Juventus

Ko nije igro keca na Fulam zajebo se, jer jedino što valja iz Juventusove odbrane su Kjelini i Bufon, a oni su povređeni ...

Ovo me podseća na onu sezonu kad su bili 7-8 u kalču, a Selta ih isprašila 4-0 u UEFA kupu, no brzo su se stabilizovali i povratili na stare staze, a nadam se da će se to ponoviti ... U Juventusu postoji samo jedan problem, i žalosno je videti situaciju u kojoj je šačica ljudi u stanju da srozava jedan ogroman klub :cry: ...

I da -

:worth::worth::worth::worth::worth:

Stvarno ste spali na niske grane...Meni vas je zao,ozbiljno.Nisam od onih ljudi sto se raduju tudjoj nesreci...Sad sam citao,da se u Juventusu spremaju velike promene na leto,imacete veliki budzet za pojacanja.Treba vam remont ekipe,definitivno.Sledece sezone mislim da ce biti zanimljivo,trebali bi da se za skudeto bore Inter,"novi" Juve i Milan(koji ce se verovatno dobro pojacati).To garantuje zanimljivu trku:) Kalco ce povratiti primat najjace lige,mislim da je ova eliminacija Celzija od Intera,pocetak "kraja" engleske dominacije...Jos kad se Ferguson povuce iz Mancestera...;)

Inace ekstra je ovaj poslednji gol Fulama:worth:

Del Pjero i Betega smirivali nezadovoljne simpatizere
19. mart 2010. | 15:26 | Izvor: Sportske.net

Ekipa Juventusa se ponovo nalazi u teškoj situaciji.

Pri povratku iz Engleske, ekipu Juventusa su na aerodromu sačekali brojni fanovi, koji su bili besni na svoj tim zbog eliminacije iz Lige Evrope.

Fulam je na svom terenu uspeo da savlada torinski tim sa 4:1, i tako obezbedi prolaz u narednu fazu takmičenja.

Fanovi Stare Dame su želeli od uprave kluba i igrača objašnjenje za propalu sezonu i odgovor na pitanje zašto je Džonatan Zebina drugi igrač, u samo nedelju dana, koji se okrenuo protiv fanova.

Del Pjero i Betega su uzaludno proveli petnaestak minuta u pokušaju da smire besne simpatizere kluba.

Poslednja izmena:
Ko nije igro keca na Fulam zajebo se, jer jedino što valja iz Juventusove odbrane su Kjelini i Bufon, a oni su povređeni ...

Ovo me podseća na onu sezonu kad su bili 7-8 u kalču, a Selta ih isprašila 4-0 u UEFA kupu, no brzo su se stabilizovali i povratili na stare staze, a nadam se da će se to ponoviti ... U Juventusu postoji samo jedan problem, i žalosno je videti situaciju u kojoj je šačica ljudi u stanju da srozava jedan ogroman klub :cry: ...

I da -

:worth::worth::worth::worth::worth:

S'tim sto su to bile 2 razlicite sezone... Sezonu kada smo u calciou bili 7-8, igrali smo finale LS,a kada nas je Selta prasila tada smo izgubili scudetto u bazenu u Peruggi u zadnjem kolu...

Juventus je iznutra truo... I dok ne dodje do neki korenitih promena unutar strukture kluba, ovaj klub ce sve vise propadati...

Ko god da dodje od igraca, da Juve vode Capello, Mourinho, Lippi, Ferguson, Hiddink i Prandelli, opet ne bi nista osvojili, zato sto klub unistavaju Secco i Blanc koji o fudbalu znaju koliko ja o nuklearnoj fizici...

Klub je uspeo da izgubi svoj prepoznatljivi stil i mentalitet, umesto da stvara igrace, ovde su velicine, poput Diega i Mela, propadali...

Sada...

Inter je Juventus, Juventus je Inter...:(

Stvarno ste spali na niske grane...Meni vas je zao,ozbiljno.
Е sad mi je jasno kako su se navijači Intera osećali godinama unazad :D ...

S'tim sto su to bile 2 razlicite sezone... Sezonu kada smo u calciou bili 7-8, igrali smo finale LS,a kada nas je Selta prasila tada smo izgubili scudetto u bazenu u Peruggi u zadnjem kolu...
Ipak nije bila ista sezona, nego sezona posle te u kojoj su bili 7-8 ... Ali nisu te sezone igrali finale, tad ih je Manu izbacio i na kraju osvojio ...

No, pored bazena, ogromnu krivicu ima i Van Der Sar, zbog onog glupog gola što mu je Salas dao, kad je očajno pocenio putanju lopte ...

Klub je uspeo da izgubi svoj prepoznatljivi stil i mentalitet, umesto da stvara igrace, ovde su velicine, poput Diega i Mela, propadali...

Sada...

Inter je Juventus, Juventus je Inter...:(
Stvaraju se igrači u omladinskom pogonu, ali se loše postupa sa njima i zato sad oni nisu nosioci igre (osim Markizia) - Đovinko, Krišito, De Čelje, Ariaudo ...

Diego još uvek nije propao i za njega treba imati strpljenja jer je ipak promenio i zemlju i stil igre, pokazao je neke fantastične partije i kad se potpuno prilagodi biće odličan ...

Melo nije ni bio veličina, tako da nije puno ni propao :D ...

I nije dovoljna jedna sezona da bi Juve bio kao Inter, a Inter kao Juve, potrebno je mnogo više ...

Nimalo mi se ne svidja sto sam procitala neke natpise u novinama da ne planiraju produzetak ugovora sa Del Pierom. Svesna sam toga da je on ipak u poodmaklim godinama za aktivno igranje, ali on je srce ovog sada Juvea. Od sadasnjih prvotimaca, samo on Bufon i Trezege imaju staz u Juveu duzi od 3,4 sezone. Ipak je i pored vidnog nedostatka snage da aktivno trci i 15, a ne 90 min, on covek koji jednim potezom resava utakmice.

Podgreva se situacija oko farsopolia... I dolazi na videlo ono sto su svi vec znali... Da je to u stvari bila namestaljka i hajka na Juventus i Inter prekine luzerski niz od 17 godina...

Pojavili su se transkripti razgovora koji pokazuje da je Moratti takodje pricao sa delegatima...

ALi tokom sudjenja, selektivno su izabrani "dokazi" koji optuzuju Moggija i Juventus, dok su ovi bili zataskani, sada su se ti dokazi pojavili, a bice ih jos... 13. aprila na nastavku ovog procesa, Moggijev advokat je izjavio da ce biti novih dokaza...

Zanimljiva prica se sada proteze da je Elkann zvao Blanca 2004. da dodje u klub, na sta ga je ovaj pita: Sta cemo sa Moggijem, a Elkan mu je rekao: Moggi je proslost...

Naravno poznata je prica da je Moggi sa Giraudom zele da preuzme klub od Elkanna...

Tako da postoji teorija da je calciopoli potpomognut od strane Elkana i Montezemola, samo da bi se resili Moggija... Na ustrb kluba... Zalosno...

Juventus kao vreća za udaranje
03. april 2010. | 21:54 | Izvor: Sportske.net

Nova bruka Juventusa. Do nogu potučeni na "Frijuliju", Udineze slavio sa 3:0. Luković odigrao čitav meč, dobio sve duele sa Amaurijem.
Di Natale UdinezeJuventus je krenuo agresivno, dva puta pripretio Handanoviću, ali je bilo jasno da će teško stići do bodova već nakon 15 - tak minuta. Di Natale je pogodio stativu, Čileanac Aleksis Sančez otpadak ubacio u mrežu.

Bio je to početak kraja. Pokušavali su gosti da se vrate u meč, ali totalno odsustvo ideje i nemoć ogledala se u svakoj akciji.

U drugih 45 minuta, raspad sistema. Vremešna odbrana je bila na udaru Di Natalea i Pepea. Upravo su njih dvojica savladali Maningera.

Luković koji je bio odličan, kao i čitav tim "zebreta" je mogao u samom finišu da postigne i gol, ali je ostalo 3:0.

Udineze je trijumfom napravio korak ka opstanku, a što se se Juventusa tiče, ovakvom igrom neće daleko stići, mada i dalje četvrto mesto nije nedostižno. Ipak, i da se plasira kojim čudom u Ligu Šampiona, najveći italijanski klub mora da napravi generalni remont tima.

Jos jedan debakl Juventusa...Umesto da se bave svojim klubom oni gledaju u tudje dvoriste,i samo tonu nize i nize...Udineze ih je razbio.moglo je biti i ubedljivije...

Ova sezona je svakako za zaborav, tako da me libo za nju... Sto vise poraza, veca je sansa da ce doci do korenitih promena u strukturi kluba, sto je dobro... Zao mi je samo sto ovo moraju da trpe Gigi i Ale...

Sto se tice ovog dvorista... Juventus ne gleda ni u cije dvoriste, dokazi koji izlaze i koji optuzuju inter ne poticu iz kluba, nego sa slucaja koji se vodi, i to rade Moggijevi advokati...

Evo jos tekstova...

http://www.nogometni-magazin.com/ne...i?id=EkZpupFEZkzKaXJjrV&tmpl=coranto_ita_news

Situacija se bas podgreva, nece ovo proci neprimeceno... Bice veliki pritisak javnosti....

Mi jesmo gledali u svoje dvoriste,ali se su se onda otkrile vase malverzacije,pa fudbalska federacija dodelila tu titulu 2006 nama.Posle toga smo osvojili jos tri skudeta zaredom,odlicnim igrama na terenu;)
Pa i Juventus sad gleda u svoje dvorište, ali se sad otkrivaju Interove malverzacije ... Ovo o dobrim igrama okači mačku o rep, to važi samo za sezonu 2006/2007 ...

Pa i Juventus sad gleda u svoje dvorište, ali se sad otkrivaju Interove malverzacije ... Ovo o dobrim igrama okači mačku o rep, to važi samo za sezonu 2006/2007 ...

Nisam bas siguran da gledate samo u svoje dvoriste,umesto da kometarisete svoje igre,to izbegavate,a samo napadate Inter.Hvatate se za slamku spasa sad zbog ovog,a uveren sam da od toga nema nista i da je to naduvano,ne bi li delimicno spasili cast Juventusa.To je sigurno naduvao neki novinar koji navija za Juventus...
A sto se tice igara mi smo pokazali prethodnih godina na terenu ko je gazda na cizmi,sta god vi ovde pisali...;):)

Nisam bas siguran da gledate samo u svoje dvoriste,umesto da kometarisete svoje igre,to izbegavate,a samo napadate Inter.Hvatate se za slamku spasa sad zbog ovog,a uveren sam da od toga nema nista i da je to naduvano,ne bi li delimicno spasili cast Juventusa.To je sigurno naduvao neki novinar koji navija za Juventus...
A sto se tice igara mi smo pokazali prethodnih godina na terenu ko je gazda na cizmi,sta god vi ovde pisali...;):)
Gari, ovo je identična situacija kao i 2006-e, samo što si pomešao imena ... Ali, pošto raspravljam sa tobom, siguran sam da je Inter tada gledao u svoje dvorište, i da nisu kukali kako se Juventusu pomaže, i da Morati nije tražio da se oduzimaju titule ...

Da je htela da se spasi čast Juventusa Gari, oni ne bi čekali 4 godine da iznesu to u javnost, nego bi odmah prve godine uplakani novinarčići izmislili ovu zaveru ... Upotrebi malo zdravu logiku, i poveži neke stvari ...

Naravno, na čizmi ste gazde, ali ta čizma se raspala i bušna je na sve strane, jer je gazda očajan i ne ume da je održava ... Kad su gazde bile drugačije i čizma je bila prava ... I šta god mi pisali ne vredi, kao ni video klipovi, sudije ne pomažu Interu a i kad im pomognu to je slučajno i Inter je prvi uprkos tome, a kad je situacija obrnuta, onda su Juve i MIlan lopovski klubovi, i ne zaslužuju titule ...

Ovo bi bilo normalno za dete od deset godina, ali pobogu Gari, rekao si da imaš 25 godina pa mi je ovo malo čudno ...

Poslednja izmena:
Gari, ovo je identična situacija kao i 2006-e, samo što si pomešao imena ... Ali, pošto raspravljam sa tobom, siguran sam da je Inter tada gledao u svoje dvorište, i da nisu kukali kako se Juventusu pomaže, i da Morati nije tražio da se oduzimaju titule ...

Da je htela da se spasi čast Juventusa Gari, oni ne bi čekali 4 godine da iznesu to u javnost, nego bi odmah prve godine uplakani novinarčići izmislili ovu zaveru ... Upotrebi malo zdravu logiku, i poveži neke stvari ...

Naravno, na čizmi ste gazde, ali ta čizma se raspala i bušna je na sve strane, jer je gazda očajan i ne ume da je održava ... Kad su gazde bile drugačije i čizma je bila prava ... I šta god mi pisali ne vredi, kao ni video klipovi, sudije ne pomažu Interu a i kad im pomognu to je slučajno i Inter je prvi uprkos tome, a kad je situacija obrnuta, onda su Juve i MIlan lopovski klubovi, i ne zaslužuju titule ...

Ovo bi bilo normalno za dete od deset godina, ali pobogu Gari, rekao si da imaš 25 godina pa mi je ovo malo čudno ...

Istina kalco je sad slabiji nego ranije,ali to je kriv Milan koji je odjednom poceo da sprovodi politiku da dovodi samo matorce,i Juventus koji i pored sasvim dobrog tima,ne moze da se sastavi...Inter je odlican,Roma je isto veoma jaka,kao i Fiorentina,koja ima tim za cetvrtfinale lige sampiona......Ja imam 24,uskoro punim 25 :) A kad si vec pomenuo godine,ja sam skontao da ovde pisu uglavnom klinci(iz moje perspektive).Pre sam mislio da sam ja ovde jedan od mladjih a sad vidim da je obrnuto...90posto ljudi na ovom forumu bi na pitanje koji je najveci derbi u Italiji-bi odgovorilo Juve-Milan,sto je netacno.To je zato sto kalco prate najvise desetak godina i ne znaju neke stvari,po tome se vidi koliko ovde ima klinaca,ali dobro deca ne znaju neke stvari pa im je oprosteno...;)Najveci derbi Italije je Juve-Inter,od kad postoji kalco,jer su to dva najpopularnija kluba u Italiji,i tada su bila dva najtrofejnija.Zato se i zove derbi cele Italije>Sramota je da to ljudi ne znaju..

Derby d'Italia
The Derby d'Italia (Italian for "Derby of Italy") was coined back in 1967 by the famous Italian sports journalist Gianni Brera as the biannual football fixture in Italian football between Internazionale in Milan and Juventus in Turin. The name was also given to this fixture as Inter and Juventus were (as in 1967) the two teams with the highest number of international (the first) and national (the latter) honours.

The matchup between Juventus and Inter is perhaps the most intense derby matches in Italy between two teams not from the same city. The two teams are also ranked first and second in wins and goals in Serie A history. The match features two clubs who have never been relegated from the Serie A (prior to the Calciopoli scandal in which Juventus were forcefully relegated for their role in it).

.Kao sto rekoh nazalost posle je nas Milan prestigao.(Za sta skidam kapu Berlsuskoniju on je najzasluzniji za to,pa mi nije jasno kad ga navijaci Milana pljuju)
Sad da nesto razjasnimo-ja nikad nisam rekao da je Juventus sve svoje titule u poslednjih 20 godina osvojio zbog sudija,vec da ste u nekim prvenstvima itekako pogurani.Najbolji primer je ona 1998 godina.Uveren sam da bi Inter osvojio barem jedan skudeto u periodu od 1990 do 2006,da je sve bilo korektno.Verovatno bi to bilo 1998...

Poslednja izmena:
Istina kalco je sad slabiji nego ranije,ali to je kriv Milan koji je odjednom poceo da sprovodi politiku da dovodi samo matorce,i Juventus koji i pored sasvim dobrog tima,ne moze da se sastavi...
Takav Milan koji ima očajnu transfer politiku, i trenera početnika je i dalje u trci za skudeto, a nikad očajniji Juve ima i dalje realne šanse da uđe u Lš, što bi 90-ih i do kalčopolija bilo nezamislivo ...

Kalčo je jedno 10x slabiji :cry: ...

Najveci derbi Italije je Juve-Inter,od kad postoji kalco,jer su to dva najpopularnija kluba u Italiji,i tada su bila dva najtrofejnija.Zato se i zove derbi cele Italije>Sramota je da to ljudi ne znaju..
E vidiš, sada je ovo zvanično, i sramota je da ljudi ne znaju, a to je napisao neki uplakani novinar ... Ako ne smatraš za ozbiljno ovo danas što se piše, i misliš da je novinarska mašta koja nema težinu, onda i sa ovom etiketu Derbi Italije možemo obrisati guzicu ...

MIslim da je MIlan uvek bio popularniji jer su "italijanski klub", a da je Inter uvek bio u zapećku zbog samog svog imena ...

Sad da nesto razjasnimo-ja nikad nisam rekao da je Juventus sve svoje titule u poslednjih 20 godina osvojio zbog sudija,vec da ste u nekim prvenstvima itekako pogurani.Najbolji primer je ona 1998 godina.Uveren sam da bi Inter osvojio barem jedan skudeto u periodu od 1990 do 2006,da je sve bilo korektno.Verovatno bi to bilo 1998...
Pa za to 1998-e sam ti i rekao da je Juve poguran protiv Intera, i da Inter nije dobio priliku da se pošteno bori, a to je jedino što pamtim iz 90ih kao velike muljaže i jedina prava prilika da se kaže da je Juve bio pod protekcijom ...

Da se podsetimo Farsopolia... I da pokusam da razjasnim ovaj slucaj onima koji misle da je Juventus u sezonama 2004/5 i 2005/6 namestio 72 utakmice i tako stigao do 2 titule prvaka italije...

Kao sto znamo, rezultat procesa calciopoli je bilo:

Oduzimanje Juventusu 91 bod, izbacivanje u nizi rang, i start sa bodovnim minusom od 30 bodova(kasnije smanjeno na 18, pa na 9)
Oduzimanje Milanu 30 bodova, dozvola igranja kvalfikacija za LS
Oduzimanje Lazziu 30 bodova (sa -31 bi ispali iz lige)
Oduzimanje VIoli 30 bodova
I Reggini 0 bodova (sa -1 bi ispali iz lige)

Početak seže malo ranije, 2004. Sudija Garianello (inače navijač Torina) je klub pokušao slomiti slučajem 'EPO' u kome je prisluškivao razgovore naših čelnika i to dugo vremena. Iz tih razgovora je izašlo da:
-je Moggi više puta razgovarao sa Pairettom, tipom koji radi za FIFA-u i UEFA-u gdje postavlja sudce za pojedine mečeve;
-je Moggi razgovarao sa svojim sinom, inače vlasnikom menadžerske agencije, oko prelaska tadašnjeg igrača Lazia, Liveranija;
-je Moggi razgovarao sa tadašnjim izvršnim direktorom kluba Antoniom Giraudom.
Ovaj slučaj je brzo zatvoren zbog nedostatka materijalnih dokaza, te je procijenjeno da nema nikakvih nezakontih radnji.

Ovo je sud već 2004. godine arhivirao kao čistu budalastinu.

Od bezbroj preslušanih razgovora ne skupljaja se nijedan jedini dokaz protiv Juventusa.Klub je tuzen po 10 tačaka, sedam od njih je odbijeno i presuda je donesena prema tri tačke. Sve tri su prema
prekršajima iz 1. i 6. članka Italijanskog sportskog zakona. Tužitelj se uhvatio za prvu...

Članak.1:
Osservanza delle norme federali devono comportarsi secondo i principi di lealtà, correttezza e probità in ogni rapporto comunque riferibile all'attività sportiva – smisao je fair play, tj. da svako ko učestvuje u radnji nekog sporta da se mora voditi po datim načelima.

Članak 6.
l compimento, con qualsiasi mezzo, di atti diretti ad alterare lo svolgimento o il risultato di una gara ovvero ad assicurare a chiunque un vantaggio in classifica – da se ne sme svojim delovanjem raditi kako bi osigurao svoju dobit ili nečiju drugu.

E sada se javlja nekoliko problemčića, tačnije dva:
-Niko u sudu nije ponudi ni pola dokaza o kršenju članka 6. (nema vreće para koje su davane sudcima, skupocjenih Rolexa niti ničega drugog 'što osigurava našu korist'), dok pregeldom utakmica nema očiglednog suđenja u korist Juventusa;(ovo se odnosi na utakmice za koje se Juventus tereti kao kriv za namestanje)

-Pošto je pravno gledajući kršenje članka 6, mnogo 'teže' od kršenja članka 1, sudije su u presudi izneli da višestruko kršenja članka. 1 automatski predstavlja kršenje članka 6!?!?!?!?!?!?

To je kao ono kad igramo na ulici fuce pravilo 3 kornera = 1 penal.

Logično to bi trebalo da izgelda ovako iz naše perspektive: evo sada kad ne možemo dokazati kršenje članka 6., hajmo da ga sada pomnožimo i saberemo čl. 1 pa da ga damo članku 6...

Dalje:
Izvadak iz presude:
...Se le comunicazioni tra loro vi sono state ( la circostanza è pacifica) e se lo stesso Moggi si è dato carico di fornire (almeno a Bergamo) il telefonino ed ha provveduto a ricaricarlo a sue spese, è consentito dedurne che l'oggetto delle conversazioni (non essendo state prospettate altre ipotesi plausibili da parte degli incolpati) non dovesse essere del tutto lecito. (..) Il rapporto tra i due rappresentanti della Juventus e i due designatori è caratterizzato poi da un elemento, sicuramente deprecabile qual è quello relativo al conseguimento di utilità economiche da parte dei due designatori, consistenti in regali (v. telefonata del 2 dicembre 2004 prog. 5542 tra Moggi e la moglie), anche se di essi non è possibile verificare l'entità, e nell'ottenimento di sconti di notevole importo per l'acquisto di autovetture del gruppo FIAT, per quanto riguarda Pairetto... – Moggi daje poklone šefovima sudija, a (sudije u sudu ne znaju koji su to pokloni. Moggi daje šefovima sudaca telefonske kartice od nekog Švajcarskog operatera (Moggi ih samo nadopunjuje) kako bi komunicirao sa njima. One se ne mogu prisluškivati)
.
Logika suda: Imaju stalnu i direktnu tel. liniju, ne znamo o čemo su razgovarali, oni nam ništa nisu rekli, sigurno su nameštali mečeve.

Utakmice za koje se Juventus inace tereti su Juve-Udinese, Juve-Lazio i Bologna-Fiorentina (dakle na ova tri meca je Juventus optuzen, ne na 72)

Juventus-Udinese:
...La Commissione ritiene ragionevole presumere che l'episodio sopra descritto, riferibile alla partita Juventus-Udinese del 13 febbraio 2005 (oggetto di un successivo capo di incolpazione), non sia isolato; la naturalezza con la quale si svolge il colloquio tra Bergamo e Moggi, il fatto che sia stato il primo a chiamare il secondo, l'ora notturna in cui è avvenuta la chiamata, ed il successivo colloquio di Bergamo con la F., dal quale si rileva che la trattativa sulle designazioni, fa parte di una consuetudine, nota anche a quest'ultima tanto da non meravigliarla, sono tutti elementi che consentono di affermare con tranquillità che la condotta del Moggi, resa manifesta dalle intercettazioni, si inserisce in una abitualità della condotta... –
to je onaj telefonski razgovor Moggija i Bergama, gde Moggi traži da utakmicu Juventus-Udinesse (13. februara 2005) sude pomoćni sudije Ambrosini i Foschetti, dok Bergamo govori 'Ne', sudiće Ricci i Gemignani. Na kraju su bez greške sudili Foschetti i Gemignani.
Kao dokaz sud je našao: 'prirodnost' razgovora i to da je on obavljen po noći. I još jedan zaključak: to uvijek rade po noći i to da je jedan od sudija koji je Moggi traži sudio ovaj meč.

Juventus-Lazio:
...la sera del 2 dicembre 2004 Moggi aveva incontrato a cena Bergamo, Pairetto e Giraudo, e poiché collega a questo incontro la sopra ricordata telefonata del 3 dicembre 2004 (prog. 8771), lascia intendere, se pure non esplicitamente, che la conoscenza dei nomi degli assistenti da parte del Moggi, anteriormente alla loro designazione ufficiale, dipendeva da un precedente accordo. La commissione ritiene che la condotta ascritta al Moggi vada qualificata come contraria ai principi di correttezza e lealtà sportiva, come del resto altre volte ha prospettato la Procura in questo stesso procedimento (v. partita Juventus - Udinese del 13 febbraio 2005, in questo stesso capo di incolpazione e partita Milan – Chievo del 20 aprile 2005, nel capo di incolpazione relativo a Galliani, Meani e Mazzei); poiché l'interferenza nelle designazione è una delle plurime condotte attraverso le quali Moggi ha realizzato l'illecito descritto nel primo capo di incolpazione, la commissione, riconosciuta la sussistenza della violazione dell'art. 1, c. 1, C.G.S., ne dichiara l'assorbimento nell'illecito del quale Moggi è stato già ritenuto responsabile...
– 2. 12. 2004. održana je večera na kojoj su pored Moggia bili Giraudo, Pairetta i Bergamo a 3. 12. 2004. je održan tel. razgovor između svih ovih učesnika. Ovdje je problem što se da naslutiti, iako ne sa sigurnošću, da Moggi zna imena sudija unapred...Njihov logični zaključak: Ne znamo o čemu su pričali, ali se da naslutiti da je Moggi kombinirao sudijsku trojku!?!?!?!? Inače je glavni sudija ovog meča oslobođen svih optužbi.

I treći meč Bologna-Fiorentina:
Tu se Moggi optuživao da je uticao da odbrambeni igrači Bologne NASTASE I PERUZII (uuuhhh) dobiju peti žuti karton i tako propuste sledeće kolo i gostovanje u Torinu. Posle pregledanih snimaka utvrđeno je da su obojica opravdano, po svim pravilima nogometne igre, zaslužili kartone.
Rezime:
Juventus je kriv za tri SPORNA meča: Juve-Udinese, Juve-Lazio i Bologna-Fiorentina.

U prvoj je problem da Moggi zovi u sitne sate i da ima prirodan ton razgovora. Traži sudije A i B, Bergamo traži C i D, na kraju sude B i D i to bez ijedne greške.

U drugoj je problem što se da 'naslutiti, ali ne ekslicitno' da Moggi već zna imena sudačke trojke. I to Moggi ne traži te i te sudce, ne potlaćuje ih ili nedaj Bože 'naređuje', nego on zna da će oni suditi. Iako su tražili bezbroj puta sudijske greške u korist Juvea, nije ih bilo. Valjda i to nešto slute.

U trećoj nema ništa sporno, i tu se sluti da su kartoni onoj dvojici 'zvezda' namerno dodeljeni...

Onda dolazimo do prvobitne kazne:
- izbacivanje u Serie B
- minus 30 bodova u Serie B
- oduzimanje 2 osvojena prvenstva
- po 5 godina suspenzije i Moggiju i Giraudu
- 80.000 € kazne

Oduzio sam, koga ne mrzi neka procita... Poz..:)

Takav Milan koji ima očajnu transfer politiku, i trenera početnika je i dalje u trci za skudeto, a nikad očajniji Juve ima i dalje realne šanse da uđe u Lš, što bi 90-ih i do kalčopolija bilo nezamislivo ...

Kalčo je jedno 10x slabiji :cry: ...

E vidiš, sada je ovo zvanično, i sramota je da ljudi ne znaju, a to je napisao neki uplakani novinar ... Ako ne smatraš za ozbiljno ovo danas što se piše, i misliš da je novinarska mašta koja nema težinu, onda i sa ovom etiketu Derbi Italije možemo obrisati guzicu ...

MIslim da je MIlan uvek bio popularniji jer su "italijanski klub", a da je Inter uvek bio u zapećku zbog samog svog imena ...

Pa za to 1998-e sam ti i rekao da je Juve poguran protiv Intera, i da Inter nije dobio priliku da se pošteno bori, a to je jedino što pamtim iz 90ih kao velike muljaže i jedina prava prilika da se kaže da je Juve bio pod protekcijom ...

Walken to ti je opsta poznata stvar u Italiji,pitaj bilo kog navijaca Juventusa u Italiji,koji je najveci derbi u Italiji,pa ce ti reci Juve-Inter...Zvanicno najveci derbi na cizmi jeste izmedju Juventusa i Intera i to svako zna ko prati kalco malo duze,a ne svega par godina...To nema veze sto je prvi put neki novinar to napisao,ne mozes to porediti sa ovim...Jer ovo za kalcopoli jos nije dokazano da je i Inter radio te stvari,vec je to samo neki tekst u novinama.Zato sam napisao ironicno da je to neki uplakani novinar napisao...Sacekaj da vidimo sta ce biti na tom sudjenju...

Sto se tice popularnosti klubova u Italiji evo ti tekst,koji sadrzi poslednje istrazivanje o tome u Italiji,koje je radjeno krajem 2008godine>Velika je zabluda da je Milan popularniji od Intera...Evo ti i link http://www.b92.net/sport/vesti.php?yyyy=2008&mm=12&dd=17&nav_id=334916&version=print

Pročitajte vest Juventus najpopularniji u Italiji

Torinski klub, koji je u 111 godina dugoj istoriji 27 puta bio prvak Italije, a osvojio je dva Kupa šampiona, tri Kupa UEFA, Kup pobednika kupova i dva Interkontinentalna kupa, u Italiji ima 10,04 miliona navijača. Na drugom mestu je Inter sa 5.928.000 navijača, dok Milan ima 5.818.000 navijača.

Milan je sedmostruki prvak Evrope i sedamnaestostruki prvak Italije, dok je Inter titulu Italije osvajao 16 puta, a prvak Evrope je bio dva puta.
Najmanje navijača u Seriji A, svega 4.800, ima Kijevo.

Kompletna ilsta popularnosti klubova u Italiji:

1) Juventus 10,040,000
2) Inter 5,928,000
3) Milan 5,818,000
4) Napoli 2,887,000
5) Roma 2,493,000
6) Fiorentina 2,080,000
7) Lacio 1,791,000
8) Palermo 1,470,000
9) Torino 1,153,000
10) Đenoa 1,030,000
11) Bolonja 871,000
12) Katania 649,000
13) Sampdorija 585,000
14) Kaljari 312,000
15) Udineze 298,000
16) Ređina 176,000
17) Atalanta 119,000
18) Leće 105,000
19) Sijena 38,500
20) Kjevo 4,800

Kao sto vidis Inter je ipak popularniji od Milana,za nekih sto hiljada navijaca,ranije je bila i veca razlika...Dok je Juve ubedljivo najpopularniji u Italiji...Napoli drzi visoko cetvrto mesto sto me nimalo ne cudi,jer su jedini klub u Napulju koji je velik grad,a svi navijaju za njih,dok u Milanu,Rimu i Torinu se grad deli na dva kluba...;) Zanimljiv je jos jedan podatak koji sam cuo-Juventus i Inter su najpopularniji klubovi u Italiji,ali nisu u svom gradu!U Torinu blagu prednost imaju navijaci Torina,a u Milanu navijaci Milana...Otprilike je odnos snaga 55 prema 45 u procentima u korist navijaca Torina i Milana,u odnosu na navijace Juventusa i Intera...Ali zato Juve i Inter imaju mnogo vise navijaca sirom Italije,pogotovo Juventus:D

Sto se tice muljaza tokom devedesetih,to jeste bila onako bas najveca 1998 godine,kad je Inter ostecen a Juve poguran...Ali bilo ih je jos samo ne tako drasticnih kao te godine...

Poslednja izmena:
Walken to ti je opsta poznata stvar u Italiji,pitaj bilo kog navijaca Juventusa u Italiji,koji je najveci derbi u Italiji,pa ce ti reci Juve-Inter...Zvanicno najveci derbi na cizmi jeste izmedju Juventusa i Intera i to svako zna ko prati kalco malo duze,a ne svega par godina...To nema veze sto je prvi put neki novinar to napisao,ne mozes to porediti sa ovim...Jer ovo za kalcopoli jos nije dokazano da je i Inter radio te stvari,vec je to samo neki tekst u novinama.Zato sam napisao ironicno da je to neki uplakani novinar napisao...Sacekaj da vidimo sta ce biti na tom sudjenju...

Ne bih se slozio sa ovim... Navijaci Juventusa smatraju Milan kao najveceg rivala, nekog koga smatraju kao sebi ravnim i s'kim se porede...Neko ko se ne voli, ali se postuje... Na to su uticale zadnje 2-3 decenije, mozda je pre toga bilo drugacije... Tako da mislim da utakmicu Juventus-Milan smatraju kao jedini pravi derbi Italije...

Inter vise smatraju kao neprijatelja, pogotovo posle 2006-e i calciopolia... Postoji velika tenzija i mrznja medju navijacima ova dva kluba, tako da skalp sa ovog mece zarko zele navijaci oba kluba...

A za umesanost Intera... pa Gari, imas transkripte, to nisu izmisljeni dijalozi, nego su se stvarno vodili ti razgovor... Juventus i Moggi su za takve razgovore kaznjeni, nije bilo dokaza da je Moggi dobio ono sto je trazio, kaznjeni su na osnovu cinjenici da je pricao sa sudijama... Sada ispada da su i Milan i Inter (tj. Galliani i Moratti) vodili iste razgovore...

Posto je ocigledno da su svi vodili te razgovore, onda svima mora da se sudi isto i da svi budu jednako tretirani, ili su svi krivi ili su svi nevini...

Jeste, znam ja to vrlo dobro, ali onda nemoj podcenjivati novinare, jer ni za Juve u početku nije bilo dokazano, nego su isto bila novinarska nagađanja ...

Milan je sedmostruki prvak Evrope i sedamnaestostruki prvak Italije, dok je Inter titulu Italije osvajao 16 puta, a prvak Evrope je bio dva puta.
Najmanje navijača u Seriji A, svega 4.800, ima Kijevo.
E zbog toga je Milan popularniji, jer je to najprestižnije takmičenje, daleko jači marketing imaju od Intera, veće zvezde fudbala su igrale za njih i bolji igrači nego u Interu, imaju Berluskonija koji je premijer i medijski magnat, uvek su mnogo više reprezentativaca davali negoli Inter, i još nekoliko faktora koji utiču na to ... Generalno Milan je popularniji u svetu, za grad Milano i Italiju nisam toliko siguran ...

Back