...Kada fariseji zaćute...

Svuda pocevsi od svoje porodice...

Nije bilo potrebno njima prinositi,gledao sam svojim ocima kao se prinose navodne dare/priniose na mrtve ljude koji su nekada ziveli i to sluzbom njihovim NAVODNIM slikama i ne samo to vec da su im se ljudi molili kao Stvoritelju jer su od njih trazili neke benefite KOJE JEDINO BOG MOZE DATI !!!
Ovo su jasni i nedvosmisljeni parametri koje pokazuju / dokazuju da je sve to klasicno paganstvo !!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja sam pravoslavac ceo život, a živim okružen rimokatolicima tako da i njih dobro poznajem, i nisam primetio da i jedni i drugi prinose "darove" mrtvim ljudima ili im se mole kao Bogu.
Takođe nisam primetio nikakve mnogobošce, jedino ateiste.

Poslednja izmena:

...Kada fariseji zaćute...​

Ovako, kao ovaj dolje 'iskolačenih očiju', izgledaju farizeji kad zaćute na činjenice i istinu

Ja sam pravoslavac ceo život, a živim okružen rimokatolicima tako da i njih dobro poznajem, i nisam primetio da i jedni i drugi prinose "darove" mrtvim ljudima ili im se mole kao Bogu.

1745815958811.png

Ili ovako:

Može. Nije, naravno, do Božje zapovijedi nego do 'postavljača pitanja'. Evo, ti si najbolji primjer. Kao subotar-farizej formuliraš pitanje tako da u njemu sakriješ svoju insinuaciju koju bi ti netko trebao potvrditi. Zato je jedini odgovor na tvoju farizejsku insinuaciju - da je Bog Adamu i Evi zapovjedio subotni odmor - kontrapitanje: A gdje to piše u Bibliji?

Odmah mi provjerimo tko bježi 'glavom bez obzira ispred biblijske istine':

1. Je li Adamu i Evi zapovjeđen subotni odmor?

Biblija: NE!
Subotari-farizeji: DA!

2. Jesu li Adam i Eva odmarali subotom?

3. Je li netko od potomaka Adama i Eve, prije Židova, odmarao subotom?

1745816495274.png

Poslednja izmena:

...Kada fariseji zaćute...​

Ovako, kao ovaj dolje 'iskolačenih očiju', izgledaju farizeji kad zaćute na činjenice i istinu
Hajde da vidimo JOS JEDNOM:

I gde je ovde piitanje nesreco papska ?????????

antilažov:
Može. Nije, naravno, do Božje zapovijedi nego do 'postavljača pitanja'. Evo, ti si najbolji primjer. Kao subotar-farizej formuliraš pitanje tako da u njemu sakriješ svoju insinuaciju koju bi ti netko trebao potvrditi. Zato je jedini odgovor na tvoju farizejsku insinuaciju - da je Bog Adamu i Evi zapovjedio subotni odmor - kontrapitanje: A gdje to piše u Bibliji?

Odmah mi provjerimo tko bježi 'glavom bez obzira ispred biblijske istine':

Pogledajte prilog 1720625

Ili ovako:

Pogledajte prilog 1720629
I sad mi molim te konacno odgovori na moje jasno i precizno pitanje:

ZA KOGA JE BOG BLAGOSLOVIO I POSVETIO SUBOTU U RAJU I DALI JE ONA ZAISTA STVORENA ZA COVEKA ILI MOZDA ZA ZIVOTINJE KOJE SU BILE RAJU ??????

Kazes NISI PRIMETIO ???
Nisi dakle u toku da pravoslavllje recimo imaju mrtvake za razno raznim zastitnicima,kojima se mole ne samio da ih stite vec i da blagosiljaju setvu,zetvu.biznise.,davaju poroda bre ...???
U redu,dozvoli mi onda da te MALO upoznamsa onim sto si ocito prevideo:

https://sr.wikipedia.org/wiki/Списак_православних_светаца_заштитника

I onda pogledaj i ovo:

Molim te navedi JEDAN JEDINI dokaz iz Biblije da je neki vernik iz SZ-ta ili mozda hriscanin iz NZ-ta ikada radio ovo ili priznajte braco da ste zagazili duboko u paganstvo i vratite se na putevima Gospodnjim !!!

Svako ko se U VERSKOM SMISLU moli bilo kome/bilo cemu osim Bogu trazeci bilo kakve benefite koje spadaju u ekskluzivni paket Bozjih mogucnisti - taj ima pagansku praksu stoga je klasican paganin !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Poslednja izmena:

ZA KOGA JE BOG BLAGOSLOVIO I POSVETIO SUBOTU U RAJU I DALI JE ONA ZAISTA STVORENA ZA COVEKA ILI MOZDA ZA ZIVOTINJE KOJE SU BILE RAJU ??????
Opet vređaš, kakva papska nesreća!?
Opet ti se papa pričinjava. Ja sa papom nemam ništa.

st,small,845x845-pad,1000x1000,f8f8f8.u8.jpg

Zašto pitanje? Ja sam gore pokazao (i tako naveo) primjer kako farizeji reagiraju kad im se iznesu činjenice i istina. Čovjek ti iznese istinu i dokaže da lažeš, ovako:

A ti, 'subotar-farizej', reagiraš ovako:

1745827132556.png

Odgovor dobiješ čim objasniš svoju 'subotarsko-farizejsku' reakciju na moj usporedni prikaz onoga što kaže Biblija i onoga što tvrde i naučavaju adventisti sedmog dana. Ovo:

Svako ko se U VERSKOM SMISLU moli bilo kome/bilo cemu osim Bogu trazeci bilo kakve benefite koje spadaju u ekskluzivni paket Bozjih mogucnisti - taj ima pagansku praksu stoga je klasican paganin !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kršćani se ne mole onima koji su tijelom umrli da oni za njih, bez i mimo Boga, nešto naprave. Na primjer, ja kao katolik, molim Blaženu Djevicu Mariju (ili svetog Antu, ili ...) da se ona (ili on) mole Bogu za mene.

Kazes NISI PRIMETIO ???
Nisi dakle u toku da pravoslavllje recimo imaju mrtvake za razno raznim zastitnicima,kojima se mole ne samio da ih stite vec i da blagosiljaju setvu,zetvu.biznise.,davaju poroda bre ...???
U redu,dozvoli mi onda da te MALO upoznamsa onim sto si ocito prevideo:

https://sr.wikipedia.org/wiki/Списак_православних_светаца_заштитника

I onda pogledaj i ovo:

Molim te navedi JEDAN JEDINI dokaz iz Biblije da je neki vernik iz SZ-ta ili mozda hriscanin iz NZ-ta ikada radio ovo ili priznajte braco da ste zagazili duboko u paganstvo i vratite se na putevima Gospodnjim !!!

Šta si ti neki sadukej? Nema mrtvih pred Bogom. Luka 20:
37 А да мртви ускрсавају, и Мојсије показа код купине кад назва Господа: Бога Авраамова и Бога Исакова и Бога Јаковљева.
38 Бог није Бог мртвих него живих, јер су њему сви живи.
+++
Luka 16:
19 Беше неки богат човек који се облачио у скерлет и у фино платно, и провођаше све дане у веселом и сјајном животу;

20 а беше један сиромах, по имену Лазар, који лежаше пред његовим вратима сав у гнојним ранама,

21 жељан да се насити мрвама које падаху с трпезе богатога; али још и пси долажаху и лизаху ране његове.

22 Умре сиромах и пренесоше га анђели у наручје Авраамово; а умре и богати и укопаше га.

23 И кад он беше у мукама у Аду, подиже очи и угледа издалека Авраама и Лазара у наручју његову,

24 и завапи: Оче Аврааме, смилуј се на ме и пошаљи ми Лазара нека умочи у воду врх од прста свога, да ми расхлади језик, јер се мучим у овом пламену.

25 Авраам му одговори: Синко, опомени се да си ти примио добра своја у животу своме, а Лазар је напротив зла примио. Сад се он овде теши, а ти се мучиш.

26 Осим тога постоји међу нама и вама велика провала, тако да они који би хтели одовуд к вама прећи, не могу, нити могу они отуда к нама да прелазе.

27 Тада рече богати: Молим те оче Аврааме, да бар пошљеш Лазара кући оца мога,

28 јер имам пет браће, па нека им он посведочи о овим стварима, да не би и они дошли у ово место мучења.

29 Одговори му Авраам: Они имају Мојсија и пророке, нека њих слушају.

30 А он рече: Не, оче Аврааме, него ако им дође ко из мртвих покајаће се.

31 А Авраам му одговори: Ако не слушају Мојсија и пророке, да ко и из мртвих ускрсне неће се уверити.

Kršćani se ne mole onima koji su tijelom umrli da oni za njih,
Daj dokaze iz Svetog Pisma da su hriscani IKADA RADILI TAKVE STVARI ili priznaj da ste to na svoju ruku ili drugim recima - da vam je to klasicna verska novotarija !!!
bez i mimo Boga, nešto naprave. Na primjer, ja kao katolik, molim Blaženu Djevicu Mariju (ili svetog Antu, ili ...) da se ona (ili on) mole Bogu za mene.
,,ili drugim recima,da vam, je to klasicno paaganstvo van Pisma.
Izvoli !!!

Šta si ti neki sadukej? Nema mrtvih pred Bogom. Luka 20:
37 А да мртви ускрсавају, и Мојсије показа код купине кад назва Господа: Бога Авраамова и Бога Исакова и Бога Јаковљева.
38 Бог није Бог мртвих него живих, јер су њему сви живи.
+++
Luka 16:
19 Беше неки богат човек који се облачио у скерлет и у фино платно, и провођаше све дане у веселом и сјајном животу;

20 а беше један сиромах, по имену Лазар, који лежаше пред његовим вратима сав у гнојним ранама,

21 жељан да се насити мрвама које падаху с трпезе богатога; али још и пси долажаху и лизаху ране његове.

22 Умре сиромах и пренесоше га анђели у наручје Авраамово; а умре и богати и укопаше га.

23 И кад он беше у мукама у Аду, подиже очи и угледа издалека Авраама и Лазара у наручју његову,

24 и завапи: Оче Аврааме, смилуј се на ме и пошаљи ми Лазара нека умочи у воду врх од прста свога, да ми расхлади језик, јер се мучим у овом пламену.

25 Авраам му одговори: Синко, опомени се да си ти примио добра своја у животу своме, а Лазар је напротив зла примио. Сад се он овде теши, а ти се мучиш.

26 Осим тога постоји међу нама и вама велика провала, тако да они који би хтели одовуд к вама прећи, не могу, нити могу они отуда к нама да прелазе.

27 Тада рече богати: Молим те оче Аврааме, да бар пошљеш Лазара кући оца мога,

28 јер имам пет браће, па нека им он посведочи о овим стварима, да не би и они дошли у ово место мучења.

29 Одговори му Авраам: Они имају Мојсија и пророке, нека њих слушају.

30 А он рече: Не, оче Аврааме, него ако им дође ко из мртвих покајаће се.

31 А Авраам му одговори: Ако не слушају Мојсија и пророке, да ко и из мртвих ускрсне неће се уверити.
Eto,poceo si cak i Bibliju ciirati van konteksta i sad ti fali da nam das KONKRETNE citate da su apostoli i prvi hriscani radili OVO STO TI RADIS i resio si sve hriscanske 'dileme',izvoli !!!

Daj dokaze iz Svetog Pisma da su hriscani IKADA RADILI TAKVE STVARI ili priznaj da ste to na svoju ruku ili drugim recima - da vam je to klasicna verska novotarija !!!

,,ili drugim recima,da vam, je to klasicno paaganstvo van Pisma.
Izvoli !!!

Za tebe je i Novi zavjet novotarija, i nepotreban. To je tvoja tvrdnja. A što bi bilo pogansko moliti žive duše (tijelom umrlih) bogougodnika da se mole Bogu za nas?

Otk 6,9-10: Kad Jaganjac otvori peti pečat, vidjeh pod žrtvenikom duše zaklanih zbog riječi Božje i zbog svjedočanstva što ga imahu. Vikahu iza glasa: "Ta dokle, Gospodaru sveti i istiniti! Zar nećeš suditi i osvetiti krv našu na pozemljarima?"

Evo, duše tijelom umrlih (zaklani) komuniciraju s Bogom, pa zašto ne bismo mi živi mogli takve bogougodnike zamoliti da se i za nas zauzmu moleći Boga za nas?

Za tebe je i Novi zavjet novotarija, i nepotreban. To je tvoja tvrdnja. A što bi bilo pogansko moliti žive duše (tijelom umrlih) bogougodnika da se mole Bogu za nas?

Otk 6,9-10: Kad Jaganjac otvori peti pečat, vidjeh pod žrtvenikom duše zaklanih zbog riječi Božje i zbog svjedočanstva što ga imahu. Vikahu iza glasa: "Ta dokle, Gospodaru sveti i istiniti! Zar nećeš suditi i osvetiti krv našu na pozemljarima?"

Evo, duše tijelom umrlih (zaklani) komuniciraju s Bogom, pa zašto ne bismo mi živi mogli takve bogougodnike zamoliti da se i za nas zauzmu moleći Boga za nas?
Jel imas dokaze ili nemas,pusti sad mene kakav sam- takav sam,daj se fokusiraj raspravi..??????????????

Kakvi be dokazi nesreco teoloska,gde pise da covek koji je umro nastavklja ziveti i imati bilo kakve aktivnosti pod suncem ?????????;
GDE PISE DA MRTVII HRISCANI NAKON SMRTI IMAJU OSECANJA I DA MOGU DELOVATI U OVOZZEMALJSKOM ZIVOTU ???
Несрећо суботарска, пише ти у Библији. Погледај у Јеванђељу по Луки 16. глава и 20. глава, Откривење 6. глава. Итд. Ако не разумеш прочитано, онда имаш неке друге проблеме којима ја не могу помоћи.

Jel imas dokaze ili nemas,

1. Sveti Ivan vidi 'duše zaklanih' pred Bogom. Vjeruješ li Ivanu?

2. Čovjek ti citira Luku 16 i 20. Vjeruješ li svetom Luki?

A evo ti još:

3. Lk 23,42-43: Onda reče: "Isuse, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje." A on će mu: "Zaista ti kažem: danas ćeš biti sa mnom u raju!" Vjeruješ li Isusu?

Ако не разумеш прочитано, онда имаш неке друге проблеме којима ја не могу помоћи.

Treba deinstalirati 'duh proroštva' iz glave. Ni ja mu ne mogu pomoći, osim ovoga što činim.

1. Sveti Ivan vidi 'duše zaklanih' pred Bogom. Vjeruješ li Ivanu?

2. Čovjek ti citira Luku 16 i 20. Vjeruješ li svetom Luki?

A evo ti još:

3. Lk 23,42-43: Onda reče: "Isuse, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje." A on će mu: "Zaista ti kažem: danas ćeš biti sa mnom u raju!" Vjeruješ li Isusu?

Treba deinstalirati 'duh proroštva' iz glave. Ni ja mu ne mogu pomoći, osim ovoga što činim.
Jovan vidi i neke azdahe,jel i toga ima u realnom zivoru ???

Несрећо суботарска, пише ти у Библији.
Hajde da vidmi GDE TO pise:
Погледај у Јеванђељу по Луки 16. глава и 20. глава,
Daj konkretno citata,jel imas ikli nemas ?

Откривење 6. глава.
E sada je dosta,evo sta tamo pise:

Otkr.6:
"
  1. I vidjeh kad otvori jagnje jedan od sedam pečata, i čuh jednu od četiri životinje gdje govori kao glas gromovni: dođi i viđi. Otkr. 8, 1.
  2. I vidjeh, i gle, konj bijel, i onaj što sjeđaše na njemu imadijaše strijelu; i njemu se dade vijenac, i iziđe pobjeđujući, i da pobijedi. Psal. 45, 4. Zah. 6, 3. Otkr. 14, 14. Otkr. 19, 11.
  3. I kad otvori drugi pečat, čuh drugu životinju gdje govori: dođi i viđi.
  4. I iziđe drugi konj riđ, i onome što sjeđaše na njemu dade se da uzme mir sa zemlje, i da ubija jedan drugoga, i dade mu se mač veliki. Zah. 1, 8. Zah. 6, 2.
  5. I kad otvori treći pečat, čuh treću životinju gdje govori: dođi i viđi. I vidjeh, i gle, konj vran, i onaj što sjeđaše na njemu imađaše mjerila u ruci svojoj. Zah. 6, 2.
  6. I čuh glas između četiri životinje gdje govori: oka pšenice za groš, i tri oke ječma za groš; a ulja i vina neće ni biti.Otkr. 9, 4.
  7. I kad otvori četvrti pečat, čuh glas četvrte životinje gdje govori: dođi i viđi.
  8. I vidjeh, i gle, konj blijed, i onome što sjeđaše na njemu bješe ime smrt, i pakao iđaše za njim; i njemu se dade oblast na četvrtom dijelu zemlje da ubije mačem i glađu i smrću i zvjerinjem zemaljskijem. 3.Moj. 26, 22. Jer. 15, 2. Jezek. 5, 17. Amos 4, 10. Amos 4, 12.
  9. I kad otvori peti pečat, vidjeh pod oltarom duše pobijenijeh za riječ Božiju i za svjedočanstvo koje imahu. 2.Tim. 1, 8. Otkr. 8, 3. Otkr. 12, 17. Otkr. 14, 18. Otkr. 20, 4.
  10. I povikaše glasom velikijem govoreći: dokle, gospodaru sveti i istiniti! ne sudiš i ne kaješ krvi naše na onima što žive na zemlji? 1.Moj. 4, 10. 5.Moj. 32, 43. Zah. 1, 12.
  11. I dane biše svakome od njih haljine bijele, i rečeno im bi da počinu još malo vremena, dokle se navrše i drugari njihovi i braća njihova, koji valja da budu pobijeni kao i oni. Jevr. 11, 40.
  12. I vidjeh kad otvori šesti pečat, i gle, zatrese se zemlja vrlo, i sunce posta crno kao vreća od kostrijeti, i mjesec posta kao krv; Joil 2, 10. Mat. 24, 29. Dela. 2, 20. Otkr. 8, 12. Otkr. 16, 18.
  13. I zvijezde nebeske padoše na zemlju kao što smokva odbacuje pupke svoje kad je veliki vjetar zaljulja. Mat. 24, 29. Mar. 13, 25.
  14. I nebo se izmače kao knjiga kad se savije, i svaka gora i ostrvo s mjesta svojijeh pokrenuše se. Isa. 34, 4. Jer. 3, 23. Jevr. 1, 12. Otkr. 16, 20.
  15. I carevi zemaljski, i boljari, i bogati, i vojvode, i silni, i svaki rob, i svaki slobodnjak, sakriše se po pećinama i po kamenjacima gorskijem; Isa. 2, 10. Isa. 2, 19. Isa. 2, 21. VB
  16. I govoriše gorama i kamenju: padnite na nas, i sakrijte nas od lica onoga što sjedi na prijestolu, i od gnjeva jagnjetova. Isa. 22, 5. Os. 10, 8. Luka 23, 30. VBČV
  17. Jer dođe veliki dan gnjeva njegova, i ko može ostati?
  18. _________________________________________________________________________________________
GDE OVDE KONKRETNO PISE DA MRTVII HRISCANI NAKON SMRTI IMAJU OSECANJA I DA MOGU DELOVATI U OVOZZEMALJSKOM ZIVOTU ???
Итд. Ако не разумеш прочитано, онда имаш неке друге проблеме којима ја не могу помоћи.
Nije bitno sta ja razumem vec je tvoj najveci problem sta uopste pise tamo gde su ti rekli da je neko cuo od prvog komsiju trece tetke striceve prvog komsije seoskog popa... :kafa:

Jovan vidi i neke azdahe,jel i toga ima u realnom zivoru ???

Ivanu je pokazan i Ivan 'vidi' duhovni svijet - duhovnu stvarnost'. A to onda postoji, jer je Ivanu to otkrio Bog, a ne otac laži - sotona. Prema tome, da, u tom svijetu postoje i aždaje, ali postoje i duše pravednih (tijelom umrlih - zakladnih) koje su pred Bogom i obraćaju se Bogu.

Stoga, tvoje pitanje - 'ima li toga u realnom životu' - pokazuje tvoju ograničenost koja te je dovela do toga da odbacuješ Božju riječ koju je Bog uputio preko svetog apostola Ivana.

I baš u ovom Ivanovu Otkrivenju nalazimo i ovo: Otk 22,20: I tko oduzme od riječi proroštva u ovoj knjizi, Bog će mu oduzeti udio na stablu života i na svetom gradu - na svemu što je napisano u ovoj knjizi. - a vidimo da ti Ivanovim riječima oduzimaš duše pravednika (zaklanih) koje su pred Bogom.

Ivanu je pokazan i Ivan 'vidi' duhovni svijet - duhovnu stvarnost'. A to onda postoji, jer je Ivanu to otkrio Bog, a ne otac laži - sotona.
Eto konacno si nam priznao sta te je naucio tvoj papa - po tebi dakle sve te vizije koje je imao Jovan nisu zapravo simbolicke vizije koje se trebaju tumaciti vec je to neka realnost u duhovnom svetu.
U tom smislu dakle pstoje REALNE AZDAHE,smrt je neka osoba koja jashe konja,Isus Hristos nije vise u Bozjem oblicju vec je u realnim zivotinjioskom i to konkretno oblicje realnog Jagnjeta i to sa sedam rogova, i ono najinteresantnije - po tebi dakle u nekom buducem vremenu na ovoj zemlji, u realnom svetu,pojavice se neki skakavci koji ce biti opremljeni za boj i koji ce imati ni manje ni vise nego COVECIJA LICA ...??????????????????? :D
Prema tome, da, u tom svijetu postoje i aždaje, ali postoje i duše pravednih (tijelom umrlih - zakladnih) koje su pred Bogom i obraćaju se Bogu.
Prema tome ako mi potvrdis da je ovo sto sam naveo realnost nastavljamo pricati jer u suprutnom ocekujem jasno poricanje i tvoje javno otkazivanje od papskog paganstva i prihvatanje realnosti da je Isus Jovanu davao vizije koje se trebaju tumaciti.
Izvoli.
Stoga, tvoje pitanje - 'ima li toga u realnom životu' - pokazuje tvoju ograničenost koja te je dovela do toga da odbacuješ Božju riječ koju je Bog uputio preko svetog apostola Ivana.

I baš u ovom Ivanovu Otkrivenju nalazimo i ovo: Otk 22,20: I tko oduzme od riječi proroštva u ovoj knjizi, Bog će mu oduzeti udio na stablu života i na svetom gradu - na svemu što je napisano u ovoj knjizi. - a vidimo da ti Ivanovim riječima oduzimaš duše pravednika (zaklanih) koje su pred Bogom.
Cekam odgovora i onda idemo sa konkretnim zakljucckom uz neke dodatne Biblijskje dokaze u prilog koji ce te temeljno demantirati i raskrinkati.

Back