Kafić Кафана «Балкан»

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
449452087_122157103706088736_6574391082594574056_n.jpg

Шта су то цајке, мислим отприлике капитам а јел може пример неких песама да бих знао шта све спада?
Ne znam ta imena, ali valjda slično od Cece Ražnatović nadalje. Melos temeljen na arapsko-turskoj ljestivici i vulgarnoj lirici.

Шта су то цајке, мислим отприлике капитам а јел може пример неких песама да бих знао шта све спада?
Боље примјере од ових тешко да ћеш наћи, одлично осликавају хорватску тисућљетну префињену глаздбеност, за разлику од српско-источњачког вулгарног арлаукања.

Što i jest potvrda da je slušanje tih cajki u Hrvata privremena patologija, a ne normalno stanje. Ta patologija ima bar tri uzroka:

* porast polupismenih, budući da je u odnosu na 1990. broj onih koji nisu završili ni osnovnu školu prastao 3 puta. Jednostavno, idiotizacija prosjeka.

* kratkovidna i grabežljiva politika glazbenih menažera koji su nizom poteza praktički uništili hrvatske proizvođače hitova. To ne bih znao, jer me inače glazba, a kamoli popularna, ne zanima previše, no istraživanja to pokazuju. Jednostavno, domaćih hrvatskih pjevača i sl. praktički i nema u odnosu na doba pred 10-15 godina, i to zbog tržišne manipulacije domaćih poslovnjaka u tom području, vođenih ne nekom teškom urotom, nego kratkovidnom glupošću.

* anacionalna politika u medijskoj kulturi doskorašnjih vlada, koja je, umjesto da odpili sva dodijavanja lijevo-protuhrvatske ekipe oko Perkovića Thompsona, poduzimala sve i sva da ga paralizira i isključi iz medijskog prostora. No, gle čuda- čim je "desni" DP ušao u vladu, odmah se počela puštati inače zabranjivnja glazba MPT-a, a čuo sam i da sprema neki gala koncert. Dakle, pola tih zbivanja nema veze ni s čim autentičnim, nego je dirigirano vladinom politikom.

Uz to treba dodati i generacijski kod idiotizacije, budući da je u svim sferama popularne kulture situacija jednostavno svodiva na jednokratnu potrošnju, pa nitko ne mari za nešto od pred 1 ili 2 godine.

Kao što je rekla neka njemačka poznavateljica, cajke su muzika za idiote. Ja bih dodao i- za generaciju idiota.
:pop:

Temeljna teza rane slavistike koju si prihvatio je pogrešna, na njoj izvodiš pogrešne zaključke i radiš pogrešne usporedbe. Ona stvara oštre podjele jezika(a na temelju te iste teorije pokušavala se napraviti i podjela naroda) tamo gdje podjele nikada nisu postojale. Pa tako u tvojoj usporedbi štokavski i čakavski govori hrvatskog jezika postaju mačka i pas, a štokavski govori srpskog i ruskog jezika postaju istobitni.

Ta podjela je od samog početka bila podvala koja je za cilj imala legitimizaciju srpske otimačine.
:hahaha: :rotf:

Шта ћу, такво ми уво, оно азијатско православно, оно што воли и моравска предвечерја и далматинске шкурибанде и клапе под пергулима... ;)
Шта ћеш кад си емотивац:D
Шалу на страну, песма је перверзија, и музика и речи.
Свака част што препознајеш праве ствари.

Back