kad muskarac zeli bebu...

Ako i ona njega voli nece dopustiti da mu osjecanja SAGORE (: ...
Sta cemo sad (: ?

E izem ti ljubav gde ce osecanja da sagore za godinu dana, samo sato sto ona hoce da zavrsi faks sa 22 godine...ili ce da sagore od razocarenja...pa sta ce da rade kad zaista naidje problem?
ovo postaje neozbiljno....opet se svodi na to...rodi mu dete kao dokaz ljubavi....

ako osecanja sagore jer mu se ne ispunjava bas svaki hir i zelja u svakom trenutku, ne treba ni da budu zajedno, nego nek on trazi neku "velikodusniju" zenu koja ce prvo ispunjavati njegove,a onda svoje zelje, tj ako joj dopusti da ima zelje i potrebe.

nego...da li ti citas u opste svoje postove pre nego sto ih posaljes? :neutral:

Ne, nije kreten...ali ides u krajnosti...ako se na takav nacin radi, kakav je uopste odnos medju tim ljudima?
A sa druge strane, kako on moze da ima izbor kad mu nije data mogucnost?

Ako nema mogucnost da radja, kako moze da ima mogucnost izbora? Osim prisiljavanjem druge osobe da odradi posao za njega.

I kada nije bilo abortusa u bolnicama, zene su nalazile nacina, rizikujuci svoj zivot, da izazovu pobacaj. Toga je bilo od kad je sveta i veka.

I ciji je izbor bio na kraju?
Ne pričam napamet...ovo što sam naveo se dešava i to vrlo često...nažalost. Njegov jedini izbor je da napusti tu ženu. Na tu slobodu izbora sam mislio.

i da...ne znači da parovi ne mogu sa 40 da rode zdravo dete ali verovatnoća da ne bude sve u redu se drastično povećava...i za dete i za majku

Ah, blaženstvo statistike.
Znaš i da dete iz razvedenih brakova ima mnogo veće šanse da bude narkoman ili kriminalac? Kad se već svi drže statistike i nekih pravila, što se ljudi razvode? Ili još bolje zašto ulaze u brak a da 5 minuta nisu razmislili da li su spremni za tu vrstu obaveza?

Pa nije to baš tako - bilo je pre ali medicina napreduje i sada se bez problema utvrđuje kad nešto nije u redu ;)
Znam gomilu žena koje su rađale sa 40, 45 pa i 50 i nijednom detetu ama baš ništa ne fali.

za razliku od tebe ja ne poznajem puno žena koje su rodile sa 40, 45 pa i sa 50 zdravu decu ali znam nekoliko koje su imale gomilu muka...i pored srpske visokorazvijene medicine :D

Pod 1. danas popodne cu naterati momka da me ozeni, ipak ko ga pita to su moje potrebe :lol: ako se bude bunio,dacu mu link za borisa da mu pise pp i objasni sve.
pod 2.opet sam zaprepascena. RODITI DETE SPADA U BRACNE DUZNOSTI? Vracamo se u 19.vek kada su nerotkinje vracane ocu? ebg,ona me ne bi ni bilo :sad2: moja majka se godinama lecila da me dobije, 7 tacnije

E izem ti ljubav gde ce osecanja da sagore za godinu dana, samo sato sto ona hoce da zavrsi faks sa 22 godine...ili ce da sagore od razocarenja...pa sta ce da rade kad zaista naidje problem?
ovo postaje neozbiljno....opet se svodi na to...rodi mu dete kao dokaz ljubavi....

I ja takodje...pogotovo onu gdje se ne zna ko sta zeli (: ... onda dodje do onog...
Otisla sam na godisnji sa kolegicama, upoznala jednog mukarca i tek sam onda shvatila da te ne volim :dash:.
Ako ne zeli djete, a zna da on za njim cezne...neka se ne udaje za njega i neka ga pusti da nastavi zivot...bolje i da ga boli par mjeseci nego da CEZNE GODINAMA.

Isto tako kako vi ocekujete od njega da napravi ustupak, tako to isto ja ocekujem od nje.
Ne mogu da vjerujem koliko ste pristrasne.

ako osecanja sagore jer mu se ne ispunjava bas svaki hir i zelja u svakom trenutku, ne treba ni da budu zajedno, nego nek on trazi neku "velikodusniju" zenu koja ce prvo ispunjavati njegove,a onda svoje zelje, tj ako joj dopusti da ima zelje i potrebe.

Citam...reci sta ti nije jasno...da ti pojasnim...mozda si pogresno protumacila.

Pod 1. danas popodne cu naterati momka da me ozeni, ipak ko ga pita to su moje potrebe :lol: ako se bude bunio,dacu mu link za borisa da mu pise pp i objasni sve.
pod 2.opet sam zaprepascena. RODITI DETE SPADA U BRACNE DUZNOSTI? Vracamo se u 19.vek kada su nerotkinje vracane ocu? ebg,ona me ne bi ni bilo :sad2: moja majka se godinama lecila da me dobije, 7 tacnije

1. Ako ne zeli da te zeni...pomogao bih mu da te ne zeni :lol: ...posto u ovom slucaju POMENUTA djevojka ZELI da se na ljeto uda za svog dragog ali ne zeli da prihvati dio obaveza i njegovih zelja.
2. Naravno da spada...ne znam kao si to ti sebi zamislila...ali ja ga necu praviti sa nekom komsinkom koju sam vidio 5 puta u zivotu :lol:.
Ti tacno ne razumijes poentu teme a ni nase price...
Tvoja majka je zeljela...OVA NE ZELI!!!

Eeeehh ... evo i moje priče ona 21 ja 23 i čekao je da završi faks jer normalno da nije spremna, pa da nadje dobar posao jer nije spremna ... sad ona 29 a ja 31 oboje dobro plaćeni poslovi svi uslovi kuće stanovi ... a ja i dalje čekam ...

SVAKA TI CAST GOSPODINE...sto si se javio.
Hvala ti do neba...SVAKA TI CAST!!!

Da si mi blize...sad bih te vodio na rucak!!!

SVAKA TI CAST GOSPODINE...sto si se javio.
Hvala ti do neba...SVAKA TI CAST!!!

Da si mi blize...sad bih te vodio na rucak!!!

I ja bih ga vodila na kolače ali se plašim da ne poželi da me ženi:lol:
Šalim se, ne zamerite mi. Drago mi je da se javio neko ko ilustruje priču i pokazuje da gde je ljubav prava tu se poštuju želje oba partnera a ne "nećeš decu, onda ćao!".

Eeeehh ... evo i moje priče ona 21 ja 23 i čekao je da završi faks jer normalno da nije spremna, pa da nadje dobar posao jer nije spremna ... sad ona 29 a ja 31 oboje dobro plaćeni poslovi svi uslovi kuće stanovi ... a ja i dalje čekam ...

i ako se kojim slučajem pojavi neka žena koja je spremna...onda bolje da se ne javljaš...neće te ni Dunav oprati od pljuvačine :lol:

:zcepanje: :zcepanje: :zcepanje:

što se svodi na to...birajmo partnere sa kojima imamo sličan pogled na našu zajedničku budućnost: )

:ok:

zena je u idealnim godinama za radjanje 20-25, to je prilagodjena biologija od koje ne mozemo pobeci, koliko god zelele ...
od 30-te se povecavaju rizici

poenta je naci partnera sa slicnim ciljevima( ako imas uslova birati) i biti iskren sebi- sta zelis u zivotu,
koji su ti prioriteti - posto se od biologije ne moze pobeci

primer iz teme je idiotski, i klasicni su primeri niske muske manipulacije- tj. od kakvih muskaraca da bezite glavom bez obzira

Poslednja izmena:
Dušo, prirodno i normalno je da, kada nekog izistinski voliš, želiš da bude srećan, imaš razumevanja za njegove želje i potrebe, trudiš se da mu život olakšaš a ne otežaš.
Varijanta "ja sam spreman za dete sada i odmah" je po mom mišljenju znak da me momak gleda kao inkubator a ne kao majku svoje dece. Ako neću ja, ima koja hoće.

Pitanje je, da li želiš provesti život sa nekim ko te nimalo ne ceni?
Još jedna stvar za razmišljanje je: ako ti u startu nametne svoj stav po pitanju krupnih stvari, za deset godina ćeš nositi zar i feredžu i govoriti samo kad ti se obrati.
Momenat broj tri: ostaneš trudna, prekineš školovanje i šta onda? Kakva je tvoja budućnost u buđavoj državi u kojoj ni doktori nauka nemaju posao? Radićeš sa srednjom školom? Ili ćeš ostati domaćica i čekati njega da ti udeli koju kintu? Vrediš onoliko koliko ceniš sebe, koliko stojiš iza svojih uverenja, i koliko istrajavaš u svojim ambicijama i naporima. I možda zvučim ko neka baba, ali bitno je da "imaš svoje parče hleba", svoj papirić sa pečatom "diplomiran...", bitno je da znaš gde želiš da bude tvoje mesto na ovoj planeti, svejedno da li kao domaćica ili kao profesor ili bankar ili žongler u cirkusu, i da tu odluku doneseš ti a ne neko drugi umesto tebe.

Naravno. Mada mislim da sa 22 godine retko ko je baš spreman za majčinstvo, posebno na pola faksa. Ili im dosadi studiranje pa trudnoću iskoriste kao razlog da odustanu (i skinu roditelje-finansijere školovanja) s vrata, ili se trudnoća "dogodi" pa eto, odluče se za bebu a ne za abortus. Ali ako devojci faks ide kako treba, zašto bi remetila kontinuirano kretanje ka konačnom cilju: diplomi? I ko, normalan, traži od svoje devojke/momka da napusti studije jer se eto njemu/njoj nafrljilo da ima dete?:roll:

I još nešto, da je tema obrnuta, da se muškarac požalio kako njegova devojka (koja je završila faks, ima 28 godina i radi) traži od njega da imaju bebu a on je na pola faksa, sjatio bi se i muški i žeMski deo foruma da je proglase bludnicom i hvatačicom na bebu sirote mladeži. Licemerje na kvadrat!
Jer normalno je da muškarac nije spreman da postane otac do sedamdesete ali "tak je prirodno" da mi žene to želimo od kad se rodimo.

Pile, svaka ti na mestu.

Moj komentar... na situaciju covek je za izbegavanje!

:zcepanje: :zcepanje: :zcepanje:

:ok:

zena je u idealnim godinama za radjanje 20-25, to je prilagodjena biologija od koje ne mozemo pobeci, koliko god zelele ...
od 30-te se povecavaju rizici

poenta je naci partnera sa slicnim ciljevima( ako imas uslova birati) i biti iskren sebi- sta zelis u zivotu,
koji su ti prioriteti - posto se od biologije ne moze pobeci

primer iz teme je idiotski, i klasicni su primeri niske muske manipulacije- tj. od kakvih muskaraca da bezite glavom bez obzira

Pile, svaka ti na mestu.

Moj komentar... na situaciju covek je za izbegavanje
!

ali ona ne želi da pobegne nego da se uda... kako onda? :think:

Back