REPORTER: Dragi gledaoci, doputovali smo da razgovaramo sa najpokvarenijim covekom na svetu. Pošto je pokvaren u pocetku nije hteo da pristane na razgovor. Ali je racunajuci da ce njegov intervju nekom da se smuci, pristao je na razgovor. Namerno nam je dao pogrešnu adresu da bi ga duže tražili. Ipak, evo nas. Gospodine Dejane Avramovicu kako je biti najpokvareniji covek na svetu?
DEJAN: Ta da vam kažem konkurencija je velika... Nije lako biti pokvaren jer pokvarewaci to mogu da zloupotrebe. to se mene tice, svi znaju da sam toliko pokvaren da ni sebi ne želim ništa dobro da se neko drugi ne bi obradovao što je meni dobro. Zamislite koliko sam pokvaren. Ali šta cu, takva su vremena.
REPORTER: Dali ste ikada u životu nekada poželeli nekome nešto dobro?
DEJAN: Jesam, svakako. Jednom prilikom jedan covek se davio u moru, a u blizini se pojavila ajkula. Ja sam se molio bogu da se taj covek ne udavi da bi ga pojela ajkula. Nažalost on se udavio. Bila je to velika šteta za mladog coveka, mogo je i gore da prode. Samo tad sam poželeo dobro nekome, ali bio sam mlad ne treba mi uzeti za zlo.
REPORTER: A dali ste ikada ucinili dobro delo?
DEJAN: Nikada, kunem se. Kada bih ucinio dobro delo sigurno bi me grizla savest. Ne smem da ogrešim dušu. dobra dela cine samo dobri ljudi. Nisam ni ja toliko pokvaren da cinim dobra dela, svi bi znali da to cinim iz zle namere.
REPORTER: Koje je najgore delo koje ste ucinili u životu?
DEJAN: Hm... Baš ste pokvareni. Pa teško je reci. Jednom coveku bolesnom od leukemije koji je bio na samrti, rekao sam: ne ocajavajte što cete da umrete, ja cu da živim dugo. Ali na žalost on je mislio da se šalim tako da ovo spada u dobra dela iako sam imao lošu nameru prema tom jadnom, bolesnom coveku. Ali, bilo je sigurno i pokvarenijih dela.
REPORTER: Poznata je vaša izjava: “Poginulo je sto hiljada ljudi, a vi od toga pravite tragediju."
DEJAN: Apsolutno. Zlo mora da zavlada svetom da bi svima bilo loše. dobro je najvece zlo koje može da snade coveka.
REPORTER: Dali se plašite dacete završiti u paklu?
DEJAN: Ne. Cista mi je savest. Svestan sam da sve što cinim nekome donosi štetu. To mi daje snagu za dalje. Recite mi molim vas na šta bi svet licio kad bi svi ljudi bili dobri. Kad bi došlo do rata, kad bi došlo do ubistva, to sve cine pokvareni ljudi. Sa dobrim ljudima istorija bi išla unazad.
REPORTER: Ta mislite o dobrim ljudima?
DgDEJAN: Ja ne volim dobre ljude jer su oni uvek spremni da pomognu coveku u nevolji. ta ce mi život ako nekome pomognem? Zlo ce sigurno pobediti.
REPORTER: Hvala vam, mi sad imamo autobus. Hvala na razgovoru.
DEJAN: Izvinite, ali ne mogu da vam poželim srecan put...
REPORTER: Naravno. Imamo razumevanje. Dovidenja.
DEJAN: Hvala i vama. Želim vam sve najgore.
KRAJ.