rada1
Obećava
- Poruka
- 51
Ja često sanjam umrle... Mislim da su to jednostavno slike koje nam šalje naša podsvest. Nekad sanjam ružan san a probudim se rasterećena a nekad je to sasvim običan san a probudim se kao da sam imala najgoru noćnu moru! Kad mi je otac umro, sanjala sam ga. Stajao je i gledao mene i sestru. Samo nas je gledao, nije ništa rekao, nije načinio nikakav gest. Njegova slika se polako udaljavala a ja sam se probudila. Bio je to jedan od najgorih snova za mene. Njegov pogled je bio tako tužan i optužujuć.
Kasnije, kada sam prevazišla bes što je umro a da mu nisam rekla koliko ga volim i što je njegovom smrću ostalo mnogo nerazjašnjenih stvari, sanjala sam ga ponovo. Ovoga puta bio je mlad, lep i nasmejan, pun razumevanja, kao i za života. Mogli smo lepo i bez negativnih osećanja da se oprostimo. Ovaj san je bio moje pomirenje sa njim.
Ipak, ako nas duše naših umrlih i posećuju u snu, kako da ih razlikujemo od slika stvorenih u sopstvenom umu? I zašto to rade? Možda i mi njima nedostajemo koliko oni nama?
Kasnije, kada sam prevazišla bes što je umro a da mu nisam rekla koliko ga volim i što je njegovom smrću ostalo mnogo nerazjašnjenih stvari, sanjala sam ga ponovo. Ovoga puta bio je mlad, lep i nasmejan, pun razumevanja, kao i za života. Mogli smo lepo i bez negativnih osećanja da se oprostimo. Ovaj san je bio moje pomirenje sa njim.
Ipak, ako nas duše naših umrlih i posećuju u snu, kako da ih razlikujemo od slika stvorenih u sopstvenom umu? I zašto to rade? Možda i mi njima nedostajemo koliko oni nama?
.
..i to je svakako imalo odjeka na snove.