Mrkalj
Buduća legenda
- Poruka
- 37.616
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Шта су то цајке, мислим отприлике капитам а јел може пример неких песама да бих знао шта све спада?Kao što je rekla neka njemačka poznavateljica, cajke su muzika za idiote. Ja bih dodao i- za generaciju idiota.
Ne znam ta imena, ali valjda slično od Cece Ražnatović nadalje. Melos temeljen na arapsko-turskoj ljestivici i vulgarnoj lirici.Шта су то цајке, мислим отприлике капитам а јел може пример неких песама да бих знао шта све спада?
А како ни ти као него ко је, барем по постовима, Хрват оцењујеш нпр. песму Моравско предвечерје?Ne znam ta imena, ali valjda slično od Cece Ražnatović nadalje. Melos temeljen na arapsko-turskoj ljestivici i vulgarnoj lirici.
Боље примјере од ових тешко да ћеш наћи, одлично осликавају хорватску тисућљетну префињену глаздбеност, за разлику од српско-источњачког вулгарног арлаукања.Шта су то цајке, мислим отприлике капитам а јел може пример неких песама да бих знао шта све спада?
Što i jest potvrda da je slušanje tih cajki u Hrvata privremena patologija, a ne normalno stanje. Ta patologija ima bar tri uzroka:
* porast polupismenih, budući da je u odnosu na 1990. broj onih koji nisu završili ni osnovnu školu prastao 3 puta. Jednostavno, idiotizacija prosjeka.
* kratkovidna i grabežljiva politika glazbenih menažera koji su nizom poteza praktički uništili hrvatske proizvođače hitova. To ne bih znao, jer me inače glazba, a kamoli popularna, ne zanima previše, no istraživanja to pokazuju. Jednostavno, domaćih hrvatskih pjevača i sl. praktički i nema u odnosu na doba pred 10-15 godina, i to zbog tržišne manipulacije domaćih poslovnjaka u tom području, vođenih ne nekom teškom urotom, nego kratkovidnom glupošću.
* anacionalna politika u medijskoj kulturi doskorašnjih vlada, koja je, umjesto da odpili sva dodijavanja lijevo-protuhrvatske ekipe oko Perkovića Thompsona, poduzimala sve i sva da ga paralizira i isključi iz medijskog prostora. No, gle čuda- čim je "desni" DP ušao u vladu, odmah se počela puštati inače zabranjivnja glazba MPT-a, a čuo sam i da sprema neki gala koncert. Dakle, pola tih zbivanja nema veze ni s čim autentičnim, nego je dirigirano vladinom politikom.
Uz to treba dodati i generacijski kod idiotizacije, budući da je u svim sferama popularne kulture situacija jednostavno svodiva na jednokratnu potrošnju, pa nitko ne mari za nešto od pred 1 ili 2 godine.
Kao što je rekla neka njemačka poznavateljica, cajke su muzika za idiote. Ja bih dodao i- za generaciju idiota.

Temeljna teza rane slavistike koju si prihvatio je pogrešna, na njoj izvodiš pogrešne zaključke i radiš pogrešne usporedbe. Ona stvara oštre podjele jezika(a na temelju te iste teorije pokušavala se napraviti i podjela naroda) tamo gdje podjele nikada nisu postojale. Pa tako u tvojoj usporedbi štokavski i čakavski govori hrvatskog jezika postaju mačka i pas, a štokavski govori srpskog i ruskog jezika postaju istobitni.
Ta podjela je od samog početka bila podvala koja je za cilj imala legitimizaciju srpske otimačine.

Ne znam tu pjesmu.А како ни ти као него ко је, барем по постовима, Хрват оцењујеш нпр. песму Моравско предвечерје?
Ако те не буде мрзело, послушај на јутјубу, то ти је 3-4 минута... питам из разлога да бих схватио шта све зовете цајке.Ne znam tu pjesmu.
Ијао, право извођење.Ево, да мало пропереш уши.
Шта ћу, такво ми уво, оно азијатско православно, оно што воли и моравска предвечерја и далматинске шкурибанде и клапе под пергулима...Ијао, право извођење.
Шта ћеш кад си емотивацШта ћу, такво ми уво, оно азијатско православно, оно што воли и моравска предвечерја и далматинске шкурибанде и клапе под пергулима...![]()