Kad prestanete da volite

• Začetnik teme Začetnik teme Lilu
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li toj osobi jasno i glasno kazete, ej, ne volim te vise, kraj, ili je lazete i mazete izmisljajuci hiljadu razloga, jer vam je zao da povredite tu osobu? I onda to ispadne jos ogavnije, kad ona ili on sami to trebada ukapiraju... Ja sam takva... ne mogu da prevalim preko usta ajd cao ne volim te vise i zdravo... I jos kad me pita jel ti mene volis, a ja mrtva ladna kazem ma voooolim te, posle se pojedem ziva sto nisam rekla istinu...

samo da znaš, evo, baš sada, i ja pravim kolute od dima cigarete...
nego, baš nezgodna pitanja postavljaš.
elem, mogu da ti kažem, šta radim, kada mene nego prestane da voli....obično se ubijem, pa posle nekog vremena, kada dođe krajnje vreme da opet oživim, isplačem se retroaktivno, pobacam "krpice" i čvrsto obećam sebi, nikada više - "ljubav u mojoj kući"... a onda-"jovo nanovo"...
izvini, nije nikakav odgovor na tvoje pitanje (promaših temu), ali priča mi se o ljubavi ( baš sada rekoh to Vau), ali ne pred svima i sa svima..
idem da čitam odgovore pametnijih od mene...

Da li toj osobi jasno i glasno kazete, ej, ne volim te vise, kraj, ili je lazete i mazete izmisljajuci hiljadu razloga, jer vam je zao da povredite tu osobu? I onda to ispadne jos ogavnije, kad ona ili on sami to trebada ukapiraju... Ja sam takva... ne mogu da prevalim preko usta ajd cao ne volim te vise i zdravo... I jos kad me pita jel ti mene volis, a ja mrtva ladna kazem ma voooolim te, posle se pojedem ziva sto nisam rekla istinu...

ja kazem da ga ne volim ali ne tim recima.
kazem da se nesto ugasilo, da ne vidim vise sebe pored njega i to.
mislim da vise moze da povredi izmisljanje ne znam kojih razloga, posebno ukoliko je razlog onaj kljucni- prestanak voljenja.

Naravno da kazem. Drugacije ne bih bila fer prema tom muskarcu. A ni prema samoj sebi, prvenstveno. Zasto bih ostajala sa nekim ako ga ne volim? Besmisleno. Inace, gledam da sve kazem "jasno i glasno", a to i ocekujem od druge strane.

Ako se tvoja nesigurnost ogranicava samo na to da nemash snage da kazesh nekome da je kraj....Budi zadovoljna shto je tako. Niko se nije naucen rodio,zivot postoji da bi se korigovale stvari na sebi,bez toga shta bi ga cinilo...Samo..Od malih stvari uvek krecu vece.Nesigurnost je kao virus.Pocinje na jednom mestu i prosiri se na celo telo. Nemoj dozvoliti da se nedostatak snage samo u tom delu,pretvori, u nedostatak snage da se kazhe ''NE'' u krupnijim stvarima...Jer,ako to ne proizilazi iz neke zelje da se udovolji drugoj osobi,onda je od straha rezultata i reakcije ako mu ti kazshes da je gotovo,da ga ne volish...I iz tog straha shta ce biti ako ga povredim,se krije iza tog oklopa ''ma vooolim te.'' i to pravljenje providne harmonije.Povredicesh nekog.Neko ce povrediti tebe. Gotovo. Tu zajebanu lekciju ne mozes izbeci.Negde se mora koplje prelomiti. Znati reci ''NE'' je znak da pre svega,samu sebe dovoljno cenish i znash kada je enough. Odlucnost....Koshta. Ali na duge staze neodlucnost ce te mnogo vishe koshtati. U suprotnom,ne mora da bude ali kazshem ti....To ce postati ''ne mogu reci ne'' zahtvenoj drugarici,sefu,bliznjima...I kakva ce to osoba biti? Neko ko ce ceo zivot provesti trckarajuci za druge kao ker,samo zato shto se boji shta ce biti ako im ne udovoljim...Zivecesh ne svoj zivot vec onaj koji ti ga nametnu drugi.I jednog dana cesh naleteti na nekog muskog,tipicnog balkanca,vrlo ovaj,odlucnog,koji to nece trpeti,i pregazice te.....Kod kog vazhe samo njegova pravila,koja i nisu lepa,ali eto,''ne mogu da kazem ne'' pa se popushta, pa ce on postati sve vishe zahtevan jer je kod njega-crno belo i zna jako shta zeli....I opet ''ne znam reci'' ne pa ce i tu pobediti i tako,deo po deo....

Mora da dodje do kraja svih krajeva da ja glasno kazem to NE VOLIM TE.
Do tada prodjem hiljadu faza, uglavnom ni jedna nije dobra , ni po mene ni po njega.
Kad rečenice počnem sa :"Ma....." kao ti Lilu , to je siguran znak da lazem .
Kad počnem da cutim to je još sigurniji znak da ga ne volim .

Nekad smisleno tupim necija osecanja , ne bi li ga sklonila od sebe i naterala da prestane da me voli.
Nekad guram nekog od sebe kad mi se ucini da tu i nema perepektive .
Nekad ostajem onoliko koliko je njemu potrebno da on od mene ode, ali skoro nikad glasno ne kazem ne volim te.

Zato se cesto pitam jesam li kukavica , i ako jesam cega se plasim,da li da povredim nekog il da taj neko stekne o meni lošu sliku ???

ako bi mi samo bio problem ..da mu kazem.. ne volim te ..onda bi pocela da vezbam narednih par dana ponavljajuci.. ne volim te,ne volim te..pred ogledalom,.u sebi..na ulici u parku dok bi setala kuce..po cenu da oni koji me vide misle da sam fijuknula..i rekla bi mu.najjednostavnije ne birajuci momenat..pokupila svoje stvari..uzela fikus pod misku i..napred..sve ostalo..resice se tamo gde treba..kod advokata.na primer.. za one koji su u brakovima..ALI..ako ne bi verovala u sebe,ako bi se plasila onog sto dolazi..ako bi mislila da ne mogu sama, ako bi imala decu pa mi ona sluzila kao alibi za moj kukavicluk,ako bi se i pored nemanja ljubavi osecala sigurnijom tu gde jesam nego u izvesnoj neizvesnosti..ako sam nespremna da prihatim neki drugi zivot sa drugom ljudima i okolinom..onda bi cutala i nastavila da zivim svoj mali zivot tu gde sam i to je to..ono sto moras ukapirati je da i izvan tvoga zivota u kome se osecas neudobno i u kome imas osecaj da se gusis.. ima zivot..najcesce drugaciji..lepsi..znam da nije lako ali je tako..sve drugo su kompromisi i zivotne akrobacije ..prezivljavanje

Svaceg sam se naslushao i svakojake sam gluposti izgovorio u takvim trenutcima....
Uglavnom nikad nisam rekao otvoreno...ali su me razumele...i sad vidim da je to bilo loshe i pogreshno...treba imati takta ali pre svega biti iskren...
A to sam shvatio kad mije bivsha jednog dana potpuno smireno i i jasno rekla ..Ovo vishe nije ono shto je bilo..i doshao je kraj...Za divno cudo..nije bilo toliko strashno kao sto sam mislio ..a znao sam vec neko vreme da je tako ..samo slep kod ociju takve stvari nemoze da vidi...
Jednostavno mu kazi ..Da.... to shto mislish da jeste ...to i jeste ...

Pa, postoji bezbroj načina da nekome kažeš da je kraj...
da to više nije to, da ne vidiš sebe više u toj vezi, da je ljubav izblijedila, ugasila se, šta god...
I svaki od tih načina je sasvim dovoljno dobar da bi pokazali da ne želite povrijediti tu osobu.
S druge strane - prećutkivanje, laganje, izmišljanje izgovora i pričica za djecu
nikako ne mogu povezati sa željom da nekoga ne povrijediš. :neutral:
Naprotiv, mislim da je to najgore što možeš nekome uraditi, kad je već situacija takva kakva jeste.
I taj fazon da neko treba sam da skonta da je kraj...upravo iz tih izgovora, pričica, ćutanja...nemam riječi za to...

Nisam mnogo puta bila u situaciji kad treba da kažem da nekoga više ne volim,
ali sam to radila otvoreno...sasvim običan razgovor o osjećanjima i odlukama je dovoljan za kraj. Ni manje ni više od toga.

z:( jasno i glasno sam rekla bivsem muzu, i presekla brak....i nije mi bilo zao jer ljubav ne moze tek tako da nestane.....potrudio se da mi prelije casu....i nikakva mi uteha nije bila sto je grebao da se pomirimo, sto je shvatio svoje greske.....ljubav se skroz ugasila....

ja se u te ljubavne stvari uopste ne razumem
samo mi napravi zbrku i nesto se zbunjujem
i stalno ti bre neko nesto trazi,sve moras da pazis,stalno kao da si pod mikroskopom, a tako i aj tome nekome
kad ne volim bash mi je lepo
onaj koga treba i mogu da volim rodila sam ga i on moze da radi sta god hoce njemu ne zameram jer je stvaran
tek od kada sam mama ja mogu da znam sta jeste ljubav
ovo prema drugim bicima
mislim nekako nije to pravo
samo zavrzlama
samo nedostatak kofica grabuljica i peska

meni je najgore kad lazem i mazem sebe da ga jos uvek volim, ili kad nisam sigurna da li ga jos uvek volim...njega jos i ubedim, ali sebe stalno preispitujem

Isto..
nekad mi treba malo vremena da se uverim da li tu stvarno nema ljubavi vise, a valjda podsvesno zelim da ima pa jedan period zivim u lazi..dok ne pukne skroz...kad dodje do toga da sam sigurna da vise ne zelim da budem u toj vezi onda i raskidam. Nekako mi lakse da sacekam da vidim da li sam sigurna..tako manje patimo oboje rekla bih..vreme pokaze da je ta veza postala prazna ili platonska samo..pa i nije potrebno mnogo reci

Back