...Kada fariseji zaćute...

Hajde da vidmi GDE TO pise:

Daj konkretno citata,jel imas ikli nemas ?

E sada je dosta,evo sta tamo pise:

Otkr.6:
"
  1. I vidjeh kad otvori jagnje jedan od sedam pečata, i čuh jednu od četiri životinje gdje govori kao glas gromovni: dođi i viđi. Otkr. 8, 1.
  2. I vidjeh, i gle, konj bijel, i onaj što sjeđaše na njemu imadijaše strijelu; i njemu se dade vijenac, i iziđe pobjeđujući, i da pobijedi. Psal. 45, 4. Zah. 6, 3. Otkr. 14, 14. Otkr. 19, 11.
  3. I kad otvori drugi pečat, čuh drugu životinju gdje govori: dođi i viđi.
  4. I iziđe drugi konj riđ, i onome što sjeđaše na njemu dade se da uzme mir sa zemlje, i da ubija jedan drugoga, i dade mu se mač veliki. Zah. 1, 8. Zah. 6, 2.
  5. I kad otvori treći pečat, čuh treću životinju gdje govori: dođi i viđi. I vidjeh, i gle, konj vran, i onaj što sjeđaše na njemu imađaše mjerila u ruci svojoj. Zah. 6, 2.
  6. I čuh glas između četiri životinje gdje govori: oka pšenice za groš, i tri oke ječma za groš; a ulja i vina neće ni biti.Otkr. 9, 4.
  7. I kad otvori četvrti pečat, čuh glas četvrte životinje gdje govori: dođi i viđi.
  8. I vidjeh, i gle, konj blijed, i onome što sjeđaše na njemu bješe ime smrt, i pakao iđaše za njim; i njemu se dade oblast na četvrtom dijelu zemlje da ubije mačem i glađu i smrću i zvjerinjem zemaljskijem. 3.Moj. 26, 22. Jer. 15, 2. Jezek. 5, 17. Amos 4, 10. Amos 4, 12.
  9. I kad otvori peti pečat, vidjeh pod oltarom duše pobijenijeh za riječ Božiju i za svjedočanstvo koje imahu. 2.Tim. 1, 8. Otkr. 8, 3. Otkr. 12, 17. Otkr. 14, 18. Otkr. 20, 4.
  10. I povikaše glasom velikijem govoreći: dokle, gospodaru sveti i istiniti! ne sudiš i ne kaješ krvi naše na onima što žive na zemlji? 1.Moj. 4, 10. 5.Moj. 32, 43. Zah. 1, 12.
  11. I dane biše svakome od njih haljine bijele, i rečeno im bi da počinu još malo vremena, dokle se navrše i drugari njihovi i braća njihova, koji valja da budu pobijeni kao i oni. Jevr. 11, 40.
  12. I vidjeh kad otvori šesti pečat, i gle, zatrese se zemlja vrlo, i sunce posta crno kao vreća od kostrijeti, i mjesec posta kao krv; Joil 2, 10. Mat. 24, 29. Dela. 2, 20. Otkr. 8, 12. Otkr. 16, 18.
  13. I zvijezde nebeske padoše na zemlju kao što smokva odbacuje pupke svoje kad je veliki vjetar zaljulja. Mat. 24, 29. Mar. 13, 25.
  14. I nebo se izmače kao knjiga kad se savije, i svaka gora i ostrvo s mjesta svojijeh pokrenuše se. Isa. 34, 4. Jer. 3, 23. Jevr. 1, 12. Otkr. 16, 20.
  15. I carevi zemaljski, i boljari, i bogati, i vojvode, i silni, i svaki rob, i svaki slobodnjak, sakriše se po pećinama i po kamenjacima gorskijem; Isa. 2, 10. Isa. 2, 19. Isa. 2, 21. VB
  16. I govoriše gorama i kamenju: padnite na nas, i sakrijte nas od lica onoga što sjedi na prijestolu, i od gnjeva jagnjetova. Isa. 22, 5. Os. 10, 8. Luka 23, 30. VBČV
  17. Jer dođe veliki dan gnjeva njegova, i ko može ostati?
  18. _________________________________________________________________________________________
GDE OVDE KONKRETNO PISE DA MRTVII HRISCANI NAKON SMRTI IMAJU OSECANJA I DA MOGU DELOVATI U OVOZZEMALJSKOM ZIVOTU ???

Nije bitno sta ja razumem vec je tvoj najveci problem sta uopste pise tamo gde su ti rekli da je neko cuo od prvog komsiju trece tetke striceve prvog komsije seoskog popa... :kafa:
Ajde ne lupetaj babine gluposti u krug, rekao je jasno Gospod:

Ne bojte se onih koji telo mogu pogubiti a dušu ne mogu.

Što jasno govori da diše ne umiru, svima da granom mozga u glavi.

Eto konacno si nam priznao sta te je naucio tvoj papa - po tebi dakle sve te vizije koje je imao Jovan nisu zapravo simbolicke vizije koje se trebaju tumaciti vec je to neka realnost u duhovnom svetu.

Simbolika nije laž. I priča o crvenkapici je prepuna simbolike, ali šuma, baka, lovac, vuk, .... , zaista postoje.

U tom smislu dakle pstoje REALNE AZDAHE,

Aždaje postoje.

smrt je neka osoba koja jashe konja,

Smrt postoji.

Isus Hristos nije vise u Bozjem oblicju vec je u realnim zivotinjioskom i to konkretno oblicje realnog Jagnjeta i to sa sedam rogova,

Isus Krist postoji.

i ono najinteresantnije - po tebi dakle u nekom buducem vremenu na ovoj zemlji, u realnom svetu,pojavice se neki skakavci koji ce biti opremljeni za boj i koji ce imati ni manje ni vise nego COVECIJA LICA ...??????????????????? :D

Skakavci postoje.

Pa da zaključimo, i duše umrlih pred Bogom postoje.

Otk 22,20: I tko oduzme od riječi proroštva u ovoj knjizi, Bog će mu oduzeti udio na stablu života i na svetom gradu - na svemu što je napisano u ovoj knjizi. - a vidimo da ti Ivanovim riječima oduzimaš duše pravednika (zaklanih) koje su pred Bogom.

Ajde ne lupetaj babine gluposti u krug, rekao je jasno Gospod:

Tako jer dusu moze ubiti jedino Bog i to tada kada bude dosao red da plati svakome podelima njegovim !!!
Tada je rekao Isus i nikako ranije i svakako - nikako ne nikada !!!
Ljudska dusha,dakle i telo i duh su smrtni,tako kaze Sveto Pismo dok va sotona kaze a vi mu verujete - necete vi umreti !!
To je prva laz koju je servirao prvim ljudima i s kojom vas obmanjuje do dana danasnjeg.
Što jasno govori da diše ne umiru, svima da granom mozga u glavi.
Evo ga opet sa istom tvrdnjom koju mu je prodao njegov otac lazi sledecim recima:

Mojs.3,4:
"...A zmija reče ženi: nećete vi umrijeti; .."

Za razliku od sotone Bog izricito kaze sledece:

Jez.18.4:
"...Gle, sve su duše moje, kako duša očina tako i duša sinovlja moja je, koja duša zgriješi ona će poginuti.

Nisam te to pitao nesreco prevarantska vec DALI JE SMRT OSOBA KOJA JASE NA KONJA ???
Isus Krist postoji.
Naravno da postoji jer je to nas Gospod i Spasitelj nego je pitanje bilo DALI JE ISUS GORE NA NEBU U OBLICJU ZIVOTINJE,KONKRETNO JAGNJETOVOG I TO SA SEDAM ROGOVA ???????
Skakavci postoje.
Nisam te pitao dali postoje skakavci vec DALI IH IMA TAKVIH KOJI SU OPREMLJENI KAO KONJI ZA BOJ I KOJI IMALJU LJUDSKA LICA ?????
Pa da zaključimo, i duše umrlih pred Bogom postoje.
Otk 22,20: I tko oduzme od riječi proroštva u ovoj knjizi, Bog će mu oduzeti udio na stablu života i na svetom gradu - na svemu što je napisano u ovoj knjizi. - a vidimo da ti Ivanovim riječima oduzimaš duše pravednika (zaklanih) koje su pred Bogom.
Sacekajmo jos par tvojih KONKRETNIH I PRECIZNIH odgovora da vidimo dali su realnost prikazi koje je video Jovan ili su to bili samo simbolicki prikazi koji se trebaju tumaciti. pa cemo onda zakljuciti.

Pa tvoja će da gine jel ne držiš subotu a ni sedmi dan nedeljni, kucajući ovde gluposti umesto da odmaraš. Znači direktno kršiš zapovest.
To je na Boga da odluci i presece,nije tvoje...
Mimo toga, duša nije smrtna, što je činjenica koju je Gospod direktno potvrdio.
Taaaaako je bato,dakle dusa nije smrtna sto ce reci da ima mogucnost da zivi ovozemaljskim zivotom i da umre isto ao sto ima mogucniost da zivi vecno ili da zauvek nestane vecnom smrcu...
Ako je ovo jasno onda tebi fali samo da utvrdis KADA se sve to desava ili ce se nekada desavati...
Hajdemi zajednicki ovo proveriti,jel moze ?
Iznesi nekoliko tekstova za uvod koje ces detaljno objasniti pa onda nastupam ja.
Izvoli

To je na Boga da odluci i presece,nije tvoje
Jok, na tebi je... A pošto kršiš i subotu i sedmi dan nedeljni umesto da držiš zapovest, šta misliš da će da se desi tvojoj duši, bukova glavo???
da ima mogucnost da zivi ovozemaljskim zivotom i da umre isto ao sto ima mogucniost
Šta lupetaš i dalje, slave ti? Reč Gospodnja:

Nisam te to pitao nesreco prevarantska vec DALI JE SMRT OSOBA KOJA JASE NA KONJA ???

Naravno da postoji jer je to nas Gospod i Spasitelj nego je pitanje bilo DALI JE ISUS GORE NA NEBU U OBLICJU ZIVOTINJE,KONKRETNO JAGNJETOVOG I TO SA SEDAM ROGOVA ???????

Nisam te pitao dali postoje skakavci vec DALI IH IMA TAKVIH KOJI SU OPREMLJENI KAO KONJI ZA BOJ I KOJI IMALJU LJUDSKA LICA ?????

Nisam ni ja tebi objašnjavao kako točno izgledaju duše mrtvih pred Bogom, nego samo dokazao da one zaista postoje. Kao što postoji smrt, iako je opisana kao 'osoba koja jaši konja'. Kao što postoji Isus, iako je opisan kao 'janje sa sedam rogova'. I kao što postoje skakavci, iako su opisani kao da 'imaju ljudska lica'. Dakle, smrt postoji, Isus postoji, skakavci postoje, pa onda moramo vjerovati svetom Ivanu da postoje i duše umrlih pred Bogom.

Nisam ni ja tebi objašnjavao kako točno izgledaju duše mrtvih pred Bogom, nego samo dokazao da one zaista postoje. Kao što postoji smrt, iako je opisana kao 'osoba koja jaši konja'. Kao što postoji Isus, iako je opisan kao 'janje sa sedam rogova'. I kao što postoje skakavci, iako su opisani kao da 'imaju ljudska lica'. Dakle, smrt postoji, Isus postoji, skakavci postoje, pa onda moramo vjerovati svetom Ivanu da postoje i duše umrlih pred Bogom.
Osoba Smrt NA konja..
Duse PRED Bogom...

Rec je dakle o mestopolozenju stoga mi molim te jasno i precizno reci dali je smrt NA konju .. ?????

...o izgledima cemo malo kasnije...

Zato što nije smrtna kao telo. Koji deo ovoga ne kontaš, debilu babin???
Kako to mislis da nije smrtna kao telo,jel mozda mislis da se ne raspada i ne postaje prah ???
Ako si zaista ovo mislio reci onda si u pravu jer nam to upravo kaze Sveto Pismo i ja tako verujem...
Nego,da nisi ti ipak mislio da ne umire u nekom drugom smislu,da mozda , sta ja znam,umire ali ne celosno,u stilu polumrtve dushe ?! 😄

Kako to mislis da nije smrtna kao telo,jel mozda mislis da se ne raspada i ne postaje prah ???
Imaš li ti pojma šta pričaš ili samo onako mlatiš ko debil?

Kako duša može da se raspadne i postane prah kad si malopre rekao
Stvorenja ne mogu ubiti dusu
???
A reči Gospodnje (koje ne zarezuješ ni najmanje) su jasne:

Ako tako kaže apostol, onda je tako.
Daj da rascistimio vec / jos jednom - ti si naveo citata gde se pominju DUSE PRED Bogom tvrdeci da je to zaista tako stoga te ja u istom stilu ptam za citata koji kaze da je smrt NA KONJU i dajmi jasno i precizno odgovori DALI JE SMRT ZAISTA NA KONJU !????????????
Koji ti je mrskiji? Sveti Pavao, koji kaže da je subota sjena, ili sveti Ivan koji kaže da su duše pravednika pred Bogom?
Iskreno nijko od njih vec mi je mrsko papstvo i njegovo ucenje...!!!
...Bog nam jasno porucuje i to preko samog Jovana da se to treba TUMACITI ali pusti ti Jovana i drzi se svog papu u koga bezuslovno verujes...a vidi se da verujes i Bibliji i to iskljucivo TADA kada je rec o simbolickim prikazima... :D

Poslednja izmena:
Imaš li ti pojma šta pričaš ili samo onako mlatiš ko debil?

Kako duša može da se raspadne i postane prah kad si malopre rekao

???
Naravno da ne moze jer nam to Biblija kaze ,sta je tebi bato,nije valjda da trebam sada i citati poruke umesto tebe pa ti ih prepricavam ?
A reči Gospodnje (koje ne zarezuješ ni najmanje) su jasne:

A da ti ipak procitas sta sam ti rekao...!!???

Screenshot_20250323_113355_Samsung Internet.jpg

Daj da rascistimio vec / jos jednom - ti si naveo citata gde se pominju DUSE PRED Bogom tvrdeci da je to zaista tako stoga te ja u istom stilu ptam za citata koji kaze da je smrt NA KONJU i dajmi jasno i precizno odgovori DALI JE SMRT ZAISTA NA KONJU !????????????

Božja je odluka kako će Ivanu što pokazati. Eto, Bog odlučio da Ivanu pokaže smrt kao konjanika na konju sivcu. Iako je to za našu ljudsku predodžbu simbolika, smrt postoji. Prema tome, s obzirom da je Ivanovo viđenje od Boga a ne od oca laži, onda su istinite i Ivanove riječi da je vidio duše zaklanih pred Bogom.

Iskreno nijko od njih vec mi je mrsko papstvo i njegovo ucenje...!!!

Čudno, a zapravo i nije, tvoja mržnja prema papi natjerala te da ne vjeruješ ni Pavlu ni Ivanu.

Božja je odluka kako će Ivanu što pokazati. Eto, Bog odlučio da Ivanu pokaže smrt kao konjanika na konju sivcu. Iako je to za našu ljudsku predodžbu simbolika, smrt postoji. Prema tome, s obzirom da je Ivanovo viđenje od Boga a ne od oca laži, onda su istinite i Ivanove riječi da je vidio duše zaklanih pred Bogom.

Čudno, a zapravo i nije, tvoja mržnja prema papi natjerala te da ne vjeruješ ni Pavlu ni Ivanu.
JEL MOZE JASNOG I KKONKRETNOG ODGOVORA NA PITANJE ????????????????

Nakon što smo vidjeli da postoje i aždaje i smrt i Isus i skakavci, pa tako i duše umrlih pred Bogom, neovisno o tome u kojoj formi ih je Bog Ivanu pokazao, tvoje pitanje je infantilno.
Pa postoje i zive duse,to smo svi mi zivi ljudi koji danas koracamo na ovoj zemlji...!!!
Pitanje je bilo za one POBIJENE DUSHE koje su PRED BOGOM i u tom smislu sam te pitao ZA SMRT KOJA JE NEKA OSOBA I KOJA JASE NA KONJU !!!

MOLIM JASNOG I KONKRETNOG ODGOVORA DALI ZAISTA SMRT, KOJA SVAKAKO POSTOJI, JASE NA KONJU ILI MOZDA IPAK NE ???

Pa postoje i zive duse,to smo svi mi zivi ljudi koji danas koracamo na ovoj zemlji...!!!

Tako je. Ali postoje i duše ubijenih pred Bogom, jer to jasno stoji u Bibliji.

Pitanje je bilo za one POBIJENE DUSHE koje su PRED BOGOM i u tom smislu sam te pitao ZA SMRT KOJA JE NEKA OSOBA I KOJA JASE NA KONJU !!!

MOLIM JASNOG I KONKRETNOG ODGOVORA DALI ZAISTA SMRT, KOJA SVAKAKO POSTOJI, JASE NA KONJU ILI MOZDA IPAK NE ???

Obrati se svetom Ivanu, a još bolje Bogu, pa Ga pitaj zašto je Ivanu na taj način pokazao i predočio smrt. Kome ti zapravo ne vjeruješ? Svetom Ivanu koji je krivo vidio smrt, ili Bogu koji je krivo Ivanu predočio smrt?

Tako je. Ali postoje i duše ubijenih pred Bogom, jer to jasno stoji u Bibliji.

Obrati se svetom Ivanu, a još bolje Bogu, pa Ga pitaj zašto je Ivanu na taj način pokazao i predočio smrt. Kome ti zapravo ne vjeruješ? Svetom Ivanu koji je krivo vidio smrt, ili Bogu koji je krivo Ivanu predočio smrt?
Ne kaze li Jovan da je to vecinom simbolicki jezik?
Pa kaze.
Rec Sema.

A vice li krv aveljeva pred Bogom?
Vice.
A sta je krv?
Kaze Bublija to mu je dusa.

A gde su te duse ored Bogom?
Pod oltarom.
A sta se radi na oltaru?
Zrtvuje se.
A sta se onda nalazi pod oltarom?
Krv zrtve.
Dakle u Otkrivenju vice krv stradalih kroz istorju za veru ne neka ziva bica tamo.

A ko je vecinu tih pobio?

Rimska crkva.

Sani da cutis.

Takva organizacija se nirnalno zabranujje a ne da,si joj jos clan.

Back