Кад је мржња јача од разума

Mržnja je posledica ugroženost koja predugo traje.
Teško je trpeti strah i osećaj ugroženosti, pa ga takoreći neprimetno zamenimo mržnjom.

Ako nas neko mrzi - stajali smo mu predugo na putu. Ili na nozi. Zaklanjali mu vidno polje.
Možda nismo ni primetili, ali on jeste.
Čovek se oseća ugroženim ili što je češća pojava veruje u to da je ugrožen, što su u suštini dve različite situacije..
Onda taj neko ko mrzi iz straha naravno (a može da bude baza i nešto drugo, ne nužno strah), treba da se zapita da li je realno to što oseća mržnju: da li je zaista ugrožen ili je ugrožena lična predstava o sopstvenoj bitnosti i veličini.

Ako je stvarno ugrožen može se skloniti.
Ako nije stvarno ugrožen, može osvetliti svoju iluziju i gledati kako isparava.

Najgore je da čeka da se osećaj straha i ugroženosti pretvori u mržnju. Tada se teško skida, bolno, turpijom i krupnom šmirglom.

Ako, ako..to bi bilo u nekom utopijskom svetu, gde ustvari ne bi ni došlo do svega pomenutog...Mislim da se ljudi teško čupaju sami iz tih kandži, ako uopšte i krenu da se čupaju..Poseban je to šablon moždanih aktivnosti (:
Ne bih mržnju samo za strah vezivala, mada je to skoro pa uobičajeno posmatranje, neretko se dešava da se mržnja rađa iz osećaja tipa šta čovek negira u sebi, a kod drugog to uočava često i iskarikirano, mada realno i to je strah, ali ne strah od ugroženosti, nego gnušanje i strah kao ,,premeštanje" tipa mrzim sebe, ali to prerušim u mržnju ka tebi..ko mrzi sebe, naravno da će olako mrzeti i druge /ljude, pojave, itd../
I oduvek sam mislila da je više tih umišljenih osećaja da pojedinca neko ugrožava, nego realnih stanja opasnosti.

- - - - - - - - - -

Da se zna, samo sam svratio da posadim ruzu na temu.

i ja petunije z:mrgreen:

Ako, ako..to bi bilo u nekom utopijskom svetu, gde ustvari ne bi ni došlo do svega pomenutog...Mislim da se ljudi teško čupaju sami iz tih kandži, ako uopšte i krenu da se čupaju..Poseban je to šablon moždanih aktivnosti (:
Ne bih mržnju samo za strah vezivala, mada je to skoro pa uobičajeno posmatranje, neretko se dešava da se mržnja rađa iz osećaja tipa šta čovek negira u sebi, a kod drugog to uočava često i iskarikirano, mada realno i to je strah, ali ne strah od ugroženosti, nego gnušanje i strah kao ,,premeštanje" tipa mrzim sebe, ali to prerušim u mržnju ka tebi..ko mrzi sebe, naravno da će olako mrzeti i druge /ljude, pojave, itd../
I oduvek sam mislila da je više tih umišljenih osećaja da pojedinca neko ugrožava, nego realnih stanja opasnosti.

- - - - - - - - - -

i ja petunije z:mrgreen:

Sadite ruže,a Fridrih vam Niče...z:mrgreen:
Kad si ugrožen,a osujećen ili nemoćan da popraviš stvar,tad se strah transformiše u mržnju adrenalinsku pa i afektivnu!
Grkljan da mu isčupaš!:zelenko3:

Sadite ruže,a Fridrih vam Niče...z:mrgreen:
Kad si ugrožen,a osujećen ili nemoćan da popraviš stvar,tad se strah transformiše u mržnju adrenalinsku pa i afektivnu!
Grkljan da mu isčupaš!:zelenko3:

kad si ugrožen, ugrožen si..to je opasnost i različito ljudi reaguju, bez obzira na osećaj mržnje, neki se parališu, neki podilkanišu..
realno, ličim na papagaja sa ponavljanjem da je više tripova pojedinca da je ugrožen u smislu opasnosti, već mu načepljena veličina slike o sebi z:mrgreen:

odakle ti da je bez mog ličnog stava wtf,pa upravo TO mi je lični stav,što sam naveo
nastavljaš sa apsolutnim baljezgarijama i bankrotom intelekta..

Dokazao si mi svoj razum, koji doduse nije bas u stanju da sakrije egomanijakalne osobine, ali si verovatno toliko racionalan da
si svestan svojih psihopatoloskih iskakanja na dugme egoa.

Nego, tebe tata jos nije pitao "sine sto sam ja tebe slao u Bec tj. na internet?"?

Dokazao si mi svoj razum, koji doduse nije bas u stanju da sakrije egomanijakalne osobine, ali si verovatno toliko racionalan da
si svestan svojih psihopatoloskih iskakanja na dugme egoa.

Nego, tebe tata jos nije pitao "sine sto sam ja tebe slao u Bec tj. na internet?"?

Pušt ga-viš da mu u srcu Bosna -u glavi fosna...
Zapičio si imitaciju falsifikata Šopijevog solipsizma,ali egomanijačenje se to danas zove...Stručno!z;)

kad si ugrožen, ugrožen si..to je opasnost i različito ljudi reaguju, bez obzira na osećaj mržnje, neki se parališu, neki podilkanišu..
realno, ličim na papagaja sa ponavljanjem da je više tripova pojedinca da je ugrožen u smislu opasnosti, već mu načepljena veličina slike o sebi z:mrgreen:

Zene nikad nisu ugrozene. To je mit koji gaje o sebi da bi mogle da terorisu pohabane muskarce.

Back