Kad štene dođe u kuću...

evo njegova slika.. :D

Prilozi

• Fotografija0412.jpg
    Fotografija0412.jpg
    23,8 KB · Pregleda: 63
Za,pocetak se izvinjavam moderatorima,ako tema postoji,izbirsite je,ja je nigde nisam nasao. Pa da pocnem,za par dana cu dobiti stene dalmatinca(muzjaka). Pa me zanimaju neke osnovne stvari koje bi mu za pocetak trebao priustiti. I trebalo bi mi par dobrih saveta o njegovoj ishrani,zdravlju itd. Bas evo pre neki dan sam bio u Pet Centru i vidim,amovi.. To mi se bas svidja.. Medjutim rasporedjeni su po velicinama:M,XL,XXL .. :D Sto me je zacudilo,pa bi zeleo da znam,koja velicina ama odgovara odraslom Dalmatincu. :P I uopste jos neke stvari,kada bi trebao poceti da ga ucim osnovnim komandama(Sedi,lezi,..) Kada ga prvi put okupati.. Sa koliko meseci poceti sa setnjom, p.s. Imam ogromno,ali bas ogromno dvoriste,a nameravam da ceo dan bude pusten(Naravno kad malo poraste ne,sad kao bas malo stene),Pa da li ce mu i onda biti potrebna setnja..? I to je sve. Hvalla unapred. Pozdrav :bye:
Sa dresurom mozes vec lagano da krenes,poceces sa osnovnim komandama,prvo "dodji",svaki put kad dodje das mu nagradu,komadic mesa,cvarak...dalmatinac je izuzetno pametan,brzo uci ali zna da bude tvrdoglav pa moras biti dosledan,ako sad popustis na...bo si,takodje mora da zna sta znaci komanda "NE",kada grize namestaj ili vuce cebe,morao bi da stane kad cuje "NE" ili "DOSTA" ili..............Moja dalmatinka je volela da mi grize nogavicu ili dux,uhvati i cima glavom kao bul-terijer(inace u njihovoj krvi i ma i bul-terijera)Kada to nauci sledeca komanda je sedi(isti postupak sa nagradom)Stavis ruku iznad njegove glave,bas iznad,i pokazes prstom dole,pas je radoznao i zeli da vidi prst da bi to ucinio,ima 2 opcije,da se pomeri unazad ili da sedne,ako je pametan sesce,a ako je blesav moraces lagano rukom da mu pritisnes zadnjicu,ali sacekaj jos neko vreme sa komandom "sedi",Komanda "lezi" je mnogo komplikovanija jer ga dovodi u podredjeniji polozaj,proguglaj malo pa ces videti....
Samo jedna stvar .. Da li bi ja njega sada smeo kupati,ali samo obicnom vodom ..? I,zasto uvek place kad ostane sam napolju..? Da li postoji nacin da prestane.. Komsije ce poludeti.. :D P.S. Slike postavljam kad nadjem usb. ;)
Kupaj ga slobodno,ali pazljivo,ja sam svog dalmatinca naplasio,pa se sad boji vode i kad joj sipam u ciniju,Nikako samponom za ljude,iritira im kozu,a sacekaj jos malo i sa onim za pse...Nemoj da ga kupas rano ujutru nego kad malo otopli,izbrisi ga peskirom i nek pici,nista mu ne fali....
Svako stene cvili kad' je samo,jedini nacin da prestane je da ga stavis pored sebe,ja sam imao stene rota,i kad' sam ga uzeo stavim ga u kupatilo da prenoci,to nije cvilelo nego arlaukalo,niko nije mogao da spava,i morao sam da popustim,uzmem ga i stavim u kutiju pored kreveta,a ruku ubacim dole i ono spava na njoj...ali sam ga razmazio...Jedino sto mozda moze da upali je da mu das neki komad svoje garderobe,pa da ga miris zavara...

Poslednja izmena:
Sa dresurom mozes vec lagano da krenes,poceces sa osnovnim komandama,prvo "dodji",svaki put kad dodje das mu nagradu,komadic mesa,cvarak...dalmatinac je izuzetno pametan,brzo uci ali zna da bude tvrdoglav pa moras biti dosledan,ako sad popustis na...bo si,takodje mora da zna sta znaci komanda "NE",kada grize namestaj ili vuce cebe,morao bi da stane kad cuje "NE" ili "DOSTA" ili..............Moja dalmatinka je volela da mi grize nogavicu ili dux,uhvati i cima glavom kao bul-terijer(inace u njihovoj krvi i ma i bul-terijera)Kada to nauci sledeca komanda je sedi(isti postupak sa nagradom)Stavis ruku iznad njegove glave,bas iznad,i pokazes prstom dole,pas je radoznao i zeli da vidi prst da bi to ucinio,ima 2 opcije,da se pomeri unazad ili da sedne,ako je pametan sesce,a ako je blesav moraces lagano rukom da mu pritisnes zadnjicu,ali sacekaj jos neko vreme sa komandom "sedi",Komanda "lezi" je mnogo komplikovanija jer ga dovodi u podredjeniji polozaj,proguglaj malo pa ces videti....

Kupaj ga slobodno,ali pazljivo,ja sam svog dalmatinca naplasio,pa se sad boji vode i kad joj sipam u ciniju,Nikako samponom za ljude,iritira im kozu,a sacekaj jos malo i sa onim za pse...Nemoj da ga kupas rano ujutru nego kad malo otopli,izbrisi ga peskirom i nek pici,nista mu ne fali....
Svako stene cvili kad' je samo,jedini nacin da prestane je da ga stavis pored sebe,ja sam imao stene rota,i kad' sam ga uzeo stavim ga u kupatilo da prenoci,to nije cvilelo nego arlaukalo,niko nije mogao da spava,i morao sam da popustim,uzmem ga i stavim u kutiju pored kreveta,a ruku ubacim dole i ono spava na njoj...ali sam ga razmazio...Jedino sto mozda moze da upali je da mu das neki komad svoje garderobe,pa da ga miris zavara...

Vec je naucio,da:sedne,da jednu i drugu sapu i legne..Malo mu dodji teze ide. Ali kada govorim NE,kao da pricam zidovima,onda ga malo lupnem novinama,ali on se okrene i pocne i sa novinama da se igra. Ludak.. :lol: Vec sam ga jednom kupao.. I bas to sam i uradio,okupao ga oko 2 i vec u 5 je bio suv.. ;) Hvala na savetima.. Mada u poslednje vreme manje cvili..Nadam se da ce u vecem boxu koji ce biti:15 metara,duzina i 1,5 sirina.. prestati,evo i sada je sam u dvoristu igra se na travi,i ne cvili..Ali,cim ga zatvorim ..Odma pocinje.. :P Inace,ovaj trenutni boks mu je:Duzina 3,5 metara,sirina 2,5. Pozz. ;)

Back