Tom Jones 1
Poznat
- Poruka
- 8.895
Brkas se sam time što u Gospodnje reči uopšte ne veruješ. I onda lupetaš o "mrtvim ljudima".A da ti ipak procitas sta sam ti rekaoo da se ne brukas vise nego sto smo do sada navikli ?![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Brkas se sam time što u Gospodnje reči uopšte ne veruješ. I onda lupetaš o "mrtvim ljudima".A da ti ipak procitas sta sam ti rekaoo da se ne brukas vise nego sto smo do sada navikli ?![]()
Kako to mislis da se ONE DRUGE SUBOTE OSNIVAJU NA 4-toj zapovesti kada one regulisu potpuno drugu materiju ???
4-ta zapovest regulise ljudski zivot u kontinuitetu bez ikakvih prekida i to u ciklusu 6 radnih dana / 1 neradni i to tako sto je Bog izricito nalozio da vernici aktivno i sveobuhvatno rade u toku radnih dana s tendencijom da se zavrse svi planirani poslovi i da se u toku sedmom sve to obustavi imajuci pocinak.
..a sve ovo iskljucivo iz razloga jer je Bog stvoritelj koji je stvorio sav ovaj svet ZA REALNIH SEST DANA pa je nakon toga pocinuo uspostavljajuci tako radno/neradni ciklus 6+1 !!!
A odkud znas da je to simbolika a da ono drugo nije ?
Pa ko je sporio cinjnicu da dushe postoje ???
Reko sam ti covek je ziva dusha i ima nas mnooogo zar ne ?
Obasni kako i po kom osnovu ili priznaj da mamtras dedinim paganstvom.Jevrejska subota je ispunjena. Hrišćani više nisu u obavezi da je svetkuju osim vas babinih guslara.
A vidi se i po tome što je Gospod svesno kršio pa na kraju bi i ubijen zbog subote.
Ovo je odlicno piitanje,narocito za one koje nikada nisi prociittali Biblijski izvestaj o stvaranju.Kako realnih dana pre nego su "dani" i postojali?![]()
Pa taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaako reci bato,da se konacno razumemo da nam je OSTATAK Biblije potrebanda bi pravilno razumeli poruku apostola i sada je vec lako.Pa tako što se Isusa često u Bibliji simbolično prikazuje kao janje.
Pazi sta kaze u ostatku Svetog Pisma po tom pitanju:A sve što Ivan nabraja u svom viđenju je stvarnost Neba, pa kad kaže da je vidio i duše zaklanih pred Bogom to onda znači da su i duše umrlih pravednika stvarno pred Bogom.
I znam ja zašto ti meni postavljaš ovo pitanje. Hoćeš me doskočiti potpitanjem - kako sam ja siguran da ispravno tumačim i razumijem taj tekst - jer:
"Stajalište je da će pitanje svjetlosti, koja je došla kroz Duh proroštva (spise Ellen White), bit prihvaćeno, kao što vjerujemo da je Duh proroštva jedini nepogrešivi tumač biblijskih principa, odkako Krist kroz ovo posredovanje daje pravo značenje svojim riječima. (G.A. Irwin-predsjednik GK ASD, Mark of the Beast, 1911. god.)
Na zemlji, tijelom živih, da. Ali vidjesmo da duše pravednika i nakon zemaljske smrti odlaze pred Boga.
SRAM TE BILO BOGOHULNICE !!!A vidi se i po tome što je Gospod svesno kršio pa na kraju bi i ubijen zbog subote.
Pazi sta nam Biblija kaze o stanju mrtvih:
Prop.9,5.6:
"...Jer živi znaju da će umrijeti, a mrtvi ne znaju ništa niti im ima plate, jer im se spomen zaboravio.
I ljubavi njihove i mržnje njihove i zavisti njihove nestalo je, i više nemaju dijela nigda ni u čemu što biva pod suncem..."
Pazi sta kaze u ostatku Svetog Pisma po tom pitanju:
Ps.6,5:
"... Jer mrtvi ne spominju tebe; u grobu ko će te slaviti?.."
Jesu li po tebi Biblijske istine iz Starog Zaveta odjednom postale nebitne ?Zašto u svojoj argumentaciji nemaš citate iz Novog zavjeta, u kojem Bog svojim utjelovljenjem i silaskom na zemlju otkriva Sebe i Svoju istinu!?
Jesu li po tebi Biblijske istine iz Starog Zaveta odjednom postale nebitne ?
Nemoj sada bezati na subotu,daj da zatvorimo predmetno pitanje prvim zakljuuckom da je apostol Jovan U SIMBOLICKOM SMISLU gledao Jagnjeta isto kao i one dushe pobijenih pred Bogom od cega trebamo tumacenjem izvuci konacni zakljucak...Puna istina o Bogu otkrivena je u Isusu Kristu o kojoj svjedoče apostoli u Novom zavjetu. Kao, na primjer, i ovo:
Lk 23,42-43: Onda reče: "Isuse, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje." A on će mu: "Zaista ti kažem: danas ćeš biti sa mnom u raju!" Vjeruješ li Isusu?
Je li razbojnik tog petka s Isusom bio u raju tijelom ili dušom?
Vas 'subotere-farizeje' najbolje je opisao sveti Pavao, ovako:
2 Kor 3,14-15: Ali otvrdnu im pamet. Doista, do dana današnjega zastire taj prijevjes čitanje Staroga zavjeta: nije im otkriveno da je u Kristu prestao. Naprotiv, kad god se čita Mojsije, do danas prijevjes zastire srce njihovo.
Nemoj sada bezati na subotu,
Naravno da verujem nego ne verujem tebi i papi...Kakvu subotu i bježanje na subotu? Dapače, potpuno sam koncentriran na temu o čovjekovoj duši i činjenici da duše pravednika odlaze pred Boga u onom času kad čovjek tijelom umre!? pa pogledaj što sam ti citirao:
Lk 23,42-43: Onda reče: "Isuse, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje." A on će mu: "Zaista ti kažem: danas ćeš biti sa mnom u raju!" Vjeruješ li Isusu?
Vjeruješ li Isusu?
Naravno da verujem
Evo sta nam apostol kaze u vezi toga:Ako ne lažeš, onda moraš vjerovati i ovim Isusovim riječima:
Lk 23,42-43: Onda reče: "Isuse, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje." A on će mu: "Zaista ti kažem: danas ćeš biti sa mnom u raju!"
A kako glasi taj tekst stvarno?Ako ne lažeš, onda moraš vjerovati i ovim Isusovim riječima:
Lk 23,42-43: Onda reče: "Isuse, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje." A on će mu: "Zaista ti kažem: danas ćeš biti sa mnom u raju!"
To nije izvestaj, vec mit postanja - cak ni autor ne tvrdi da je izvestaj. Nije faktografija, moze da ima pre svega duhovnu vrednost.Ovo je odlicno piitanje,narocito za one koje nikada nisi prociittali Biblijski izvestaj o stvaranju.
Evo kako je to Bog uredio da nema prostoraza zabune cak ni kod okorelih nevernika tvog kova:
1 Mojs.1,3-31:
"...
- I reče Bog: neka bude svjetlost. I bi svjetlost. Psal. 33, 9.
- I vidje Bog svjetlost da je dobra; i rastavi Bog svjetlost od tame.
- I svjetlost nazva Bog dan, a tamu nazva noć. I bi veče i bi jutro, dan prvi. Jov 38, 12. Psal. 74, 16.
- Potom reče Bog: neka bude svod posred vode, da rastavlja vodu od vode. Jov 37, 18. Psal. 33, 6. Jer. 10, 12.
- I stvori Bog svod, i rastavi vodu pod svodom od vode nad svodom; i bi tako. Psal. 148, 4.
- A svod nazva Bog nebo. I bi veče i bi jutro, dan drugi.
- Potom reče Bog: neka se sabere voda što je pod nebom na jedno mjesto, i neka se pokaže suho. I bi tako. Jov 26, 10. Jov 38, 8. Jov 38, 10. Psal. 95, 5.
- I suho nazva Bog zemlja, a zborišta vodena nazva mora; i vidje Bog da je dobro.
- Opet reče Bog: neka pusti zemlja iz sebe travu, bilje, što nosi sjeme, i drvo rodno, koje rađa rod po svojim vrstama, u kojem će biti sjeme njegovo na zemlji. I bi tako. Mat. 7, 17. Luka 6, 4. Jevr. 6, 7.
- I pusti zemlja iz sebe travu, bilje, što nosi sjeme po svojim vrstama, i drvo, koje rađa rod, u kojem je sjeme njegovo po njegovijem vrstama. I vidje Bog da je dobro.
- I bi veče i bi jutro, dan treći.
- Potom reče Bog: neka budu vidjela na svodu nebeskom, da dijele dan i noć, da budu znaci vremenima i danima i godinama; 5.Moj. 4, 19. Jov 25, 3. Jov 25, 5. Psal. 74, 16. Psal. 136, 7.
- I neka svijetle na svodu nebeskom, da obasjavaju zemlju. I bi tako.
- I stvori Bog dva vidjela velika: vidjelo veće da upravlja danom, i vidjelo manje da upravlja noću, i zvijezde.
- I postavi ih Bog na svodu nebeskom da obasjavaju zemlju. Psal. 8, 1.
- I da upravljaju danom i noću, i da dijele svjetlost od tame. I vidje Bog da je dobro.
- I bi veče i bi jutro, dan četvrti.
- Potom reče Bog: neka vrve po vodi žive duše, i ptice neka lete iznad zemlje pod svod nebeski. Psal. 104, 24.
- I stvori Bog kitove velike i sve žive duše što se miču, što provrvješe po vodi po vrstama svojim, i sve ptice krilate po vrstama njihovijem. I vidje Bog da je dobro;
- I blagoslovi ih Bog govoreći: rađajte se i množite se, i napunite vodu po morima, i ptice neka se množe na zemlji. 1.Moj. 8, 17. Jer. 29, 6.
- I bi veče i bi jutro, dan peti.
- Potom reče Bog: neka zemlja pusti iz sebe duše žive po vrstama njihovijem, stoku i sitne životinje i zvijeri zemaljske po vrstama njihovijem. I bi tako. Psal. 33, 9.
- I stvori Bog zvijeri zemaljske po vrstama njihovijem, i stoku po vrstama njezinijem, i sve sitne životinje na zemlji po vrstama njihovijem. I vidje Bog da je dobro.
- Potom reče Bog: da načinimo čovjeka po svojemu obličju, kao što smo mi, koji će biti gospodar od riba morskih i od ptica nebeskih i od stoke i od cijele zemlje i od svijeh životinja što se miču po zemlji. Jov 20, 4. Psal. 8, 6. Psal. 100, 3. Ef. 4, 24. Jak. 3, 9.
- I stvori Bog čovjeka po obličju svojemu, po obličju Božijemu stvori ga; muško i žensko stvori ih. Prop. 7, 29. Mal. 2, 15. Mat. 19, 4. Mar. 10, 6. 1.Kor. 11, 7. Kol. 3, 10.
- I blagoslovi ih Bog, i reče im Bog: rađajte se i množite se, i napunite zemlju, i vladajte njom, i budite gospodari od riba morskih i od ptica nebeskih i od svega zvjerinja što se miče po zemlji. 1.Moj. 6, 1. 1.Moj. 9, 1. 1.Moj. 9, 7. 1.Moj. 35, 11. 3.Moj. 26, 9. Psal. 127, 3. Psal. 128, 3. Isa. 45, 18. 1.Tim. 4, 3.
- I još reče Bog: evo, dao sam vam sve bilje što nosi sjeme po svoj zemlji, i sva drveta rodna koja nose sjeme; to će vam biti za hranu. Jov 36, 31. Psal. 136, 25. Psal. 146, 7. Dela. 14, 17.
- A svjemu zvjerinju zemaljskom i svjema pticama nebeskim i svjemu što se miče na zemlji i u čem ima duša živa, dao sam svu travu da jedu. I bi tako. Jov 39, 3. Psal. 145, 15. Psal. 147, 9.
- Tada pogleda Bog sve što je stvorio, i gle, dobro bješe veoma. I bi veče i bi jutro, dan šesti.,," _____________________________________________________________________________________________________
Kao sto se jasno vidi iz ovog izvestaja. Bog je U TOKU STVARANJA uspostavio i pomenuti ciklus 6+1 i ujedno uspstavio sistem racunanja vremena kroz definiciju dana koji pocinje jutrom a zavrsava uvece.
TO SU DAKLE REALNI DANI KOJE DANAS MERIMO CAK SATIMA ( 00:00 - 23:59) ito konkretno 24 sata.
Evo sta nam apostol kaze u vezi toga:
Jov.20,1.16.17:
"...A u prvi dan nedjelje dođe Marija Magdalina na grob rano, još dok se ne bješe rasvanulo, i vidje da je kamen odvaljen od groba....
- Isus joj reče: Marija! A ona obazrevši se reče mu: Ravuni! koje znači učitelju.
- Reče joj Isus: ne dohvataj se do mene, jer se još ne vratih k ocu svojemu; nego idi k braći mojoj, i kaži im: vraćam se k ocu svojemu i ocu vašemu, i Bogu svojemu i Bogu vašemu...."
Kao sto se jasno vidi,Isus je jasno i precizno rekao da do trentka svog vaskrsnuca ON JOS UVEK NIJE BIO OTISAO OCU sto ce reci da ti i dalje Bibliju citas papskim ocima dok ujedno razmisljas pomocu mantije koju si nekako uspeo provuci kroz tvoje usi.
Luka glava 23:Nije se još kao Uskrsli Isus (prvi uskrsli čovjek) vratio Ocu. Ali, naravno, Isus Bog Sin je neprestano s Ocem, zato je i mogao s onim razbojnikom tog istog petka biti u raju. Pa nije Isus lažov i prevarant da laže tom razbojniku.
a ko te slagao da mrtvi REALNO spavaju ???...Nije mu rekao, ideš na spavanje.
Zasto dodajes ono sto Isus nije rekao ????????Nije se još kao Uskrsli Isus (prvi uskrsli čovjek) vratio Ocu. Ali, naravno, Isus Bog Sin je neprestano s Ocem, zato je i mogao s onim razbojnikom tog istog petka biti u raju. Pa nije Isus lažov i prevarant da laže tom razbojniku.
OK. Slažem se.a ko te slagao da mrtvi REALNO spavaju ???
Tebe ocito fali da naucis KADA se neki tekstovi shvataju realno ( doslovno) a kada simbolicki stoga se prvo moli Bogu pa onda otvaraj Pisma,imas puuuuuuuuuuno materijala za proucavanje.
Zasto dodajes ono sto Isus nije rekao ????????
Zasto falsifikujes Njegove poruke ??
Zasto izmisljas,sta te tera da to radis ???
Nisam ja ništa dodao, falsificarao ili izmislio. Jesu li Otac, Sin i Duh Sveti jedno i jesu li neprestano u zajedništvu? Jesu! Prema tome, razbojnik je mogao biti tog istog petka s Isusom u raju.
Ali, za razliku od mene, ti Isusa praviš lažovom i prevarantom, tvrdeći da je Isus pogazio svoje riječi i da nije bio tog petka s razbojnikom u raju.
Kako bre nisi kada na osnovu papske percepcije dodajes ono sto Isus NIJE REKAO da bi nekako prosvercovao papsku mantiju ?Nisam ja ništa dodao, falsificarao ili izmislio.
Biblijski demant:Jesu li Otac, Sin i Duh Sveti jedno i jesu li neprestano u zajedništvu?
Ceeeeeeeeeeeeeekaj bato,stani maklo,upravo smoo videli kako te je Isus licno demantirao stoga si ovaj zakljucak okaciji macki o rep.ili o mantiji, kako god...Jesu! Prema tome, razbojnik je mogao biti tog istog petka s Isusom u raju.
Hmmmmm,kako to mislis da ja Njega cinim lazovom kada si ovde javno indirektno tvrdio da je On samog sebe demantirao indireektnom tvrdnjom KROZ TUMACENJE da JE ON LAGAO KADA JE REKAO DA JOS UVEK NIJE BIO KOD OCA ?????Ali, za razliku od mene, ti Isusa praviš lažovom i prevarantom, tvrdeći da je Isus pogazio svoje riječi i da nije bio tog petka s razbojnikom u raju.