Kafić Кафана «Балкан»

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Хоги је мој стари форумски другар. иначе мени врло драг саговорник.

но, не видим шта је мотив твог појављивања на Историји. увек исти коментар у две реченице где се уз обавезно ''хахахахаха'' помињу гусле и митоманија. и то је све. цео твој допринос дискусији. такве у интернет жаргону зову трол.

Dževad je stari historijski bauštelac. Kao mješalica, 4 lopate gusla i mitomanije, pa 3 lopate SPC i Nemanjića pa po jednu Karlobaga i Vlaha. I kada to istrese, onda ajmo Mujo nanovo otpočetka.

- - - - - - - - - -

I onda kad ga pitaš nešto konkretno da napiše, onda drnda prazna mješalica, nek' ti odgovori neko drugi, nek' ti nađe onaj na guglu, pročitaj to ti neću ti ja govorit', ja čitam pra'e historije..... :roll::roll:

Dževad je stari historijski bauštelac. Kao mješalica, 4 lopate gusla i mitomanije, pa 3 lopate SPC i Nemanjića pa po jednu Karlobaga i Vlaha. I kada to istrese, onda ajmo Mujo nanovo otpočetka.

- - - - - - - - - -

I onda kad ga pitaš nešto konkretno da napiše, onda drnda prazna mješalica, nek' ti odgovori neko drugi, nek' ti nađe onaj na guglu, pročitaj to ti neću ti ja govorit', ja čitam pra'e historije..... :roll::roll:

и стално подвлачи једну исту глупост како у Босни пре Османлија није било православља. а при чему не зна ни шта тај појам подразумева. јер да зна, схватио би да је Босна током највећег дела средњег века била сасвим православна, тј. правоверна. крстјани (за које се не може рећи да су били јеретици у правом смислу речи) јављају се тек у 13. веку. и до средине 15. (владавине краља Стефана Томаша) нестаће их сасвим. дакле, крстјанска Босна трајала је тек мало дуже од два столећа. а шта је било пре тога, нико не поставља питање.

Хоги је мој стари форумски другар. иначе мени врло драг саговорник.

но, не видим шта је мотив твог појављивања на Историји. увек исти коментар у две реченице где се уз обавезно ''хахахахаха'' помињу гусле и митоманија. и то је све. цео твој допринос дискусији. такве у интернет жаргону зову трол.

- - - - - - - - - -

признај да се ложиш на мене :mrgreen:
Ja na historiji ne trolam, pisem veoma jasno i direktno.

Ja shvatam da se to tebi ne svidja ali evo pitao sam i putam opet da mi das dokaz, neku crkvu nemanjickog ucenja na teritoriji srednjovjekovne Bosne od prije osmanlija, genije...

Poslato sa LG-H735 korišćenjem mobilne aplikacije Forum Krstarice

Ja na historiji ne trolam, pisem veoma jasno i direktno.

Ja shvatam da se to tebi ne svidja ali evo pitao sam i putam opet da mi das dokaz, neku crkvu nemanjickog ucenja na teritoriji srednjovjekovne Bosne od prije osmanlija, genije...

не постоји, нити је икад постојала Црква ''немањићког учења''. Немањићи су владајућа династија, религијска догма нема никакве везе с њима, јер је формирана давно пре њих. с обзиром да си ти мухамеданац и да немаш никакве везе са хришћанством, ти и не разумеш о чему говорим. али, разумео би кад би нешто прочитао. но, лењ си, као и Хоги.

ево да ти поједноставим - кад би могао да сагледаш верске прилике у Босни 10, 11, или 12. века, схватио би да је и на левој и на десној обали Дрине постојало једно исто хришћанство, које су донели ученици Ћирила и Методија. а какво је то хришћанство?

Slabo ti to nešto, čim ti je problem odgovoriti na jedno pitanje. I tako svaki put.

- - - - - - - - - -

Šta tebi nije jasno?

Je li moguće s tobom voditi bilo kakvu diskusiju a da ne sereš mnogo?

- - - - - - - - - -

Hvala tebi na mapi Bosne. Inače tvoja i moja mapa se skoro pa u ničemu ne razlikuju, jedino što je tvoja mapa ograničena današnjim granicama Bosne i Hercegovine i nema ni jednog tadašnjeg grada upisanom na njoj.

Ja s tobom nemam ama baš nikakvih problema, osim što primjećujem da se diskusija s tobom svodi na nekakave povuci-potegni oštre tonove. A ovo "dobri hrišćanin" bi trebalo biti neka uvreda?
Das slepcu kobasicu, a on kaze kriva je. Oklen si ti, vrli hriscanine, kad tako klimavo vladas srpskim jezikom?

Nista ti ne razumes! Za tebe je sve problem kada si sateran u cosak. Onda se i pas i macka udruzuju protiv istog protivnika.Tvoj probem je sto ti razumes botove (zasto bas one sa reklamom o velicini muskog uda???) , ali ne razumes svoj prenaglaseni i metastazirani EGO. Ti ne osecas da se i ti i taj S&W kafanski diskutanti i da vam je leksika kafanska. On je toliko zacoravio da ne vidi da sam u ovoj sada bajatoj i crvljivoj temi u velikoj meri ucestvovao. Njega cak mrzi da ponovo procita svoje nebuloze, pocev od same postavljene teme koja to po sadrzaju nije. Jadni su i bedni istoricari koji se ne bave istorijom nego ad hominem diskkusijom. Veliko je pitanje zasto sam vam bas ja trun u oku? Ja znam zasto, a vi? Naprimer, postavim pitanje vrsnim istoricarima, a oni ne odgovaraju, zaobilaze kao "kisa oko Kragujevca", spamuju sopstvenu uzeglu temu. Steta sto ne sledite narodne umotvorine, mozda bi vam se prosirili vasi uski vidici. Recimo, morali bi ste da stalno imate na umu onu izreku o mudorsti: "kola mudrosti, troja gluposti.

Vidiš, u tome leži ključ problema. Ti sebe doživljavaš kao protivnika drugih ljudi.
Zbog te pogrešne percepcije i sve ove scene i nastaju.

Ja ne vidim nijedno pitanje da si postavio. Vidim samo emotivnu uzrujanost.

Poslednja izmena:
не постоји, нити је икад постојала Црква ''немањићког учења''. Немањићи су владајућа династија, религијска догма нема никакве везе с њима, јер је формирана давно пре њих. с обзиром да си ти мухамеданац и да немаш никакве везе са хришћанством, ти и не разумеш о чему говорим. али, разумео би кад би нешто прочитао. но, лењ си, као и Хоги.

ево да ти поједноставим - кад би могао да сагледаш верске прилике у Босни 10, 11, или 12. века, схватио би да је и на левој и на десној обали Дрине постојало једно исто хришћанство, које су донели ученици Ћирила и Методија. а какво је то хришћанство?
U bosni nije bilo pravoslavlja...nemanjicko ucenje ti je moderna spc..da me modovi ne bi sankcionisali, ne bih dublje obrdjivao tu temu.

Jel moze nek pravoslavna crlva iz tog perioda?

Славене, Хоги се распитује шта те узбуђује :lol: мислим да је стидљив да те то отворено пита :mrgreen:

Pa, može da postavi preko privatne poruke pa da mu pojasnim...čisto da ne zgadimo ovdje javno; ovaj forum i djeca postavljaju. Mada torente da skine ne bih mogao da mu pošaljem jer to nije dozvoljeno...

No, da budem bukvalan:

Vidiš, u tome leži ključ problema. Ti sebe doživljavaš kao protivnika drugih ljudi.
Zbog te pogrešne percepcije i sve ove scene i nastaju.

Ja ne vidim nijedno pitanje da si postavio. Vidim samo emotivnu uzrujanost.
Pocecu da se krstim i rukama i nogama. Gde ti spavas s taj pamet? Covece, otrezni se se vec jednom!

- - - - - - - - - -

Pa, može da postavi preko privatne poruke pa da mu pojasnim...čisto da ne zgadimo ovdje javno; ovaj forum i djeca postavljaju. Mada torente da skine ne bih mogao da mu pošaljem jer to nije dozvoljeno...

No, da budem bukvalan:

Cime se ti bavi, ubogi boziji covece. Blago tebi ubogom jegoze carstvo nebesko je tvoje.

PS Ne moras da se trudis da budes bukvalan, bolje se potrudi da budes nebukvalan.

Još ranije je sjeverna Bosna bila pod jurisdikcijom Sirmijumske teme (1018-1071), Istočnorimskog carstva.

Theme_of_sirmium_en.png

https://en.wikipedia.org/wiki/Theme_of_Sirmium
Dobro, bolan, daj mi dokaz, neku pravoslavnu crkvu u srednjovjekovnoj Bosni...

Back