Borboleta
Zainteresovan član
- Poruka
- 164
mixy:Људи који јесу од филозофске професије и који су филозофи по свим могућим критеријумима, Гордера препоручују као начин за популаризацију филозофије. Наравно, то нико нити жели нити треба (надам се да филозофија никада ни неће постати популарна), али чисто као прича онима који се њоме не баве о ономе што би она најлепше и најразумљивије казано, за просечног читаоца, могла бити... Наравно, ни сам нисам посебно одушевљен, али ни разочаран. Једноставно, сасвим у реду за оне који похађају 3. разред гимназије као некакав увод... Или шта већ... Надам се да ме разумеш...
Pa i ne citaju svi Gordera zbog te njegove filozofije. Ja filozofiju bas i ne volim preterano, a Sofijin svet mi se svideo zbog toga sto nikada nisam imala filozofiju u skoli i tad mi je bilo zanimljivo da nesto saznam. Druge dve knjige koje sam navela su mi se mnogo vise svidele i to zbog price, nisam bas primetila da su nesto "folozofske". I planiram da procitam jos njegovih knjiga, a daleko sam od treceg razreda, uopste ne mislim da su njegove knjige iskljucivo za mladju populaciju.
Iznenadjena sam ovim negativnim komentarima....Ali svako ima svoje misljenje..
Pozdrav svima :-)