutnja, da ljude udalji.
bliska interakcija je potencijalna bomba )), jača rezonancija, jača osećanja, normalno )Pozdrav narode!
Da,uvek moze nesmotreno ili slucajno da se povredi drugi covek.I imam utisak lakse je povrediti bliskog coveka nego stranca,valjda sto uvek od njih ocekujemo bolje.....
neDakle, prema vama, povredjeni bi trebao da kontrolira svoju povredjenost, svoje reakcije, samo da ne bi udaljio onog ko ga povredio?
Upravo to, prema bliskima nemamo tu neku kočnicu jer očekujemo da će nam lakše oprostiti, što je u suštini loše, i pokazuje koliko smo zapravo sebični.Pozdrav narode!
Da,uvek moze nesmotreno ili slucajno da se povredi drugi covek.I imam utisak lakse je povrediti bliskog coveka nego stranca,valjda sto uvek od njih ocekujemo bolje.....
Ma ne mora nista da ocekujemo, samo to sto nam je osoba bliska i draga i povredila nam je boli, za stranca su emocije iskljucene, nema emocije, nema boli..Pozdrav narode!
Ne, vidiš šta sam napisao, svakako ne treba biti sa nekim ko nas stalno povređuje. I ne treba kontrolisati svoju povređenost, već reći ono što nam smeta, šta nas je povredilo, razgovarati o tome.Dakle, prema vama, povredjeni bi trebao da kontrolira svoju povredjenost, svoje reakcije, samo da ne bi udaljio onog ko ga povredio?
Hvala, to mi je bilo prvobitno pitanje, vi ste odnjeli poentu na malo drugu stranu
Promeni to )Upravo to, prema bliskima nemamo tu neku kočnicu jer očekujemo da će nam lakše oprostiti, što je u suštini loše, i pokazuje koliko smo zapravo sebični.
to je taj paradoks (licnog) zivota: mogu da nas povrede samo oni koji nam znace, a oko nas su pretezno ti koji nam znace (iskljucujem poslovni deo zivota)Misliš da ljudi koji nas povređuju treba da ostanu u našoj blizini?
Neeeeeee,nikako. Govorim da lakse povredimo istim postupkom ili recima bliskog coveka...Izvrtili ste pricu... moja reakcija je bila na ovo ( koje vidim i ti si podrzao):
Dakle, prema vama, povredjeni bi trebao da kontrolira svoju povredjenost, svoje reakcije, samo da ne bi udaljio onog ko ga povredio?
Treba imati kocnicu uvek,i znati kada se sta moze reci.Upravo to, prema bliskima nemamo tu neku kočnicu jer očekujemo da će nam lakše oprostiti, što je u suštini loše, i pokazuje koliko smo zapravo sebični.
Da,bas to....Ma ne mora nista da ocekujemo, samo to sto nam je osoba bliska i draga i povredila nam je boli, za stranca su emocije iskljucene, nema emocije, nema boli..
Ne svadjaj se sam mnomNe, vidiš šta sam napisao, svakako ne treba biti sa nekim ko nas stalno povređuje. I ne treba kontrolisati svoju povređenost, već reći ono što nam smeta, šta nas je povredilo, razgovarati o tome.

Priznaj da voliš da se svadžaš sa mnom.Ne svadjaj se sam mnom
Rekla sam ti i sinoc, nista ne vidim![]()
Samo sto ja nemam tu snagu da resetujem i oduzmem... ja uvek iznova verujemto je taj paradoks (licnog) zivota: mogu da nas povrede samo oni koji nam znace, a oko nas su pretezno ti koji nam znace (iskljucujem poslovni deo zivota)
a tu moc znacenja mi pridajemo ljudima, ne ulaze ti nama znacajni ljudi sa njom u nas zivot, vec im je mi pridodajemo kroz nase ophodjenje sa njima
ja imam neki modus resetovanja: kad me neko blizak jednom povredi, dam mu do znanja i nadjem nacin da to objasnimo - kako se osecam, sta je uradio, da li je to dvonasocno, zasto se to desilo - insistiram da otvorimo karte
ako se to isto desi po drugi put, onda stisnem zube i resetujem nas odnos - oduzmem mu koliko mogu tu moc znacenja, koju sam mu ja dala, kad sam ja u pitanju
posle nekako sve ide svojim putem - ili je bolje, jer je drugi nivo, ili svako ode na svoju stranu, sto je nekada i najbolje resenje
Verujem da je nekada ljubav vredna toga da se i po više puta pređe preko nečega ), ako se proceni da je vredna )Samo sto ja nemam tu snagu da resetujem i oduzmem... ja uvek iznova verujem
nisam imala ni ja, ali zivot me je naucio da se prioritetna lista menja, da nije nikada vecna, jednom zauvek stvorena, a na vrhu te liste sam ja, jer je moj zivot samo moj i niciji viseSamo sto ja nemam tu snagu da resetujem i oduzmem... ja uvek iznova verujem

da je Mika pametna pa da se s tobom svadja samo u pp, eh, nista ne bi videli!Vidite li vi ovo, Mika se samo svadža sa mnom svaki dan. xD

Hvala Lunjanisam imala ni ja, ali zivot me je naucio da se prioritetna lista menja, da nije nikada vecna, jednom zauvek stvorena, a na vrhu te liste sam ja, jer je moj zivot samo moj i niciji vise
i ja imam mnogo uloga u zivotu - ja sam supruga, roditelj, cerka, prijateljica, drugarica, koleginica... i ako ne pazim i ne cuvam sebe, necu biti nista od toga
a postoje ljudi, meni dragi, kojima bas bas trebam, pa je to dodatni razlog da volim, cuvam, mazim i pazim samu sebe
tesko je, Miko, ali tako rastemo (mi, Dete u nama) kroz zivot - lomeci nase iluzije
zato, samo napred, na dobrom si putu, ono sto nas ne unisti, ojaca nas dva uta vise![]()

E kako se tek na pp svadža.da je Mika pametna pa da se s tobom svadja samo u pp, eh, nista ne bi videli!
kao ja sa Konjem![]()
Kako da se uzdrzim kad lupeta....ne mogu ja da idem do pp, odma na licu mestada je Mika pametna pa da se s tobom svadja samo u pp, eh, nista ne bi videli!
kao ja sa Konjem![]()
Kako?E kako se tek na pp svadža.![]()
Miko, i jos ovo sam htela, ako ti pomaze;Hvala Lunja![]()
Znaš da ne sme da se otkriva sadržaj pp.