naterasi
Buduća legenda
- Poruka
- 28.796
Jel da ?
Sve ce oni shvatiti na kraju kad na odjavnoj spici bude pisalo .......
upravo taako

dobro je da mi znamo istinu
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jel da ?
Sve ce oni shvatiti na kraju kad na odjavnoj spici bude pisalo .......
E ovo je sve i moj utisak ili razmišljanje s tim što bih ovu priču drastično poružneo da sam je ja pisao (poznajem sebe)
Ovo su sve činjenice koje debelog čine mikrobom a Oguza većim, i otuda mnogobrojne simpatije prema tom kriminalcu za koga se nedvosmisleno vidi da voli ženu koja će mu roditi kćer kao i da je brižan otac sinu nevoljene žene. On iskreno čini sve da zbrine svoje, one koji znače nešto u njegovom životu. Čak se, jadan, zbog Lejle ponižavao i pokušao da se umili razgovorom filozofu Rizi koji se poneo kao najgluplji histerik ne želevši da čuje ni reč, pa ga je i fizički bacio na drugi kraj ulice. To Rizu čini ružnim. Ta isključivost. Ta nemogućnost da do poslednjih kadrova ove sinoćne epizode sagleda da svet nije crno-beli.
Najzad da čujem iz mutavca sledeće :" Naša deca greše ali i pored toga oni su naša deca i dobrota u njima će im pomoći da ponovo budu dobri ljudi." Mešina je morala da napuni 100 godina i da se ubije od holesterola da shavti ovako dobru rečenicu.
E ovo je sve i moj utisak ili razmišljanje s tim što bih ovu priču drastično poružneo da sam je ja pisao (poznajem sebe)
Ovo su sve činjenice koje debelog čine mikrobom a Oguza većim, i otuda mnogobrojne simpatije prema tom kriminalcu za koga se nedvosmisleno vidi da voli ženu koja će mu roditi kćer kao i da je brižan otac sinu nevoljene žene. On iskreno čini sve da zbrine svoje, one koji znače nešto u njegovom životu. Čak se, jadan, zbog Lejle ponižavao i pokušao da se umili razgovorom filozofu Rizi koji se poneo kao najgluplji histerik ne želevši da čuje ni reč, pa ga je i fizički bacio na drugi kraj ulice. To Rizu čini ružnim. Ta isključivost. Ta nemogućnost da do poslednjih kadrova ove sinoćne epizode sagleda da svet nije crno-beli.
Najzad da čujem iz mutavca sledeće :" Naša deca greše ali i pored toga oni su naša deca i dobrota u njima će im pomoći da ponovo budu dobri ljudi." Mešina je morala da napuni 100 godina i da se ubije od holesterola da shavti ovako dobru rečenicu.
cak ni na oguzov beg, ne gledam kao beg..
covek je morao samo da se spasi..
volela bih da ga ne pronadju i da uspe negde u belom svetu da se skrasi..
AR je svoju decu vaspitavao da budu pokorna i unistavao im je instikt za opstankom..
nije najveca vrlina biti ‚‚dobar‚‚ i poslusan..
svoju decu je naucio i licemerstvu..
ako si principijelan, onda se drzi toga do kraja..
zivis u memljivoj iznajmljenoj supi jer za bolje nisi napravio dobru zivotnu procenu..
a ne da se baskari u luksuznim uslovima koje sebi ne bi mogao da obezbedi da nije bilo oguza i njegovih nelegalnih para..
iz tog razloga ne osudjujem nedzlu sto je u jednom trenutku odbila da pomogne sefketu..
iza dobrih odluka treba da postoji razum..AR u svom zivotu nije vukao ni dobre odluke niti je iimao razum, jer dati novac koji nemas za posao nekome ko ne zna da ga radi - ravno je idiotluku..
staviti na kocku egzistenciju citave porodice - u tom trenutku AR, hajrije, njihove najmladje cerke koja se tek skoluje, lejle i samog sefketa da bi se sefketu pomglo da udej u rizican posao sa jos rizicnijim partnerom - ja stvarno ne znam ko bi napravio takvu glupost..
jedino cemu je naucio svoju decu je da budu ponosna i poslusna..
kao roditelj je potpuno zakazao..nije ih naucio kada da prave kompromise i kako da opstanu..
Ako je Oguzu skupo da mu se baskare po kuci, nek se preda i zameni Sevketa.
Seija nam tuče zdrav razum. Zapravo vidiš koliko se pisac potrudio da netalentovano pravi zaplet za zapletom da na kraju ponudi nenormalne rasplete ...![]()
uskoro očekujem deus ex machina-u![]()
Razmišljam o Lejlinom odlasku u tužilaštvo.
Da li je to radi oca, radi ugađanja njemu, povlađivanje, umiljavanje Ali Rizi i savesti zarad malo mira, i najzad nekog svetla u tom lagumu laži.
Lejlino priznanje, priznanje za mene nešto drugo predstavlja.
Buđenje razuma.
Istinoljublja, žudnju za pročišćenjem.
Slaba je, nežna, kao krhka pahulja, koja se plaši proleća, jer bi je buđenje otopilo.
Utopljena je u svoju tugu.
U svoju neku čežnjivo sanjanu bajku o idealnoj porodici.
Razrušili su se njeni snovi, iluzije pobegle.
Slomovi, lomovi, razočarenja.
Isuviše tuga i za jačeg čoveka a kamoli za krhku ženu.
Teži prihvatanju, begu od prošlosti, a trči joj u susret.
Oguzu se vratila slaba na njega, jer ju je obeležio, takao, i mada nisu bili srećni, značio joj je.
Sa njim ne mora da priča o prošlosti, da se objašnjava.
Nazmi priča narušena je, zbgo prošlosti koja ju je sahranjivala.
Uvek ista pitanja, patnje, i rana nikad da zaceli.
Lejla je žena koja želi dom.
Nije samostalna, žudi za muškarcem kao snagom, podrškom, i ljubavlju.
Želi dom, želi mir, želi blagost.
Mirnu trpezu, sreću, osmeh.
Nije išlo.
Predala se dušom pogrešnom.
Nisu se nalazili na jednakim i istordnim frontovima kada su se njihove baklje poraza ili pobede palile.
Onda su se oboje jedno drugom ponovo vratili.
Želeći da se ovog puta nađu.
Međutim, bilo je preduboko ono staro.
Njegov kompleks, žudnja za imetkom, za mirom, za nebrigom egzistencije.
Njena krhotina bolela je, nekada je padala u beznačajne tuge.
Ali pratila ga je.
Žudela da bude tu za njega.
Hrabro je sada što je priznanjem razbila iluziju, tačnije male ostatke iluzije o domu.
O domu sa njim.
Njenom polovinom.
Dobar deo života samo smo odbegla polovina, koja teži da se spoji.
Samo se jednom spojimo, samo jednom bivamo celi.
Prepušteni.
Svoje polovine oboje su prepoznali kada su već postale načete.
To je njihova žalost.
jao drugarcicu dao bih ti reputaciju al ne moogu
Ne radi se o tome da ne možemo oprostimo, mi sve vreme pričamo da niko nije bezgrešan, kako u toj seriji, tako i u stvarnom, našem životu...
Ali praštanje je neophodno, kao i manje dramatizacije.
A najmanje je potrebna egocentričnost.
U redu, Nedžla, pogrešila si, povredila si sebe, patila, lutala... svima se to desi, pre ili kasnije, svi mi prođemo kroz nekakve mučne gluposti koje priredimo i sebi i drugima...
Ali zašto mora uvek, i kad je niko ništa ne pita, i kada je niko ni za šta više ne optužuje, da pomene Lejlu i kako je ona čistija od Lejle, jer zaboga, Lejla je brata žrtvovala (nije ni saslušala šta se desilo), a njenim greškama niko nije stradao... Zaboravila je samo na tu istu Lejlu i Džema, pa i na njegovu porodicu, pa i na svoju...
Ego manijak Nedžla.
Ja-svetica sindrom.
zgadile su mi se obe
obe su jednako krive
i sto optuzujete ar, pa eno i u seriji ASI kcer se udala zato sto je bila sa nekim tamo
Nema komentara o odnosu Ferhunde, koja je sve nevolje Tekinovih inicirala, i Debelog Ali Rize koji samo što nije plakao kao kiša oboren "momentom dobrote" ove palikuće ???![]()
hahahahahhaMešina je morala da napuni 100 godina i da se ubije od holesterola da shavti ovako dobru rečenicu.
A jadni Ali misli da je Nedzla volela Dzema, valjda mu je teško da poveruje da ta spodoba nije volela nikoga :-/