a da ja tebi odgovorim kontrapitanjem a ko je arlaukiao "velika Srbija"? Ko je ukidao pokrajne Vojvodinu i Kosovo? Ko je koristio JNA (vojsku svih naroda u bivšoj SFRJ) za stvaranje Velike Srbije?
ne kažem da odgovornosti nema i na albanskoj, muslimanskoj, hrvatskoj i slovenačkoj strani...IMA i te koliko...al jedan OGROMAN dio jna mašinerije bio je u rukama Srbije, službenog Beograda i Miloševića...nemojmo se zavaravati
u redu Albanci su još osamdesetih hztjeli van iz Juge....koji razlozi su bili? sjeti se malo?
zašto ih je 90ih trebalo "tamaniti" ....zar nije bilo dovoljno da im se da prava da u pokrajini imaju svoje predstavnike...a vođe separatiste pozatvarati
ČEmu ubijati? i to najviše su stradali oni koji nisu bili krivi
imam još mnogo pitanja..al nije tema..
otvorih ja jednom davno pod drugim nickom prikladniju temu o svemu tome...i napisao svoja stajališta...al tada niste imali šta reći i tema pala u zaborav...
albanci su oduvek sanjali veliku albaniju prve demonstracije sa ciljem otcepljenja su napravili 1968 godine i zbog toga su im komunisti popustili i dali im drzavu u drzavi tj autonomnu pokrajinu Kosovo, no i pored toga Albance to nije zadovoljilo pa su krenuli korak dalje sa demonstracijama iz 1981 godine za zahtevom da Kosovo dobije status federativne republike sa pravom otcepljenja.
Sve u svemu to je dokaz da je albanska politika razbijanja srbije dugorocan projekat i da imena tu nista ne menjaju. Znaci sa Albancima je pokusano mirno i civilizovano , data su im najveca moguca prava koja postoje za manjine, dato im je da mogu da studiraju u stranoj drzavi od osnovne skole do fakulteta na svom albanskom jeziku! Nista od toga ih nije zadovoljilo tako da je drzavi Srbiji, kao jedina opcija za cuvanje sopstvenog integriteta ostala gola sila.
Znaci probali smo mirno i civilizovano, nije pomoglo, nudili smo im i ove 2007 godine najsiru mogucu autonomiju koja postoji u svetu, nisu prihvatili vec su proglasili jednostranu nezavisnost i time nam ostavili SILU kao jedinu mogucu opciju u celoj prici.
Zato nam je jedino resenje
Da silom oslobodimo Kosovo, da ih zatim poubijamo i proteramo iz Srbije kad nam to dozvole medjunarodne okolnosti .
Za koliko ce to vremena biti ne znam, al znam sigurno da ce biti , jer mi Srbi ne prastamo nikada i nasa osveta ce biti strasna.
Turcima smo cekali da se osvetimo 500 godina, pa je 1912. godine srpski vojnik stojao ispod tvrdjave Jedrene, zadnje odbrane Istambula a albancima da se osvetimo i da ih istrebimo cekacemo ako treba i 5000 godina.
Jer siptari kosovo nece natovariti na rame i odneti ko zna gde. Bice ovde i ostace ovde a mi cemo vrebati pravu priliku da ih unistimo i istrebimo sa okupiranog dela nase otadzbine.