Moj suprug ima cerku iz prvog braka koja je u pubertetu konkretno ima 17 god...Vracajuci se iz kupovine videli smo je na klupi kako se ljubi sa deckom...njegova reakcija je bila burna da sam ga jedva smirila a sad samo sedi i zuri u jednu tacku...pokusavam da mu pokazem da je to normalno da nema niceg u tome strasnog, govorim mu i da ga razumem jer nijedan tata to ne voli ali on se zatvorio u sebe i nece na tu temu da prica...kaze zvao je bivsu ali mu ne odgovara a devojcica je mojoj rodjaci poslala poruku da nas je videla u kolima i da od stida nece smeti ocu vise na oci...meni je jako zao jer je vec sa bratom imala traumu zbog njihovog razvoda i ostala stidljiva i povucena a meni nije nista pricala...sad eto ne znam sta da radim...kako da pomognem da se sve to dotera u red...i da on to prihvati kao normalnu stvar...

Šta zapravo tati smeta, to što se ona ljubila na ulici ili činjenica da se uopšte ljubila?
Da.... nekim roditeljima, pogotovo očevima, treba neko vreme da shvate da su im deca porasla. Gledaju ih kako rastu i ponosni su i hvale se njima, ali ne primete zapravo i uistinu da su im deca velika. Rastu, ali nikako da dovoljno porastu. Da, treba tati neko vreme, ali... dete to doživljava na drugi način. To je onaj večiti sukob generacija, na ovaj način iskazan. I tačno znam takve tate - sve je ok, ne kritikuju tudju decu, naprotiv, u stanju su da stanu da stranu deteta protiv svih, ali to su tudja deca! Njegovo, njegova ćera, eeee, to je već drugo

A sin - eee, pa i to je treće, ne samo drugo, ali na sasvim drugačiji način

Kako stvari stoje, i kakve tendencije sad pokazuje, i šta sad priča, sve mi se nešto čini da ću ja sa mojim mužem da imam silne probleme kad nam ćerka poodraste.
Elem, u konkretnom slučaju... tata jednostavno mora sam sa sobom i u svojoj glavi da pregrmi da mu ćera više nije beba, da nije mala devojčica i da ima pravo na svoj život. Jasno, tata bi trebalo da je uvek tu kao mirna luka, kao podrška i uteha, kao bodyguard, kao drugar i kao otac, ali ona raste i ima pravo na svoje faze odrastanja! A tata je taj koji ima problem da to shvati i taj koji što pre mora da shvati! Jer ako je bude ometao u normalnom razvoju i sprečavao da prodje kroz sve faze odrastanja onako kako to već ide, može štetu da napravi! A zašto? Radi njegovog ega... e, nije nego, tata za tatu, ali pusti bre tata dete da raste i da sazreva!!!