Kada je veza ozbiljna?

Šta podrazumevate pod ozbiljnom vezom?
Kako znate da ste u ozbiljnoj vezi?
Pročitala sam juče negde da zaljubljenost i ljubav nisu isto (dobro, to svi znamo) i iznenadila sam se dužinom: zaljubljenost traje od 6 meseci do 2 godine, a posle toga dolazi ili (prava) ljubav ili razlaz.
S obzirom da su moje veze trajale upravo između 6 meseci i 2 godine, nisam kompetentna da na ovo odgovorim jer ispade da nikad nisam osetila ljubav, bar ne onu pravu.

P.S. Neki muškarci - zavodnici, oni koji pričaju malo glupljim ženama ono što žene žele da čuju, već u prvih nekoliko dana kreću sa "mi" i "naša deca će biti najbolja" i slično, tako da ni zajednički planovi nisu garancija da je veza ozbiljna jer mnogi lažu.

Setih se "Iskrene pesme": "A ti ćeš, bedna ženo, kao vazda, slušati rado ove reči lažne" (ko ne zna, neka izgugla, Milan Rakić)

Važi i obrnuto, neke žene vrte muškarca oko malog prsta.

Pročitala sam juče negde da zaljubljenost i ljubav nisu isto (dobro, to svi znamo) i iznenadila sam se dužinom: zaljubljenost traje od 6 meseci do 2 godine, a posle toga dolazi ili (prava) ljubav ili razlaz.
S obzirom da su moje veze trajale upravo između 6 meseci i 2 godine, nisam kompetentna da na ovo odgovorim jer ispade da nikad nisam osetila ljubav, bar ne onu pravu.
Kada ovo pomenu sada kapiram da su i oko mene tako nešto trajale veze. U proseku godinu i kusur dana. Znam možda nekoliko mlađih parova da su 4+ godine zajedno, matore koji su u braku izuzimam iz jednačine.

traze grobnicu i tako to :mrgreen:

ti se zezaš. No međutim lepo im je seks odličan sve na mestu.. i potraje godinu dana i više, i onda šta? Onda pošto je novina seksa i to uzbuđenje upoznavanja prošlo, dolazi se do toga da ili si nekoga zavoleo (drugim rečima prija ti miris, seks je još odličan, želiš puno vremena da provodite itd) ili nisi. Ako jesi želiš da budete još bliži, razmišljaš o planovima, ako ne želiš da tu osobu viđaš svako jutro itd.. onda se razilazite ili se ljudi muče tako neko vreme..

poenta: jedino zajednički plan je onda to što sve može dalje da održi. Ako ga nema sve se raspada. postaju neke druge osobe bitnije.
I onda kada dođe do toga tada je veza ozbiljnija.

hoces da kazes da je zaljubljenost evoluirala u ljubav..to je normalno
a sto se tice seksa, probaj malo ekstravagantnije i loodje i uzbudjenje upoznavanja nikad nece proci.
ako partner nije zainteresovan za to onda je realno pitanje da li se zaista mecujete ili to samo mislis.

hoces da kazes da je zaljubljenost evoluirala u ljubav..to je normalno
a sto se tice seksa, probaj malo ekstravagantnije i loodje i uzbudjenje upoznavanja nikad nece proci.
ako partner nije zainteresovan za to onda je realno pitanje da li se zaista mecujete ili to samo mislis.

može zaljubljenost da brzo evoluira u ljubav ako je osoba na mestu i ume te stvari.

Ali to opet nije znak ozbiljne veze. Možeš nekog da voliš, ali da veza nije ozbiljna jer.. pa eto nema nekog plana

Šta podrazumevaš pod planom?

Zašto planovi moraju da postoje da bi veza bila uspešna? Zar ne može samo tako lagano i opušteno da se samo "plovi" kroz vezu?
Meni sada kada bi neko zacrtao dugoročne planove mislim da bih "kiss kiss" bez "bang bang" adio amore... nešto me steže oko vrata ja bih dalje sama.

Šta podrazumevaš pod planom?

Zašto planovi moraju da postoje da bi veza bila uspešna? Zar ne može samo tako lagano i opušteno da se samo "plovi" kroz vezu?
Meni sada kada bi neko zacrtao dugoročne planove mislim da bih "kiss kiss" bez "bang bang" adio amore... nešto me steže oko vrata ja bih dalje sama.
nema bum bum sto bi rekle tajlandjanke :mrgreen:

Back