Kad su nam okrenuli leđa

• Začetnik teme Začetnik teme Lule
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
USA vise nije demokratija, a EU i dalje jeste za svoje gradjane, s tim sto nije isto biti Evropljanin u Rumuniji i u Nemackoj.
Sto se tice Balkana, mislim da na duge staze grese sto se ozbiljnije ne bave ovim prostorom, ali jbg, sta je tu je. I sve da smo hemoroid na dupetu Evrope, svejedno moze da se i hemoroid iskomplikuje i ugrozi zdravlje individue.

Ništa ja ne mislim.
Vidim da smo sad svi pametni generalni izubijani 30+godišnjim bitkama.

Pitanje je u koga smo se nadali dok nismo tresnuli i opametili se.

Ok, kapiram da je neprijatno o tome pričati.
Kad te neko koga poštuješ (na neki način) tretira ko nižu, nedostojnu kastu.

Evo, mene su naljutili EUripljani. Ajde što je u politici interes da nas muzu preko okupatorskog zapovednika, ali što se ostale demokratske (!?) institucuje prave gluve, slepe u mutave.

Зато што не разумеш историју српске политичке филозофије, па ти је конфузија у глави да су Тадићи, воолини, Ђиласи, вучићи и др. Деца и унуци комунизма, као и ови на власти НАТО позиција и НАТО опозиција.

Док ту лекцију не савладаш шта је Номенцлатура Сербица, нема напретка... :kafa:

Назове, Структура се не мења изборима

Hvala na opsežnom objašnjenju geopolitičke prakse, @Alter_Ego_ , ali to nije bilo moje pitanje.

Preformulisaću: čija podrška mafiji i tekuće ignorisanje naših hrabrih mladih boraca za demokratiju i opstanak zemlje vas je najviše ujelo za srce: evropsko, američko ili rusko?

Ako možete iskreno da priznate
Evropsko, definitivno. Decenijama nas nazivaju divljacima a kada im pokažemo demokratiju na delu, onda se prave slepi jer im odgovara trenutni prodavac Srbije. Licemerno.

Evropsko, definitivno. Decenijama nas nazivaju divljacima a kada im pokažemo demokratiju na delu, onda se prave slepi jer im odgovara trenutni prodavac Srbije. Licemerno.
Borba za demokratiju i demokratija nisu ista stvar, prodavac Srbije koji je prodaje resurse i uzima kredite od Kine i sve poslove predaje Kineskim firmama?
Koji nije uskladio spoljnu politku s EU? S druge strane studenti su koliko mi je poznato zabranili mahanje EU zastavama?
I povrh toga, nijie mi jasno sta ocekujete od EU? Trenutno se svet nalazi u jako nezgodnoj situaciji i nemogu se baviti i unutrasnjim pitanjima Srbije, a poznato vam je da je Orban saveznik AV- i on bi stavio rampu na bilo koju rezoluciju.
Na kraju krajeva- Srbija je izrazito proruski orijentisana i mesanje EU bi donelo vise stete no koristi,
a ne vidim koju akciju moze EU preduzeti?
Gradjani Srbije moraju sami resiti svoje probleme, ne mozete uvek krivicu bacati na drugoga- jel su studenti zvali na opsti strajk- svaka cast tebi i onima koji su se odazvali, ali vecina nije- a za to nije kriva EU.
Budimo iskreni- vi ne volite EU, vecina gradjana ne voli EU, a koliko sam shvatio ni vecina studenata nije proevropski orijentisana.
Samo ste nasli jos jedan razlog zasto treba mrzeti EU.
A to da vas EU krade je takodje preterivanje.

Зато што не разумеш историју српске политичке филозофије, па ти је конфузија у глави да су Тадићи, воолини, Ђиласи, вучићи и др. Деца и унуци комунизма, као и ови на власти НАТО позиција и НАТО опозиција.
Ama, razumem
Док ту лекцију не савладаш шта је Номенцлатура Сербица, нема напретка... :kafa:

Назове, Структура се не мења изборима
Ma savladala sam. Ali moram da navedem i ja neko razočaranje, kao postavljačica teme, takav je red.

Preciznije, najviše su me razočarali Skandinavci, od tvojih predratnih prijatelja i nisam ništa dobro očekivala.

Nek sami čistimo gowna koja smo izasvavi što bi Vjekoslav rekao, tako da ne vidim zašto bi se Europa i bavila našim problemima. Ako bi Merc i Makron stali na stranu studenata, podrška protestima bi verovatno pala na 30% od ovoga što je sad.

Europa me nije razočarala, a Rusija ni ne može, jer od nje očekuješ da podrži diktatora, tu je dosledna.

Елита ствара слободан, суверен и богат народ

Олош-елита ствара сиротињу и спиралу трансгенерацијске беде !

--
На овом необразованом и пропалом форуму сви мисле да сиротиња бира елиту и да сиротиња што је више убога, то је више крива.
Pa daj onda predlog šta da se radi, nije fazon samo da kritikuješ i širiš defetizam u jeku borbe.
Eto, otvorila sam temu koja dosta kači to o čemu pišeš i ništa nisi prokomentarisao

da Rusi nam nikad nisu okrenuli ledja, cak i u doba pijanog Jeljcina svi generali su bili za to da se udje u rat sa Amerikom
Po tebi je podrška Rusije ovom šizofrenom narcisoidnom nenadležniku koji je kriminalizovao, opljačkao zemlju, razrešio je primene Ustava i zakona i namerava da je totalno rasproda i potruje - neokretanje leđa i srpskom narodu i neizdaja.
Dobro.

Ama, razumem

Ma savladala sam. Ali moram da navedem i ja neko razočaranje, kao postavljačica teme, takav je red.

Preciznije, najviše su me razočarali Skandinavci, od tvojih predratnih prijatelja i nisam ništa dobro očekivala.

У судару две велике републике АМеричке и Совјетске уништили су нам монархију преко неког агента и кицоша Броза, а до данас нам нису успоставили Републику.

Када се то схвати живи се реалније поред ЕУ, Немаца, Руса и Американаца, где ћемо још једно извесно време бити трајно искључени из демокрацких и свецких процеса како на Западу тако и на Истоку ... :kafa:

Када се тај дух времена буде мењао, осетићеш неки бољитак и друштва и државе ... :kafa:

У судару две велике републике АМеричке и Совјетске уништили су нам монархију преко неког агента и кицоша Броза, а до данас нам нису успоставили Републику.

Када се то схвати живи се реалније поред ЕУ, Немаца, Руса и Американаца, где ћемо још једно извесно време бити трајно искључени из демокрацких и свецких процеса како на Западу тако и на Истоку ... :kafa:

Када се тај дух времена буде мењао, осетићеш неки бољитак и друштва и државе ... :kafa:
A kako da se promeni?
Neće se valjda samo od sebe promeniti, nekom društvenom evolucijom.

Ко не може да себе стави у претходна времена и схвати контекст и како се тада размишљало, најбоље је да прати дух времена, да ти не објашњавам одакле Карађорђу филтер за племениту Елиту.

Back