Kafić Kafana "Biblioteka"- Knjiški moljci XXXVII

Realno kada neko skupi hrabrost da se okači, treba to podržati. Izgled nam je takav kakav je, na to ne možemo da utičemo. Nisu svi samouvereni i i da ih boli uvo za komentare.
Neki nisu ni svjesni što ružnim komentiranjem mogu napraviti nekome. Ne mislim sad samo na forum, nego generalno na društvene mreže i to prije svega ako rade nekom tko je u osjetljivoj dobi.

Da. Zašto nekome smeta izgled za pisanje na forumu? Šta to menja?
Znaš kako, na osnovu pisanja ljudi dobiju neku predstavu o tebi i u jednom trenutku požele da spoje reči i izgled, nebitno koji su motivi, jer valjda dobiju potvrdu da stvarno postojiš. Ovo je mesto gde su svi večno mladi, jer gledaš samo slova i na osnovu njih se povezuješ sa ljudima.

Znaš kako, na osnovu pisanja ljudi dobiju neku predstavu o tebi i u jednom trenutku požele da spoje reči i izgled, nebitno koji su motivi, jer valjda dobiju potvrdu da stvarno postojiš. Ovo je mesto gde su svi večno mladi, jer gledaš samo slova i na osnovu njih se povezuješ sa ljudima.
razumem. Al meni ovo sa fotkama više igra. Ja bih pisala i sa ljudima sa tri oka ili rogom na čelu isto i da znam kako izgledaju. Dok kod drugih izgled menja komunikaciju

Ljudi okače npr da izdaju stan. To je pljuvanje sačuvaj bože, kletve.
Nije mi jasno čemu to. Svako izdaje šta ima, za cenu koju misli da treba.
Hoćeš, nećeš. Poljubi pa ostavi. Ali ti postovi, dabogda ovo, dabogda ono, strašno.
Baš smo otišli u rac.
Jer je to najlakše raditi iza ekrana. Rade tu i kompleksi, frustracije i tko zna što još.

Neki nisu ni svjesni što ružnim komentiranjem mogu napraviti nekome. Ne mislim sad samo na forum, nego generalno na društvene mreže i to prije svega ako rade nekom tko je u osjetljivoj dobi.
Nisu svesni, jednoj forumašici rekli da izgleda kao muško, a ja nisam tad bila tu i gotovo, šteta učinjena.

razumem. Al meni ovo sa fotkama više igra. Ja bih pisala i sa ljudima sa tri oka ili rogom na čelu isto i da znam kako izgledaju. Dok kod drugih izgled menja komunikaciju
Zamisli da ubiješ leptira i da ubiješ bubašvabu. Kod leptira si psihopata, a bubašvaba je ok. I onda kažu da izgled nije važan. Možda nije najbolja analogija, ali to je suština.

Back