Када Република Српска треба да крене ка независности

Да ли ће независност РС бити реалност ?

• ДА

• НЕ

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

SunFun

Domaćin
Poruka
3.237
Мишљења сам да је данас Република Српска матица Српства барем колико и Србија.
2008. је проглашена независност Косова, коју неки признају, неки не.
Палестина је у УН добила статус државе.
Шкотска и Каталонија најављују Референдуме.
Да ли је сада тренутак за независност Републике Српске (по аналогији са Косовом и Плаестином-по принципу, ако имају они право, имаммо и ми чак и више основа за то) или треба сачекати неко боље време ?
Колико видим, Додик (који је по мом мишљењу од постојеће српске гарнитуре на Балкану најуспешнији српски политичар) ради на постепеном удаљавању РС од ФБиХ и чека моменат за независност ?
Да ли мислите да је у некој скоријој будућност, самосталност Републике Српске изводљива, с обзиром да би око тога била подељена мишљења у МЗ и да би се део Бошњака успротивио (мада би можда део и болела патка), док мислим да босанско-херцеговачки Хрвати не би правили проблем ?

Иначе, РС сматрам највећом и можда једином великом победом српског народа после Другог светског рата.

Да ли је сада тренутак за независност Републике Српске (по аналогији са Косовом и Плаестином-по принципу, ако имају они право, имаммо и ми чак и више основа за то) или треба сачекати неко боље време ?
Колико видим, Додик (који је по мом мишљењу од постојеће српске гарнитуре на Балкану најуспешнији српски политичар) ради на постепеном удаљавању РС од ФБиХ и чека моменат за независност ?
Да ли мислите да је у некој скоријој будућност, самосталност Републике Српске изводљива, с обзиром да би око тога била подељена мишљења у МЗ и да би се део Бошњака успротивио (мада би можда део и болела патка), док мислим да босанско-херцеговачки Хрвати не би правили проблем ?

Иначе, РС сматрам највећом и можда једином великом победом српског народа после Другог светског рата.
Pravi trenutak će nastupiti kad pregovori o podjeli Federacije uđu u fazu kad dogovora nema.Taj trenutak treba iskoristiti i rotosiljati se nepotrebne zajednice za entitetom Muslimana i Hrvata.Ako se taj trenutak poklopi sa referendumima u nekim evropskim zemljama,to će biti još jedan plus ali najvažnije je da Federacija koja je već u blatu potone još dublje.Da me neko ne shvati pogrešno,ne želim zlo stanovnicima Federacije ali ova agonija zvana BiH mora da se okonča.

Neće u skorije vrijeme, ali će biti sve dalja. Treba to razvući. Međutim, možda je prošlo nezapaženo, ali Dodik je nekad prije par mjeseci, možda pola godine, u nekoj emisiji rekao kako bi nas, prema dosadašnjoj evidenciji priznalo desetak država. Ja to jedino mogu pročitati kao "skupljamo podršku postepeno, pa kad bude dovoljno sve će ići kao podmazano".

Kako su velike sile odlucile, tako ce i biti. Prepricacu jednu izjavu G-din. Emili Vlajki, koji kaze da pogledamo samo pozivne telefonske brojeve 00381 Srbija, 00385 Hrvatska, 00387 BIH,... Slovenija, Makedonija, Kosovo, kome su ostali ostali prazni brojevi? Koce se jos otcepiti? Narod u RS zivi tesko, ostao je na svojoj zemlji, oni znaju da cija je zemlja - njegova je drzava, i nadaju se da ce se jednog dana otcepiti. Sva tri nadoda su imale zrtve. Sta mislite kako je ziveti u jednoj drzavi kad u istom danu jedni slave pobedu a drugi posecuju svoje mrtve. Jedino ekonomija moze da funkcionife izmedju tri naroda. Sve ostalo je bolno. Velike sile su napravile veliku gresku spojivsi nemoguce. To G-din. Dodik zna i cuva svoju RS i ceka pravi trenutak.

Kako su velike sile odlucile, tako ce i biti. Prepricacu jednu izjavu G-din. Emili Vlajki, koji kaze da pogledamo samo pozivne telefonske brojeve 00381 Srbija, 00385 Hrvatska, 00387 BIH,... Slovenija, Makedonija, Kosovo, kome su ostali ostali prazni brojevi? Koce se jos otcepiti? Narod u RS zivi tesko, ostao je na svojoj zemlji, oni znaju da cija je zemlja - njegova je drzava, i nadaju se da ce se jednog dana otcepiti. Sva tri nadoda su imale zrtve. Sta mislite kako je ziveti u jednoj drzavi kad u istom danu jedni slave pobedu a drugi posecuju svoje mrtve. Jedino ekonomija moze da funkcionife izmedju tri naroda. Sve ostalo je bolno. Velike sile su napravile veliku gresku spojivsi nemoguce. To G-din. Dodik zna i cuva svoju RS i ceka pravi trenutak.

15.02.2011
Republika Srpska dobila međunarodni poštanski kod

Svjetska poštanska unija početkom januara dodijelila je Preduzeću za
poštanski saobraćaj Republike Srpske IMPC kod. Taj kod podrazumijeva
da su pošte RS registrovane u međunarodom poštanskom saobraćaju
kao samostalan operater koji može da sklapa međunarodne ugovore
sa drugim operaterima i da razmjenjuje pošiljke.

+ gomila ostalih sitnijih i krupnijih detalja koji određuju i definišu nezavisnost a koje Republika Srpska već ima.

Neće u skorije vrijeme, ali će biti sve dalja. Treba to razvući. Međutim, možda je prošlo nezapaženo, ali Dodik je nekad prije par mjeseci, možda pola godine, u nekoj emisiji rekao kako bi nas, prema dosadašnjoj evidenciji priznalo desetak država. Ja to jedino mogu pročitati kao "skupljamo podršku postepeno, pa kad bude dovoljno sve će ići kao podmazano".

погрешна тактика јер скупљати подршку за проглашење земље сачињене од народа који је трн у оку запада са отцепљење од муслиманске земље којих има највише је горе него из шупљег у празно
реп српска треба да тражи подшку русије и учини то макар је нико на признао због себе
форе ради одрже референдум на својој територији и довиђонс БХ
кад то могу тамо неки каталонци шкоти и слично може и РС

Није још тренутак, више због економске немоћи него због политичке подршке.
Ту је и актуелна "назовивласт" у Србији.
Ајде што нема новца за све потребе, него само нам фали да се опет међусобно покошкамо...
А неки на томе раде и данас...
Прво осигурати нова радна мјеста и стабилну пољопривреду, па онда може неки референдум...
Ако постоји воља у Вашингтону и Москви, може то и за пет година.
У супротном, требаће бар 15 година - али ћемо се одвојити од крвника једном заувијек.

RS treba odmah da raspise referendum a posle da proglasi nezavisnost.Nema ekonomskog oporavka dok god je RS u kandzama sarajevskih fasista.
Bez trajnog politickog rijesenja i stabilnosti nema ekonomije,radnih mjesta i stabline poljopeivrede.Niko nece da ulaze u nesigurnu zemlju.Tek kad RS osigura nezavisnost ocekuje nas ekonomski prosparitet a do tada bicemo u blatu.

Zato aktuelna vlast mora prestati misliti na svoje sitnokokosarske interese i povesti RS putem nezavisnosti ...ako budemo cekali 15-20 god da nam se neko smiluje u Bijeloj kuci nema od nas nista,narod se masovno iseljava.Svako ko podrzava sadasnje stanje radi u interesu muslimanske velikobosanske politike.Ova sadasnja vlast u RS mora poceti ODMAH raditi na rusenju BIH,samo konkretna dijela a ne prazne price.

Голубе, брате...
Без подршке било кога од јаких свјетских играча празне приче су све што имаш.
Слажем се с твојим мишљењем, али ми смо ПРИМОРАНИ да чекамо.
Ако упоредимо ову ситуацију са 2005. годином, и Педијем "Шатдауном" на челу БиХ...
Разлика је огромна.

Back