Pinturicchio
Primećen član
- Poruka
- 567
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne bih se slozio sa ovim... Navijaci Juventusa smatraju Milan kao najveceg rivala, nekog koga smatraju kao sebi ravnim i s'kim se porede...Neko ko se ne voli, ali se postuje... Na to su uticale zadnje 2-3 decenije, mozda je pre toga bilo drugacije... Tako da mislim da utakmicu Juventus-Milan smatraju kao jedini pravi derbi Italije...
Inter vise smatraju kao neprijatelja, pogotovo posle 2006-e i calciopolia... Postoji velika tenzija i mrznja medju navijacima ova dva kluba, tako da skalp sa ovog mece zarko zele navijaci oba kluba...
A za umesanost Intera... pa Gari, imas transkripte, to nisu izmisljeni dijalozi, nego su se stvarno vodili ti razgovor... Juventus i Moggi su za takve razgovore kaznjeni, nije bilo dokaza da je Moggi dobio ono sto je trazio, kaznjeni su na osnovu cinjenici da je pricao sa sudijama... Sada ispada da su i Milan i Inter (tj. Galliani i Moratti) vodili iste razgovore...
Posto je ocigledno da su svi vodili te razgovore, onda svima mora da se sudi isto i da svi budu jednako tretirani, ili su svi krivi ili su svi nevini...
Jeste, znam ja to vrlo dobro, ali onda nemoj podcenjivati novinare, jer ni za Juve u početku nije bilo dokazano, nego su isto bila novinarska nagađanja ...
E zbog toga je Milan popularniji, jer je to najprestižnije takmičenje, daleko jači marketing imaju od Intera, veće zvezde fudbala su igrale za njih i bolji igrači nego u Interu, imaju Berluskonija koji je premijer i medijski magnat, uvek su mnogo više reprezentativaca davali negoli Inter, i još nekoliko faktora koji utiču na to ... Generalno Milan je popularniji u svetu, za grad Milano i Italiju nisam toliko siguran ...
E jebbiga sad.Ja ti lepo stavim dokaze da je Juve-Inter najveci derbi Italije(procitaj gore u mom postu),jedini koji se zove "derbi cele Italije',a ti sad govoris suprotno...Ocigledno da nisi upucen u to,kad ne znas...Juve i Milan su bili najveci rivali u poslednjih 20 godina za titule,ali kao sto rekoh kroz celu istoriju kalca Juve-Inter se smatra za najveci derbi i to je fakat...I uopste nije tacno da je ta mrznja nastala najvise posle 2006 i kalcopolija.Ona kao sto rekoh postoji kroz celu istoriju i tacno je da se navijaci dva kluba ne podnose...Cak i tokom devedesetih kad je Juve uglavnom vodio bitke sa Milanom za trofeje,i tada su navijaci Juventusa smatrali Inter za najveceg rivala...Raspitaj se malo oko ovoga,pa ces videti da govorim istinu...Vrlo lako mozes sve ovo proveriti sto sam napisao...
Sto se tice kalcopolija,ajde da sacekamo sad to sudjenje pa cemo da vidimo sta ce biti.Ovako price rekla kazala,zasad nemaju smisla...
Nije u pitanju broj navijača ili broj titula, to je samo neki bonus, nego generalno kao brend Milan je popularniji od Intera, a Juve od Milana ... Mančester i Real su tu najjači, a u poslednje vreme i Barselona ... Bajern npr. ima više titula LŠ i od Intera i od Juventusa, možda i navijača, ali nisu toliko jak brend kao Juve ... O Ajaksu da ne pričamo, iako ima duplo više titula i od Juventusa i od Intera, nisu dovoljno jaki u ostalim aspektima pa da im to bude prednost kao u slučaju Milana ...Pa Walken kakve to ima veze sto su oni bili 7 puta sampioni Evrope?Onda su popularniji i od Juventusa,jer vi imate isto "samo" dve titule sampiona Evrope,pa posto je to najprestiznije takmicenje onda cemo tako da gledamo.Ja sam ti ovde postavio zvanicne podatke o tome koji su najpopularniji klubovi u Italiji.Ne znam sta ti onda nije jasno...![]()
Ja sam pričao generalno kao klub da je Milan na boljem glasu od Intera, a tu treba uzeti sve kriterijume, a ne samo navijače i titule ...Ja ti dajem izvore i dokaze da je tako...Nema veze sto je Milan trofejniji u Evropi od nas,u kalcu smo izjednaceni po titulama,a i da nismo to nema veze...Jos jedan primer ti je Torino koji je trofejniji od Napolija i Rome,ali ima duplo manje navijaca...A sto se tice igraca koji su igrali za Milan i Inter,reci cu samo ovo-i za jedne i za druge su igrali svetski igraci,i jedni od najboljih u istoriji...
Znam da se derbi italije, naziva utakmica izmedju Juventusa i Intera, dobila je taj epitet tamo 60ih ili 70ih, od nekog novinara... Ali ne znaci da se svi drze toga... Za mnoge je pravi derbi italije Milan Juventus... Iako opet kazem epitet Derbi D'Italia ima utakmica Juve-Inter...
Zbog toka u poslednje 2-3 decenije, kada se Milan naosvajao kako domacih tako i evropskih trofeja, a inter pao u senku, i dobio epitet luzerske ekipe, navijacima Juventusa, najveci rival, i ekipa sa kojom se ravnaju je ekipa Milana, ne vole ih, ali ih ni ne mrze, postuju ih...
Sa interom je drugacije, postoji mrznja, i ne postoji uzajamno postovanje...
Ne zelim da umanjim rivalitet Juventusa i Intera, koji je veliki i koji prerasta u mrznju (isto je cinjenica da je ta netrpeljivost kulminirala od 2006), ali za navijace Juventusa, jedini klub na cizmi koji smatraju sebi ravnim jeste Milan...
Mozda ce se u buducnosti to promeniti, ali sada je ovako...
Nije u pitanju broj navijača ili broj titula, to je samo neki bonus, nego generalno kao brend Milan je popularniji od Intera, a Juve od Milana ... Mančester i Real su tu najjači, a u poslednje vreme i Barselona ... Bajern npr. ima više titula LŠ i od Intera i od Juventusa, možda i navijača, ali nisu toliko jak brend kao Juve ... O Ajaksu da ne pričamo, iako ima duplo više titula i od Juventusa i od Intera, nisu dovoljno jaki u ostalim aspektima pa da im to bude prednost kao u slučaju Milana ...
Pogledaj Liverpul npr. ima više titula prvaka Evrope i do skora i prvaka Engleske, ali nikad nisu bili popularni kao Manu ... Čelsi nije trofejna ekipa u odnosu na velikane, ali je od Romana stvorio jak brend i postaju jedan od najpopularnijig timova iako nemaju uspeha u Evropi ...
Te titule Milan što sam naveo nisu prevaga, nego dodatni plus ...
Ja sam pričao generalno kao klub da je Milan na boljem glasu od Intera, a tu treba uzeti sve kriterijume, a ne samo navijače i titule ...
Jesu igrale svetske zvezde i za jedne i za druge, ali Milan je ipak dao zvučnija imena ... Od svih klubova Barsa tu prednjači ...
Planovi za sledecu sezonu.. hahahahahaha
![]()
A de mu tu dodje Diego???
Stara torinska Dama je konacno u plusu (+2) i krenula je ka povratku u Seriju A..... A kakvo je stanje u seriji A, Juve bi se i sa ovakvim timom borio za titulu.... Cilj Juvea je da (posto su troskovi ove sezone minimalni) da sledece leto napravi jedan od najjacih timova u Evropi, jer su potpisali astronomske ugovore sa Tamoilom i Nike-om, i da krenu na Ligu sampiona.... FORZA JUVE