Kad Lisce Pada

• Začetnik teme Začetnik teme Mingo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Koji vam je omiljeni lik u seriji Kad lišće pada?

• Ali Riza

glasova: 2 5,4%
  • Hajrije

glasova: 1 2,7%
  • Ševket

glasova: 0 0,0%
  • Nedžla

• Lejla

glasova: 6 16,2%
  • Ferhunde

glasova: 5 13,5%
  • Oguz

glasova: 6 16,2%
  • Ajše

glasova: 0 0,0%
  • Sedef

• Dževrije

glasova: 13 35,1%

• Ukupno glasova
    37
  • Anketa je zatvorena .
Ferhunde ne može da se iskupi pa taman da se ponovo rodi.
Fikret je mogla da primi Ajše ali da li bi se Hajrije složila, a ona joj je ipak majka.
Lejla je pukla skroz, ne znam da li mi je užasna ili mi je žao.
I Nedzle mi je žao.

Ispala je covek vise od lejle barem z:)
majka s kojom se x puta svadjala, i nije razgovarala, kao, nije mogla i ovaj put zbog neceg stvarno vaznog?
Lejla g. koje nema karakter i guzonja moze da radi sa njom sta god hoce, marioneta jedna
Nedzla je sama odabrala

a, tebi nije dovoljno sto smo barem 100 strana ispisali o lizguzu, nego bi jos o njemu, slobodno
ignorisacu u potpunosti postove vezane za lizguza i to je moje pravo,
a mislim da je vecini sa teme dosadio i guz i liz

Fikret zna i cuti, a kao voli svog oca, kao nemocna je, ima stan, ladno je mogla da primi ajse da joj je toliko stalo
lejla govance:zelenko2:
ferhunde pokusava da se iskupi

Ne razumem zašto bi Fikret primala Ajše kod sebe.
Ajše nije siroče, ako joj je otac nepokretan, a ona ima majku i obaveza je svojim roditeljima.
Ne može da bude ista obaveza, a ni emocija Hajrijina (kakva god da je) i Fikretina prema Ajše.

Fikret jeste ćutljiva i smotana, ali zar je ona mazga ili vaspitačica, pa svu decu i sve brige njoj na leđa...

mislim da smo mnogo ostri prema mama hajrije, ipak ona zena stvarno daje sve od sebe. brinula je o muzu koliko je mogla, o ajse isto tako brine, razgovara sa njom, mogla je i ostrija da bude
niko nije bez mane, njena je sto mnogo brine sta ce drugi da misle. i nije ona toliko alava na pare kao sto kazete, nema ne znam kakve zahteve.

Da Ferhunde nije radila što je radila, Lejla bi verovatno bila srećna sa Nazmijem, tako da je dobar deo nesreće ove porodice njena zasluga, koga sad boli doope što je ona, kada ih je sve uprošastila " ispala čiovek ".

Ispala je covek vise od lejle barem z:)
majka s kojom se x puta svadjala, i nije razgovarala, kao, nije mogla i ovaj put zbog neceg stvarno vaznog?
Lejla g. koje nema karakter i guzonja moze da radi sa njom sta god hoce, marioneta jedna
Nedzla je sama odabrala
Meni je Ferhunde sad OK, cak mi je i Sevketa zao, iako mi je uvek bio tunjav. Nedzla je samo lepa, ali to bledi kad se uporedi sa
hladnocom koju emituje prema svima...zao mi AR...a nije mi se nikad svidjao.

zato sto je guzonja los
zato sto je lejla marioneta
zato sto hajrije voli pare
nema nikog normalnog u toj kuci
zato sto navodno voli svog oca
zato sto voli ajse vise nego hajrije

i ajd cao, ne nameravam da odgovaram na postove koji brane oguza:zimag:

U ovom postu nigde se nije pominjao Oguz.
Vi ga sami pominjete, sami napadate.

Mi, branioci, odavno smo prestali to da budemo.
Dosadni ste više izmišljanjima i umišljanjima.

Koliko god da mi zaćutimo, vi počnete opet: Oguz, pa Oguz.
Da, vi.
Deluje kao patologija, kao histerični monolog.

Ignorisaću svaki komentar koji u sebi bude sadržavao samo napad ili samo odbranu Oguza, a moderatoru bih savetovala da briše ove samoupadajućeuvatru postove, koji već opasno gube na razumnosti.

Da Ferhunde nije radila što je radila, Lejla bi verovatno bila srećna sa Nazmijem, tako da je dobar deo nesreće ove porodice njena zasluga, koga sad boli doope što je ona, kada ih je sve uprošastila " ispala čiovek ".

To i ja mislim...
Da joj je Fikret bila bliža, a ne u Adapazaru, verovatno bi se Ferhunde intenzivnije mešala i u njen brak.

Jaoj, već sam se u prvih nekoliko minuta serije pošteno iznervirala.
Sedef i Emir u gostima, u paru, Nedžla sama, bez muža, hvalisava. Puna joj usta sebe same.
Ne zatvara. Uspesi, imetak, moć, novac, konkurencija, i kako svi čekaju da se saplete, i sve oči uprte u nju.
Dokle doseže njena narcisoidnost?
Opterećenost sobom?
Doveka, zauvek. nemerljivo.
Muž joj donosi sreću jer je bogat i zgodan?
Ne sećam se da je fizički izgled i imetak nekom bio preduslov za sreću, sklad, celinu.
Budalaština.
Zapeklo ju je Emirovo reagovanje. Čuj, njoj to da kaže.
Bahata je.
Bezobzirna.
Savetodavna, bez da ju je iko poželeo konsultovati.

Kao, nije spremila. A kada je pa nekog svojeručno gostila, kuvala mu, makar mužu?
Čime se pravda. Uspesima, poslom. Eto ko joj upropaštava brakove, ko je udaljava od muževa.
Niko do ona sama.
Svojom hladnoćom.
Mnogo mi je bilo mučno.

Hajrije podseća na moju pokojnu baku.
Likom, kuvanjem, brigom o hrani, postavljanje trpeze, gunđanjem.
Tako je prirodna u toj ulozi, tako svoja. Spontana.
I kada kune, i kada grdi, i kada se raduje i moli.
Svoja je.
Sjajna uloga, iritantna i draga dodeljena pravoj ženi.

Iznervirao me onaj Emir, nesto se tu drvi. S kojim pravom je pita da li je nesrecna, nisu oni bliski prijatelji, dosao je u goste prvi put i tu se nesto uozbiljio.
Da sam na Nejdzlinom mestu tako bih ga lepo izbacila napolje onako naglavacke bi leteo.

Iznervirao me onaj Emir, nesto se tu drvi. S kojim pravom je pita da li je nesrecna, nisu oni bliski prijatelji, dosao je u goste prvi put i tu se nesto uozbiljio.
Da sam na Nejdzlinom mestu tako bih ga lepo izbacila napolje onako naglavacke bi leteo.

pa izbacila bi ga da nije pogodio srz.
lako je lagati druge, najgore je kad neko laze sebe.
u situaciji u kojoj je, jedino sebe da izbaci iz sopstvenog zivota.
sa tolikim pricanjem o poslovnim uspesima (a da je niko nije pitao) jasno pokazuje koliko joj je zivot prazan..

pa izbacila bi ga da nije pogodio srz.
lako je lagati druge, najgore je kad neko laze sebe.
u situaciji u kojoj je, jedino sebe da izbaci iz sopstvenog zivota.
sa tolikim pricanjem o poslovnim uspesima (a da je niko nije pitao) jasno pokazuje koliko joj je zivot prazan..

Ona je tu gazda moze da prica sta hoce, on je kod nje dosao u goste, i to prvi put, mora da zna kako treba da se ponasa.
Nejdzla inace ne radi to zato sto misli da tako treba, ona ne zna drugacije i mislim da je i sama vrlo svesna svoje situacije. Ne treba sigurno neko koga vidi prvi put u zivotu to da joj nabija na nos.

Ona je tu gazda moze da prica sta hoce, on je kod nje dosao u goste, i to prvi put, mora da zna kako treba da se ponasa.
Nejdzla inace ne radi to zato sto misli da tako treba, ona ne zna drugacije i mislim da je i sama vrlo svesna svoje situacije. Ne treba sigurno neko koga vidi prvi put u zivotu to da joj nabija na nos.

nekad su nam ``neprijatelji`` najveci prijatelji jer nam otvaraju oci..
ona kao domacica koja je imala zelju da ugosti prijateljicu i njenog buduceg muza prvo treba da zna kako se ponasa..
ne misli ona da tako treba, nego je turbulencija onoga sto joj se desava uhvatila u vrtlog pa je sada zivot centrifugira (:lol:ala sam ovo slikovito opisala)
da joj j eneko lupio samar otreznjenja ne bi postala ovo sto jeste..
ima ona i bolju stranu..

Emir je imao petlju da kaže Nedžli ono što su drugi pomislili, a nisu smeli...
Možda je to što je manje poznaje čak olakšavajuća okolnost.
I da joj kaže.
A i da je realno proceni.
Svako pametan mi Nedžlu procenio za manje od minuta, kroz dve rečenice.
Nevešta je da sakrije svoju prozirnost. Da zavara.

Nedžla je za mene sinonim za sijaset takvih koje poznajem koji nisu tog ranga uspešni i bogati u poslu (mada je osnovno pitanje šta je to uspeh i šta je to bogatstvo), ali su toliko puni sebe. Njihove veze su savršene, njihovi poslovi, njihove akcije, njihove organizacije, njihovi životi...
Jasno je da potrebu da se samohvale i istaknu imaju samo duboko nesigurni i nesrećni.
Psihologija nedvosmisleno to i potvrđuje.

I delim mišljenje da Nedžla ima boljih strana, ali ih je zaturila negde... zapostavila... zaboravila.
Potisnula ono što je.

A čovek je uvek najlepši i najbolji kada je prirodan...

Back