Kafana "Bonaca"

• Začetnik teme Začetnik teme twigy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dačo, ono je bila karikatura avatara... ti sada sugerišeš da sam je postavila zbog njene sličnosti sa slikom? Pa jel ti stvarno misliš da sam ja toliko zla? Osim toga, da ti to sada nisi rekao, niko ne bi ni znao...
Još nešto, tu sliku mi je dao Ilić da postavim... njen prijatelj, ybt... ako meni ne može da oprosti, kako može njemu?
Piš, ybt... :lol:
Ne bi to radio prijateljima, pa makar bili i bivši.
Znam da si zla do srži, veće zlobnice nema nadaleko. :D :cmok:
Ne trudim se da ispratim tuđe relacije, to neka rešavaju ti koji se druže, poznaju...
sto, jel ne smes otici dok ti guru ne da dozvolu :roll:
Ovo je nepotrebno.
Razumem ja sve, a reagujem kako ja zelim... a sta ja to zloupotrebljavam??
Da sam na tvom mestu raščistio bi sa neistomišljenicima bez korišćenja mehanizma prijavljivanja korisnika, lepo bi im rekao da imam pravo na vlastito religiozno opredeljenje i na iznošenje svojih stavova, da vređanje ne tolerišem, i isto što kažem i Najvišem, spasonosni prezir prema onima do kojih to ne dopire.
Ne. Razmislio bih zasto to radi. Zamislio bih se.
Da cutim, prezirem... sve dok vise pametnih i ne bude?

Lepo rekose, "onda vise nikoga nije bilo da digne glas"...
:D Bolje da ti ne odgovorim, možda nekad u četiri oka, podseti me nekad, suviše je lična dosetka...
Shvataš li da postoje zatvoreni krugovi na javnom forumu, "organizacije", ja to odavno zovem "kres ekipe", ako te ne prihvate ne možeš im se silom nametati, tuđe pametovanje ih ili ne zanima ili im smeta. Biraj društvo, i ne shvataj preozbiljno nerealizovane. :)

Da sam na tvom mestu raščistio bi sa neistomišljenicima bez korišćenja mehanizma prijavljivanja korisnika, lepo bi im rekao da imam pravo na vlastito religiozno opredeljenje i na iznošenje svojih stavova, da vređanje ne tolerišem, i isto što kažem i Najvišem, spasonosni prezir prema onima do kojih to ne dopire.
A oni kao to ne znaju :think: Jel to moram crtati :think:

Nisam ja uvela metodu prijavljivanja postova, nego tako moderatori nalazu...

A ona ti je prijatelj? Zvini nisam primetila...:zcepanje:

I mnogo mi je žao što gi je gadna i što ti ona slika na nju liči. :rotf:

Niti sam sliku nacrtala, niti postavila na forum. Zgranula me je činjenica da je neko zbog toga banovan.
Jasno li ti je? jok.. e pa baš me i briga...

I ja težak lik? :)
Ne bi takvu sliku okačio, nadam se da razumeš.
Više me ništa ne može zgranuti posle onoga kroz šta sam prošao kad su mene kaznili... Nekad je bolje kad ne dobiješ "objašnjenje", manje su šanse da ti se smuči...

A oni kao to ne znaju :think: Jel to moram crtati :think:

Nisam ja uvela metodu prijavljivanja postova, nego tako moderatori nalazu...
Nisi, ali od te metode nema koristi.
Mnogi to znaju, ne samo par ljudi s kojima si u sukobu, pogledaj temu o registrovanju vaše verske zajednice, koliko njih vas je vređalo na religioznoj osnovi onako u zavijenoj formi, pa čak i otvoreno, što i te druge nisi prijavila moderaciji? Bilo je među njima i moderatora, zar ne?
Znaci da smo kojica, jeca i ja "kres ekipa" ... :hahaha:

Vlast je uvek u pravu. :D

Samo da vam čovek pozavidi... :zper: :D

Nisi, ali od te metode nema koristi.
Mnogi to znaju, ne samo par ljudi s kojima si u sukobu, pogledaj temu o registrovanju vaše verske zajednice, koliko njih vas je vređalo na religioznoj osnovi onako u zavijenoj formi, pa čak i otvoreno, što i te druge nisi prijavila moderaciji? Bilo je među njima i moderatora, zar ne?

Vlast je uvek u pravu. :D

Samo da vam čovek pozavidi... :zper: :D

To je moje sta cu ja da prijavim a sta ne... Prijavljujem najbezobraznije uvek... Sto mi smeta prijavim, sto ne ne prijavim..
A nije svako zezanje vredjanje...

To je moje sta cu ja da prijavim a sta ne... Prijavljujem najbezobraznije uvek... Sto mi smeta prijavim, sto ne ne prijavim..
A nije svako zezanje vredjanje...

Tu se razlikujemo. Ne postupam tako, jako retko se odlučim na prijavljivanje, jedino da bi predupredio tuđe smicalice vezane za taj mehanizam. I ne pravim razliku među neistomišljenicima, nemam omiljene i neomiljene. :)
Naravno, tvoje stavove uvažavam. Samo ti kažem da se oko nečeg ne možemo složiti.

Tu se razlikujemo. Ne postupam tako, jako retko se odlučim na prijavljivanje, jedino da bi predupredio tuđe smicalice vezane za taj mehanizam. I ne pravim razliku među neistomišljenicima, nemam omiljene i neomiljene. :)
Naravno, tvoje stavove uvažavam. Samo ti kažem da se oko nečeg ne možemo složiti.

Naravno svi se razlikujemo...
ja neistomisljenice ne shvatam kao one koji su protiv mene...
Sa mnogima normalno komuniciram, al uvek se nadje par njih koji su bezobrazni.... to je tako na svakom pdf klasika...

Jasno je kada neko sa odredjenom namerom vredja...

Ispade da više volim baklavu sa višnjama od vas dve. :D
Jeste, ona mi je najveća ljubav, morao sam da se izljubim sa dva, tri parčeta, otuda ova pauza. :rumenka::D

Naravno svi se razlikujemo...
ja neistomisljenice ne shvatam kao one koji su protiv mene...
Sa mnogima normalno komuniciram, al uvek se nadje par njih koji su bezobrazni.... to je tako na svakom pdf klasika...

Jasno je kada neko sa odredjenom namerom vredja...
Primetio sam da sa svima možeš normalno da komuniciraš. Ne treba se upuštati u prepirke sa onima koji su bezobrazni, najbolje je takve ignorisati, a sa ostalima uđeš u argumentovanu raspravu dok god je moguć normalan ton, čim vidiš da ti uzvraćaju bezobrazlukom izbaciš svoju poentu i pozdraviš se sa mrziteljima. Prijavljivanje i uzvraćanje na uvrede po mom mišljenju nemaju efekta.
još ste tu...:zcepanje:

E nečeg se Dačo setih.. pa moram da ti ispričam...

Ne znam da li se sećaš kada se Čizmica pojavio na forumu. Nedugo zatim na nekoj temi
na lj i s piskarali nešto on i Borka i on postavi jedu krajnje ogavnu mrdajuću sliku žene mačke...
(da ti je sad ne opisujem, sramota me)
Ja uredno prijavim post moderatorima. Ćizmicu nabrukam što je to uradio.
I znaš šta je posle bio? Ja ispala ovca...
Oni su počeli da razmenjuju privatne poruke i postali odlični prijatelji.

e.. isto to je uradio jednom i Weis... pa je sa njim i kafu pila...

I zato se ne zgražavaj i ne zgranjavaj na sliku de žena mačka mota klupko.

Budi mi pozdravljen. :bye:

I sama znaš koliko su se ljudi s kojima smo bili bliski promenili za ovih nekoliko godina na forumu. Seti se kako smo počeli nas dvoje kad sam se pojavio na Krsti, bilo je to sve samo ne prijateljstvo. :) Ne čude me sve te prekinute i uspostavljene relacije.
Valjalo bi ispoštovati one s kojima smo se razišli bez obzira šta mislimo o njima i kako se oni ponašaju prema nama. I zbog lepih uspomena na nekadašnje druženje i zbog principa da ne treba upirati prstom u druge radi nečeg što nije važno pri sučeljavanju stavova smatram da je isticanje karikature bilo ružno i nepotrebno. Da li će neko s kim se ne slažemo takav pristup uvažavati najmanje je bitno, na taj način držimo do sebe.
Možda je to moja mana, ne mogu da mrzim, pravi Lala iz ratnog vica " ta nemojte mene, ja ću se s njima pomiriti" :), eto čak i ono što rekoh o preziru je bilo u afektu. Nekog s kim sam bio prijatelj i čije sam ljudske kvalitete upoznao ne mogu ni prezirati, mogu žaliti zbog njegovih reči i postupaka, mogu izraziti svoje neslaganje s njim, ignorisati ga...

I sama znaš koliko su se ljudi s kojima smo bili bliski promenili za ovih nekoliko godina na forumu. Seti se kako smo počeli nas dvoje kad sam se pojavio na Krsti, bilo je to sve samo ne prijateljstvo. :) Ne čude me sve te prekinute i uspostavljene relacije.
Valjalo bi ispoštovati one s kojima smo se razišli bez obzira šta mislimo o njima i kako se oni ponašaju prema nama. I zbog lepih uspomena na nekadašnje druženje i zbog principa da ne treba upirati prstom u druge radi nečeg što nije važno pri sučeljavanju stavova smatram da je isticanje karikature bilo ružno i nepotrebno. Da li će neko s kim se ne slažemo takav pristup uvažavati najmanje je bitno, na taj način držimo do sebe.
Možda je to moja mana, ne mogu da mrzim, pravi Lala iz ratnog vica " ta nemojte mene, ja ću se s njima pomiriti" :), eto čak i ono što rekoh o preziru je bilo u afektu. Nekog s kim sam bio prijatelj i čije sam ljudske kvalitete upoznao ne mogu ni prezirati, mogu žaliti zbog njegovih reči i postupaka, mogu izraziti svoje neslaganje s njim, ignorisati ga...
Krenuo si sa konkretnom pričom, što si se sad rasplinuo. Umeš li konkretno da mi odgovoriš?
Sećaš se, ne sećaš se?

Slična situacija je bila i jednom sa Kojote-om, kada je postavio njeno ime i prezime na forum.
Opet ja budala prijavljujem moderatorima i pravim paniku. Kojote me još navređa i kaže da sam ja malograđanka i da se ona neće ljutiti što je on to uradio.
I znaš šta je onda bilo?
Pojavi se ona i ni pet para za ono što je on meni rekao. Samo kaže ''jao kojotiću, bio si nevaljao''.
I naravno nastave da se druže kao da ništa nije bilo.
Niko nije banovan, kafana nije zaključana. Održana je ''prijatna atmosfera''.

Iako sam ja tada naučila da sam malograđanka, imam osećaj da kada bi sada Najviši napisao
njeno ime i prezime tamo u kafani, to bi bio smak sveta.
Bio bi to teroristički napad na njenu ličnost. Pod hitno bi bilo izmišljeno neko
interno pravilo po kome Najviši član foruma i njegovi prijatelji smeju da pišu
samo na podforumu Knjaževački okrug, il tako nešto.
I ako slučajno maknu odande, treba ih banovati po viđenju.

Ovakvih primera ima još podosta. Ako treba i njih ću da navedem.
Da dokažem da se ne radi o osobi koju je lako uvrediti. Čak šta više,
nemoguće ju je uvrediti.
Ona tim osećanjima manipuliše kako joj odgovara i od svih koji staju na njenu
stranu pravi budale.

Nije nju uvredila ni mačka s klupkom, jer nije ni blizu onako ogavna kao slika
koju su svojevremeno postavili Čizmica i Weis.
Samo joj se dopalo da glumi mučenicu
i da napravi paniku ne bi li se osvetila Jeleni, ko zna za šta.
Zaista ne znam za šta i ne bih ni da znam kakva je gužva u njenoj glavi. :confused:

Poslednja izmena od moderatora:
Nisu mi poznata ta dešavanja, nisam vam bio toliko blizak tada kad ste bile prijateljice da bi to znao, niti sam bio svedok toga, možda se to odigralo pre mog dolaska na Krstu.
Svejedno, nije naše da rasuđujemo o Borkinim odnosima sa drugim ljudima, možda su ti ljudi lošiji od nas, nećemo se ugledati na njih. Govorim o principijelnom stavu po kome podatke iz RL ne treba koristiti kada se suočimo sa neobjektivnošću moderacije, drugačijih, valjanih argumenata koji bi ukazali na neopravdano kažnjavanje i na pritisak ionako bude napretek. Nije joj trebalo davati povoda da se oseti uvređenom, na taj način devalvira se onaj koji reaguje na nepravdu. I ponavljam, zbog sebe samog treba ispoštovati ličnost bivšeg prijatelja čak i kad se on ne ponaša kao prijatelj, ostati čovek, a on neka se pita u šta se pretvorio. Takav princip ne ostavlja mesta pokušajima manipulacije.

I šta ćemo ako Jelenu trajno banuju, ako je posle svega oteraju? Koliko je samo drugara napustilo forum, ako i nje ne bude... Ko će se ovde naći u sitne sate, kad nastupi ona nepodnošljiva samoća, ko će je savladati razgovorom, smehom, muzikom?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back