Kazes NISI PRIMETIO ???
Nisi dakle u toku da pravoslavllje recimo imaju mrtvake za razno raznim zastitnicima,kojima se mole ne samio da ih stite vec i da blagosiljaju setvu,zetvu.biznise.,davaju poroda bre ...???
U redu,dozvoli mi onda da te MALO upoznamsa onim sto si ocito prevideo:
https://sr.wikipedia.org/wiki/Списак_православних_светаца_заштитника
I onda pogledaj i ovo:
Molim te navedi JEDAN JEDINI dokaz iz Biblije da je neki vernik iz SZ-ta ili mozda hriscanin iz NZ-ta ikada radio ovo ili priznajte braco da ste zagazili duboko u paganstvo i vratite se na putevima Gospodnjim !!!
Svako ko se U VERSKOM SMISLU moli bilo kome/bilo cemu osim Bogu trazeci bilo kakve benefite koje spadaju u ekskluzivni paket Bozjih mogucnisti - taj ima pagansku praksu stoga je klasican paganin !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Šta si ti neki sadukej? Nema mrtvih pred Bogom. Luka 20:
37 А да мртви ускрсавају, и Мојсије показа код купине кад назва Господа: Бога Авраамова и Бога Исакова и Бога Јаковљева.
38 Бог није Бог мртвих него живих, јер су њему сви живи.
+++
Luka 16:
19 Беше неки богат човек који се облачио у скерлет и у фино платно, и провођаше све дане у веселом и сјајном животу;
20 а беше један сиромах, по имену Лазар, који лежаше пред његовим вратима сав у гнојним ранама,
21 жељан да се насити мрвама које падаху с трпезе богатога; али још и пси долажаху и лизаху ране његове.
22 Умре сиромах и пренесоше га анђели у наручје Авраамово; а умре и богати и укопаше га.
23 И кад он беше у мукама у Аду, подиже очи и угледа издалека Авраама и Лазара у наручју његову,
24 и завапи: Оче Аврааме, смилуј се на ме и пошаљи ми Лазара нека умочи у воду врх од прста свога, да ми расхлади језик, јер се мучим у овом пламену.
25 Авраам му одговори: Синко, опомени се да си ти примио добра своја у животу своме, а Лазар је напротив зла примио. Сад се он овде теши, а ти се мучиш.
26 Осим тога постоји међу нама и вама велика провала, тако да они који би хтели одовуд к вама прећи, не могу, нити могу они отуда к нама да прелазе.
27 Тада рече богати: Молим те оче Аврааме, да бар пошљеш Лазара кући оца мога,
28 јер имам пет браће, па нека им он посведочи о овим стварима, да не би и они дошли у ово место мучења.
29 Одговори му Авраам: Они имају Мојсија и пророке, нека њих слушају.
30 А он рече: Не, оче Аврааме, него ако им дође ко из мртвих покајаће се.
31 А Авраам му одговори: Ако не слушају Мојсија и пророке, да ко и из мртвих ускрсне неће се уверити.