Kafana "Bonaca"

• Začetnik teme Začetnik teme twigy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
moguce je da su u pitanju interesne sfere... sam nacin zivota samim tim i zarade... kao sto je poznato na primorju se mahom zivi od turizma... dakle dok te na severu neko ugoscava samo zato sto si gost, bez ikakvog interesa, ovde to rade da bi naplatili to gostoprimstvo... dakle moguci prihod odredjuje njegov odnos prema tebi... logicno je da takav visegodisnji odnos prema ljudima ima jak uticaj na sam njegov karakter... mogli bi to da uprostimo u nekoj recenici poput gledaju te kroz pare recimo... sto je inace danas normalan pogled na ljude bilo gde i van ovih prostora... vredis koliko imas... tuzno ali istinito moj proximo... hehehe

HELENA33:
ako je ikako moguce zamolila bih vas da pokusamo da izbegnemo sve zesce rasprave koje dovode do lajanja, pljuvanja itd. i da jednostavno pisemo...
posto zivim u Budvi zanimaju me svi komentari vezani za Crnu Goru izuzev onih koje najcesce susrecem ovde tipa "ko je veca avetinja"...

Helena bolje ti je da ides na LJ i S

Кад смо већ код Балашевића ....

Maliganska

Život baš i nije bog zna šta...
Al' za svaki slučaj uvek uzmem šta mi da:
Frtalj leba... Metar neba... I pun šešir sna...
Al đavo gleda da i njemu bude fino...
Pa katkad sav taj džumbus umoči u vino...

Dajte mi vino, vino nek se toči...
Dok traju dani... A naročito noći...
Jer tu je tuga... Ta moja verna druga...
A kad je tuga onda treba da se cuga...
Dajte mi vino... Ja nemam drugih želja...
Ni bližeg roda... Ni boljih prijatelja...
Jer tu je tuga... Ta moja crna kuga...
A kad je tuga onda mora da se cuga...

Sreću sam ko rukav izvrto...
S vrha brda svaka staza vodi nizbrdo...
Malo ko je, čedo moje, tome izvrdo...
Ali kad cugnem, ja lakše misli sredim...
Znam, tu sam di sam... Al bar se manje jedim...

Dajte mi vino, vino nek se toči...
Dok traju dani... A naročito noći...
Jer tu je tuga... Ta moja verna druga...
A kad je tuga onda treba da se cuga...
Dajte mi vino... Ja nemam drugih želja...
Ni bližeg roda... Ni boljih prijatelja...
Jer tu je tuga... Ta moja crna kuga...
A kad je tuga onda mora da se cuga...

S jeseni, kad bagrem opadne...
Potera me maler... Stagod počnem propadne...
Još mi se, u inat, Ta Što Ne Sme dopadne...
E, stara rana se vida starim lekom...
Dabome vinom...
Ta ne bi valjda mlekom?

stvari nisu onakve kakvim se cine... dakle, to sto prebrojavam postove ne znachi da sam temu otvorila ocekujuci neki odziv ko zna kakav... da jesam sigurno ne bih to uradila ovde... podforumi ovog tipa su se ubili za vodjenje monologa... ono sto me zanimalo jeste da li ovi "crnogorski" likovi znaju da pisu ili samo skidaju slike i komentare sa neta... da li imaju neko "sopstveno" misljenje o crnoj gori...

treba mu onda dati naziv "vecni sakal i rufim" hehehe... cuj budva... ko ga nazva tako da mi je znati...
ufffffff... pretpostavljam da si i ti crnogorac ili makar jedan od onih koji kazu da imaju crnogorske korene... sta kao takav mislis o primorcima?

Hvala na ucescu,zadovoljstvo je moje citati Vas...nastavite.....

...Kad mi opet dodjes ti mi pridji tada
Ali ne ko zena sto cezne i voli,
Nego kao sestra bratu koji strada,
Trazec mekom rukom mesto koje boli.

Puna nostalgije,beznadezne tuge,
Ne secaj se nikad da bi mogla doci
zadocnela radost iz dubine tuge,
k'o ponocno sunce iz dubine noci...

Ljubim vas...laku noc! :arrow:

ea3319f2-1.gif

da... razumem te... i meni... mada, pocinjem da se pitam da li mi ovde vise ista prija... mislim na uopste crnu goru... a nije logicno bas... biti u zemlji koju najvise volis na svetu a razmisljati tako... bzvz...

da... razumem te... i meni... mada, pocinjem da se pitam da li mi ovde vise ista prija... mislim na uopste crnu goru... a nije logicno bas... biti u zemlji koju najvise volis na svetu a razmisljati tako... bzvz...
Alo, montenigersi???:-)
Iskreno, mozda bi veci odziv imala da si temu nazvala" Sex u crnoj gori" ili "Homoseksualci". Bez uvrede momci i devojke i hermafroditi.;-)

Crnogorci su ziva bica nastanjena u predelima crnogorskog primorja. Kao i vecina ljudi oni poseduju oci. Ocima vide leptire a leptiri se dele na...Salim se.
Evo iskreno o ljudima iz crne gore.
Kao sto rekoh u crnogorskom primorju za vreme letovanja imao sam srecu da upoznam prilicno pozitivne ljude. U Novom Sadu nije bio bas takav slucaj. Momci koji su dosli na studiranje trudili su se pred svima da budu u centru paznje, da daju do znanja ko su odakle su i koja auta voze. Neki od njih su se hvalali koliko mogu da pojedu i koliko su udesa imali. Ni jedan od njih nije bio dzentlmen prema svom suprotnom polu. Naravno, bilo je i izuzetaka. Jednog sam cak uspeo da nagovorim da svojoj devojci kupi ruzu ali i to je uradio jedva jer je kako kaze, crnogorci imaju ponos.

Jesam li dovoljno napljuvao?
Opet sto se tice Budve, Igala, Herceg Novog, Becica, kao sto rekoh imao sam prilicno srece da upoznam sve pozitivne ljude.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back